Νεος γραφεις τα καλυτερα κομ&#

elissaios

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Ρε παιδια εχω μια απορια.Πως γινετε ολοι οι μεγαλοι κιθαριστες να εχουν γραψει τα καλυτερα κομματια τους οταν ηταν πολυ νεοι?

elissaios είπε:
Ρε παιδια εχω μια απορια.Πως γινετε ολοι οι μεγαλοι κιθαριστες να εχουν γραψει τα καλυτερα κομματια τους οταν ηταν πολυ νεοι?
o Jeff Beck συνεχίζει και στα 67 του...

Και ο Metheny (που δεν είναι 67) μια χαρά γράφει...

elissaios είπε:
Μην τα βλέπεις τόσο ως καλύτερα όσο ως μια πρώτη επαφή και για τον καλλιτέχνη και για τους ακροατές.

Από κάποιο σημείο και μετά,που θα έχει αποκτήσει το στίγμα του,λίγο ως πολύ και θα κινείται γύρω από εκεί και πάντα θα έχουμε ως ακροατές την εντύπωση πως κάτι μας θυμίζει.

Mark knopfler-sultan of swing

Kirk Hammet-Solo fade to black-master of puppets κ πολλα αλλα

Slash-sweet child-november rain κ αλλα

santana-europa-smooth-black woman

eric clapton-cocaine

david gilmour-shine on you crazy diamon-wish you where here

gary moore-still got the blues Κ Αλλα

Ολα αυτα ειναι τα καλυτερα του κομματια η απο τα καλυτερα τους και γραφτικαν ολα οταν ειναι πολυ νεοι,Απλα αυτο εχω παρατηρησει γενικα.Δεν ειπε οτι δεν γραφουν κ μετα καλη μουσικοι καποιοι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
1. Αφήνεις απ' έξω ΠΑΡΑ πολλά.

2. Κάποια από αυτά που αναφέρεις, μπορεί να έγιναν επιτυχίες αλλά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ήταν τα καλύτερά τους.

3. Κάποια από αυτά που αναφέρεις δεν τα έγραψαν νέοι.

Παραθέτοντας άλλα κομμάτια από τα πρώτα άλμπουμ άπειρων κιθαριστών, το συμπέρασμά σου μπορεί κάλλιστα να αντιστραφεί και να γίνει "Νέος γράφεις τα χειρότερα κομμάτια σου"

Επίσης, "Νέος, γιατί δε φοράς τζόκεϋ;"

chaous είπε:
Mark knopfler-sultan of swing

Kirk Hammet-Solo fade to black-master of puppets κ πολλα αλλα

Slash-sweet child-november rain κ αλλα

santana-europa-smooth-black woman

eric clapton-cocaine

david gilmour-shine on you crazy diamon-wish you where here

gary moore-still got the blues Κ Αλλα

Ολα αυτα ειναι τα καλυτερα του κομματια η απο τα καλυτερα τους και γραφτικαν ολα οταν ειναι πολυ νεοι,Απλα αυτο εχω παρατηρησει γενικα.Δεν ειπε οτι δεν γραφουν κ μετα καλη μουσικοι καποιοι.
η λιστα σου ειναι αστεια δεν θα τη σχολιασω... απλα να σου πω πως το cocaine ειναι του jj cale  ;D

και ο κλαπτονας το εκανε απλα cover.

θα σε συμβουλευα να ακουσεις κανα σιντι και να μην αρκεισαι στο τι βγαζει πανω πανω το youtube

Jazzjoker είπε:
Επίσης, "Νέος, γιατί δε φοράς τζόκεϋ;"
...χαχαχα...+1000

...o Satriani εγραψε τα καλυτερα του κομματια μετα τα 37...

elissaios είπε:
Γιατί όταν γεράσουν ο γιατρός τους απαγορεύει τα ναρκωτικά.

(Χωρις πλάκα)

Γιατι οσο περναν τα χρονια αφηνουν το υπολοιπο συγκροτημα να γραψει.... ;D (και να σταυρωσει και καμμια νοτα... ;D)

Μιλαω γενικα.Υπαρχουν και εξαιρεσεις,Απλα πιστευω οτι τα "καλυτερα τους" κομματια τα γραφουν νεοι και δεν μπορω να καταλαβω πως γινετε αυτο γιατι υποτηθετε οτι οσο περνανε τα χρονια εχουν ολο και περισοτερες γνωσεις.Δεν το πιστευει κανενας αλλος αυτο?

Σκεφτητε 50 κιθαριστες θα παρατηρησετε πιστευω αυτο που λεω.

Δεν λεω οτι μετα δεν γραφουν καλη μουσικη ετσι.

Ευτυχως δηλ.που δεν γραφουν μουσικη μονο οι κιθαριστες...αλλοιως θα ειχαμε πηξει στη μαπα... ;D ;D

Για να σοβαρευτουμε κι ολας...ΟΛΟΙ οι καλλιτεχνες "κολλανε" στις επιτυχιες της εποχης της μεγαλης δοξας τους....με την εννοια "κολλανε" εννοω οτι το ΚΟΙΝΟ θελει βασικα να ακουσει τα hit τους τα οποια...ΟΛΟΙ τους τα κανουν σε μικρη ηλικια (με εξαιρεση τους...AEROSMITH... ;D) μια και στο εξωτερικο δεν ειναι...υποχρεωτικο να γινεις...γεροντας για να κανεις ...hit.... ;D

Ολοι οι καλλιτεχνες που αναφερεις εξακολουθουν και κανουν μουσικη (αλλοι χειροτερη και αλλοι καλυτερη απο τα...greatest hits τους)...αλλα οτι και να κανουν ο ΚΟΣΜΟΣ θελει τα "παλια καλα τραγουδια"... 

να πω ενα παρααδειγμα.Γιατι μιλαω για κιθαριστες.Πχ τα ιδια solo εγραφε ο slash οταν ηταν στους gnr και τα ιδια γραφει τωρα?τα ιδια ο gilmour?

Δεν λεω οτι δεν ειναι καλα τωρα απλα καποια θα μεινουν για παντα.

τα ιδια solos παιζει kirk hammet με κατι τουμπανα solo που εγραφε παλια?

Δεν ξερω μπορει να εχει να κανει με τα συγκροτηματα μπορει να εχει να κανει με την εποχη που εχει χαλασει αρκετα η μουσικη απο τοτε.

Απλα το παρατηρησα και ηθελα να το πω

Δεν ειπα οτι ισχυει παντα.

Α,εγω νομιζα οτι μιλαγες για τραγουδια και μουσικη...για σολα ρωτα καποιον αλλον εγω τα βαριεμαι οικτρα.... ;D (παραπανω απο 4 μετρα θα επρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ειδικα στους κιθαριστες... ;D αντε να δωσω 8 μετρα στον EDGE ή στον Μarr... ;D)

elissaios είπε:
Πχ τα ιδια solo εγραφε ο slash οταν ηταν στους gnr και τα ιδια γραφει τωρα?τα ιδια ο gilmour?
Καλά, από τον Slash μην περιμένεις και σπουδαία πράγματα... ;)

Από αυτά που γράφεις βέβαια, μπορείς να καταλάβεις και την επιρροή των υπολοίπων του συγκροτήματος (που φαίνεται ότι δεν υπολογίζεις).

Εύκολο παράδειγμα ο Gilmour...πρίν και μετά τους Floyd

Bέβαια υπάρχουν και κιθαρίστες που δεν επηρεάζονται από τίποτα τέτοια πράγματα...αλλά μάλλον δεν τους ακούς...πχ Pat Metheny

marathon είπε:
Bέβαια υπάρχουν και κιθαρίστες που δεν επηρεάζονται από τίποτα τέτοια πράγματα...αλλά μάλλον δεν τους ακούς...πχ Pat Metheny
ή Jeff Beck ............ τυχαία ονόματα........

Πότε τελειώνει η νιότη;

Εγώ πάντως ακόμα περιμένω. 8)

Τελικά αργεί πολύ.

Πάω να γράψω κανα κομμάτι...... 1-4-5, 12μετρο, 2 x God have mercy, 1 x my-baby-left me, 1 x woke up this morning, να βρω και τίποτα έξυπνο, 6 μέτρα σόλο και νομίζω ότι είναι έτοιμο ........  ;D

audiokostas είπε:
Πότε τελειώνει η νιότη;
Mάλλον, όταν τελειώνει και η έμπνευση...δεν έχεις δεί νέους που φαίνονται σαν γέροι? ;)

Και το αντίθετο...

ή Jeff Beck ............
Μπα...υπάρχουν πολλοί....βάλε και τον Larry Carlton τώρα που τον θυμήθηκα ;D

να βρω και τίποτα έξυπνο
βαλε "and I still smelled from last night's tzatziki".... ;D

Για να στο κανω πιο ευκολο και πιο κοντα στην παραδοση του αμερικανικου νοτου θα πρεπει να πηγαινει ετσι:

God have mercy

"the DNT is knocking on my door" (τρις αυτο & την τεταρτη χωρις στιχους αλλα με λυγμους και βροντερο...περδην...)

my-baby-left me

"for the kaguras with the duck" (δις αυτο)

16 μετρα σολο

woke up this morning

"and I still smelled from last night's tzatziki".... ;D ((δις και αυτο)

44 μετρα σολο

fade out μεχρι να εξοντωθει & ο τελευταιος θαμων... ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back