Ουτε η dot reissue αλλά ούτε η fat neck του Memphis έχουν long tenon.
Μόνο η custom shop 59 dot reissue και η αδερφούλα της η block reissue έχουν long tenon.
Οι Memphis 335 στο μόνο που διαφέρουν απο τις 82 - 86 είναι ότι οι μαγνήτες τους
( 57 ) που κατα τα άλλα είναι μια χαρά , σε σύγκριση με τους Tim Shaw που φοράνε οι περισσότερες ( όχι όλες ) 82 - 86 , είναι για κλάματα . ΤΟΝΙΖΩ το σε σύγκριση με τους Tim Shaw !
Η άλλη σημαντκή διαφορά είναι οτι το μράτσο μόνο της fat neck όπως λέει και το όνομα της είναι παχύ όπως ήταν και το original το 59 . Το ίδιο ισχύει και για το pickguard που στη fat neck είναι μακρύ ίδιο με της 59άρας . Η Normal Memhis έχει λεπτό ( σε σύγκριση με τη fat neck ) μπράτσο , όπως έχου και οι 80's .
Ουτε η normal Memphis 59 reissue άλλα ούτε και η fat neck έχουν long tenon. όπως και οι 70's & 80's .
Επίσης οι 82-86 άν προτιμάς τα normal μπράτσα κι όχι τα καρβέλια ;D ( by the way κι εμένα μου αρέσουνε τα καρβέλια ) είναι πολύ καλύτερα φτιαγμένες και προσεγμένες και το βασικότερο ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΧΟ ΛΟΓΩ ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΥΡΙΩς ΑΠΟ ΤΙΣ Memphis .
Οι 70's έχοντας maple μπράτσα , μικρότερη γωνία κλίσης στο κεφάλι και συνήθως t-top μαγνήτες , είναι όπως λένε και οι γιάνκηδες different animals .
Ειναι όμως φτιαγμένες στο Kalamazzo απο παλιούς μάστορες και άν και έχουν μικρότερο center maple block , παραδόξως κι έχουν κι αυτές πολύ καλύτερο απο τις σύγχρονες ήχο ( όχι όλες ) κυρίως για rock , hard rock , blues .
Επίσης κάποες normal 335 των 80's έχουν για κάποιο ανεξερεύνητο λόγο πολύ ωραίες εβένινες ταστιέρες όπως οι Lucille !
Εν κατακλείδι , η υπόθεση είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία ;D
Αν έχεις χρόνο τράβα στο mylespaul.com μπες στο Other Gibsons πατα στην αναζήτηση es-335 και μετα απο κανα δυο βδομάδες διαβάσματος θα έχεις απαντήσεις για αυτά που δικαίως αναρωτιέσαι
Αν αυτό θα σε βοηθήσει ή όχι στην επιλογή σου , είναι άλλη ιστορία.
Δυστυχώς σε προϊόντα με τόσο μεγάλη ζήτηση και κατα συνέπεια εμπορικό ενδιαφέρον και κέρδος συνβαίνουν αυτά .
Η γνώμη μου ειναι αυτό που συνφωνούμε όλοι εδώ μέσα .
Να διαβάσεις λίγο έτσι για να μη νιώθεις γουρούνι στο σακί και μετα να πας να παίξεις .
Οποια ερωτευτείς πάρτην και σταμάτα να ασχολείσαι με τα SPECS .
Μη χάνεις το χρόνο σου όπως τονα χάσαμε εμείς γιατι την εποχή που σκάσαμε η Ελλάδα ήταν έρημος Σαχάρα κι όλοι ζούσανε με πατέντες .
Οπως έλεγε κι ο θείος Frank
SHUT UP N PLAY YER GUITAR
Οτι έγραψα είναι προσωπικές εκτιμήσεις απο κιθάρες που είχα και ξόδεψα αρκετό χρόνο μαζί τους ......
Επίσης πρέπει να πώ ότι πολλές φορές διαφωνούμε με φίλους κιθαρομάστορες πάνω στα όργανα , μόνο που αυτοί τα ρυθμίζουνε και τα γαργαλάνε αλλά εγώ τα σκίζω και κάνω sex μαζί τους κι αυτό απο μόνο είναι που κάνει τη διαφορά
ΑΝΤΕ κΆΝΕ ΚΙ ΈΝΑ ΟΦΘΑΛΜΌΛΟΥΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕΡΑ
http://home.provide.net/~cfh/gibson4.html#es335