Αναζητώντας τον clean strat ήχο

marathon είπε:
Aναζητώντας τον clean ήχο (όπως λέει ο τίτλος), θα τα έκανες αυτά? ;D ;D
φυσικά, όταν δηλαδή ο Grant Greene ή ο Wes παίζαν καθαρά, δεν είχε λίγο βρώμα;

το υπερκαθαρό υπάρχει μόνο για κάντρι  ;)

νομίζω σε πολύ καθαρό ήχο σε στρατ με 9ρες - 10ρες τα καντίνια συχνά ακούγονται λίγο αδύναμα και για αυτό τα κοπανάμε  :). και νομίζω ότι για αυτό φταίει η γέφυρα, γιατί σε τελε συνήθως τα καντινια βγαίνουν μπροστά μόνα τους

Θέλω να παρατηρήσεις το πως συνδυάζει καμιά 30αριά διαφορετικά είδη χτυπήματος, για να βγάλει το ριφ και τα... παρελκόμενα  ;D

Ο άνθρωπος είναι ψυχασθενής  ;D
είναι όντως για το άσυλο, τις 3 πρώτες οκτάβες τις παίζει με πένα και τις 3 επομενες με αντίχειρα ΣΤΑΘΕΡΑ  ;D

skantzos είπε:
φυσικά, όταν δηλαδή ο Grant Greene ή ο Wes παίζαν καθαρά, δεν είχε λίγο βρώμα;
Τότε, απλά, δεν έπαιζαν καθαρά, έπαιζαν με λίγο βρώμα ;D

νομίζω σε πολύ καθαρό ήχο σε στρατ με 9ρες - 10ρες τα καντίνια συχνά ακούγονται λίγο αδύναμα και για αυτό τα κοπανάμε  .
Τα κοπανάμε, γιατί οι συγκεκριμένοι μαγνήτες (CS54) είναι low output από τη μαμά τους, αδύναμοι σε σχέση με άλλους...μπορεί να ακούγονται "λίγοι" αλλά τη βιντατζίλα και τη γλύκα τους, δύσκολα τη βρίσκεις αλλού ;)

Καλός κιθαρίστας, καλός τραγουδιστής κλπ κλπ αλλά πολύ λαπάς αυτός ο Cray βρε παιδί μου.

Τώρα για την πεμπτουσία του clean strat ήχου δεν ξέρω....

Όλοι έχουν παίξει με strat. Και την έχουν παίξει ποικιλοτρόπως (πένες, δάχτυλα, χαστούκια, δοξάρια) και μέσα από χιλιάδες ενισχυτές. Αλλά η κοπέλα κρατάει χαρακτήρα...

Εμένα βέβαια (στο clean πάντα) στο νού μου έρχεται Hank Marvin, Clapton και Knopfler (η σειρά χρονική). Ότι και να σημαίνει αυτό.

Εγω παντως θα ηθελα να παραθεσω αυτον τον κυριο του οποιου ο ηχος...

Γράφτε και κανα όνομα για μας που δεν βλέπουμε Ουτούμπ...... :(

freerock1974 είπε:
Για μενα αυτος ειναι ο clean ηχος στρατ και φυσικα ο Μαρκος ο καλυτερος παιχτης καθαρης στρατ...
Εκεί κοντά είμαι και εγώ...

odis13 είπε:
Δε ξερω για εσας, αλλα για εμενα αυτο ειναι ΗΧΑΡΑ.

καλα αυτος ο τυπος παιζει να ειναι και ο καλυτερος ρυθμικος κιθαριστας του πλανητη...τον ειχα δει με τον Maceo Parker (μαλιστα εχω και μια...πενα που μου χαρισε οταν πηγα να το συγχαρω μετα το Live... ;D)...AΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παιχτης....

Όντως. Πολύ καλή φάση.

Αλλά για να επανέρθω σε κάτι που με προβλημάτισε: Είναι λογικό να μην μπορείς να μπιστίξεις την κιθάρα;  ??? Σίγουρα ένας compressor θα μάζευε τις δυναμικές, αλλά γιατί να μην μπορείς να μπιστίξεις και έτσι; 

Πω πω, με αρρωστήσατε με τον Maceo. Πάω να βάλω ένα What's Going On να γουστάρω...

Superfunk είπε:
καλα αυτος ο τυπος παιζει να ειναι και ο καλυτερος ρυθμικος κιθαριστας του πλανητη...τον ειχα δει με τον Maceo Parker (μαλιστα εχω και μια...πενα που μου χαρισε οταν πηγα να το συγχαρω μετα το Live... ;D)...AΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παιχτης....
Oχι παιζει. Ειναι. .&-

Τον ειδα και εγω live προσφατα....

Superfunk είπε:
δεν εχεις ακουσει πολυ country φαινεται.... ;D
δεν είπα ότι όλοι οι καντρηδες παίζουν υπερκαθαρά, απλώς ότι δεν παίζει ο κόσμος τόσο καθαρά σε άλλα είδη

όντως δεν εχω ακούσει πολύ πάντως, μεγάλωσα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ;D

Τότε, απλά, δεν έπαιζαν καθαρά, έπαιζαν με λίγο βρώμα ;D
μα αυτό λέω, το καθαρά είναι σχετικό. Ειδικά τις εποχές που δεν υπήρχαν ενισχυτές 100 βατ με 3 κανάλια

γιατι βαριεσαι να την σεταρεις σωστα... ;D
είναι πολύ απλά τα πράγματα για καλά καθαρά σε στρατ: ο μαγνήτης γενικά πιο ψηλά στα καντίνια και 11ρες  :)

Και μην ξεχναμε και τον ηχο της στρατ αυτου του κυριου (duke robillard)

1:23 το σολο για τους βιαστικους

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back