2 monitors ή 1wide για music studio

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
2,068
Το παρόν setup είναι έτσι φώτο 1.
Όλα λειτουργικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δουλεύω το cubase σε dual monitor, από το 2004
Ο κύριος λόγος, σε άλλο monitor το time line, σε άλλο ο μικτής.
Στο πλαίσιο του καταναλοτισμού, και της χαμηλής τιμής (το οικονομικό δηλαδή δεν είναι θέμα-δεν το εξετάζουμε καν), σκέφτομαι να αντικαταστήσω τα old school nec monitors (που μου αρέσουν και έτσι), με μια ultrawide φώτο 2..
Δεν είμαι σίγουρος τι θέλω. Εσείς τι θα κάνατε;

Attachments

• FB_IMG_1763113425168.jpg
    FB_IMG_1763113425168.jpg
    92.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • Screenshot_20251114_133403_Chrome.jpg
    Screenshot_20251114_133403_Chrome.jpg
    50.2 KB · Εμφανίσεις: 0
Καθαρά από πλευράς ωφέλιμου χώρου εργασίας, σε συμφέρει η ultrawide.

Εικάζω ότι οι οθόνες που έχεις τώρα έχουν ανάλυση 1280x1024, άρα μια συνολική επιφάνεια 2560x1024. Αν αυτή που θέλεις να πάρεις είναι η συγκεκριμένη (3440x1440 ανάλυση), τότε θα έχεις περίπου 35% παραπάνω επιφάνεια εργασίας στο πλάτος και 40% παραπάνω στο ύψος.
Εννοείται βέβαια ότι σίγουρα θα είναι πιο καλή η εικόνα (χρώματα, φωτεινότητα, pixel density κλπ), άρα ένας λόγος παραπάνω.

Καθαρά από πλευράς ωφέλιμου χώρου εργασίας, σε συμφέρει η ultrawide.

Εικάζω ότι οι οθόνες που έχεις τώρα έχουν ανάλυση 1280x1024, άρα μια συνολική επιφάνεια 2560x1024. Αν αυτή που θέλεις να πάρεις είναι η συγκεκριμένη (3440x1440 ανάλυση), τότε θα έχεις περίπου 35% παραπάνω επιφάνεια εργασίας στο πλάτος και 40% παραπάνω στο ύψος.
Εννοείται βέβαια ότι σίγουρα θα είναι πιο καλή η εικόνα (χρώματα, φωτεινότητα, pixel density κλπ), άρα ένας λόγος παραπάνω.
Η ανάλυση που έχουν ναι είναι 1280x 1024.
Αλλά το μόνο πρόγραμμα που δουλεύω εκεί είναι το cubase sx2.2....δηλαδή αδιάφορη η ανάλυση των 3440 x 1440.
Προσπαθώ να σκεφτώ λόγους να ΜΗΝ την πάρω, μιας και επι του πρακτικού δεν έχει να προσφέρει τίποτα.....αλλά είδα την άλλη απο κοντά....και μου μπήκε στο μυαλό 😜

Προσπαθώ να σκεφτώ λόγους να ΜΗΝ την πάρω
Δεν πιάνει αυτό φίλωΖ 😅

Δεν πιάνει αυτό φίλωΖ 😅
Ένα κομμάτι του μυαλού μου λέει "πήγαινε τώρα και πάρτη " (και είμαι και δίπλα τωρα).
Ένα αλλο λέει "να την πάρεις να την κάνεις τι;".
Δεν θέλω τόσο "λογικά επιχειρήματα ", τα ξέρω πάνω κάτω τα υπέρ και τα κατά του dual head vs ultrawide.
Πιο πολύ θελω να μάθω εσείς τι θα κάνατε...

Δεν μου αρέσουν τα Ultrawide monitors γιατί κυριολεκτικά αχρηστεύεται η μεγιστοποίηση.

Προσωπικά έχω ένα 27" main monitor και αριστερά έχω ένα παλαιότερο 24" που έχω πάντα το μείκτη ανοιχτό και βλέπω τα inserts/sends/faders ανά πάσα ώρα και στιγμή.

32άρα wide και εγώ. Δεν την αλλάζω με τίποτα. Την μοιράζω στη μέση για πολλαπλες εργασίες, εάν χρειαστεί, και νιώθω βασιλιάς όταν γοογλαρω ή ασχολούμε με οποιαδήποτε εφαρμογή.

IMG_2886.jpg

Για να πω του στραβού το δίκιο.
Το cubase sx 2.2 και τα παλιότερα daw, είναι πρσανατολισμένα σε 4:3 οθόνες.
Θες χωρο κάθετα και όχι οριζόντια, για να βλέπεις πιο πολλά κανάλια στο timeline, και ναι το dual head ,βοηθάει στο να πετάξεις έναν μικτη στο αλλo monitor.
Τα νέα daw ,από άποψη interface, έχουν 16:9 προσανατολισμό .
Ultra wide χρησιμοποιώ στο video editing pc, γιατί εκεί θες οριζόντια άπλα στο time line.
Επίσης dual head και στο photo editing pc....γιατί εκεί θες διαφορετικά settings στις οθόνες...να τσεκάρεις χρώματα κλπ.
Για browsing δεν με ενδιαφέρει, γιατί κανενα από αυτά τα 3 pc....ΔΕΝ μπαίνουν ΠΟΤΕ στο internet.
Pc που έχω για τέτοιες εφρμαρμογες είναι 24/7...offline.
Απλά την είδα αυτή την οθόνη....και την αγάπησα....

Απλά την είδα αυτή την οθόνη....και την αγάπησα....

Είχα ανασφάλειες πριν την αγοράσω, διότι δεν ήξερα αν θα με βόλευε. Είναι σχετικά χαμηλή, οπότε δεν σηκώνω πολύ ψηλά το κεφάλι, και χωρά τα πάντα μεσα. Είναι τέλεια.

Αν ήταν να αλλάξω την 32αρα 16:9 που έχω τώρα, θα πήγαινα πάλι σε λύση μίας οθόνης αλλά σε Ultra Wide 21:9 με δυνατότητα split screen (picture-by-picture), στα 100Hz (τουλάχιστον) και σίγουρα να υποστηρίζει HDR, όπως έχει αυτή LG34WR50QK-B.
Βέβαια μιλάμε για οθόνη που κοστίζει €270, αλλά κάθε πότε αλλάζεις οθόνη???

Πόσους παραμέτρους διαχειρίζεσαι ταυτόχρονα;
Προσωπικα παίζω με τα χέρια και τα πόδια.
Τα πόδια διαχειρίζονται τα volume κάθε καναλιού σύνολο 4 και άλλοι 4 διακόπτες διαχειρίζονται cc.
Δουλεύω πάντα σε δύο ίδιων ιντσών οθόνες.
22-27". Η μία έχει τα κανάλια και τα plugin. Η άλλη το mix control και τα εφφέ μου.
Ανάλυση 1920*1080.

Έχεις συνηθίσει σε δύο οθόνες.
Έχεις διάθεση για πειράματα;

Έχεις συνηθίσει σε δύο οθόνες.
Έχεις διάθεση για πειράματα;
Όχι, και γενικά είμαι του" if it aint broke dont fix it" και του Frugality mindset...αλλά την βλέπω στον ύπνο μου 😜

Ο διαχωρισμός Timeline σε μία οθόνη και Mixer στην άλλη είναι κάτι που έχουμε μάθει οι περισσότεροι από τα παλιά μας setup, καθώς προσφέρει focus και οργάνωση χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις. Τα παλιά μονιτορς αν είναι καλά, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είναοι εξαιρετικά σε ποιότητα και αντοχή, οπότε η αλλαγή μπορεί να δικαιολογηθεί κυρίως λόγω ανανέωσης.

Αφού το φυσάς το παραδάκι 😊 πιστεύω ότι η μετάβαση σε Ultrawide 21:9 αξίζει τουλάχιστο να τη δοκιμάσεις. Μια curved οθόνη 34" ή 38" σου προσφέρει έναν ενιαίο χώρο δύο monitors χωρίς την απόσταση που καθορίζεται από τα bezels και είναι όπως λέγαμε στο χωριό μου, immersive φάση. Πρακτικά, έχεις τον χώρο των δύο monitors, Μπορείς με τα «κολπα» των Windows 11 που φόρεσα τελικά και δουλέψανε ρολόι (εκτός από το crypto-miner που έφαγα και ευτυχώς το κατάλαβα και παιδεύτηκα να το βγάλω από το σύστημα μαζί με κάθε υπόλειμμά του με μεθοδική δουλειά, ακολουθώντας πιστά τις επίσημες οδηγίες της Malwarebytes και της Kaspersky μαθαίνοντας παράλληλα τα πάντα για τις C2 μολύνσεις, το modus operandi τους και τους συνδυαστικούς κινδύνους τους) να έχεις έως και τεσσερα παράθυρα (timeline, mixer, VST και άλλο ένα editor) και να δουλεύεις ενιαία, απρόσκοπτα.

Μπορείς να έχεις και μικτή προσέγγιση, γιατί όχι, χρησιμοποιώντας την νέα ultrawide οθόνη που θα πάρεις με ένα ακόμα ή δύο από τα παλιά μόνιτορ. Γιατί όχι? Η αλήθεια είναι ότι ψήνομαι να πάρω και εγώ μία ultrawide αλλά με έχει βολέψει το setup μου με δυο curved 16:9 οθόνες που προσφέρουν επίσης χώρο αρκετό και δεν θέλω να αλλάζω τώρα. Είναι και καλά μοντέλα και τα έχω συνηθίσει για gaming και audio/video editing. Αλλά το ultrawide έχει φορεθεί πολύ φέτος, είναι στις τάσεις της μόδας και κακά τα ψέματα (bad the lies) προσφέρει μια πολύ καλή εμπειρία.

Πάρτη την ultrawide και αν δε σου κάνει χάρισέ τη σε εμένα για να με κάνεις ευτυχισμένο παιδάκι τα Χριστούγεννα.

Επίσης, όποιος θέλει να μου κάνει επίσης δώρο, θέλω ένα τροφοδοτικο, το Corsair RM1000e παρακαλώ. :ROFLMAO:

Η οθόνη δεν είναι ακριβή υπό την έννοια εχει 179,00 ευρώ.
Με την αποφορολόγιση θα πάει 144,35 ευρώ....και μου τη δίνουν σε 24 δόσεις...ήτοι 6 ευρώ τον μήνα...

Η οθόνη δεν είναι ακριβή υπό την έννοια εχει 179,00 ευρώ.
Με την αποφορολόγιση θα πάει 144,35 ευρώ....και μου τη δίνουν σε 24 δόσεις...ήτοι 6 ευρώ τον μήνα...
Ποια ζαχάρωσες? Την Turbo -X που έβγαλε το Plaisio την 34''? Γιατί είναι ψαρωτική. Πάρτη. Μην το σκέφτεσαι. Χαμένη δε θα πάει.

Σου έχω και άλλη "δικαιολογία" για να την πάρεις.
Οι καινούριες οθόνες που είναι από 100Hz και πάνω και υποστηρίζουν HDR είναι πιο ξεκουραστες για τα μάτια.
....Είναι θέμα υγείας....:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Edit:
Πρόσεξε όποια UltraWide και να διαλέξεις, να έχει δυνατότητα για PBP Picture-By-Picture.

Και εγγύηση μέχρι και ενός καμμένου ενός πίξελ.
Όχι όπως κάτι άλλες ...που το παίζουν και όνομα.

Και εγγύηση μέχρι και ενός καμμένου ενός πίξελ.
Όχι όπως κάτι άλλες ...που το παίζουν και όνομα.
Ψήνομαι άγρια πάντως για αυτή που θέλει να πάρει ο @LK , είναι καλή τιμή και σίγουρα τρέχει τέλεια και ομαλά και ας μην είναι HDR και πολλή μεγάλη η R της , εγώ για παιχνίδια θα την έπαιρνα, αλλά αυτή που έχω είναι καλή, της έχω περάσει καί λέντο ταινία και μετά θα πρέπει να αλλάξω θέση και στα ηχεία και έχω βολευτει.

IMG_20251114_230107.jpg
Το ίδιο ισχύει και για το home studio. H δεύτερη οθόνη μου επίσης είναι σούπερ και μια ultra wide θα μου επιβάλλει μια αλλαγή διάταξης και εκεί.

IMG_20251114_230702.jpg

Όλα καλά. 😍Μία αναβάθμιση σε τροφοδοτικό χρειάζομαι μόνο.🎁🎁🙏🙏

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back