15 χρόνια χωρίς το Rory σήμερα...

Τεράστιος...Όπως πάντα, δεν είναι η κ*λοτεχνική το ζήτημα, για να είσαι καλός κιθαρίστας (όχι ότι δεν είναι απαραίτητη), αλλά το feeling, η ειλικρίνεια στο παίξιμο. Όταν ακούς το Rory είναι σα να σου εξομολογείται...Πολύ υποεκτιμημένος-μ'αρέσει που τον γουστάρουμε εδώ στην Ελλάδα. Κλάση Hendrix κ Gilmour για μένα.

Θέλετε δεν θέλετε είμαστε χωρα που το εκτιμαει το αίσθημα στο ΄"παίξιμο". Ναι υπάρχουν ακόμα φίλοι μου μουσικοί που ακούν το Philby και κλαίνε (όπως το ακούσαμε LIVE εδώ).

Και η συνταγή της επιτυχίας ??? απλή αλλά και τόσο ωραία.... το ριφάκι στην εισαγωγή που μένει στ΄αυτί, στακάτος ήχος και η κιθάρα τόσο "μπροστά" που σου βγάζει τα σηκώτια.

Τεράστιος ο SRV, αλλά νομίζω ότι για όσους ήταν έφηβοι στα late 70's-early 80's ο Rory έχει εκτός απο παικτική, και τεράστια συναισθηματική αξία

qesh είπε:
αλλά νομίζω ότι για όσους ήταν έφηβοι στα late 70's-early 80's ο Rory έχει εκτός απο παικτική, και τεράστια συναισθηματική αξία
και λίγα λές.... ;)

qesh είπε:
Τεράστιος ο SRV, αλλά νομίζω ότι για όσους ήταν έφηβοι στα late 70's-early 80's ο Rory έχει εκτός απο παικτική, και τεράστια συναισθηματική αξία
+1000

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος ήταν Ιρλανδός, και θεωρώ ότι το ιρλανδικό ταμπεραμέντο είναι κάτι που "νοιώθει" ο Έλληνας.

radiator είπε:
Εχουμε ακουσει παρα πολλους κιθαριστες ( εντος και εκτος συνορων) να παιζουν covers SRV η σε στυλ SRV πολυ καλα, μπορει και... καλυτερα! 
Εγώ γιατί δεν έχω ακούσει?

Nestoras είπε:
Εγώ γιατί δεν έχω ακούσει?
Εντάξει, ίδιοι δεν είναι αλλά Mayers, Duarte, Shepherd, Benoit (αν και παίζει με τελε) είναι καθαροί κλώνοι.

audiokostas είπε:
Εντάξει, ίδιοι δεν είναι αλλά Mayers, Duarte, Shepherd, Benoit (αν και παίζει με τελε) είναι καθαροί κλώνοι.
Όπως και ένα σωρό κλώνοι του Hendrix. Mόνο που Hendrix δεν ήταν κανένας.

Nestoras είπε:
Όπως και ένα σωρό κλώνοι του Hendrix. Mόνο που Hendrix δεν ήταν κανένας.
Και ο SRV είναι προφανές σε κάποιο βαθμό κλώνος του  ;)

Όπως όλοι από καποιον άλλο.

Όμως σε αυτούς που προανέφερα, η επίδραση και ηχητικά αλλά και παιχτικά είναι παραπάνω από προφανής. Σε ενοχλητικό ενίοτε βαθμό.

audiokostas είπε:
Όμως σε αυτούς που προανέφερα, η επίδραση και ηχητικά αλλά και παιχτικά είναι παραπάνω από προφανής. Σε ενοχλητικό ενίοτε βαθμό.
Αυτο που μπερδευει λιγο τα πραγματα, κατα τη γνωμη μου ,ειναι οτι ο SRV ανηκει στην texas-blues σχολη! και εκει υπαρχει πολυς κοσμος που...βολοδερνει! ;D (μη γραφουμε ονοματα τωρα) και ηχητικο-τεχνικα το τοπιο ειναι λιγο...θολο!  Ο Rory σε ποια σχολη ανηκει?  Οπως ειπε καποιος παραπανω ειναι Ιρλανδος!  Η μουσικη που παιζει, "ειχε παει" Αμερικη και "γυρισε"σ'αυτον!  Στην ουσια παιζει τη μουσικη της χωρας του, γι'αυτο ειναι διαφορετικος!  Δεν προσπαθησε να μιμηθει τα blues (οπως καποιοι αλλοι της γενιας τουλαχιστον μη λεμε{μεγαλα} ονοματα τωρα!)

Ο Rory ειναι ΛΕΥΚΟΣ(μουσικα) .  Country παιζει στην ουσια!  Καπου εκει νομιζω, εγινε και το μπερδεμα με το ποσο αποδεκτος εγινε στην Αμερικη.  Γνωμη μου ειναι οτι μαλλον τον ψιλοσνομπαρανε!?  Δεν τον πολυκαταλαβανε!? δεν ξερω.  Οπως και να'χει εδω στην Ευρωπη ειμαστε ευτυχεις που τον ειχαμε (και τον ακουμε!) :D

radiator είπε:
Αυτο που μπερδευει λιγο τα πραγματα, κατα τη γνωμη μου ,ειναι οτι ο SRV ανηκει στην texas-blues σχολη! και εκει υπαρχει πολυς κοσμος που...βολοδερνει! ;D (μη γραφουμε ονοματα τωρα) και ηχητικο-τεχνικα το τοπιο ειναι λιγο...θολο!
Είναι αλήθεια ότι είναι θολό γιατί Freddie King, Albert Collins, ο αδελφός του με τους Thunderbirds, ZZ Top και άλλοι, είναι όλοι Texas Blues. Οι επιρροές ακούγονται στον SRV αλλά είναι δύσκολο να αγνοήσεις τον Hendrix μέσα σε αυτό το καζάνι.

Ο Rory είναι άλλο κεφάλαιο. Και όντως η Αμερική τον σνόμπαρε σε σχέση με την Ευρώπη που τον λάτρεψε. Το γιατί άλλη ώρα γιατί πρέπει να τελειώσω.......  ;)

Τι θέλετε να πείτε ρε παιδιά ?ότι ο Rory δεν ήταν επηρεασμένος απο τα blues?Καταρχήν το 1/3 της δισκογραφίας του βασίζεται και είναι blues.Eίπαμε ότι ήταν μεγάλος κιθαρίστας αλλά να μην ακούω διάφορα για τον SRV.Ο SRV μπορεί να ανήκει στην σχολή texas blues αλλά τη δημιούργησε μόνος του.Μπορεί να υπήρχε ο F.King και οι αλλοι πρίν απο αυτόν και να βασίστηκε αυτός πάνω τους ,αλλα σήμερα όταν λέμε texas blues σχολή το μυαλό μας πάει στον ήχο και το στύλ του SRV και όλων όσων ακολούθησαν μετα απο αυτόν Duarte κτλ.Κάνω λάθος?

Επίσεις τα Blues είναι η αρχή του παντώς.Αν δεν υπήρχαν αυτά δε μπορώ να φανταστώ τι στύλ θα έπαιζε ο Rory και ο κάθε Rory.Είπαμε δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ τους.Είναι 2 διαφορετικοί καταπληκτικοί καλλιτέχνες.

Μα... δεν κατηγορησε κανενας τον SRV ??? ...απλα το ψαχνουμε το πραγμα!

Δυστυχως ο Ρορι ειναι ενας υπερτιμημενος κιθαριστας ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ βεληνεκους. Ισως ο πιο υπερτιμημενος απο ολους τους μεγαλους και κριμα που δεν αναγνωριζεται η αξια του στο Αμερικα. Ο μονος αμερικανος που τον εχει αναφερει σε συνεντευξη του ειναι ο Σλας. 

Απο την αλλη σε Γερμανια, Ελλαδα και ιρλανδια εχει την μεγαλυτερη βαση των οπαδων του.

Οσον αφορα τις συγκρισεις να πω το εξης. Ωραιος και ο Στηβι ρει απλα εμενα μου θυμιζει το παιξιμο του τους τρεις βασιλιαδες με στεροειδη. Οσον για τον ηχο του δεν θα ελεγα οτι αυτος ειναι σε μεγαλη πλειοψηφια και η πεμπτουσια της στρατ! Να μην παρεξηγηθω......ειναι και αυτος Τιτανας!

Ομως ο Ρορι ειχε εκπληκτικη ποικιλια στο παιξιμο του, ηταν αρκετα πιο τεχνικος, επεζε ακουστικα, επεζε swamp, delta, chicago, irish blues. Επεζε τα παντα με τρομερο συναισθημα!

Οπωσ προειπε και ενας φιλος πολλες φορες πας να παιξεις ρορι και ενω ξερεις τις θεσεις και τα παντα ολα δεν ακουγεται οπως το επεζε αυτος.

Απλα ΘΕΟΣ!

φιλικα

ελιο

elio55 είπε:
Δυστυχως ο Ρορι ειναι ενας υπερτιμημενος κιθαριστας ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ βεληνεκους. Ισως ο πιο υπερτιμημενος απο ολους τους μεγαλους και κριμα που δεν αναγνωριζεται η αξια του στο Αμερικα. Ο μονος αμερικανος που τον εχει αναφερει σε συνεντευξη του ειναι ο Σλας. 
Μήπως εννοείς υποτιμημένος;

Βγαίνει καλύτερα νόημα έτσι......  ;)

Κ γω βρισκω οτι εκφραστικά ο Ρόρης κατέχει τη δική του ξεχωριστή γωνιά. Αρκετά διαφορετικός απ'τους άλλους μεγάλους. Ίσως απλά φταιει το ότι δεν είναι Αμερικανός.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back