Ατιμη υγρασια...

bassaddicted

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπονννν...Θελω να κρεμασω τα μπασσακια μου στον τοιχο του δωματιου μοy με τις αναλογες βασεις...Το προβλημα ειναι οτι μενω κοντα πολυ σε θαλασσα οποτε και πολυ υγρασιιιααααααα.....Τι κανουμεεε???

Σκεφτομουν κατι σαν μονοτικο υλικο που θα καλυψει τον τοιχο...

Για πειτε μου και εσεις???...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιατί? Τώρα που τα έχεις.. .μέσα σε θήκες?  :)

Κρέμασέ τα στον τοίχο (μόνο σε σημείο που να μην τα χτυπάει ο ήλιος (απ ευθείας) και μην σκέφτεσαι την υγρασία.

Αν δεν έχεις διαρροές (δηλαδή αν δεν έχεις τρύπα στο ταβάνι να στάζει η βροχή) δεν χρειάζεται να μονώσεις τους τοίχους. Η υγρασία υπάρχει στον αέρα και μπαίνει όταν ανοίγεις τα παράθυρα έτσι κι αλλιώς.  :)

Τεράστιες διακυμάνσεις της υγρασίας μέσα σε ένα δωμάτιο παρατηρούνται όταν:

1. Σφουγγαρίζουμε. (προς τα πάνω)

2. Μαγειρεύουμε και βράζει μια τεράστια κατσαρόλα και ο απορροφητήρας είναι κλειστός η δεν ρουφάει. (προς τα πάνω)

3. Ανάβουμε το κλιματιστικό (προς τα κάτω).

Εν ολίγοις...μέσα στη θήκη δεν έχει λιγότερη υγρασία από ότι στον ανοιχτό αέρα του δωματίου. Ισα -ίσα μέσα στη θήκη μπορεί να έχει και περισσότερη αν το βάζεις εκεί μέσα και το κλείνεις αμέσως ενώ το έχεις ποτίσει ιδρώτα (π.χ. σε μια πρόβα).

Ας κρατάμε κατά νου ότι τα διάφορα φεντεροειδή ζουν μια χαρά και ευδοκιμούν σε περιοχές όπως το Τexas η  Louisiana και η Florida όπου η υγρασία είναι περίπου όση είναι στο μπάνιο σου μετά απο ένα καυτό ντους με κλειστή την πόρτα.

Φιλτατε Hariliatron μου φαινεται δεν εχετε ζησει πολυυυ υγρασια... Να ζεις σε σπιτι οπου το ταβανι ιδρωνει απο την υγρασια (και απο πανω να εχει 2 οροφους ακομα).. Η λυση δυστυχως δεν ειναι καθολου απλη... χρειαζεται κλιματιστικο με μια ιστορια που δε θυμαμαι πως την λενε αλλα αφαιρει την υγρασια απο τον χωρο.. επειδη ομως θα πληρωσεις πολλες φορες τα οργανα σου σε ρευμα εαν το λειτουργεις συχνα πρεπει να εχεις και ενα πολυ καλο συστημα εξαερισμου οπως και μονοσης.. τωρα στην περιπτωση σου.. δυστυχως δεν ξερω τι μπορει να γινει..

harilatron είπε:
Ας κρατάμε κατά νου ότι τα διάφορα φεντεροειδή ζουν μια χαρά και ευδοκιμούν σε περιοχές όπως το Τexas η  Louisiana και η Florida όπου η υγρασία είναι περίπου όση είναι στο μπάνιο σου μετά απο ένα καυτό ντους με κλειστή την πόρτα.
;D ;D

εχω αγορασει μια ακουστικη απο τα χριστουγενα..και ενω ειχε 11αρες εβαλα 10αρες(απο λαθος!!) χωρις σεταρισμα χωρις τιποτα

μεχρι λιγο καιρο δεν ειχα παρατηρησει ουτε τασταρισμα και ολα ηταν οκ.. με το που αρχισαν οι ζεστες και ανοιξαμε τα ερκοντισια αρχισε και η κιθαρα να παραπονιεται και πλεον τασταρει παντου!!

φτανε οι χορδες η το αιρκοντισιο?!

thanasis b είπε:
εχω αγορασει μια ακουστικη απο τα χριστουγενα..και ενω ειχε 11αρες εβαλα 10αρες(απο λαθος!!) χωρις σεταρισμα χωρις τιποτα

μεχρι λιγο καιρο δεν ειχα παρατηρησει ουτε τασταρισμα και ολα ηταν οκ.. με το που αρχισαν οι ζεστες και ανοιξαμε τα ερκοντισια αρχισε και η κιθαρα να παραπονιεται και πλεον τασταρει παντου!!

φτανε οι χορδες η το αιρκοντισιο?!
Και οι χορδές φταίνε, αλλά κυρίως η ζέστη. Όπως μάλλον θα γνωρίζεις, τα μπράτσα χρειάζεται να έχουν μια μικρή καμπυλότητα για να μην ταστάρουν.

Αρχικά, οι λεπτότερες χορδές που έβαλες οι οποίες άσκησαν λιγότερη πίεση στο μπράτσο και σε συνδυασμό με την ζέστη (γιατί το air condition δεν το έχεις ανοιχτό 24/7), η οποία συντελεί στην διαστολή των ξύλων , οδήγησαν στο να μην έχει πλέον το μπράτσο καμπυλότητα γι'αυτό και εμφανίστηκε το ταστάρισμα.

Το θετικό είναι ότι είναι πολύ απλό να φτιαχτεί με μια μικρή ρύθμιση του truss rod.

Δες και εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?action=printpage;topic=166188.0

blackstrat είπε:
Και οι χορδές φταίνε, αλλά κυρίως η ζέστη. Όπως μάλλον θα γνωρίζεις, τα μπράτσα χρειάζεται να έχουν μια μικρή καμπυλότητα για να μην ταστάρουν.

Αρχικά, οι λεπτότερες χορδές που έβαλες οι οποίες άσκησαν λιγότερη πίεση στο μπράτσο και σε συνδυασμό με την ζέστη (γιατί το air condition δεν το έχεις ανοιχτό 24/7), η οποία συντελεί στην διαστολή των ξύλων , οδήγησαν στο να μην έχει πλέον το μπράτσο καμπυλότητα γι'αυτό και εμφανίστηκε το ταστάρισμα.

Το θετικό είναι ότι είναι πολύ απλό να φτιαχτεί με μια μικρή ρύθμιση του truss rod.

Δες και εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?action=printpage;topic=166188.0
το αιρκοντισιον ειναι παρα πολλες ωρες ανοιχτο..σε καθημερινη βαση και τα οργανα ειναι στον ιδιο χωρο.

ναι το γνωριζω πως μπορει να βελτιωθει και αυτο θα κανω αλλα με 11αρες ξανα!

ευχαριστω

blackstrat είπε:
Και οι χορδές φταίνε, αλλά κυρίως η ζέστη.

...

....
Εγώ λέω να πει ο καθένας τι πιστεύει ότι φταίει και στο τέλος αυτός που θα πει το καλύτερο να κερδίσει ένα μια κεφαλογραβιέρα Κρήτης.  :)

harilatron είπε:
Εγώ λέω να πει ο καθένας τι πιστεύει ότι φταίει και στο τέλος αυτός που θα πει το καλύτερο να κερδίσει ένα μια κεφαλογραβιέρα Κρήτης.  :)
Προς το παρόν δεν βλέπω άλλο συμμετέχοντα οπότε μάλλον την κερδίζω επάξια!  ;D

Μέχρι πότε τρέχει ο διαγωνισμός;;  :P

harilatron είπε:
Εγώ λέω να πει ο καθένας τι πιστεύει ότι φταίει και στο τέλος αυτός που θα πει το καλύτερο να κερδίσει ένα μια κεφαλογραβιέρα Κρήτης.  :)

φταει οτι το αιρκοντισιον το ειχα παρει απο ενα μαγαζι που αυτος που το ειχε ο πρωτος ξαδερφος του ειχε μαγαζι με σερβις για κιθαρες και πουλουσε επιτηδες κακα αιρκοντισια που χαλανε τις κιθαρες ωστε να πηγαινουν στον πρωτο ξαδερφο για επισκευη..

Κερδισα?!

Η γνώμη μου είναι να τα βάλεις σε βάσεις καλύτερα  και όχι στον τοίχο.Ότι αποφασίσεις.   Αλλά με τίποτα μην τα αφήνεις σε θήκες για μεγάλο διάστημα.Έχω δει πολλά να σκουριάζουν(τα μεταλλικά μέρη εννοείται).

Η ζέστη προκαλεί διαστολή στα μέταλλα και συστολή στα ξύλα.Η υγρασία είναι αυτή που κάνει το μπράτσο να χάσει την καμπυλότητά του (απο τόξο σε ίσιο).

Δε μ'αρέσει η κεφαλογραβιέρα. ;D

AB είπε:
Η ζέστη προκαλεί διαστολή στα μέταλλα και συστολή στα ξύλα
η θερμότητα προκαλεί διαστολή σε όλα τα υλικά.. :)

το να τα κρεμάσεις στον τοίχο είναι καλή φάση..αν είσαι ψείρας και σκεφτείς ότι οι τοίχοι απορροφούν και αποβάλλουν θερμότητα και αυτό εντείνεται ανάλογα την εποχή, το πολύ-πολύ ντύσε με κάτι το μέρος του τοίχου που θα χρησιμοποιήσεις..εγώ θα χρησιμοποιήσω μια "πάντα", αυτά τα μάλλινα υφασμένα σε αργαλειό με κουλ σχέδια, που φτιάχναν οι γιαγιάδες μας στην κατοχή και τον εμφύλιο.. :D

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους..

Τι αλλο μπορω να βαλω στον τοιχο????Κατι που να δειχνει και ομορφο..

allobarr είπε:
Αν δηλαδή βουτήξεις ένα σφουγγάρι στο νερό ,αυτό θα μικρύνει και αν το αφήσεις στον ήλιο θα μεγαλώσει; :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
AB είπε:
Αν δηλαδή βουτήξεις ένα σφουγγάρι στο νέρό ,αυτό θα μικρύνει;
Τι σχέση έχει αυτό...

Το σφουγγάρι διαστέλλεται λόγω της κατακράτησης νερού στους πόρους του, δηλαδή προσθήκη μάζας.

Evilnye είπε:
Τι σχέση έχει αυτό...

Το σφουγγάρι διαστέλλεται λόγω της κατακράτησης νερού στους πόρους του, δηλαδή προσθήκη μάζας.
Το ίδιο παθαίνει και το ξύλο (το οποίο έχει πόρους).Για υγρασία δε μιλάμε τόση ώρα ή κάνω λάθος;

AB είπε:
Το ίδιο παθαίνει και το ξύλο (το οποίο έχει πόρους).Για υγρασία δε μιλάμε τόση ώρα ή κάνω λάθος;
Σε σχέση με αυτό είναι άσχετο! :)

Evilnye είπε:
Σε σχέση με αυτό είναι άσχετο! :)
Η θερμότητα στεγνώνει το ξύλο αφαιρώντας του την υγρασία και κατά συνέπεια το συρρικνώνει (ή άλλιώς το συστέλει).

Σε σχέση με το post το οποίο λεγεται ''άτιμη υγρασία'' αυτά που γράφω

πιστεύω ότι έχουν άμεση σχέση. :)

bassaddicted είπε:
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους..

Τι αλλο μπορω να βαλω στον τοιχο????Κατι που να δειχνει και ομορφο..
Φυλλο φελου , υπαρχει σε διαφορες διαστασεις και σε πολυ ομορφες αποχρωσεις.

Επίσης το κοτόπουλο ζαρώνει όταν το ψήνουμε διότι χάνει τα ζουμιά του.  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back