Ένα λαλακισμένο ασματάκι

samy paraga

Μέλος
Πόντοι
36
Χάος και ορυμαγδός επικρατεί καθώς παίζω και μαθαίνω το πρόγραμμα ,το μίντι ,το μπάσσο που μου προσέφερε ένας φίλος και τη κιθάρα που θα ξεχάσω στο τέλος κι αυτά τα λίγα που ήξερα  ;D ;D ;D

Ουσιαστικά όλη η φάση ξεκινάει εκεί που τελειώνει η λαλακία στο πιανάκι της ,που θα γίνει κάποια στιγμή άσμα  :)

http://soundcloud.com/samy-paraga/piano-groove

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αμάν... Samy τι σου συμβαίνει; Τι είναι αυτό το... avant garde;  ;D

Υπό προϋποθέσεις το πιανόθεμα θα μπορούσε να γίνει η αφετηρία για κάτι πολύ ενδιαφέρον- καθώς έχει «ζουμί» ρυθμικά- αλλά με μια ενορχήστρωση που θα ξεφεύγει από το τόσο μίνιμαλ.

Καλά, για το φινάλε δεν το συζητώ... pac man  ;D ;D ;D (η τέλος πάντων κάτι της ιδίας περιόδου)  ;D

Το πακμαν θιμ είχε πλάκα, το ακουσα. Τα προηγούμενα τα προσπέρασα ;D

Τεχνική Ανάλυση:

Λέγε ό,τι θες (λέγε  ;D), αν αυτή είναι η πρώτη ή από τις πρώτες επαφές σου με midi προγραμματισμό….εγώ δεν σε πιστεύω.

Το κομμάτι είναι τίγκα στην παύση – τούτια…..άσε μας ρε Δημήτρη.

Οι ήχοι μου άρεσαν ΟΛΟΙ!!!!!

Και στα τύμπανα, αλλά και το πιανάκι και το πνευστό.

Πάμε στο audio! Θεωρώ την ηχογράφηση μπάσου την πιο δύσκολη σε ένα track.

Το μπάσο σου έχει χαρακτήρα, όγκο και συχνοτική υπόσταση…μπορεί να φταίει το ότι ήταν του φίλου σου. :P :P ;D ;D ;D

Καλλιτεχνική ανάλυση:

Στην τεχνική ανάλυση προσπάθησα να είμαι χωρίς χρωματισμούς στο λόγο μου.

ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ! ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
avant garde
Αυτό!

Eκπληκτικό, αριστούργημα.

Καταδεικνύεται κάποιος που έχει ακούσει "περίεργα" πράγματα από τη περίοδο της avant- garde, New wave εποχής και της εταιρίας Illuminated records. Δεν μου λες Sammy, κανένας δίσκος από τους Henry Cow ή τους This Heat σου περισσεύει;  :D

Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συγχρόνως με το λαλακισμένο γράφω και ένα άλλο ,το παλεύω δλδ ,το οποίο έχει κιθάρες ,θα μπει μπάσσο .Ήρθε προχτές ένας φίλος να περάσουμε έναν οδηγό φωνές.Έκατσε ο άνθρωπος 4 ώρες γράψαμε 5 διαφορετικά τέικ και έφυγε .Μετά εγώ καθόμουν και άκουγα ,ρύθμιζα κλπ .Ξαφνικά κάτι πάτησα στο στο μίντι κοντρόλερ και μηδένησα την ένταση από τη μία εκ των τριών ντραμς που είχα προγραμματίσει .Δύο μέρες προσπαθούσα να μάθω το ριμάδι το κίμπορντ πως λειτουργεί σαν workstation και τελικά δεν έμαθα  ;D ;D ;D στο τέλος κλείνω το πρόγραμμα και αντί να πατήσω σέιβ πατάω νο και σβήνω και τις φωνές  ;D ;D ;D

Λοιπόν και για να μη τρελαθούμε και να μην σας τρελάνω κι εσάς δλδ πλην εμού ,όλο το κόσεπτ του λαλακισμένου είναι μ3-4 νότες σε ένα πιανάκι που έγραψα για να μη ξεχάσω το θεματάκι .

Μετά δοκίμαζα ήχους σε ένα σίνθι των προτουλς και κάπου έλεγε μουλτιτσάνελ συνθ με επιλογή για απέρτζιος ήχους .Εγώ πάταγα τις νότες στο κλαβιέ και τα υπόλοιπα τύμπανα ,πνευστά μπάσσα,κρουστά τα έπαιζε η μηχανή του διαβόλου,αλλάζοντας τους ήχους από έθνικ ,σε λάτιν ,κομπιο΄πυτερ γκέιμ και στο τέλος αυτό το πιανάκι με την ιδέα που έχω για να το φτιάξω κάποτε τραγουδάκι με πιο προσγειωμένη διάθεση και περισσότερα φυσικά όργανα .

Αυτά και ευχαριστώ για το κόπο να το ακούστε και να γράψετε  ;)

Λάκη αν έπαιζα τέτοιο μπάσσο ο Τέρρυ τώρα θα ήταν άνεργος χαχαχαχαχα

Νέστορα ούτε καν ξέρω ποιοί είναι αυτοί που λες ,εξάλλου τι να μας πουν αυτοί από αβάντ γκαρ μουσικές εγώ είμαι καλύτερός τους ^_*

samy paraga είπε:
.Μετά εγώ καθόμουν και άκουγα ,ρύθμιζα κλπ .Ξαφνικά κάτι πάτησα στο στο μίντι κοντρόλερ και μηδένησα την ένταση από τη μία εκ των τριών ντραμς που είχα προγραμματίσει .Δύο μέρες προσπαθούσα να μάθω το ριμάδι το κίμπορντ πως λειτουργεί σαν workstation και τελικά δεν έμαθα  ;D ;D ;D στο τέλος κλείνω το πρόγραμμα και αντί να πατήσω σέιβ πατάω νο και σβήνω και τις φωνές  ;D ;D ;D
Ανάθεμά με αν κατάλαβα τίποτα από όλα αυτά...... :P :P ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Τα protools είναι ο ΣΑΤΑΝΑΣ!

LK είπε:
Το κομμάτι είναι τίγκα στην παύση – τούτια…..άσε μας ρε Δημήτρη.
Oι παύσεις είναι όλα τα λεφτά!!!!!

ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!
Ναι ρε Μήτσο...δεν έπρεπε να σταματήσεις τη θεραπεία... ;D

Βλέπω όμως, ότι αρχίζεις να μαθαίνεις τα ProTools... ;)

Nestoras είπε:
Eκπληκτικό, αριστούργημα.

Καταδεικνύεται κάποιος που έχει ακούσει "περίεργα" πράγματα από τη περίοδο της avant- garde, New wave εποχής και της εταιρίας Illuminated records.
Πάντως πέρα από την αρχική έκπληξη της πρώτης ακρόασης, δεν κρύβω με εντυπωσίασε ο «αντικομφορμισμός» στην σύνθεση και η πλήρης αποδόμηση της φόρμας, που υποδηλώνει έναν εντελώς ανορθόδοξο αλλά «δημιουργικό» τρόπο σκέψης. 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Πάντως πέρα από την αρχική έκπληξη της πρώτης ακρόασης, δεν κρύβω με εντυπωσίασε ο «αντικομφορμισμός» στην σύνθεση και η πλήρης αποδόμηση της φόρμας, που υποδηλώνει έναν εντελώς ανορθόδοξο αλλά «δημιουργικό» τρόπο σκέψης. 
Και εσύ

ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!
;D ;D ;D ;D ;D ;D

Η φορμαλιστική κοινωνία με τη μεθοδευμένη υπερκατανάλωση....

;D ;D ;D

Έχει χιούμορ το κομματάκι, πράγμα όχι εύκολο.

LK είπε:
Και εσύ  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D

Μα γιατί το λες αυτό;  :D

Απλά από την ακρόαση διέκρινα ότι ο Μήτσος ( ηθελημένα ή άθελα του) δεν βάδισε σε «ορθόδοξες συνθετικές ατραπούς». Για αυτό και χρησιμοποίησα τον όρο avant garde.

Δηλαδή αυτό το fusion ανάμεσα στην σαμπορούμπα του πιάνου με το arcade θέμα του φινάλε δεν ήταν κάτι που θα επέλεγε ένας συνθέτης με συμβατικούς προσανατολισμούς.

Αν μη τι άλλο ήταν μια «τολμηρή» κίνηση και θα συμφωνήσω με τον Marathon ότι οι παύσεις είναι όλα τα λεφτά.

Για αν ακριβολογήσω αυτό που εισέπραξα ήταν «σύνθεση- αποδόμηση- σύνθεση», με μια υποψία ενός μίνιμαλ/ ιndustrial «αέρα» που πνέει στο κομμάτι.

Τέλος πάντων είναι μια σύνθεση με πολλές ερμηνείες ή και καμία (πάντως δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να υπήρχε στο μυαλό του συνθέτη, αν είναι τύχη ή statement)  :D  

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Για αν ακριβολογήσω αυτό που εισέπραξα ήταν «σύνθεση- αποδόμηση- σύνθεση», με μια υποψία ενός μίνιμαλ/ ιndustrial «αέρα» που πνέει στο κομμάτι.
εγώ πάλι λέω...ότι επειδή δεν ξέρει τα ProTools...πατάει κατά λάθος το κουμπΗ της παύσης...και δεν ξέρει μετά να τα μπαλώσει 8)

marathon είπε:
εγώ πάλι λέω...ότι επειδή δεν ξέρει τα ProTools...πατάει κατά λάθος το κουμπΗ της παύσης...και δεν ξέρει μετά να τα μπαλώσει 8)
;D ;D ;D ;D ;D

Τύχη λοιπόν...  ;D

samy paraga είπε:
Νέστορα ούτε καν ξέρω ποιοί είναι αυτοί που λες ,εξάλλου τι να μας πουν αυτοί από αβάντ γκαρ μουσικές εγώ είμαι καλύτερός τους ^_*
Ξέρω όμως εγώ. Τελικά είσαι ή του ύψους ή του βάθους.  :D

Και πάλι εύγε.

Ααααααααα ,όλα κι όλα ,οι παύσεις είναι δική μου επινόηση όχι του μηχανήματος του διαβόλου  ;D

Λάκη δεν κατάλαβες τι? Κάποια στιγμή άθελά μου πάτησα κάποιο κόμβιο στο μίντι και μου έκελισε την ένταση ενός τρακ .Δεν είχα πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί ,έβλεπα να κινείται το βιούμετρο στο τρακ ,αλλά δεν μπήκα στο κόπο να τσεκάρω και το βιούμετρο εξόδου .Γενικά δεν έχω ασχοληθεί με το κλαβιέ ως χειριστήριο ,παρά μόνο σαν κίμπορντ για τα ψηφιακά όργανα και αυτό το πρόστυχο αλωνίζει κατά το δοκούν  ;D αν πατήσω κανά λάθος κουμπί .

Επ ευκαιρίας του τωρινού προβλήματος έκατσα και διάβασα και είδα κάτι βιντεάκια ,αλλά και πάλι έχω δρόμο .

Ανέστη ναι μαθαίνω ,απλά δεν είμαι πολλές μέρες Αθήνα για να εξασκούμε ,σε έπαιρνα και στη γιορτή σου να σου ευχηθώ ,αλλά το είχες κλειστό.

Δεν ξέρω αν το Κιου μπέις είναι καλύτερο,χειρότερο ή πιο εύχρηστο .Ούτε αν τα υπόλοιπα προγράμματα είναι πιο απλά .Αυτό που γνωρίζω όσο μαθαίνω τα προ τουλς είναι ότι είναι ένα πλήρες πακέτο που έχει μέσα ότιδήποτε μπορεί να χρειαστείς ,μα οτιδήποτε

Το κομματάκι στήθηκε για πλάκα ,από την αρχική ιδέα σε συνδιασμό  με τους απίθανους ήχους που έβρισκα ,είχε κι άλλους ,αν σας άρεσε τόσο πολύ να το κάνω σε συνέχιες  ;D ;D ;D

Νέστορα ,δεν είναι θέμα ύψους και βάθους ,είναι θέμα ικανότητας να περάσω αυτό που θέλω και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω,απλά και παλιώτερα είχα ιδέες και με τα παιδιά του γκρουπ ,αλλά αδυνατούσαμε να τις περάσουμε στο τάστο λόγω ελλειπών ικανοτήτων και χρόνου .

Λίγο πολύ κάποιος που ασχολείται με τη μουσική ,παίζοντας και ακούγοντας χρόνια μαθαίνει να κοροιδεύει λιγάκι τα αυτιά ,αν όμως και οι οργανοπαιχτικές του δυνατότες  και οι τεχνικές του γνώσεις πάνω στα διαόλια είναι λίγες ,δεν τα καταφέρνει πάντα

samy paraga είπε:
αν σας άρεσε τόσο πολύ να το κάνω σε συνέχιες  ;D ;D ;D
είμαι ήδη στο Fan Club, βάλε και ένα κουμπΗ like... ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back