Καλησπέρα σασασας, και μιας και έχω και μπόλικο καιρό να μπώ και να γράψω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι (όσο έμεινε τουλάχιστον) και καλή δύναμη σε όλους.
Στο δια ταύτα, έχω το εν λόγω combo και μου παρουσιάζει το εξής θεματάκι.
Για αρχή θα προσπαθήσω να εξηγήσω πως τον χρησημοποιώ για να καταλάβετε και ποιο ειναι το θέμα. Λοιπόν, έχω και ενα pod hd300 το οποίο χρησημοποιώ για την παραμόρφωση και τα εφε.
Ο ενισχυτής έχει parallel effects loop. Στο δεύτερο κανάλι (overdrive), λοιπόν, εαν κατεβάσω το gain στο 0 και το volume at noon που λεμε έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιώ την πεταλιέρα ΜΑΖΙ με το EQ του καναλιού του ενισχυτή και να έχω αυτούσιο το power amp κομάτι του κομπο. Οπότε έτσι απιτυγχάνω με λίγο tap dance να έχω το υπέροχο καθαρό του στο κανάλι 1 και όλους τους ήχους της πεταλιέρας μου αυτούσιους στο κανάλι 2.
Το θέμα είναι τωρα οτι πλέον το κανάλι 1 μουγκάθηκε
Το ίδιο και η προενίσχυση το κανάλι 2, εάν ανεβάσω το gain δηλαδή να πάρω το παραμόρφωση του ενισχυτή απλα δεν ακούς τίποτα. Εαν χρησιμοποιήσω την πεταλιέρα σαν προενύσχηση με το gain στο 0 τότε όλα κανονικά. Κοινός παρανομαστής και στα δύο κανάλια είναι οτι οταν συνδέσω την κιθάρα κατευθείαν στο input του ενισχυτή δεν ακούς τίποτα παρα μόνο εαν το master volume ειναι τερματισμένο, και αυτό με 0 χρωματισμό απο το eq του καναλιού.
Φαντάζομαι οτι τα φτύσανε οι λάμπες του προ προενισχυτή, με μια ψακτική στο νετ που έκλανα είδα οτι είναι τύπου EL84. Έχει κανείς να προτείνει συγκεκριμένες λυχνίες;
Εάν αλλάξω τις λάμπες θα χρειαστεί rebias;
Γενικότερα δεν το πολυκατέχω, όποτε είπα να ρωτήσω μην κάνω και καμιά ζημιά.
Τένκιου κιόλας ;D
Στο δια ταύτα, έχω το εν λόγω combo και μου παρουσιάζει το εξής θεματάκι.
Για αρχή θα προσπαθήσω να εξηγήσω πως τον χρησημοποιώ για να καταλάβετε και ποιο ειναι το θέμα. Λοιπόν, έχω και ενα pod hd300 το οποίο χρησημοποιώ για την παραμόρφωση και τα εφε.
Ο ενισχυτής έχει parallel effects loop. Στο δεύτερο κανάλι (overdrive), λοιπόν, εαν κατεβάσω το gain στο 0 και το volume at noon που λεμε έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιώ την πεταλιέρα ΜΑΖΙ με το EQ του καναλιού του ενισχυτή και να έχω αυτούσιο το power amp κομάτι του κομπο. Οπότε έτσι απιτυγχάνω με λίγο tap dance να έχω το υπέροχο καθαρό του στο κανάλι 1 και όλους τους ήχους της πεταλιέρας μου αυτούσιους στο κανάλι 2.
Το θέμα είναι τωρα οτι πλέον το κανάλι 1 μουγκάθηκε

Φαντάζομαι οτι τα φτύσανε οι λάμπες του προ προενισχυτή, με μια ψακτική στο νετ που έκλανα είδα οτι είναι τύπου EL84. Έχει κανείς να προτείνει συγκεκριμένες λυχνίες;
Εάν αλλάξω τις λάμπες θα χρειαστεί rebias;
Γενικότερα δεν το πολυκατέχω, όποτε είπα να ρωτήσω μην κάνω και καμιά ζημιά.
Τένκιου κιόλας ;D