73 (επίσημα) χρόνια Telecaster

Επίσης ο Ρόρυ είχε 8 τελε και 6 στρατοκάστερ.

Μωρέ ας είχε και δώδεκα Volvo, δεν είναι αυτό το θέμα.

Το άγαλμα, πέραν της ισχνής ομοιότητας, είναι το αντίστοιχο του να φτιάξει κάποιος άγαλμα του Λεμπρόν Τζέιμς και να τον έχει να κρατάει μπάλα ποδοσφαίρου.

Μωρέ ας είχε και δώδεκα Volvo, δεν είναι αυτό το θέμα.

Το άγαλμα, πέραν της ισχνής ομοιότητας, είναι το αντίστοιχο του να φτιάξει κάποιος άγαλμα του Λεμπρόν Τζέιμς και να τον έχει να κρατάει μπάλα ποδοσφαίρου.
Δεν τον ξέρω τον κύριο

Αυτός είναι?
1736416319557.png

Βρήκα άλλη μια κορυφαία χρήση της Τελε.
Σαλόνικα, αυλή, ψήσιμο, καλό παρεάκι με μπύρες, και ο Νεκκωνας να παίζει μικρά improvs με backing tracks, Telecaster και Katana. Γίνεται ΜΟΝΟ με αυτό το rig, ναι 😅
20250420_192644.jpg

Βρήκα άλλη μια κορυφαία χρήση της Τελε.
Σαλόνικα, αυλή, ψήσιμο, καλό παρεάκι με μπύρες, και ο Νεκκωνας να παίζει μικρά improvs με backing tracks, Telecaster και Katana. Γίνεται ΜΟΝΟ με αυτό το rig, ναι 😅
Προβολή συνημμένου 50863

Σε τι ύψος έχεις τον bridge μαγνήτη?

Σε τι ύψος έχεις τον bridge μαγνήτη?
Θα σε γελάσω, ο Φάνης @Πνοή και Νύξη την σέταρε. Δεν ξέρω, αλλά ότι έκανε μου άρεσε.

Επίσης βρίσκω κάτι άλλο χρήσιμο ενώ ΔΕΝ είναι παραδοσιακό Τελεκαστερίσιο. S1 switch για humbucker ήχους, πολύ χρήσιμο
20250420_201124.jpg

Αλλά πολύ μυγάκι ρε να πάρει, με έχουν φάει

Χτες έβγαλα την ταπεινή Baja από τη θήκη της. Πρεπει, χωρίς υπερβολή να την είχα κλεισμένη εκεί για 2+ χρόνια.

Της έβαλα χορδές και την σύνδεσα, για πρώτη φορά εβερ στον Marshall SC20h. Για να καταλάβετε η κιθάρα αυτή όχι μόνο δεν έχει παίξει ποτέ με αυτό τον ενισχυτή αλλά και με άλλους που έχω καιρό πριν από αυτόν.

Ωχ! Γιατί μου αρέσει πιο πολύ από στρατοκαστερ ο συνδιασμός με τον Μάρσαλ? Τι αλητεία ήχος είναι αυτός? Παιρνω πίσω το hate που έριχνα στις Τελε τελευταία

Υ.Γ: ένα βίντεο που ποσταρα πρόσφατα με αυτήν την κιθάρα ήταν εποχής καραντίνας, πραγματικά είχα χρόνια να την πιάσω τη συγκεκριμένη

Καμία στρατ δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στον bridge της tele, κουμπωμένο σε έναν βρωμικο μαρσαλ.

Ομολογώ ότι δεν το γνωριζα, δεν είδα δα και ο πιο συνηθισμένος συνδιασμός αλλά κοίτα να δεις τι μαθαίνεις στα γεράματα 😜

Αύριο θα τον βάλω στον mini Jubilee και στον JCM2000 (είτε το πιστεύετε είτε όχι ποτέ δεν την έχω κουμπώσει εκεί ακόμα) ... Ω ρε γλέντια

Ομολογώ ότι δεν το γνωριζα, δεν είδα δα και ο πιο συνηθισμένος συνδιασμός αλλά κοίτα να δεις τι μαθαίνεις στα γεράματα 😜

Αύριο θα τον βάλω στον mini Jubilee και στον JCM2000 (είτε το πιστεύετε είτε όχι ποτέ δεν την έχω κουμπώσει εκεί ακόμα) ... Ω ρε γλέντια

Ξέχασα να σου πω ότι μόλις κουμπώσεις τη θέση neck μιας στρατ σε σπασμένο μαρσαλ, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία τελε… :p

Για αυτό το ιδανικό είναι μια τελε με middle και neck από στρατ…

Ξέχασα να σου πω ότι μόλις κουμπώσεις τη θέση neck μιας στρατ σε σπασμένο μαρσαλ, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία τελε… :p

Για αυτό το ιδανικό είναι μια τελε με middle και neck από στρατ…

Συμφωνώ. Να και με στρατ για του λόγου του αληθές (είχα για κάποιο λόγο την επιθυμία να παίξω όλες μου τις κιθάρες μου με τον συγκεκριμένο ενισχυτή καρφί και να τραβήξω βίντεο... Αν και λίγο αγχωμενος να προλάβω πριν πάει αργά και λίγο ντελακιασμενος από το φαγητό του πασχαλινού τραπεζιού τελικά πρόλαβα).

Τις Tele όμως δεν τις είχα παίξει ποτέ ενώ τις strat ήξερα πως ακούγεται ο συνδιασμός.

Μου αρέσει και ο neck της Tele, αυτό που με χαλάει λίγο στις Τελε δεν είναι ούτε το singlecut ουτε η απουσία bellycut, με χαλάει λίγο (παικτικα) η γέφυρα - τασάκι (σαν αίσθηση στο δεξί χέρι), βέβαια υπάρχουν και Tele με κλασσική, strat hardtail γέφυρα, όπως και να ´χει κιθαρακλες και οι δύο

Last edited:

John Goumis

H Baja, και το έχω ξαναπεί, ήταν μια κιθάρα επιπέδου custom shop σε όλα τα specs , αν εξαιρέσεις το poly στο φινίρισμα......που απλά την ΧΑΡΙΖΑΝ.
Δεν ξέρω ούτε γιατί, ούτε πώς έγινε αυτό......απλά δεν το είδα να ξανασυμβαίνει.

Ωραίος @John Goumis, να τραβάς βιντεάκια να ακούμε τους ωραίους σου Marshall και τις κιθαράκλες σου

Δεν ξέρω πάντως ρε σεις, ο neck της Tele μου φαίνεται πολύ υποτιμημένος. Μου αρέσει πολύ. Ακούω το ότι της Strat είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένος και ειδικά σε bends μου αρέσει πολύ. Αλλά και της Τελε δεν απέχει πολύ. Και μου αρέσει που είναι πιο "fat" και πιο πρωτόγονος ήχος. Έχω χρησιμοποιήσει σε άπειρες ηχογραφήσεις neck Tele και κάθε φορά όταν ακούω το τελειωμένο τραγούδι σε εκείνο το σημείο λέω "α, Τελε"

John Goumis

H Baja, και το έχω ξαναπεί, ήταν μια κιθάρα επιπέδου custom shop σε όλα τα specs , αν εξαιρέσεις το poly στο φινίρισμα......που απλά την ΧΑΡΙΖΑΝ.
Δεν ξέρω ούτε γιατί, ούτε πώς έγινε αυτό......απλά δεν το είδα να ξανασυμβαίνει.

Ισχύει, όπως και με τις classic player κιθάρες.

Το μειονέκτημα στις baja είναι το inconsistent βάρος που έχουν, μπορεί να πετύχεις νορμάλ βάρος αλλά και αρκετά βαριά (πχ η δικιά μου είναι βαριά, η AV 52 είναι πούπουλο μπροστά της) αλλά μου αρέσει γιατί το ρόπαλο μανίκι σε συνδιασμό με το βάρος μου βγάζει μια les paul αίσθηση 😁

Και τις Stratocaster classic player επίσης τζάμπα τις έδιναν.

Αυτό που δεν μου άρεσε σε αυτήν την σειρά (classic player - baja) είναι τα 21 τάστα και η τραγική επιλογή του truss rod adjustment στο neck joint αντί του headstock

Ωραίος @John Goumis, να τραβάς βιντεάκια να ακούμε τους ωραίους σου Marshall και τις κιθαράκλες σου

Δεν ξέρω πάντως ρε σεις, ο neck της Tele μου φαίνεται πολύ υποτιμημένος. Μου αρέσει πολύ.

Σίγουρα και της Tele ο neck είναι κλασσικός. Όπως και ο bridge της Strat. Guitar-Nerd κουβέντα κάνουμε, απλά επειδή καλώς ή κακώς, τουλάχιστον εγώ προσωπικά ζω στον bridge μαγνήτη (ο neck για κάνα σόλο και μάλιστα με μπουστερ οπότε περισσότερο compression) η Τελε ίσως θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν έπαιζα μόνο με single coils

Βασικά μόνο με μια Tele μπορείς να εκτROYχιαστείς πραγματικά.

Είναι τόσα πολλά τα μοντέλα της Fender , δύσκολο σε μια ζωή να τα δοκιμάσεις όλα !
Δεν έχω Tele, ακόμα....
Κάνω μια έρευνα εδω και 3 χρόνια , κάποια στιγμή θα αγοράσω .

Έχω δοκιμάσει σε μαγαζιά στο εξωτερικό αυτές τις Fender :
Thinline reissue , Nocaster reissue , American Vintage 2, κάποιο Reissue με CC pups, Roadworn ( Mexican ), Vintera, American Professional 2.
Όλες ωραίες, κάθε μια με τον δικό της χαρακτήρα , εκτός απο την Vintera που ήταν ψόφια.
Παραδόξως η Roadworn είχε ωραίο ήχο ( με noiseless Fralin pups ), αλλα άβολο μανίκι και χαμηλή ποιότητα κατασκευής.

Έχω διαβάσει θετικά σχόλια για τις T-style απο άλλες εταιρείες.
Έχει παίξει κανείς με κάποια απο τις παρακάτω Τ style ;
Nash ,Del Τone , Grosh ,Exotic, Fernandes, History, Tokai, Greco , Bill Lawrence ,Mike Stern's 1611/1511, Paolleti ( ξύλο απο βαρέλια κρασιού ), Trussart steelcaster ( με μεταλικό σώμα ), ΠΑΒΕΖΑ.

Δεν έχω παιξει:
Nash
Del Tone
Grosh
Exotic
History
Paolleti (μου τη γλιτωσε γιατι την τελευταια φορά που πήγα Ιταλία ο εμπορος που πηγα ειχε προλαβει να πουλησει αυτη που ειχε).

Tokai, Greco καλές, αλλά δεν ειναι fender και στον ήχο και στην αισθηση. Ωστόσο φοβερο Vfm.

Pacifica mike stern είχα παίξει πριν πολλά χρόνια. Δε θυμαμαι αν ήταν 1511. Δε με ειχε εντυπωσιάσει καθόλου να σου πω την αλήθεια. Ειναι ενα οργανο στημένο πάνω στις απαιτήσεις του σολίστα και μοιαζει καπως βεβιασμένη απόπειρα. Δε θυμιζει τελεκάστερ ούτε στο feel ουτε στον ήχο. Θεωρώ ότι πρέπει να εισαι τρελός θαυμαστής του Στερν για να σου αρέσει. Πάντως αν σου αρεσουν οι παραδοσιακές τελε, δε θα τη βρεις με αυτο το όργανο.

Trussart ειχα δει μια πριν χρόνια. Βολική και ελαφριά αλλά ο ήχος δε μου άρεσε. Αλλά αν σου αρέσει ο ήχος εσένα, δες την γιατι κατασκευαστικά ήταν πολύ καλή.

Τις κιθάρες του Παβεζα δεν τις έχω δοκιμάσει και μάλιστα έχω για διάφορους λόγους χάσει όλες τις φορές που έχει κατεβει Αθήνα. Θέλω να πάω να τις δω και να τις ακούσω απο κοντά και τις ηλεκτρικές και τις ακουστικές (που ειδικά αυτές φαινονται φοβερές). Είναι τουλάχιστον εμφανισιακά πολύ ωραίες και φαντάζομαι οτι θα παιζουν και το ίδιο καλά.

Last edited:
είναι το αντίστοιχο του να φτιάξει κάποιος άγαλμα του Λεμπρόν Τζέιμς και να τον έχει να κρατάει μπάλα ποδοσφαίρου.
Όλοι γνωρίζουν επίσης τον Μichael Jordan από την καριέρα του στο μπέηζμπολ
michael-jordan-cover.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back