Korg M1 vs Korg DW8000

Παστίτσιός

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Το M1 περιέχει κάποιες κυματομορφές οι οποίες λένε προέρχονται από το DW8000. Αυτό σημαίνει ότι το Μ1 μπορεί να φορτώσει ήχους σε μορφή sysex που έχουν φτιαχτεί στο DW8000;

Γνωρίζει κάποιος κάτι και αν γίνεται υπάρχουν κάπου ήχοι του DW8000 να τους δοκιμάσουμε στο Μ1;

Το DW έχει εντελώς αλλη φιλοσοφία. Είναι ενα subtractive synth με ψηφιακούς ταλαντωτες και αναλογικα φίλτρα και περιβαλλουσες.

Οι κυματομορφες του, δεν είναι κατι το τρελό. Είναι οι βασικες της αφαιρετικής σύνθεσης με κάποιες παραλλαγές.

Μπορουν να φορτωθούν ή και να φτιαχτούν (με FM πχ) σε οποιοδήποτε συνθ, αλλά το να περάσεις ηχους απο το ενα στο αλλο, δε νομιζω. Είναι 2 εντελώς διαφορετικές μηχανές.

Για να δώσω ένα καλύτερο παράδειγμα:

Αν παρεις κυματομορφές από ενα Moog (δηλαδη...saw, sine, square κτλ), και τις σαμπλαρεις σε ενα Triton, θα βγαλεις ήχους απο Moog?

Oχι, γιατι είναι εντελώς διαφορετικά τα φίλτρα πρωτα απ'ολα (και ολα τα αλλα στάδια επεξεργασιας φυσικα).

neeq είπε:
Αν παρεις κυματομορφές από ενα Moog (δηλαδη...saw, sine, square κτλ), και τις σαμπλαρεις σε ενα Triton, θα βγαλεις ήχους απο Moog?
Κοντα θα πεσεις, πολυ κοντα...

Tο σιγουρο ειναι οτι θα βγαλεις πολυ πιο ενδιαφεροντα αποτελεσματα αν επεξεργαστεις αυτες τις κυματομορφες απο ενα Triton παρα απο ενα Moog.

Waterfall-K είπε:
Κοντα θα πεσεις, πολυ κοντα...
Με τα αθλια φίλτρα του Τριτον, θα πεσεις κοντα...Ουτε καν ;D

Δεν ξερω αν το Triton εχει "αθλια φιλτρα" (προσωπικα απιθανο το κοβω...) αλλα το αποτελεσμα θα ειναι πολυ κοντα οπως ειπα. Απο-Θεοποιηστε επιτελους αυτο το περιβοητο Moog φιλτρο, 2013 εχουμε.
eyeroll.gif

Δεν είναι θέμα θεοποίησης. Ειναι διαφορετικά τα φίλτρα τους...

Και το DW εχει παρα πολύ ωραία φίλτρα (αν και ακους το πηδημα απο τιμή σε τιμή).

Το Triton το ειχα 10 χρόνια..Ε, το φίλτρο του είναι για πεταμα...

Το Triton το πηρα οταν δεν ηξερα να ξεχωριζω το πιανο απο το ακορντεον :P

Οταν εμαθα, Moog πήρα ;D

Δεν μιλάει για sampling όμως (που ούτως η άλλωστε δεν γίνεται στο Μ1) μιλάει για αυτούσιους ήχους σε μορφή sysex τους οποίους να μπορούν να αναπαραχθούν από το M1, πράγμα το οποίο νομίζω δεν γίνεται είναι σαν να λέμε να πάρει έναν ήχο σε μορφή pcg από Trinity να το παίξει στο M1.... δεν θα το αναγνωρίζει και δεν θα μπορεί να το αναπαράγει το όργανο.

Αγαπητέ αχταρμά επειδή κάθε τρεις και λίγο ασχολείσαι με το Μ1 κάτσε από εδώ και κατέβασε και κάψου για να σου λυθούν οι απορίες σχετικά με το τι μπορεί να φορτώσει ή όχι το Μ1 http://www.korgforums.com/downloads.htm

neeq είπε:
Οταν εμαθα, Moog πήρα ;D
Ενταξει, παιδι ησουν, δεν ηξερες τοτε, κι εκανες το λαθος. Δεν με ηξερες κι ολας να με ρωτησεις... ;D

Αλλα τελος καλο, ολα καλα, αφου το πουλησες τελικα. 8)

@Αxtarmas, το εχεις λιωσει το Μ1. :P Μηπως ηρθε ο καιρος για κατι πιο καινουργιο? Καλα τα vintage synths αλλα ας υπαρχει και ενα συγχρονο να τους κανει παρεα.

@Αxtarmas, το εχεις λιωσει το Μ1. :P Μηπως ηρθε ο καιρος για κατι πιο καινουργιο? Καλα τα vintage synths αλλα ας υπαρχει και ενα συγχρονο να τους κανει παρεα.

Μου αρέσει τί να κάνουμε; έρωτας είναι αυτός. Αλλά έχω και άλλο σύνθ, δεν είναι μόνο του. Σαν τί θα πρότεινες εσύ δηλαδή από νεότερο σύνθ για να του κάνει παρέα;

stavros_d80 είπε:
Αγαπητέ αχταρμά επειδή κάθε τρεις και λίγο ασχολείσαι με το Μ1 κάτσε από εδώ και κατέβασε και κάψου για να σου λυθούν οι απορίες σχετικά με το τι μπορεί να φορτώσει ή όχι το Μ1 http://www.korgforums.com/downloads.htm
Αμάν τί μου κάνεις τώρα; Αν και έχω κατεβάσει ήχους από το διαδίκτυο αυτούς δεν τους έχω ξαναδεί!!! Προβλέπεται απερίγραπτο λιώσιμο πάλι. Αμάν αμάν αμάν  ;D ;D ;D

axtarmas είπε:
Σαν τί θα πρότεινες εσύ δηλαδή από νεότερο σύνθ για να του κάνει παρέα;
Αυτο τωρα θελει μεγαλη συζητηση. Εξαρταται αρχικα απο το budget σου.

Περα απ'αυτο, οτι βλεπεις στην υπογραφη μου απο κατω εννοειται οτι ολα ειναι προτεινομενα.

Waterfall-K είπε:
Αυτο τωρα θελει μεγαλη συζητηση. Εξαρταται αρχικα απο το budget σου.

Περα απ'αυτο, οτι βλεπεις στην υπογραφη μου απο κατω εννοειται οτι ολα ειναι προτεινομενα.
To budget Μου παίζει γύρω στα...30 ευρώ...  :o Ίσως μπορώ να αποκτήσω ένα korg oasys σε φωτογραφία σε μουσικό περιοδικό με αυτό το μπατζετ και να το έχω στο σπίτι μου  ;D

Παντως εγω ενα DW θα το χτυπουσα ανετα...

Εχει ένα στο Μουσικων Σπουδων του ΑΠΘ, 20 χρονια τωρα καθεται :P

Τους λέω να το αγορασω, αλλα δε βρήκαμε ακομα απο ποιον θα το αγορασω :P

Συμβιβαζεσαι με ενα Poly-800? Κλασσικο αναλογικο, αλλα θελει service, αν και χλωμο το κοβω να φτιαχνεται... 8)

poly800.jpg

axtarmas είπε:
Αμάν τί μου κάνεις τώρα; Αν και έχω κατεβάσει ήχους από το διαδίκτυο αυτούς δεν τους έχω ξαναδεί!!! Προβλέπεται απερίγραπτο λιώσιμο πάλι. Αμάν αμάν αμάν  ;D ;D ;D
πιστεύω να μας αφήσει ήσυχους κανα 6μηνο.... γύρω στα χριστούγεννα να μαζέψουμε όλοι μαζί λεφτά να του πάρουμε ένα m3m να μας ξαναενοχλήσει το 2034.... ;D 8) :P 8) ;D ;D

χωρίς πλάκα τώρα ψήστο ένα m3 module έχεις και το Μ1 για midi keyboard και είσαι αρχηγόοοος παίζουν πολύ καλές τιμές στις αγγελίες. Με 30ε παίρνεις την πρίζα και ένα πεταλάκι sustain είναι μια καλή αρχή!

Πωπω... το thread μου. Εχω και το Μ1, και το DW8000 και το Poly 800... Φυσικα, οπως γραφτηκε και παραπανω, εντελως διαφορετικη φιλοσοφια του Μ1 σε σχεση με τα αλλα 2 (τα αλλα 2 εχουν αρκετα παρομοια φιλοσοφια, αν και το 800 ξεκιναει με απλους oscillators ενω το 8000 χρησιμοποιει ετοιμες κυματομορφες σαν πρωτη υλη).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back