1) Τα υλικα του σωβρακου αν στο φτιαξει ο Υβ Σεντ Λοραν (οπως και αν γραφεται) ειναι αμελητεα μπροστα στα 3000 ευρω που θα στο χρεωση συνολικα, αφου κλεισεις ραντεβου μαζι του τον επομενο χρονο και ταξιδεψεις Γαλλια για να σε μετρησει και περασει και δυο τρεις φορες ο ειδικος ντεκορατερ/διακοσμητης σωβρακων να σου εκθεσει σχεδια να διαλεξεις και τα πειτε και μερικες φορες και απο το τηλεφωνο για επιβεβαιωση. Και 1 στρεμα οικοπεδο να αγοραζες να βαλεις μεσα μουριες και να εκθρεψεις μεταξοσκωληκες να σου παραγουν μισο μετρο μεταξι για σωβρακο παλι δυσκολα θα ξοδευες το ποσο που θα στοιχισει το σωβρακο του Υβ Σεντ Λοραν.heretic είπε:Οσον αφορα τα σωβρακα που λες.
Ξερεις ποσο εχει το μετρο ενα υφασμα απο μεταξι και ενα υφασμα απο πανι?
Καποιοι απο εδω που ισως ασχολουνται με υφασματα θα μας πουν.
Αυτο που λες εσυ αμελητεα ποσοτητα, ειναι τεραστια διαφορα. Το ενα εσωρουχο θα κανει πχ 5 ευρω το αλλο 15. Και ΔΕΝ ειναι μονο το κοστος. Το ενα εσωρουχο θα σκιστει πανω στο μηνα και το αλλο θα στο τραβαει η γκομενα και θα της μεινει στα δοντια!! ;D
Μη παραβλεπεις επομενως το θεμα ποιοτητα. Δεν ειναι μονο οι οικονομιες κλιμακος που παιζουν ρολο. Παιζει ρολο και το κοστος των υλικων, παιζει ρολο φυσικα σαφως και το εργατικο κοστος. Ομως οπως ειπε και καποιος εδω, αν μια κιθαρα σεταριστει τελεια μετα δε θα κανει πλεον 50 ευρω.
Και κατι τελευταιο που δε το εχει απαντησει καποιος και περιμενω και τον superfunk. Εφοσον ειναι ετσι γιατι εδω μεσα τοσα ατομα εχουν Gibson και αναλογης ποιοτητας οργανα? Φανταζομαι δε το κανανε μονο για το ονομα αλλα πληρωσανε ακριβως αυτη την ποιοτητα. Εσυ αληθεια με τι κιθαρα παιζεις?
2) Τα υλικα του Συλλεκτικου Σωβρακου του Σταλιν ως σκωροφαγωμενα και πολυκαιρισμενα δεν φτουρανε μια. Ισως και στην εποχη που κατασκευαστηκε να ηταν φτηνοτερα και απο τα σημερινα. Παρολα αυτα το συγκεκριμενο σωβρακο μπορει να πηγαινει και 30.000 ευρω.
Οσο για τις κιθαρες μου, εγω πραγματικα δεν ειμαι ο σωστος ανθρωπος να ρωτησεις για να βγαλεις λαυρακι

Αν ειχα παντως τα λεφτα να τα διαθεσω θα ηθελα οχι μονο το σωβρακο αλλα και την κιθαρα του Σταλιν (αν ειχε) η μια του Λενον και ειμαι σιγουρος οτι και σπασμενη στα 10 να μου την εδιναν και κολημενη με σελοτεηπ παλι υπεροχη θα μου φαινοταν (κυριως σε ψυχολογικο επιπεδο θα μου εδινε μεγαλο ανεβασμα).
Blindfolded παιζοντας κιθαρες φιλων παντως τις περισσοτερες φορες εχω καταληξει να επιλεξω τις μετριες παρα εχω ενθουσιαστει με την ακριβη...
Αυτο που μαλλον προσπαθεις να πεις ειναι ο ελεγχος ποιοτητας. Μια διαδικασια με την οποια η καθε Φεντερ ξεσκαρταρει τις σκαρτες της κιθαρες (γιατι Φεντερ ξεΦεντερ σκαρταδουρα ολοι παραγουν) ωστε να φτανουν σε σενα και σε μενα μονο οι καλες. Οποτε τα "χαλασμενα κομματια" που πετιουνται αυξανουν το κοστος αυτων που τελικα διατιθενται στο εμποριο. Και δεν διαφωνει κανεις σε αυτο. Παντα υπαρχει μεγαλυτερο ρισκο αγοραζοντας μια Κινεζικη κιθαρα απο οτι μια Γκιμπσον να ειναι σκαρταδουρα. Αλλα φανταζομαι πριν την αγορασεις την δοκιμαζεις, δεν μας υποχρεωνει κανεις να την παρουμε με το ζορι (σε αντιθεση με τα σωβρακα η τα χρωματα που δεν μπορουμε να ανοιξουμε την συσκευασια πριν)...