Και εγώ βουρ για λαμπάτο θα πήγαινα. Είχα πάρει και εγώ όταν ήμουν σε παρόμοιο δίλλημα, βέβαια είχα τότε ήδη μια πεταλιέρα να μου καλύψει τα εφέ και κάποια πετάλια, αλλά στα live που έκανα το καλοικαίρι (που μου ήρθε ο ενισχυτής) έπαιρνα μαζί μου τον ενισχυτή
σκέτο, μου άρεσε πολύ η αίσθηση του plug n' play μπροστά σε κόσμο, να παίζεις rock με απλό, λαμπάτο και καθαρό ήχο.
Βέβαια πλέον που παίζω σε πιο εμπορικό σχήμα, μπήκαν και τα εφέ στη μέση, τα οποία τα πήρα από την πεταλιέρα, αλλά κατά 99% των περιπτώσεων χρησιμοποιώ ένα chorus, ένα delay άντε και ένα phaser...αν τα είχα σε πεταλάκια (πόσο κάνουν μεταχειρισμένα όλα μαζί? 80 ευρώ? ;D ) δεν νομίζω να μου έλειπε η πεταλιερα...
Βέβαια, το τί μου αρέσει εμένα δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό και ότι είναι λάθος επιλογή ο modeling. Απλά στα δικά μου γούστα υπερτερεί ο απλός λαμπάτος.
Όσον αφορά κάτι που διαβάζω συχνά τώρα τελευταία, ότι ''πάντα θα χάνεις λεφτά'' γιατί πάντα σε μερικά χρόνια να πάρεις κάτι άλλο, εν μέρει διαφωνώ.
Καταρχάς ένας καλός μικρός λαμπάτος (εντάξει να μην είναι και 1 βατ...) πάντα θα είναι χρήσιμος. Στο σπίτι, σε ένα μικρό live, για κάποια ηχογράφηση, ένα jam με φίλους...το ότι σίγουρα θα ψαχτείς να πάρεις κάτι καλύτερο στο μέλλον δεν σημαίνει ότι θα σου αχρηστευθεί ο προηγούμενος ενισχυτής, πάντα κάπου παραπάνω θα χρειαστεί. Το ότι εγώ θέλω π.χ. έναν boogie ή marshall με 4x12 καμπίνα (λέμε τώρα) δεν σημαίνει ότι θα καταργήσω τελείως τον βολικό και απλό μικρό μου λαμπάτο, που εφόσον μιλάμε για ενισχυτή που είναι το Α και το Ω του ήχου, όλο και κάτι θα μου λείψει από το tone του.
Άν κάνεις συνειδητοποιημένες αγορές, ποτέ δεν ''χάνεις λεφτά'' κατά τη γνώμη μου. Αρκεί να ξέρεις να εκμεταλλεύεσαι αυτά που έχεις. Και εγώ όταν συνειδητοποίησα ότι τελικά δεν μου αρέσει να παίζω με ήχους πεταλιέρας, με λίγο ψάξιμο έμαθα ότι υπάρχουν κάτι κουμπάκια στην πεταλιέρα ;D όπου μπορώ να χρησιμοποιώ μόνο τα εφέ της, τα οποία είναι και πολύ καλά μάλιστα. Αν την πουλούσα και έμπαινα στο τριπάκι να μαζεύω πεταλάκια για εφέ, τότε ναι, μάλλον θα έχανα λεφτά. ;D