Heretic οκ εσύ δουλευεις σε εργοστάσιο με χρώματα ,να και ένας που δουλεψε σε οργανοποιείο ,και μαλλον ξέρει καλύτερα απο εσένα και εμένα το κόστος υλικών
Μπορεί καποιες μπογιες να κάνουν 50 λεπτά και 15 ευρώ,να ποσο κανουν τα ξύλα απο ότι λέει ο φίλος bluezlick
bluezlick είπε:
τα υλικα ακομα κ εδω Ελλαδα τα παιρνουν σε εξευτελιστικες τιμες σε σχεση με αυτο που πουλανε!(μιλαω για ξυλεια) μιλαω κ για τα flame k ολα αυτα που οι περισσοτεροι πουλανε τον μυθο οτι ειναι πανακριβα κ σπανια! οτι ειναι πιο ακριβα αλλα οχι κ τοσο οσο τα παρουσιαζουν! δλδ για να φτιαξει καποιος μια les paul ας πουμε με μαονι ονδουρας κ flame top maple στον κατασκευαστη τα ξυλα το πολυ να στοιχισουν 50 euro!(δεν υπερβαλω παιδια)
Λεμε ποσο καλα παιζει μια κιθάρα και εσύ συνεχίζεις για κόντρα πλακέ και καρυδιες.
Δηλαδή εσύ σε μια κιθάρα με βαμένο μανίκι (πχ μια
gibson) και δέκα κιλά βερνίκι απο πάνω μπορείς με την αφή να καταλάβεις αν το ξύλο (που δε βλέπεις ) είναι μαονι ονδουρας,μαονι σκέτο,καπλαμάς ή καμουτσικια αφρικής?
Καταλαβαινεις διαφορά που επηρεαζει το παιξιμο σου?Εχεις δηλαδή τόσο εξελιγμένη αφή που καταλαβαινεις το υλικό που ακουμπάς κάτω απο 2 εκατοστά χρώμα (που λεει ο λόγος)?
Γιατί να μη παιζουν το ίδιο καλά τα μανίκια?
Δε λεω αν θα είναι το ίδιο σταθερά κλπ,λέω αν θα έχουν την ίδια αίσθηση ααφής στο χέρι.
Προσωπικά εχω βρει πολλές ibanez του χιλιαρικου και βάλε ,και μια suzuki των 200 ευρώ που έχουν το ίδιο φινίρισμα και άσθηση στο μανίκι με την cort μου.
Τι παραπάνω έχει η πιο ακιβή για να παιζει καλύτερα(οχι ηχητικά) ?
Επαγγελματικό set up?Εχω και εγώ
Καλά τάστα? Eχουμε και εμεις,μέχρι και PLEK έχει η μια κιθάρα μου
Πιο βολικό σώμα? Εκτός του ότι αυτό είναι υποκειμενικό ,οι κορεατες έχουν ξεπατικώσει τα πάντα.
Πιο ελαφρια? Μπορει.Υπάρχουν όμως και πουπουλένιες harley benton ,και 15κιλες PRS
Μια hb με ελαφρύ σώμα,αν τις βάλεις ένα τέλειο μανίκι,μαγνήτες και hardware απο suhr θα γινει μαμάτη .Δε θα γίνει το ίδιο καλή με suhr,δε ξέρω γιατι (mumbo jumbo) αλλά θα γίνει πολύ καλή και θα μπορει να παιζει το ίδιο καλά και να ακουγεται το ίδιο καλά με όργανα πολλαπλάσιας αξίας.
@ evris
Καλα μιλάμε ζωγράφισες.. ;D