Αναζητώντας τον clean strat ήχο

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Ανεβάζω το κάτωθι κλιπ εν είδει παρουσίασης των Fender CS '54 μαγνητών που φοράει πλέον η μια στρατ μου (California Series). Το backing track το είχε ανεβάσει παλιότερα ο gregg (all rights reserved :))

Αυτό που θα ακούσετε είναι η κιθάρα καρφί στον ενισχυτή με το reverb του ενώ προστέθηκε λιγάκι delay στο lead part κατόπιν.

Αναγκάστηκα να χαμηλώσω τη συνολική ένταση καθότι τα σκασίματα τις στρατ χωρίς compressor, έκαναν κάτι απερίγραπτα picks και δεν ήθελα να επέμβω με effects στο τελικό αποτέλεσμα ούτως ώστε ο ήχος να είναι απολύτως ενδεικτικός.

Σας το χαρίζω

Εδιτ: Ξεκινάω να παίζω σε neck-middle και γύρω στο 2:10 αλλάζω σε neck.

el_pasco_blues-_jazzjoker.mp3

Attachments

Jazzjoker είπε:
Ανεβάζω το κάτωθι κλιπ εν είδει παρουσίασης των Fender CS '54 μαγνητών
Και για μένα, αυτός είναι ο clean strat ήχος (και vintage θα πρόσθετα)...άργησες να τους πάρεις! ;D ;D

Όσοι θέλουν τις "παλιές" Strat, από εδώ πρέπει να ξεκινάνε :)

Ωραίος ήχος - και πραγματικά βίντατζ... (εγώ βέβαια δεν θα μπορούσα να παίξω με αυτόν τον ήχο αλλά whatever rocks your boat!!!!)

Νομίζω πως βρήκες τον πλέον αντιπροσωπευτικό ήχο  !!.BTW Πολύ μελωδικές φράσεις και καθόλου κλισέ!! ;) ;)

PS:ο ενισχυτής ποιος ήταν?

PS:ο ενισχυτής ποιος ήταν?
Έχεις δίκιο, ξέχασα το πιο σημαντικό. Είναι ένας Deluxe Reverb reissue.

::)

Παίξε neck απ'την αρχή να γίνουμε, τις παντόφλες του Leo μου γαμώ...

;D ;D ;D ;D ;D

Υ.Γ: Ζάααααχαρηηη... ;)

Jazzjoker είπε:
Ανεβάζω το κάτωθι κλιπ εν είδει παρουσίασης των Fender CS '54 μαγνητών που φοράει πλέον η μια στρατ μου (California Series). Το backing track το είχε ανεβάσει παλιότερα ο gregg (all rights reserved :))
Και για μένα, αυτός είναι ο clean strat ήχος (και vintage θα πρόσθετα)...άργησες να τους πάρεις! ;D ;D

Όσοι θέλουν τις "παλιές" Strat, από εδώ πρέπει να ξεκινάνε :)
Νομίζω πως βρήκες τον πλέον αντιπροσωπευτικό ήχο  !!.BTW Πολύ μελωδικές φράσεις και καθόλου κλισέ!! ;) ;)
Aπ' αυτό που άκουσα- όσον αφορά τον ήχο- (αν το ακούσω από δίπλα στον ενισχυτή πιθανόν ν' αλλάξω γνώμη) δεν θα συμφωνήσω μ' όλους τους ευμενώς τοποθετημένα προλαλήσαντες.

Ωραιος ηχος !! Στο νεκ καλυτερα κατα την γνωμη μου προσωπικα βιτσια ειναι αυτα χεχε....Αξιζει πολυ η αλλαγη που εκανες !!!

Παιξιμο και φιλινκ ποοοολυ καλοοο !!

πι.ες. Δε ανεβαζεις και το μπακιτρακι σκετο μιας και το εχεις σχετικα προχειρο ...με ενεπνευσε για μια παρουσιαση των νεων αλλαγων πουεχω κανει...!!!!!

Συμφωνώ με όσους μίλησαν για προτίμηση neck μαγνητών και αυτή τη θέση είναι η προσωπική μου επιλογή για τέτοια παιξίματα. Απλώς θεωρώ ότι middle-neck είναι μάλλον all time classic strat ήχος και αντιπροσωπευτικός για παρουσίαση.

Νέστορα, σίγουρα δίπλα στον ενισχυτή τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Απλώς προσπάθησα να αποτυπώσω τον ήχο που ακούω εγώ όσο καλύτερα μπορούσα.

Επίσης η αναζήτηση του clean strat tone δεν τελειώνει ποτέ :D (τι θα κάνουμε μετά χωρίς τους βαρβάρους;)

Παραθέτω και το backing track για Vagtanplan και όποιον άλλο ενδιαφέρεται.

Αν κάποιος έχει πρόταση και ηχογράφηση όσον αφορά τον τίτλο του thread, ωραίο θα ήταν να ακούσουμε και κάτι διαφορετικό από αυτό που ανέβασα εγώ. Ίσως θα ήταν και ευκαιρία για εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τον συγκεκριμένο ήχο και τι ζητάει. Οπότε clips δικά σας ή links από youtube είναι ευπρόσδεκτα.

Αυτά.

Υ.Γ. Τώρα παρατήρησα ότι το αρχικό μου ποστ έγραψα "picks" αντί για "peaks". Πιστεύω να γίνεται αντιληπτή η σύγχυση όταν ο λόγος είναι για μαγνήτες ;)

east_pasco_blues_backing_track.mp3

Attachments

Jazzjoker είπε:
Νέστορα, σίγουρα δίπλα στον ενισχυτή τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Απλώς προσπάθησα να αποτυπώσω τον ήχο που ακούω εγώ όσο καλύτερα μπορούσα.
Δεν χρειάζεται να απολογείσαι....ο Νέστορας, δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με clean ήχο ;D

marathon είπε:
Δεν χρειάζεται να απολογείσαι....ο Νέστορας, δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με clean ήχο ;D
Σε λίγο θα έχει, γιατί από τότε που ήρθε ο Yameth στο στουντιάκι μας η πεταλιέρα μου τα έχει παίξει και δεν μπορώ να βρώ που έχω απώλεια σήματος. Όταν δε χθες μπαϊλντησα στη πρόβα και την έβαλα καρφί άκουσα τη κιθάρα, και με βλέπω να τα πουλάω όλα. >:(

Χώρια τη πλάκα τώρα ο καθαρός Fenderostrat ήχος που έχω στ' αυτιά μου είναι άλλος.

Nestoras είπε:
Χώρια τη πλάκα τώρα ο καθαρός Fenderostrat ήχος που έχω στ' αυτιά μου είναι άλλος.
Ναι, αλλά δεν μας λές ποιός είναι...

Nestoras είπε:
Αυτός.
και τι μαγνήτες φοράει...αυτός?

Τον ενισχυτή τον βλέπουμε...

marathon είπε:
και τι μαγνήτες φοράει...αυτός?

Τον ενισχυτή τον βλέπουμε...
Αν δεν ακούς τη διαφορά τότε...

Απλά άκουσε ξανά το κλιπ του jj (που είναι εξαιρετικός κιθαρίστας και <<τραγουδιστής>> ;D) και θα διαπιστώσεις ότι είναι λίγο μα λίγο νερουλό το αποτέλεσμα- πάντα όσον αφορά τον ήχο.

Nestoras είπε:
Αν δεν ακούς τη διαφορά τότε...

Απλά άκουσε ξανά το κλιπ του jj (που είναι εξαιρετικός κιθαρίστας και <<τραγουδιστής>> ;D) και θα διαπιστώσεις ότι είναι λίγο μα λίγο νερουλό το αποτέλεσμα- πάντα όσον αφορά τον ήχο.
Πολύ ωραία όλα αυτά....με τι "Hardware" το πετυχαίνει?

Από ότι βλέπω...μια "πειραγμένη" American Standard έχει...

ούτε η ίδια η Fender, δεν την παράγει ;D ;D

http://livemusiciancentral.com/2008/09/18/carl-verheyen-discusses-the-fender-stratocaster/

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back