• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Καλύτερη προσομείωση Fender Rhodes;

kiwitwistmusic

Νέο μέλος
Πόντοι
6
καλημερα κατι που ψαχνω καιρο

ειναι να βρω ενα πιανακι με πολυ καλα δειγματα feder rhodes.

εχω παιξει και εχω ακουσει το nord electro 2

ακομα ψαχνω η να παω σε κανονικο απο ebay.thanx

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι ερωτήσεις σου θα παρουν τις ανάλογες απαντήσεις.  :P Γινε συγκεκριμμένος.

Ζητάς hardware ή software;

Το nord δεν σου άρεσε;

οκ. ναι  ψαχνω για hardwere.νομιζω οτι το καταλαβενει καπιος οταν διαβαζει την ερωτιση μου. (ψαχνω στο iμπει,εχω παιξει το νορντ ελεκτρο)

καλα εκανες παντος και μου το λες.thanx ;D

nord ωραιο αλλα λεω μπας και παιζει κανα καλυτεροτερο!! 8)

Περα απο το ιδιο το fender rhodes, το electro είναι μία απο τις καλυτερες λύσεις. Απο κει και περα όλα τα γνωστα workstations εχουν πλεον πολυ ωραία δείγματα με την ιδιαιτερη προτίμηση μου στα kurzweil. Για το fantom g εχει βγει και καρτα ARX με ΕΡs αλλα αν χρειαζεσαι μονο rhodes, καλυτερα το electro, που θα σου βγει και πολυ πιο φθηνο, ειδικά το rack. Πολυ καλυτερότερο δεν παιζει ;)

κι εγω αυτο λεω...εγω σαν χρηστης των motif ES7/XS8 νιωθω οτι εχω αψογο ηχο σε el.piano,rhodes..κτλ

αλλα ποσο κανει ενα πραγματικο rhodes??

αλλα ποσο κανει ενα πραγματικο rhodes??
το θεμα δεν ειναι ποσο κανουν (βρισκεις και με 1000 ευρω),το θεμα ειναι ποιος τα ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ & ποιος τα ΣΥΝΤΗΡΕΙ... ;)

το NORD ειναι κορυφη και δεν θα βρεις καλυτερο

Superfunk είπε:
το NORD ειναι κορυφη και δεν θα βρεις καλυτερο
+1 ώς προς το ότι είναι το κορυφαίο σε αυτό που κάνει, που προσωπικά έχω ακούσει (αν και έχω σταματήσει να πάιζω πλήκτρα εδώ και 10 χρόνια περίπου).

Βέβαια, nothing beats the real thing, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε καν κοντά κοντά δεν έρχεται από πλευράς παικτικής συμπεριφοράς και ηχογραφημένου αποτελέσματος. Τουλάχιστον εγώ την ακούω τη διαφορά πεντακάθαρα, τόσο στα πιάνα του Nord όσο και στα όργανα (είμαι κάτοχος ενός vintage Κorg CX-3, έχω πάιξει αρκετά με ένα Rhodes Mark II).

Bέβαια παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

α) Κανείς από το ευρύ κοινό δεν θα καταλάβει, ιδιαίτερα σε live  (εκτός από πληκτράδες που έχουν ασχοληθει με vintage όργανα)...

β) Εκτός του Rhodes θα χρειαζόσουν απαραίτητα και έναν Fender Twin για να έχεις αποτέλεσμα (το κόστος ανεβαίνει αρκετά).

Μια - δυο φορές έβαλα τα πλήκτρα μου καρφί σε έναν Fender Quad Reverb και θα μου μείνει αξέχαστη. Στοιχηματίζω ό,τι θέλετε ότι και το Nord θα ακούγεται κορυφαίο έτσι (το έχω ακούσει πολλάκις σκέτο σε κονσόλα και σκίζει, βέβαια). Επομένως το real thing έχει σίγουρα το mojo του αλλά δεν είναι στοιχειωδώς απαραίτητο...

αλλά δεν είναι στοιχειωδώς απαραίτητο...
φυσικα και δεν ειναι.ειχα για πολλα χρονια 88αρι Rhodes & πλεον χρησιμοποιω αποκλειστικα λαπτοπακι,M AUDIO M88 keyboard & το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ lounge lizard & δεν μου λειπουν καθολου τα 100 κιλα του real thing. ;D 

ο ηχος ειναι εκπληκτικος και μονο ...θαυμασμο προκαλει (ειναι και ο παικτης...βεβαια που μαμαει.. ;D ;D ;D)

(το Lounge Lizard ειναι το καλυτερο software για ηλεκτρικα πιανα)

Aν σου δώσω την Τέλε του Tζέιμς Μπάρτον, θα κάτσεις να σε ακούσω να μου παίξεις κάτι βρε άτιμε; Kάτι από κλασσικό ρεπερτόριο; Kαλή η μπλακ πάουερ αλλά θέλω κάτι σε Σοπέν ή Ραχμάνινοφ...

Kαλή η μπλακ πάουερ αλλά θέλω κάτι σε Σοπέν ή Ραχμάνινοφ...
Ναι ρε τα... "εχω" ολα αυτα,τι σπουδαζαμε τοσα χρονια.. ;D

στα πληκτρα την βαρω καλα τη....λα ;D

Δεν έχω ακούσει Nord μέσα από λαμπάτους ενισχυτές, leslie κλπ. Επίσης δεν έχω ακούσει το lounge lizard. Είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω ως προς το ότι δεν είναι "στοιχειωδώς απαραίτο" ένα πραγματικό rhodes, ένα vintage όργανο κ.λ.π μιας και η άποψη αυτή μου φαίνεται έως και δογματική από την στιγμή που, τουλάχιστον εμένα, το Nord δεν με έχει πείσει ηχογραφημένο καρφί ότι μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει το παραπάνω σχόλιο. Και νομίζω ότι έχω ακούσει αρκετές ηχογραφήσεις με Nord.

Noμίζω ότι μια σωστότερη άποψη θα ήταν, ότι ο καθένας πρέπει στην τελική να διαλέξει μεταξύ του απόλυτου ήχου και του κουβαλήματος...

Εγω παλι πολυ καλυτερο ηχο rhodes εχω βγαλει στον καινουργιο μας δισκο με το Lizzard παρα απο οτι στους δυο προηγουμενους που επαιζα με τα 88αρι & τον Twin ;),μια και το Lizzard σου δινει "μικροφωνισμενους" τους ηχους ;) και δυστυχως ποτε μου δεν καταφερα σε στουντιο να βγαλω τοσο καλο ηχο οπως στο σπιτι μου με το LL.

Μαλιστα το LL μου το προτεινε ο......keyboard player του....Nile Rogers  :o (ειμαστε "φιλοι" στο my space) οταν τoυ εστειλα μυνημα ρωτωντας τον πως βγαζει αυτον τον τρομερο ηχο που βγαζει & με ποιο... Rhodes παιζει....  ;D ;D μου ειπε οτι εχει "στειλει" εδω και χρονια τα κανονικα πληκτρα του και παιζει μονο με virtual... ;D ε,αν αρκει ο ηχος για τον Nile Rogers αρκει και για εμενα σκεφτηκα και ακολουθησα το παραδειγμα του ;D ;D

Φυσικα και εδω ισχυει το κλασσικο "δεν ειναι τι software εχεις αλλα ΠΩΣ το χρησιμοποιεις".

Βεβαια εμενα με ενδιαφερει μονο ο ηχογραφημενος ηχος του ηλεκτρικου πιανου και οχι το feel ή η actual ηχητικη παρουσια ενος RHODES μεσα σε ενα δωματιο που σιγουρα το πραγματικο RHODES προσφερει.

Koίτα να δεις KPeyos, από τη στιγμή που το έχεις ακούσει να "σπέρνει" σε εκατοντάδες* συναυλίες κάθε είδους μουσικής, από τα πιο χαοτικά μέχρι τα πιο ελιτίστικα (πχ. τζαζ) και με μουσικούς-ψυχάκηδες με τα mojo και την ηχητική απόδοση, τότε ναι, εννοείται ότι καταλαβαίνεις πως δεν είναι στοιχειωδώς απαραίτητο. Το ότι είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επαγγελματικά (σχεδόν default) λύση παγκοσμίως αντί του Rhodes λέει πάρα πολλά. Και θα ήμουν δογματικός αν προσπαθούσα να επιβάλλω μια υποκειμενική άποψη, αλλά μέχρι στιγμής απλά περιγράφω τα γεγονότα.

*YΓ: Ok, δεκάδες...

bloody_sunday είπε:
Koίτα να δεις KPeyos, από τη στιγμή που το έχεις ακούσει να "σπέρνει" σε εκατοντάδες* συναυλίες κάθε είδους μουσικής,
Κοιτάζω και βλέπω...λοιπόν:

Iσχύει. Αν όχι το "σπέρνει" τουλάχιστον "στέκεται" αξιοπρεπέστατα.

Ωραία λοιπόν. Εγώ είπα ότι το Nord δεν μου ακούγεται καλά ηχογραφημένο. Δεν έιναι τόσο "ζωντανό", και δεν υπάρχουν οι μικροδιαφορές του τύπου "παίζω την ίδια νότα, με τον ίδιο τρόπο αλλά κάθε φορά ακούγεταί "λιιιγο" διαφορετικά (για να γίνω και συγκεκριμένος). Και για να μιλήσουμε για αντικειμενικότητα η ποιότητα του ηχογραφημένου ήχου, είναι από τα βασικά κριτήρια που συνήθιζε να κρίνει το "Keyboard", ένα όργανο.

Οι απαντήσεις λοιπόν ήταν "το Lizzzard ακούγεται πολύ καλά ηχογραφημένο" (δεν έχω άποψη).

και η παράθεση παραπάνω.

Οπότε βάσει αυτών το συμπέρασμα είναι πάρε ένα Nord και έναν ενισχυτή Fender για τα Live, το Lizzzard για ηχογραφήσεις, μάθε να τα χρησιμοποιείς, ξόδεψε μάλλον περισσότερα από ότι θα ξόδευες για να αγοράσεις το original, και δεν θα σε πονάει η πλάτη σου (οk τραβηγμένο, αλλα...)

δε νομιζω.. ;D

μονο το (τα) Neuman & o Twin που θα χρειαστεις για να βγαλεις τον "σωστο" ηχογραφημενο ηχο θα σου πανε κανα 5χιλιαρο... ;D ;D ,πριν καλα καλα παρεις το Rhodes... ;)

κακα τα ψεμματα καλα ειναι τα vintage keys αλλα ειναι πλεον μουσειακα ειδη και χρησιμοποιουνται μονο απο ελαχιστους "φετιχιστες",σε οποιο stage και να κοιταξεις τα soft synths & οι λυσεις τυπου Nord ειναι πλεον ο κανονας. ;) ,αλλωστε και απο αυτα που υπαρχουνε ελαχιστα λειτουργουν σωστα,θελουν πολλη συντηρηση και πολλα φραγκα για να τα κρατησεις σε "φορμα" (περυσι ενας φιλος μου ξοδεψε μια μικρη περιουσια κανοντας retubing στο B3 του)

αλλωστε και ρεαλιστικα να το δουμε κανεις μας εδω μεσα δεν εχει τα χρηματα (δεν εχει δηλ.να πληρωσει..μεταφορικη εταιρεια και επαγγελματικο στουντιο ή ακριβα μικροφωνα και προενισχυτες για να βγαλει καλο ηχογραφημενο ηχο) που απαιτουνται για να χρησιμοποιει σωστα παλια πληκτρα σαν και αυτα.

και πρακτικα αν το δεις για να βγαλεις εναν σωστο ηχο Hammond θελεις 3-4 μικροφωνα και απειρες ωρες πειραματισμου,ενω με ενα Β4 soft synth σε 1 λεπτακι εχει πιασει το 90% του ηχου..(στο σπιτι μου π.χ. εχω εξαιρετικο ακουστικο πιανο,ο ηχογραφημενος ομως ηχος του με τα μικροφωνα & το χωρο που διαθετω ειναι απλα αστειος μπροστα σε αυτον που εχω με το Ivory) οποτε γιατι να σκας?

Kαλά δεν πηγαίνει πακέτο το επαγγελματικό studio με το Fender Rhodes  ;D.

Αν θές να το ηχογραφήσεις μπορώ να σου συστήσω το studio και τον ηχολήπτη μου, που είναι χειρότερος πουριτανός από μένα...  ;)

Είπαμε ότι ο Fender είναι καλό να υπάρχει και με το Nord, οπότε δεν συνυπολογίζεται σαν επιπλέον κόστος.

Superfunk είπε:
αλλωστε και ρεαλιστικα να το δουμε κανεις μας εδω μεσα δεν εχει τα χρηματα...
Γειά σας Κε Superfunk, εδώ ο Υπουργός Οικονομικών Κος Παπαθανασίου...ακόμα περιμένω την εισφορά σας...

Trending...

Νέα θέματα

Back