90s(xexe)

• Thread starter Thread starter fm
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 56
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 9K
Aυτό που μου τη σπάει στα 90s είναι οτι όταν φοράω τα ίδια σοσόνια για 2 συνεχόμενες μέρες, μερικές φορές τη 2η μέρα φοράω την κάλτσα που ήταν αριστερή την 1η μέρα στο δεξί πόδι και νιώθω κάπως δύσκολα. Θα μπορούσα να αλλάξω ζευγάρι ή να τις βάλω με τη σωστή φορά, αλλά προτιμώ να έχω άποψη για κάτι άλλο.

Επίσης θέλω να πω οτι οι Nirvana είναι αντικειμενικά καλύτεροι από τους Pink Floyd, αφού σε μια κατάληψη στο Λύκειο διαφωνούσα υπέρ τους και εφόσον δεν τα βρίσκαμε το παίξαμε UNO και κέρδισα. Για να είμαι δίκαιος θα πω οτι στα τρίποντα οι Νιρβάνα έχασαν από τους Γθνσ ν Ροσεσ.

Εμένα τα mainstream 90's grunge συνήθως δεν μου άρεσαν, αλλά βγήκαν και τότε καταπληκτικά πράγματα όπως σε κάθε δεκαετία.

Αμάν με αυτή τη βλακεία: τι πάει να πει μουσική '80s και 90's; Τα 80's δεν ήταν ένα πράγμα αλλά ένα εκατομμύριο πράγματα (και βάλε).

Δειγματικώς καταθέτω: (Όχι ακριβώς grunge, αλλά οι μπαμπάδες του είδους στην πιο grunge φάση τους.)

Sugar - Hoover Dam (1992)

Για να μην αναφέρουμε μετά Mudhoney, QOTSA, Screaming Trees κουλουπού κουλουπού...

Δηλαδή μονο έγω όταν βλέπω 90s μου έρχονται στο μυαλό κάτι τέτοια  ???

;D ;D ;D Sorry αλλά είδα 90s και χεχε απο πίσω , δεν είδα πουθενα να γράφει για grunge το θέμα.  ;D ;D ;D

το θεμα ειναι αφιερωμενο στα 90ς και οχι στην grunge πχ τα παρακατω

και πολλα πολλα αλλα.Γενικοτερα πιστευω ομως οτι την συγκεκριμενη περιοδο πολυ την βλεπουν επιτημιτικα παρολο που εκεινη την εποχη βγηκαν μπανταρες

Loki είπε:
Δηλαδή μονο έγω όταν βλέπω 90s μου έρχονται στο μυαλό κάτι τέτοια  ???
Οχι βρε αδερφέ. Μια χαρά ήταν. Και αυτοί και οι Deee-Lite, Snap!, B-52, Reel2Reel, Will Smith, Faithless, Stereo MCs. Ειδικά τέτοια εποχή.....

Πολύ χορός στα 90s ......

Και τόσα άλλα γκρουπ ........Depeche Mode, Green Day, Rage Against....., Stone Temple Pilots, RDHP, Radiohead, Kimbrough Jr, Cranberries, Metallica, Pearl Jam, REM, Mighty Mighty Bosstones, Black Crowes, U2, Tools, Spin Doctors

και εκατοντάδες άλλα γκρουπ γράψαν υπέροχη μουσική μέσα στα 90s

Εντάξει, γράψαν και οι Backstreet Boys, οι Oasis (που σαι ρε Νίκο....) και οι Smashing Pumpkins. Τι να κάνουμε. Δείτε το λίγο και σαν Ying-Yang.  ;D

Πάντα υπάρχει ωραία αλλά και μάπα μουσική.

Μη λέμε σαχλαμάρες.

Πως ακριβώς το θεωρείς αφιέρωμα;

Τι ακριβώς πρόσφερες σε αυτό το αφιέρωμα;

Παραθέτοντας συλλήβδην ατέλειωτα βίντεο από το Youtube άνευ κανενός σχετικού κειμένου/ανάλυσης με τα 90s ;

Σκληρή η έρευνά σου αδερφέ...... Πάρε ανάσες.

Γενικοτερα πιστευω ομως οτι την συγκεκριμενη περιοδο πολυ την βλεπουν επιτημιτικα παρολο που εκεινη την εποχη βγηκαν μπανταρες
Είμαι σίγουρος ότι εννούσες "πολλοί την αντιμετωπίζουν υποτιμητικά".

fm είπε:
Ε τότε να βάλω και εγώ κάτι καλά που βγήκαν στα 90s και αν σας αρέσουν συνεχίζω.

1994 Motley Crue - Motley Crue

1997 Generation Swine - Motley Crue

1990 Heartbreak Station - Cinderella

1994 Still Climbing - Cinderella

1990 Flesh & Blood - Poison

1993 Native Tongue - Poison

1991 Screw It - Danger Danger

1995 Dawn - Danger Danger

1998 Four The Hard Way - Danger Danger

1992 Keep The Faith - Bon Jovi

1995 These Days - Bon Jovi

1990 In the Heart of the Young - Winger

1993 Pull - Winger

1996 Trial By Fire - Journey

1990 Eclipse - YJM

1992 Fire And Ice - YJM

1994 Power And Glory - YJM

1994 The Seventh Sign - YJM

1995 Magnum Opus - YJM

1996 Inspirations - YJM

1997 Facing The Animal - YJM

1998 Concerto Suite - YJM

1999 Alchemy - YJM

Αυτά στα πολύ γρήγορα, θα θυμηθώ όμως και άλλα και θα επανέλθω.

Αυτό είναι ΚΑΙ 90's KAI grunge!!!

sfaku είπε:
Εμένα τα mainstream 90's grunge συνήθως δεν μου άρεσαν, αλλά βγήκαν και τότε0w καταπληκτικά πράγματα όπως σε κάθε δεκαετία.

Αμάν με αυτή τη βλακεία: τι πάει να πει μουσική '80s και 90's; Τα 80's δεν ήταν ένα πράγμα αλλά ένα εκατομμύριο πράγματα....

Ακριβως. Αλλα η καθε δεκαετια απ'οτι φαινεται εχει τη σταμπα της εκαστοτε "μοδατης" μουσικης. Το γιατι και πως εγινε μοδα καποιο μουσικο ειδος στην Χ δεκαετια ειναι αλλη ιστορια, η ουσια ομως ειναι οτι ανεξαρτητα απο το ποιο μουσικο ειδος ειναι καθε φορα στη μοδα, ταυτοχρονα συνυπαρχουν παμπολλα αλλα ειδη που παραγουν και κυκλοφορουν μουσικη στην αγορα.  

Ευτυχως ή δυστυχως, δεν μεγαλωσαμε ολοι με Grunge ή Glam/Hair/whatever Metal.

Χτες
(και με αφορμη αυτο το ποστ αλλα και το παραδιπλα Glam Metal) καθισα κανα 2ωρο ξεσκονιζοντας την δισκοθηκη μου και ακουγοντας μουσικη των 90s μονο. Στο τελος εφτιαξα μια λιστα απο κομματια που ακουσα ή που δεν προλαβα να ακουσω.

Επελεξα 4 κομματια για καθε χρονο σε τυχαια σειρα, αρχιζοντας απο το 1990 και τελειωνοντας στο 1999.

Μετα τα εψαξα στο YouTube ετσι ωστε να ποσταρω εδω τα λινκς για να τα ακουσει οποιος ενδιαφερεται.

2-3 απ'αυτα δεν τα βρηκα οποτε τα ανεβασα ο ιδιος. Κομματια γνωστα ή αγνωστα σε πολλους, αλλα, για μενα τουλαχιστον, υπεροχα.

Ελπιζω μερικα απο αυτα να αρεσουν σε καποιους. 8)

1990

1. Enigma - Mea Culpa

40. Marillion - House

http://youtu.be/ujo7Yk-Qfjs

[quote author=Waterfall-K link=topic=194246.msg674559#msg674559 date=1341401501

1992

11. Pat Metheny - Finding And Believing

http://youtu.be/I_HSvygixAU

...βάλε και όλο το Secret Story ;)

γιατι αυτό δεν σου αρέσει θείο...... :)

url

lgbesios είπε:
γιατι αυτό δεν σου αρέσει θείο...... :)
Καλό είναι αλλά...To Secret Story είναι από τους πιό σημαντικούς δίσκους της συγκεκριμένης 10ετίας...Ψάξτε το DVD, και θα με θυμηθείτε ;)

Κατ' αρχάς μιλώντας για 90s είναι ιεροσυλία να αναφέρονται "οι ήρωες με τα κολάν" και "οι καμμένες περμαμαντ" των 80s. Αν ο Cobain είχε ζήσει 10 χρόνια παραπάνω όλα αυτά τα ποζερομεταλοκολαν θα είχαν διαγραφεί από τη μνημη μας και τη μουσική ιστορία.

Από την άλλη μου κάνει εντύπωση πως κανεί δεν αναφέρει κίνηματα όπως αυτό της Trip Hop  (Primal Scream - Portsishead - Massive Attack) ή ακόμα και της Indie Rave του Manchester (Stone Roses - Charlatans - Inspiral Carpets - Happy Mondays - James) της Shoegaze (Jesus & Mary Cain - Ride - Slowdive) και άλλων όπως π.χ οι πρωτοποροι Pop will eat Eatself.

παραθέτω link από το reading του '92...προς ενημέρωση και των νεώτερων!!!!

http://www.songkick.com/festivals/57-reading/id/2391991-reading-festival-1992

kpeyos είπε:
Από την άλλη μου κάνει εντύπωση πως κανεί δεν αναφέρει κίνηματα όπως αυτό της Trip Hop  (Primal Scream - Portsishead - Massive Attack)
Δεν ξέρω πως μπαίνουν στην ίδια συνομοταξία οι Primal Scream με τους Portishead και Massive Attack αλλά μαζί σου.

ακόμα και της Indie Rave του Manchester (Stone Roses - Charlatans - Inspiral Carpets - Happy Mondays - James) 
Εχεις δίκιο αλλά το Madchester στη καρδιά μου και στο μυαλό μου, είναι 80s.

audiokostas είπε:
Δεν ξέρω πως μπαίνουν στην ίδια συνομοταξία οι Primal Scream με τους Portishead και Massive Attack αλλά μαζί σου.

Εχεις δίκιο αλλά το Madchester στη καρδιά μου και στο μυαλό μου, είναι 80s.
1. Εύκολα. Αρκεί να ακούσεις το Screamadelica. Οι Primal Scream το 1990 με αυτό το εκπληκτικό album ουσιαστικά δημιούργησαν το Trip Hop ώς είδος. Αν και σήμερα μπορεί να ακουστεί λίγο παρωχημένο, είναι must για όποιον έχει ζήσει την εποχή και μπορεί να κάνει την αναγωγή. Δεν φεύγει ποτέ από το αυτοκίνητο μου το συγκεκριμένο album.

2. The Stone Roses (1989), Charlatans / Some Friendly (1990), Inspiral Carpets / Life (1989), James / Gold Mother (1990), Happy Mondays / Pills & Thrills (1990). H σκηνή πρυπήρχε στα 80s περισσότερο ως ιδέα. Η πραγματοποίησή της και η επιτυχία της σίγουρα ήταν υπόθεση των 90s.

Mα τι να πούμε για τους Portishead? Που βάλαν 40 βιολιά να παίζουν από μια νότα το καθένα?

Ή να πιάσουμε τους radiohead που αλλάζουν συνέχεια ακκόρντα επειδή δεν ξέρουν σόλο?

kpeyos είπε:
2. The Stone Roses (1989), Charlatans / Some Friendly (1990), Inspiral Carpets / Life (1989), James / Gold Mother (1990), Happy Mondays / Pills & Thrills (1990). H σκηνή πρυπήρχε στα 80s περισσότερο ως ιδέα. Η πραγματοποίησή της και η επιτυχία της σίγουρα ήταν υπόθεση των 90s.
Είπα, έχεις δίκιο.  Ι was there.... 8) ;D
smiley-smoking-bong.gif

Αλλά για μένα είναι 80s.

You're twistin' my melon man....... ;D

Mα τι να πούμε για τους Portishead? Που βάλαν 40 βιολιά να παίζουν από μια νότα το καθένα?

Ή να πιάσουμε τους radiohead που αλλάζουν συνέχεια ακκόρντα επειδή δεν ξέρουν σόλο?
Δεν τους ξέρω. Πες να ανεβάσουν κανα κλιπάκι να φάνε κανα λούσιμο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back