Soloing χωρίς bends

Ολοκληρώθηκε το μάθημα. Μου έδειξε πάρα πολλές φράσεις, κυρίως συνδυασμό bend με σύρσιμο (νομίζω slide το λένε). Μου έδειξε πως να φτιάχνω φράσεις χρησιμοποιώντας τα 1-3-5 της συγχορδίας και πως να σολαρω εύκολα σε ματζόρε (και με Lydian α λα Σατριανι), πως να βάλω την 4 στα σόλο μου, και διάφορα άλλα.

Ολα καινουρια πράγματα για μένα, τα οποία τα πήρα βίντεό για να μην τα ξεχάσω. Τα μισά να βάλω στο παίξιμο μου, θα ακούγομαι εντελώς διαφορετικά. Φοβερό μάθημα.
Γιώργο στα μαθήματα τζαμάρετε καθόλου, παίζετε μαζί;

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το νόημα του θρεντ. Δε γουστάρεις μια τεχνική, μη την κάνεις, κάνε άλλες τεχνικές και κόλπα. Γιατί γίνεται θέμα? Δύσκολο να καταλαβαίνεις την ανθρωπότητα μερικές φορές.

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το νόημα του θρεντ.
Νομίζω είναι ξεκάθαρο από το πρώτο ποστ. Παιζω συνέχεια με bends και υπάρχουν ενα σωρό άλλες τεχνικές που μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Δε γουστάρεις μια τεχνική, μη την κάνεις, κάνε άλλες τεχνικές και κόλπα.
Ε, αυτό λεμε. Πρέπει να κάνω κατι καινούργιο. Κάτι για να ακουστώ διαφορετικά. Εάν γνώριζα τι, δεν θα πήγαινα στον δάσκαλο,

Γιατί γίνεται θέμα?
ούτε θα το έκανα και θέμα....

Δύσκολο να καταλαβαίνεις την ανθρωπότητα μερικές φορές.
Εδώ συμφωνούμε

Νομίζω είναι ξεκάθαρο από το πρώτο ποστ. Παιζω συνέχεια με bends και υπάρχουν ενα σωρό άλλες τεχνικές που μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Ε, αυτό λεμε. Πρέπει να κάνω κατι καινούργιο. Κάτι για να ακουστώ διαφορετικά. Εάν γνώριζα τι, δεν θα πήγαινα στον δάσκαλο,

ούτε θα το έκανα και θέμα....

Εδώ συμφωνούμε
Φίλε μου , το θέμα με την κιθάρα είναι απλό. Στόχος είναι να παίξεις τις νότες που θέλεις να παίξεις, ταυτόχρονα ή διαδοχικά is up to you, και να ακουστούν καθαρές, στρογγυλές, με σωστό ρυθμό, τη σωστή στιγμή, για τη σωστή διάρκεια. Από κει ξεκινάν όλα. Φυσικά όλα αυτά τα ''moves'' είναι 50% αντικειμενικά και μετρήσιμα μεγέθη , και 50% υποκειμενικά, δηλαδή άπτονται της δεξιοτεχνίας τού καθενός. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά εκφραστικά μέσα, που στόχο έχουν να κάνουν το παίξιμο πιο ενδιαφέρον, με συναισθηματικό βάρος και ακουστική ποικιλομορφία και πολυμορφικότητα. Τα εκφραστικά μέσα ( bends, hammer-ons, pulls-off, slides, legato, staccato, vibratos etc etc ) είναι εκεί για εμπλουτισμό κι ενδιαφέρον, για να δώσουν βάθος, ουσία και πρόσθετο ενδιαφέρον / excitement. Είναι πάντα εκεί σαν standard tool-box, που ο καθένας έχει at his disposal, to use whenever and however he deems right and appropriate to do so. Το βασικό συστατικό είναι η ανάπτυξη γούστου, αισθητικής, για να αναμιγμύεις τα υλικά με τον πιο εύγευστο δυνατό τρόπο. Κι αυτό δεν διδάσκεται, αν με ρωτάς. Εκπαιδεύεται ναι μεν και γίνεται πιο λεπτολόγο και χειρουργικό μεν , δε διδάσκεται δε. Γι αυτό υπάρχουν τα ταλέντα, οι trend-setters, κι όλα τα υπόλοιπα πλήθη που παίρνουν cue, κι ακολουθούν.

Οσο μενεις σε πραγματα που η προσεγγιση τους αφορα κατα κυριο λογο πραγματι την αισθητικη, τοτε ναι, δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος διδαχης. Δηλαδη, αν ηθελε ο gkourmoul να μεινει σε καμια πεντατονικη με τα σηκωματακια της οπως λεει, δε θα χρειαζοταν ιδιαιτερο ψαξιμο. Εφοσον ομως θελει να παει σε jazz fusion και τετοια, τοτε χρειαζεται και το ψαξιμο και τα μαθηματα και ολα.

Διοτι ναι μεν η αναμιξη των υλικων ειναι θεμα αισθητικης, αλλα η ΑΠΟΚΤΗΣΗ των υλικων ειναι θεμα μελετης. Πως μπορεις να βαλεις στοιχεια Jazz, ή κλασσικης, η οποιασδηποτε αλλης μουσικης που απαιτει υψηλο θεωρητικο υποβαθρο χωρις να εχεις εντρυφησει σε αυτη; Δυσκολα, πολυ δυσκολα, μονο κατι υπερυπερφυσικα ταλεντα στυλ Paul McCartney τα κανανε κατι τετοια, που τους σκαγανε στον υπνο τους κομματια σαν το Yesterday.

Για ολους τους υπολοιπους, χρειαζεται κατα κανονα και καποια εξωτερικη βοηθεια για να ξεκολλησουν απο τη λουμπα του να παιζουν συνεχεια τα ιδια και τα ιδια. Καμια ντροπη σε αυτο, ισα ισα, δειχνει οτι σιγουρα νοιαζονται για να βελτιωθουν, και τελικα θα βελτιωθουν. Ισως να μην ειναι μονοδρομος ο καλος δασκαλος, σιγουρα ειναι ομως ο πιο συντομος δρομος για την αποκτηση των υλικων. Το τι θα φτιαξει βεβαια ο καθενας με αυτα ειπαμε, ειναι αλλο ζητημα.

Οσο μενεις σε πραγματα που η προσεγγιση τους αφορα κατα κυριο λογο πραγματι την αισθητικη, τοτε ναι, δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος διδαχης. Δηλαδη, αν ηθελε ο gkourmoul να μεινει σε καμια πεντατονικη με τα σηκωματακια της οπως λεει, δε θα χρειαζοταν ιδιαιτερο ψαξιμο. Εφοσον ομως θελει να παει σε jazz fusion και τετοια, τοτε χρειαζεται και το ψαξιμο και τα μαθηματα και ολα.

Διοτι ναι μεν η αναμιξη των υλικων ειναι θεμα αισθητικης, αλλα η ΑΠΟΚΤΗΣΗ των υλικων ειναι θεμα μελετης. Πως μπορεις να βαλεις στοιχεια Jazz, ή κλασσικης, η οποιασδηποτε αλλης μουσικης που απαιτει υψηλο θεωρητικο υποβαθρο χωρις να εχεις εντρυφησει σε αυτη; Δυσκολα, πολυ δυσκολα, μονο κατι υπερυπερφυσικα ταλεντα στυλ Paul McCartney τα κανανε κατι τετοια, που τους σκαγανε στον υπνο τους κομματια σαν το Yesterday.

Για ολους τους υπολοιπους, χρειαζεται κατα κανονα και καποια εξωτερικη βοηθεια για να ξεκολλησουν απο τη λουμπα του να παιζουν συνεχεια τα ιδια και τα ιδια. Καμια ντροπη σε αυτο, ισα ισα, δειχνει οτι σιγουρα νοιαζονται για να βελτιωθουν, και τελικα θα βελτιωθουν. Ισως να μην ειναι μονοδρομος ο καλος δασκαλος, σιγουρα ειναι ομως ο πιο συντομος δρομος για την αποκτηση των υλικων. Το τι θα φτιαξει βεβαια ο καθενας με αυτα ειπαμε, ειναι αλλο ζητημα.
Δυο λέξεις στον πλανήτη μουσική με τρομοκρατούν, όπως οι ασημένιοι σταυροί τον Vincent Price. Δυο λέξεις. Jazz Fusion. Θα παραμείνω στα all tine classic 7-8 basic modes ( aeolian, frygian etc etc ), μαζί με τις παραλλαγές τους, θα βάλω και λίγα blues elements, θα βάλω και λίγο ρεμπετο-βαλκανο-τουρκο-ανατολο-νταλκά που έχουμε προίκα σαν έθνος, και πιστεύω θα περάσω την υπόλοιπη σύντομη ζωή μου υπερπλήρης και μόνο με αυτά. 🤟🤟🤟🍺🍺🍺

Δυο λέξεις στον πλανήτη μουσική με τρομοκρατούν, όπως οι ασημένιοι σταυροί τον Vincent Price. Δυο λέξεις. Jazz Fusion. Θα παραμείνω στα all tine classic 7-8 basic modes ( aeolian, frygian etc etc ), μαζί με τις παραλλαγές τους, θα βάλω και λίγα blues elements, θα βάλω και λίγο ρεμπετο-βαλκανο-τουρκο-ανατολο-νταλκά που έχουμε προίκα σαν έθνος, και πιστεύω θα περάσω την υπόλοιπη σύντομη ζωή μου υπερπλήρης και μόνο με αυτά. 🤟🤟🤟🍺🍺🍺
Όλα αυτά θα τα κάνεις με bends ή χωρίς; 😅

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back