Triaxis ή G-Force από Αμερική;

bear

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Λοιπόν, το αδερφάκι μου θα είναι για κάποιους μήνες στην Αμερική και δεν θέλω να αφήσω την ευκαιρία να πάει ανεκμεταλευτη. Τι καλό μπορώ να του πω να μου κρατεί???...

Του ζήτησα κιθάρα αλλά έφαγα άκυρο λόγω μεγέθους και δυσκολίας στην μεταφορά...

Από εξοπλισμό έχω 1 Mesa Boogie Rectoverb Series II κ 1 Gibson Explorer 76 CH με EMG και διάφορα (όχι πολλά πεταλάκια).

Κάνω διάφορες σκέψεις με πρώτη και καλύτερη το Mesa Boogie Triaxis (να το βάζω στην λούπα του Rectoverb και να παίρνω την προενίσχυση του Triaxis και την τελική από τον Rectoverb  ???  ??? ). Μεταχειρισμένο ξεκινάει από 900-100$ (650-700 ευρω) αλλά δεν ξέρω τι απαιτείται για την μετατροπή σε Ευρωπαϊκή τάση και αν εν τέλει αξίζει μια τέτοια μετατροπή..

Το άλλο που σκέφτομαι είναι κανένα G Force ή G Major 2 (πάλι δεν θα χρειαστεί μετατροπή;;)

Και τέλος τα standarάκια μου είναι τα Xotic bb preamp και TS9 Keeley.

Είμαι όλος αυτιά   ;D και αναμένω προτάσεις σας κ σχόλια επί του θέματος κ δικές σας εμπειρίες...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για αρχη ... καμια χαβανεζα ... που ειναι και το δυσκολο της υποθεσης.

Ολα τα αλλα , με τον ενα τροπο ή με τον αλλον ερχονται(ακομα και η κιθαρα)!

Μιλωντας σοβαρα ... νομιζω οτι θα ηταν χαμενη ευκαιρια το να μην παρεις μια καλη κιθαρα ( ... γιατι οχι "Την κιθαρα των ονειρων σου") , π.χ. μια μεταχειρη ονειρικη Fender ή ακομα καλυτερα μια Gibson των $2000 -2500 max που στο Hellada με τα ιδια λεφτα θα παιρνες ...  τ'αρνιδια σου!Επισης χαμενη ευκαιρια θα 'ταν να μην παρεις ενισχυτη $1500 που στο Hellada  καμει 2300> ευρω!

Υ.Γ.Η κιθαρα αποστελεται πιο ευκολα απ'οτι νομιζεις!Για τον ενισχυτη(λογω βαρους) θ'ανησυχουσα!

To ξέρω ότι το καλύτερο deal ίσως είναι κιθάρα (Κυρίως Gibson k PRS βρίσκεις παμπολες με 1800$ μεταχειρισμένες που στο Ελλάντα τις βρίσκεις 2500 ευρώ) αλλά δεν γνωρίζω κόστος και ασφαλή τρόπο αποστολής τους...

Όσον αφορά τον ενισχυτή, μόνο το triaxis με ιντριγκάρει αυτή την στιγμή...

Το κοστος (φοροι και δασμοι),θα το βρεις εδω

http://www.noiz.gr/index.php?topic=170293.0

Oτιδηποτε ειναι πανω απο 20 κιλα θα το πληρωσει ΧΡΥΣΑΦΙ αν το κανει check in σε πτηση απο ΗΠΑ προς Ευρωπη,ασε που αν ειναι ενισχυτης θα διαλυθει ΣΙΓΟΥΡΑ.

Καλυτερα καμμια κιθαρουλα.

Το ζήτημα είναι ότι έχει πάρα πολλά πράγματα και μου είπε ότι δεν θέλει να κουβαλάει κιθάρα μαζί του στις (πολλές) πτήσεις....

Οπότε για φωτήστε με λίγο για τις λύσεις Triaxis ή G-Force... αξίζει η αγορά/μετατροπή;;;

η μετατροπή σε Ευρωπαϊκή τάση όμως;;; πόσο κοστίζει για το Triaxis ή για το G-Force???

VAGTANPLAN είπε:
Το κοστος για τα παραπανησια κιλα στο αεροπλανο ειναι 50ε το κιλο !!!!

Παει το ονειρο να φερω απ εκει εναν Ριβερα !!! Ειναι και εμενα δικος μου ανθρωπας ταξιδι εκει αλλα......τσουζει
Εμ γιατί εγώ τους δικούς μου Rivera τους αγόρασα από Γερμανία.....

Πάντως αν ψήνεσαι για τον ένα εκ των δύο.....

Superfunk είπε:
Οσο ενα step down transformer (20 euros) ή ενα variac (50 euros)
και που τα βρίσκω αυτά τα καλούδια?? μπορείτε να στείλετε 1 λινκ περικαλώ??

VAGTANPLAN είπε:
Το κοστος για τα παραπανησια κιλα στο αεροπλανο ειναι 50ε το κιλο !!!!
Oχι και ετσι ρε παιδια, ψυχραιμια ;D

Η κιθαρα παντως μεταφερεται...τι διαολο, αδερφος σου ειναι, μια φορα δε μπορει να σε εξυπηρετησει σε ενα ταξιδι? Εκτος αν εχει πολλες χειραποσκευες, δεν ειναι τρελος κοπος να κουβαλησει μια κιθαρα. Και αν ειναι bolt on, μπορει να "σπασει" και να μπει στη βαλιτσα, χωρις μεγαλη επιβαρυνση στα κιλα.

Μετασχηματιστες και Variac θα βρεις σε μαγαζια με ηλεκτρονικο/ηλεκτρολογικο υλικο, δεν ειναι τιποτα δυσευρετο.

bear είπε:
Λοιπόν, το αδερφάκι μου θα είναι για κάποιους μήνες στην Αμερική και δεν θέλω να αφήσω την ευκαιρία να πάει ανεκμεταλευτη. Τι καλό μπορώ να του πω να μου κρατεί???...

Του ζήτησα κιθάρα αλλά έφαγα άκυρο λόγω μεγέθους και δυσκολίας στην μεταφορά...
και εγώ καλή κιθάρα θα ζήταγα....αν είναι μπολτ ον εύκολο ... αν όχι .. δικαιούσε τουλάχιστον ΜΙΑ χειραποσκευή .. και νομίζω ότι όλοι έχουμε περάσει κιθάρα σε αεροπλάνο.... ;)

το πολύ-πολύ μία μικρή μουρμούρα αλλά μέχρι εκεί.... ;D

το πολύ-πολύ μία μικρή μουρμούρα αλλά μέχρι εκεί
Εχεις μπερδεψει τις ΗΠΑ με την μπανανια....

Καλυτερα να ρωτησει...καμμια...δεκαρια φορες και να παρει ΓΡΑΠΤΑ το οκ απο την αεροπορικη εταιρεια..αλλοιως ουτε για πλακα μη το ρισκαρει και παει..χυμα στο αεροδρομιο,γενικα ΟΛΕΣ οι αεροπορικες εταιριες στις ΗΠΑ κανουν τα αδυνατα δυνατα για να ΜΗΝ παρεις κιθαρα στο χωρο των επιβατων....

Superfunk είπε:
Εχεις μπερδεψει τις ΗΠΑ με την μπανανια....

Καλυτερα να ρωτησει...καμμια...δεκαρια φορες και να παρει ΓΡΑΠΤΑ το οκ απο την αεροπορικη εταιρεια..αλλοιως ουτε για πλακα μη το ρισκαρει και παει..χυμα στο αεροδρομιο,γενικα ΟΛΕΣ οι αεροπορικες εταιριες στις ΗΠΑ κανουν τα αδυνατα δυνατα για να ΜΗΝ παρεις κιθαρα στο χωρο των επιβατων....
μπορεί....αλλά για Ευρώπη...Λονδίνα,Βρυξέλες κτλ... μία μικρή μουρμούρα το πολύ... ;)

Γι'αυτό λέω καλλιά 1 Triaxis στην βαλίτσα μέσα παρά κιθάρα κ τέτοια ταλαιπωρία...

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα.

Επειδη υπαρχει μια σκεψη για ταξιδακι στην Αμερικα κατα τα Χριστουγεννα.

Με πια τιμη κανουμε συναλλαγμα;Με την τιμη της αγορας(μεγαλη) , της πωλησης(μικροτερη) ή με μια μεση τιμη;

Μηπως συμφερει πιο πολυ να παω με ευρω και να τα αλλαξω εκει σε dallaz;

Το καλυτερο rate θα το εχεις αν χρησιμοποιησεις την καρτα των αναληψεων σου στις ΗΠΑ,δεν υπαρχει λογος να αγορασεις συναλλαγμα απο εδω (ετσι γλυτωνεις και την προμηθεια).

ΠΑΝΤΑ οταν αγοραζεις-πουλας συναλλαγμα εσυ παιρνεις την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ τιμη (την τιμη αγορας οταν αγοραζεις και την τιμη πωλησης οταν πουλας)

Μηπως συμφερει πιο πολυ να παω με ευρω και να τα αλλαξω εκει σε dallaz;
εκει ειναι που θα σε σκισουν...βεβαια μεχρι να....φτασεις μπορει να εχει φτασει και κανα...30% κατω το δολλαριο (600 δις τυπωσε ο Ομπαμας για να μη κλεισει το μαγαζι του χθες) απο σημερα οποτε μη βιαζεσαι.... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back