Το πρόγραμμα συνδρομής του Soundcloud "Next Pro", προσφέρει πλέον τη δυνατότητα δημοσίευσης και monetization των κομματιών μας, σε όλες τις γνωστές streaming πλατφόρμες (spotify, youtube music, apple itunes κλπ.), χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση.
Η διαδικασία είναι ολίγον πολύπλοκη και περιέχει κάποια βήματα που δεν εξηγούνται αρκετά καλά από το Soundcloud αλλά επειδή την ολοκλήρωσα, όποιος έχει απορίες, μπορεί να μου στείλει π.μ.
Παρακολουθώ αρκετά συχνά το εξής χαρακτηριστικό σε γιουτιουμπικούς κιθαρίστες: Το παίξιμο είναι παντελώς "ανώδυνο". Με άλλα λόγια, τεχνικά μπορεί να είναι αψεγάδιαστοι, αλλά στην επιλογή των νοτών/συγχορδιών κλπ. σου δίνουν την εντύπωση ότι διαλέγουν επίτηδες να πατήσουν εκεί που δεν κοστίζει τίποτα, δεν διακυβεύεται τίποτα, δε γίνεται τίποτα γενικώς. Το παίξιμο έχει μηδενικό ρίσκο (μελωδικά/ρυθμικά/αρμονικά), είναι εντελώς safe, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω.
Αυτό που με προβληματίζει είναι αν όντως επιλέγουν να πάνε εκεί ή αυτό το "στείρο" παίξιμο τους έχει γίνει τελικά αυτοματισμός/μανιέρα.
Λίγο noodling με το καινούριο audio interface μου. Για την ιστορία έφυγε το Presonus audiobox 44vsl (τα έφαγε τα ψωμιά του και έβγαλε προβλήματα) και ήρθε το Tascam US 4x4 HR.
Το βρήκα ξεχασμένο στο google drive μου από το μακρινό 2011. Μου φάνηκε αρκούντως στριφνό και με "παράξενο" για τα δεδομένα μου ήχο κιθάρας οπότε το ανεβάζω εδώ ασούμε που λέει κι φούζιος.
Είχα να βάλω τα γραφτήρια και τα daw να δουλέψουν πάνω από 9 μήνες. Έγραψα ένα vamp εντελώς "γυμνό" και το βάζω εδώ γατί στα κλιπς δεν πάει. Όσοι πιστοί, ακούσετε.
Λίγο μάθημα γραμματικής/ορθογραφίας μια που το συγκεκριμένο είναι πολύ συχνό και εδώ:
Η προσφώνηση "χαίρετε" είναι προστακτική και σημαίνει "να χαίρεστε". Είναι μια ευχή ουσιαστικά.
Το 99,9% τη γράφουν "χαίρεται". Αυτό είναι τρίτο πρόσωπο ενικού, δηλαδή αυτός/αυτή χαίρεται.
Και για να μνημονεύσουμε το μακαρίτη Χάρρυ Κλυν, όποτε βλέπουμε την προσφώνηση γραμμένη ως "χαίρεται", το λογικό είναι να ακολουθήσει η ερώτηση "ποιος χαίρεται;"
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.