Αγορά λαμπάτου ενισχυτή

Superfunk ευχαριστω για τις πληροφοριες και την επιμορφωση.

Superfunk είπε:
Ποτε δεν ξερεις μπορει και καποιο λαλακισμενο να τον εκαψε τον ενισχυτη στο μαγαζι ;D οι ενισχυτες της Boogie φανταζομαι τεσταρονται ενας-ενας (ετσι δηλωνουν οι κατασκευαστες), 
Το test control είναι βασικά προδιαγεγραμένα βήματα ορισμένου χρόνου. Δεν μπορούν να αποκαλυψουν όλα τα ελαττώματα. Ακόμα περισσότερο όταν το ελλάτωμα είναι εγγενές και "βγαίνει" σε βάθος χρόνου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Η καλύτερη μέθοδος είναι, όπως απέδειξαν οι Ιάπωνες (βλ. Toyota σαν πιονέρος στο ζήτημα αυτό) είναι η ποιότητα σαν ενσωματωμένος παράγoντας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

θεωρουνται πιο ευκολοι στην επισκευη και πιο "γεροί" (οχι ολοι,οπως δεν ειναι ολοι οι ενισχυτες που χρησιμοποιουν πλακετες λιγοτερο γεροι απο τους handwired μια και υπαρχουν πλακετες και πλακετες)
με προσωπική προτίμηση στα lug αντί eyelet  ;)

Οσο για τις πλακέτες, μια mil spec με μία "γκοφρέ" είναι η μέρα με τη νύχτα......

Ρε audiokostas και εσυ κινεζικα μιλας? ;D

Εξηγα ρε πιδιμ να καταλαβαινουμε και εμεις οι ασχετοι.

Τι ειναι αυτα τα lug,eyelet,mil sec και γκοφρε?

lug board = Οι παλιές πλακέτες που οι άκρες σύνδεσης εξέχουν ως τσουτσουνάκια

http://cpamps.com/images/000_0601.JPG

eyelet board = Οι παλιές πλακέτες που οι άκρες σύνδεσης είναι τρύπες

http://chappellamps.com/parts/se_eyelet_bd_lg.jpg

mil spec = Συντομογραφία του military specifications (στρατιωτικών προδιαγραφών). Οι αυστηρότερες με τις νοσοκομειακές προδιαγραφές ή βιομηχανικές προδιαγραφές ανάλογα το παραγόμενο είδος

γκοφρέ = οι πλακέτες που έχουν την αντοχή μιας Κουκουρούκου

Audiokostas ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Τελικα εσεις οι κιθαριστες πρεπει να ειστε πειραγμενοι που ασχολειστε τοσο ενδελεχως ;D

prog13 είπε:
Audiokostas ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Τελικα εσεις οι κιθαριστες πρεπει να ειστε πειραγμενοι που ασχολειστε τοσο ενδελεχως ;D
Ευχαρίστησή μου.

Αλλά μπάσο παίζω.......... (λέμε τώρα)  ;)

Δεν μπορω να καταλαβω τι να τον κανω λαμπατο 50+ watt..?

Για να εχω το Volume στο 1.5? Παiρνω ενα roland cube!

Για να εχω το γκαζι του preamp?Με ενα κωλοπεταλο των 80 ευρω κ ενα μικρουλη epiphone στο 8,εννια στις δεκα θα ακουγομαι καλυτερα απο οποιοδηποτε Marshall των 1000+ κ των 100w και λοιπων ιδιου μηκους κυματος.

Δεν χρειαζονται πολλα βατ ουτε πολλα λεφτα για να απολαυση κανεις κρυσταλινο ηχο κ melting overdrive.

Laney VC 15  450 ευρω + 30 το footswitch,εχει κ fx loop(footswitchable)εχει κ υποδοχη για καμπινα,αλλο ενα μεγαλο + ειναι παναλαφρο,πανευκολο στην μετακινηση!

Βαζεις Volume στο 6-7 και το preamp V.στο 7-8 εχεις natural compress και γεματο,λαμπατο,στρογγυλο,παχυ ΓΚΑΖΙ σε band friendly volume κατι που δεν μπορεις να τον πετυχεις με κανενα amp ανω των 20-30 (το πολυ) βατ και να μην παθουν τα αυτια σου αλλα και οσοι ατυχοι κατοικουν γυρω σου.

Προσθετεις κ ενα OD της επιλογης σου εαν θες και ολα ξαναγυριζουν στο '90 Painkiller κ τα ρεστα.

100 βατ?Σας τους χαριζω..

50 βατ? Φωναζει ο νταμμερ..

30 βατ? Ναι αλλα για καθαρες φασεις..δυσκολα τον ανοιγεις κ αυτον.

20 βατ κ κατω? Θα τον ευχαριστηθουν ολοι..θα τον ανοιξουν,θα παιξουν ζωντανα,στο σπιτι,τον αρπαζεις κ τον πας κ στο στουντιο για προβα,τα παντα.

Kostas-5150 είπε:

Για να εχω το γκαζι του preamp?Με ενα κωλοπεταλο των 80 ευρω κ ενα μικρουλη epiphone στο 8,εννια στις δεκα θα ακουγομαι καλυτερα απο οποιοδηποτε Marshall των 1000+ κ των 100w και λοιπων ιδιου μηκους κυματος.
υπαρχουν και attenuators...

και απο την στιγμη που δινεις 1000+ για ενισχυτη και τον θες για σπιτι θα δωσεις το κατι παραπανω για να τον απολαυσεις οπως πρεπει  ;)

με τον vc εχεις καταφερει να παρεις την χροια ενος 5150??? (τυχαιο το παραδειγμα...εμπνευστηκα απο το nickname σου  :P)

Kostas-5150 είπε:

Δεν χρειαζονται πολλα βατ ουτε πολλα λεφτα για να απολαυση κανεις κρυσταλινο ηχο κ melting overdrive.

Laney VC 15  450 ευρω + 30 το footswitch,εχει κ fx loop(footswitchable)εχει κ υποδοχη για καμπινα,αλλο ενα μεγαλο + ειναι παναλαφρο,πανευκολο στην μετακινηση!

Βαζεις Volume στο 6-7 και το preamp V.στο 7-8 εχεις natural compress και γεματο,λαμπατο,στρογγυλο,παχυ ΓΚΑΖΙ σε band friendly volume κατι που δεν μπορεις να τον πετυχεις με κανενα amp ανω των 20-30 (το πολυ) βατ και να μην παθουν τα αυτια σου αλλα και οσοι ατυχοι κατοικουν γυρω σου.

Προσθετεις κ ενα OD της επιλογης σου εαν θες και ολα ξαναγυριζουν στο '90 Painkiller κ τα ρεστα.

100 βατ?Σας τους χαριζω..

50 βατ? Φωναζει ο νταμμερ..

30 βατ? Ναι αλλα για καθαρες φασεις..δυσκολα τον ανοιγεις κ αυτον.

20 βατ κ κατω? Θα τον ευχαριστηθουν ολοι..θα τον ανοιξουν,θα παιξουν ζωντανα,στο σπιτι,τον αρπαζεις κ τον πας κ στο στουντιο για προβα,τα παντα.
Δεν αντιλαμβάνονται όλοι φίλε μου τον ήχο τους όπως εσυ. Κανείς βέβαια δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα να παίζεις με ότι σου αρέσει και σε φτιάχνει.

Γι αυτά που θέλω δεν βγάζω ήχο με τον Rolland και ένα πεταλάκι, ούτε με ένα πεταλάκι και ένα Epiphone στο 8 και στο 5.

Μπορεί στα live το volume να το έχω στο 2 και στο 3 γιατί είναι 120Watts, (εκεί άλλωστε μιά χαρά ανοίγει) αλλά την ηχάρα του ενιχυτή μου που γουστάρω, όταν παίζω, δεν την φτιάχνω με πειράματα μεταξύ ημίμετρων αλλά κατευθείαν.

Το γκάζι του ενισχυτή που λές ότι το παίρνεις και με ένα πεταλάκι, πάρε το πεταλάκι σου και πήγαινε να το ακούσεις σε κάποιο μαγαζί δίπλα δίπλα με το γκάζι από έναν high gain amp, peavy 6505+, Mesa Boogie (όποιον απο τους 3 rectifier), Μarshall DSL 100, (δεν αναφέρομαι σε Soldano και μπουτίκ άλλους high gain), και άμα καταφέρεις να πάρεις τον ίδιο ήχο, τα ξαναλέμε.

Το να έχεις αξιοπρεπή όμως ήχο είναι κάτι διαφορετικό και όντως δεν χρειάζεσαι 3.000Watts. Αυτό μπορείς να το πετύχεις πραγματικά και με ένα καλό λαμπάτο ενισχυτή των 5 Watts. Άλλο πράγμα όμως θές σε κάθε περίπτωση.

Οπότε μην μπερδεύεις τον αξιοπρεπή ήχο με το ότι με ένα πετάλι και έναν Epiphone στο 8, σβήνεις Marshall κεφαλές.

5150 = Μαμααα,,εχει βουλωσει η μυτη μου..

Φιλε Taq καλοι και οι Boogie καλος και ο Soldano (τον DSL ως τι τον ανεφερες?Για καλο? ???) αλλα αχρειαστοι απο τον μεσο ελληνα ερασιτεχνη μουσικο η wanna be.Αναξιοποιητος θα μεινει ο dual rectifier απο την συντριπτικη πλειοψηφια..Για show of καλος ειναι..

Επειδη μου φερνεις ενα παραδειγμα περι πεταλιων και distortion απο Preamp Hi-gain ενισχυτων,τοτε γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους που ακους(με) παιρνουν ολο το γκαζι τους βαζοντας στο καθαρο καναλι ενα distortion stompbox? Vai,Satch και million others?Δεν χρησιμοποιουν το συναχvμενο τους gain..

Το clean channel ειναι αυτο που μετραει κατ'εμε,πανω σε ενα καλο καθαρο εχεις τη βαση να φτιαξεις καλο ηχο.

Marshall 30th anniversary.

Ειναι 100 watt εχει τριοδικο & πεντοδικο συστημα & παιζει στα 100-50-25 watt

Ειναι & τελικος μπορεις να βαλεις οτι προενισχυτη θελεις.

Εχει 3 κλασικους ηχους Jtm 45,Plexi.Jcm 900

Kostas-5150 είπε:

Φιλε Taq καλοι και οι Boogie καλος και ο Soldano (τον DSL ως τι τον ανεφερες?Για καλο? ???) αλλα αχρειαστοι απο τον μεσο ελληνα ερασιτεχνη μουσικο η wanna be.Αναξιοποιητος θα μεινει ο dual rectifier απο την συντριπτικη πλειοψηφια..Για show of καλος ειναι..

Επειδη μου φερνεις ενα παραδειγμα περι πεταλιων και distortion απο Preamp Hi-gain ενισχυτων,τοτε γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους που ακους(με) παιρνουν ολο το γκαζι τους βαζοντας στο καθαρο καναλι ενα distortion stompbox? Vai,Satch και million others?Δεν χρησιμοποιουν το συναχvμενο τους gain..
Μολονότι δεν είναι καθόλου κακό που εχεις βρεί την αλήθεια σου, προσπάθησε να είσαι λιγότερο χουλιγκάνος στις τοποθετήσεις σου γιατί δυστυχώς, άνθρωποι είμαστε, μεγαλώνουμε και αλλάζουν οι απόψεις μας ;)

Εξάλλου, δεν υπάρχει ένας τρόπος για να φτάσεις κάπου, υπαρχουν πάντα περισσσότεροι ...

Kostas-5150 είπε:

Πραγματι αυτα τα τερατα (οσο ελκυστικα και αν ειναι......και ποιος δεν θα ηθελε να παιζει με 100W και τον ογκο μιας 4 Χ 12 στην πλατη του) δυσκολο να τα εκμεταλευτουμε η ακομα χειροτερα να τα χρειαστουμε το 99% απο εμας. Κατι τυποι με θεορατους ενισχυτες σε κατι κλαμπακια των 100 ατομων μου θυμιζουν τους αγροτες του Κολωνακιου, με τα Ηummer στη Μηλιωνη.

Το clean channel ειναι αυτο που μετραει κατ'εμε,πανω σε ενα καλο καθαρο εχεις τη βαση να φτιαξεις καλο ηχο.
Καλα εδω κρατα και μια πισινη, και ειδικα για high gain ηχο κρατα δυο πισινες  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Kostas-5150 είπε:
τον DSL ως τι τον ανεφερες?Για καλο?
Να είσαι σίγουρος ότι το γκάζι του είναι καλύτερο, από το πεταλι των 80 ευρώ και έναν Epiphone στο 8. Βασικά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.. όχι υποκειμενικά... αλλά αντικειμενικά.  ;)

Kostas-5150 είπε:
Μάλλον δεν έτυχε να παίξεις με πολλούς ενισχυτές που να έχουν καλό 'βρώμικο' κανάλι

Ρε τι κανει ενας JCM Slash  ;D ;D ;D

Που να ακουσεις και τον 30th Anniversary βγαζει φωτιες  ;D ;D

Heatseeker είπε:
Μάλλον δεν έτυχε να παίξεις με πολλούς ενισχυτές που να έχουν καλό 'βρώμικο' κανάλι
Μαλλον μιλαμε διαφορετικη γλωσσα..Ο Vai εχει οποιον ενισχ.γουσταρει και οποιο βρωμικο καναλι γουσταρει κ σιγουρα εχει παιξει με πολλους ενισχ.

Γιατι ενω εχει τοσες επιλογες βαζει στον Carvin ενα DS1?Γιατι?

Δεν ξερει? Εχει λα-μα-κια ηχο? Τι?

Δεν λεω πως δεν αξιζει ενας ακριβος Hi-gain,λεω πως απλα περισσευει..απλα..Ειναι η γνωμη μου,take it or leave it..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
taq είπε:
Να είσαι σίγουρος ότι το γκάζι του είναι καλύτερο, από το πεταλι των 80 ευρώ και έναν Epiphone στο 8. Βασικά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.. όχι υποκειμενικά... αλλά αντικειμενικά.  ;)
Αντικειμενικα γι'αυτους που αντλουν πληροφοριες μεσω μιας οθονης..ασε σου λεω,σιγα το παραδειγμα που μου ανεφερες..τζι-τζι-τζι..

Kostas-5150 είπε:
Μαλλον μιλαμε διαφορετικη γλωσσα..

Ο Vai εχει οποιον ενισχ.γουσταρει και οποιο βρωμικο καναλι γουσταρει κ σιγουρα εχει παιξει με πολλους ενισχ.

Γιατι ενω εχει τοσες επιλογες βαζει στον Carvin ενα DS1?Γιατι?

Δεν ξερει? Εχει λα-μα-κια ηχο? Τι?

Δεν λεω πως δεν αξιζει ενας ακριβος Hi-gain,λεω πως απλα περισσευει..απλα..Ειναι η γνωμη μου,take it or leave it..
Κάτι εντελώς αντικειμενικό να προσθέσω στην συζήτησή σας αν και πιάσατε off-topic μονοπάτια. Ο Vai συγκεκριμένα παίζει με ένα σετ από εξοπλισμό rack όσο είναι 2 μεγάλα ψυγεία. Όσοι τον έχουν δει live έχουν δει και τις συγκεκριμένες rackιέρες μιας και δύσκολα χάνονται λόγω μεγέθους συν το ότι η μια αποτελεί εφεδρική της άλλης. Ο άνθρωπος δεν βασίζεται σε ενα ήχο, χρησιμοποιεί οτιδήποτε εξυπηρετεί το εκάστοτε τραγούδι και τον βοηθά να βγάλει τα συγκεκριμένα συναισθήματα που θέλει, είτε είναι ενα πετάλι είτε ενα τριπλό preamp gain.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back