Μουσικός υπολογιστής για χρ&#9

kostri

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα!

Θα ήθελα τις γνώμες σας σχετικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υπολογιστής για να σηκώνει άνετα το live 8 σε συνδυασμό με κάποια plugins και ίσως το reason(μέσω rewire). Ασχολούμαι πρωτίστως με audio ηχογραφήσεις και σπανίως με samples.

Ρωτώ λοιπόν αν με κάτι τέτοιο θα κάνω την δουλειά μου:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912151

Πώς το βλέπετε? Ποια χαρακτηριστικά του θα αλλάζατε και ποια θα κρατούσατε? Ρωτώ για το συγκεκριμένο διότι δεν μπορώ να ξεφύγω πολύ πάνω απ’ τα 700 ευρώ. Φυσικά, αν δεν γίνεται δουλειά σ’ αυτά τα χρήματα, θα αναβάλω την αγορά.

Επίσης, υπάρχει κάποιος που δουλεύει το live σε mac? Αν ναι, έχει κάποιες παρατηρήσεις να κάνει σχετικά με τη συνεργασία του προγράμματος με mac σε σύγκριση με τη λειτουργία του σε pc?

Ευχαριστώ πολύ!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα έβαζα ένα τροφοδοτικό της προκοπής, ένα WD ή Seagate σκληρό, μνήμες της προκοπής ξέρω γω ocz ή κάτι τέτοιο, και ίσως κάποιο καλό cooler. Για να εξισορροπίσεις την τιμή, μπορείς να βάλεις μια 430 geforce, που είναι μια χαρά για audio, ίσως και για κάνα Pro. 

manosx είπε:
Θα έβαζα ένα τροφοδοτικό της προκοπής, ένα WD ή Seagate σκληρό, μνήμες της προκοπής ξέρω γω ocz ή κάτι τέτοιο, και ίσως κάποιο καλό cooler. Για να εξισορροπίσεις την τιμή, μπορείς να βάλεις μια 430 geforce, που είναι μια χαρά για audio, ίσως και για κάνα Pro. 
Θενκ γιου!

Αρχίζω υπολογισμούς!

(με το pro, τι κερδίζω επί της ουσίας?)

kostri είπε:
(με το pro, τι κερδίζω επί της ουσίας?)

Ατέλειωτες ώρες διασκέδασης

PSP-ProEvolutionSoccer2009.jpg

manosx είπε:
Ατέλειωτες ώρες διασκέδασης
Νόμιζα ότι εννοούσες/πρότεινες τα windows 7 pro. :)

Βασικά, κάρτα ήχου έχεις? ???
Ναι έχω.

Το μηχάνημα(πύργος) με ενδιαφέρει μόνο.

Ο υπολογιστής μου είναι αρχαίος, έχω καιρό να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις κτλ., γι αυτό ζητάω γνώμες.

Καλησπέρα φίλε kostri!

Γνώμη μου είναι πως το μηχάνημα που μας είπες είναι υπέρ-αρκέτο όχι μόνο για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις, αλλά και για να παίξεις άνετα το Pro που σου πρότεινε ο φίλος manosx.

Έχει πολύ μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, μια αξιοπρεπέστατη επώνυμη μητρική κάρτα, άπλετο αποθηκευτικό χώρο και επαρκή μνήμη RAM.

Υπάρχει μια ασυμφωνία στα χαρακτηριστικά που περιγράφει το eshop όσον αφορά τη μητρική κάρτα. Δεν ξέρω αν είναι NVIDIA όπως γράφει στην εισαγωγή ή ATI όπως γράφει παρακάτω στα χαρακτηριστικά..! Όπως και να χει μια χαρά είναι.

Τέλος αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να προσέξεις κατα πόσο είναι θορυβώδης με το τροφοδοτικό αυτό (των 600ων Watt)- είναι κάτι που θα σε απασχολήσει αν ηχογραφείς μικρόφωνα στοον ίδιο χώρο...

Κατα τ'άλλα, γνώμη μου πάντα, ΒΟΥΡ ΣΤΟ ΨΗΤΟ!!!

πάλι πολλά μου φαίνονται εμένα :(  (γιατί ψάχνομαι και εγώ για ενα πύργο)

αν μας απασχολει μονο η χρηση του για ηχογραφηση (ουτε παιχνιδια, ουτε ταινίες, ουτε τιποτα εκτος απο cubase, vst's, klp) και υπάρχει και εξωτερική καρτα ήχου, παίζει τιποτα ποιο κάτω..... κάτω ......κάτω?

panagia24kanali είπε:
Εγώ θα σου συνιστούσα να ρίξεις μια ματια και σε αυτό!

http://www.pcmajor.gr/el/products?page=shop.product_details&flypage=flypage2.tpl&product_id=1901

Καλό ψάξιμο!
ενδιαφέρον!

Πάντως αν κινηθείς προς e-shop μπορείς να τους πεις κανα δυο πράγματα όπως πχ να είναι αθόρυβο το τροφοδοτικό και να βάλεις μια καλή ψύκτρα(σχεδόν αθόρυβη) επεξεργαστή και θα σε προτείνουν κάτι ανάλογο...

πάλι πολλά μου φαίνονται εμένα :(  (γιατί ψάχνομαι και εγώ για ενα πύργο)

αν μας απασχολει μονο η χρηση του για ηχογραφηση (ουτε παιχνιδια, ουτε ταινίες, ουτε τιποτα εκτος απο cubase, vst's, klp) και υπάρχει και εξωτερική καρτα ήχου, παίζει τιποτα ποιο κάτω..... κάτω ......κάτω?
Ένα απλό δυπύρινο με onboard κάρτα γραφικών στη motherboard και 2g ram ηχογράφηση αρκεί...με 350Ε είσαι κομπλέ...όμως αναφέρεις vst's και εξαρτάται τι θες να του φορτώσεις!

Αν μιλάμε για vsts τύπου Omnisphere, τότε δεν πάει παρακάτω. Αν μιλάμε για vst τύπου Sylenth, τότε και ένα i3 είναι υπέρ- αρκετό.

Αλλά νομίζω ότι 7 κατοστάρικα για ένα audio tower είναι όσα πρέπει: Ούτε πολλά, ούτε λίγα. Από εκεί και πέρα ο καθένας κοιτάει την πορτοφόλα του και αποφασίζει.

@panagia24kanali

Σ’ευχαριστώ για την πρόταση!

Δεν είναι όμως κάπως ακριβό γι αυτά που προσφέρει?

2 gb ram, i3 επεξεργαστής και 500gb σκληρός…

@g_georgop

Γεια σου φίλε! Μακάρι να είναι όντως αρκετά αυτά που προσφέρει. Δεν έχω και πολλές εναλλακτικές. Αν δεν κάνω λάθος η μητρική είναι αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522850. Η Nvidia είναι η γραφικών η οποία δεν με πολυαπασχολεί.

@yannis37

Εξαρτάται απ’ την χρήση για την οποία προορίζεται το μηχάνημα. Αν τρέχεις πολλά vst, χρησιμοποιείς rewire και δουλεύεις με samples νομίζω πως θα ταλαιπωρηθείς με ένα διπύρηνο και 2 gb ram. Άρα μάλλον θα ήταν προτιμότερο να κάνεις λίγη υπομονή.

@korakios

Ναι, τα έχω υπ’ όψιν τα περί θορύβου. Ό,τι βελτίωση με παίρνει να κάνω επ’ αυτού θα την κάνω, αν δεν ξεφεύγει πολύ το κόστος.

Δε ξέρω αν σε βοηθάει κάπως αλλά δουλεύω το ableton 8 lite εδώ και αρκετό καιρό σε υπολογιστή 5ετίας χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν το έχω εμπλουτίσει με τίποτα plugins ή άλλα κόλπα.

Εγώ δυστυχώς εξαρτώμαι όλο και περισσότερο από πολλά plugins. Μέχρι πρότινος δούλευα σχετικά άνετα με τον αρχαίο(εξαετίας νομίζω..) υπολογιστή μου. Τώρα πια όταν υπερβαίνω τα 8-9 κανάλια πρέπει να κάνω freeze ό,τι γράφω για να συνεχίσω..

Εγώ δουλεύω άνετα βαρυφορτωμένο Ableton 7 (ΚΑΙ με rewire σε Cubase) σε λαπτοπάκι αγοράς Χριστουγέννων 2003. Και με ταυτόχρονο fully operational Norton Ιnternet Security 2010. Και όχι μόνο. Αυτά για όσους πασχίζουν να αγοράσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επειδή νομίζουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή!

bloody_sunday είπε:
Εγώ δουλεύω άνετα βαρυφορτωμένο Ableton 7 (ΚΑΙ με rewire σε Cubase) σε λαπτοπάκι αγοράς Χριστουγέννων 2003. Και με ταυτόχρονο fully operational Norton Ιnternet Security 2010. Και όχι μόνο. Αυτά για όσους πασχίζουν να αγοράσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επειδή νομίζουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή!
Θέλεις να μας απαλλάξεις απ' την πλάνη μας?  :)

Πώς μπορώ με ένα παλιό διπύρινο μηχανάκι να κάνω την δουλειά μου ηχογραφώντας 15-20 κανάλια, με BFD2, Guitar Rig 4, Ampeg Svx κ.α. ? Δεν ειρωνεύομαι, θα χαρώ να ακούσω τις συμβουλές σου.

Κοίτα, δεν υπάρχει συμπυκνωμένη ή εξωτική σοφία που να χρειαστεί να μοιραστώ. Η γνώμη μου για τα Windaz ήταν πάντοτε ότι σε προσέχουν αν τα προσέχεις (έλα όμως που λίγοι το κάνουν αυτό...). XP Pro αγγλικά έχω, με SP2 και ορισμένα από τα updates του 3, χωρίς γιατροσόφια με "σκοτωμένα" services για να εξοικονομήσει κάποιος έστω και λίγους κύκλους από τη CPU, λίγα και αναγκαία προγράμματα από πίσω (αν θες σου λέω ποια είναι - υπόψιν ότι δεν τα απενεργοποιώ)... τι άλλο? Defrag, αν είναι αναγκαίο κάνε freeze τα VSTs που δεν έχεις ανάγκη να πειράζεις realtime, τα εφφέ που δεν χρειάζονται σαν ανεξάρτητα inserts να έχουν ομαδοποιηθεί σε buses, όχι αχρείαστα υψηλά sample rates όπως πχ. 96khz (48 - αν τα θες - είναι υπεραρκετά)...

Έχω δοκιμάσει πολλά απ’αυτά που γράφεις και όντως βοηθούν την κατάσταση.

Δεν λύνουν όμως το(δικό μου, τουλάχιστον) πρόβλημα. Ξέρω πως είναι ψιλοεφικτό να γράψω αυτά που έχω στο μυαλό μου με το μηχάνημα που έχω τώρα αλλά θα πρέπει να ξέρω πως για να ανοίξει ένα project θα του πάρει περί τα 5 λεπτά(δεν υπερβάλλω), θα κάνω συνέχεια freeze/unfreeze τα tracks, το cpu meter θα βαράει κόκκινο συνέχεια με τα γνωστά επακόλουθα κτλ.

Όπως και να’ χει, ευχαριστώ για τις σκέψεις σου.

Βήμα 1) Παίρνεις το laptop του 2003

Βήμα 2) Του βάζεις αυτό

Fusor.jpg

Βήμα 3) Διαλέγεις ένα ωραίο και "χορταστικό" preset

Βήμα 4) Μπιστάς με το Midi controller μια ωραία συγχορδία 13ης με όλα τα extensions της  ;D

Βήμα 5) Κοιτάς ψηλά στον ουρανό. Τα ωραία πολύχρωμα βεγγαλικά είναι το CPU του laptop  ;D  ;D  ;D

Δεν μπορείς να τρέξεις καινούργια CPU intensive προγράμματα με παλιό μηχάνημα. Είναι νόμος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back