Λάμπα ή Τρανζίστορ

Μα άλλο combο, άλλο σκέτη καμπίνα. Λογικό δεν είναι;
Κάτι αρχάς στην περίπτωση των ηχείων του Peavey και των δύο Orange, όλοι ήταν combo.

Δεύτερον όμως, όχι. Δεν έχει σημασία.Σημασία είχε η φθηνοκατασκευή του Peavey, όπως και το πολύ μικρό μέγεθος του Boogie σε συνδυασμό με το ότι ο Boogie ήταν front loaded.

Αν θες μπορείς να κάνεις ένα πείραμα που δε θα σου στοιχίσει τίποτα:

Βάλε την καμπίνα κάπου, σε μια καρέκλα, να μην ακουμπάει πάτωμα, στο κέντρο του δωματίου και μετά την ίδια καμπίνα, βαλ' την να ακουμπήσει όλη στο πάτωμα (χωρίς ροδάκια ή άλλα στηρίγματα) και κολλητά στον τοίχο.

Θα δεις πόσο διαφορετική απόκριση θα έχεις μόνο με αυτό.

Last edited:
Καλησπέρα παιδιά. Αναθερμαίνω το thread καθότι πούλησα τον Blackstar που είχα και αφού δοκίμασα αρκετούς ενισχυτές καταστάλαξα ότι θέλω αφ ενός δικάναλο ενισχυτή για να μπορώ να αλλάζω Clean/Drive και αφετέρου κάτι σε κλασσικό ροκ/μέταλ. Οπότε θα παώ σε Marshall Silver Jubilee 2525H. Τώρα όσον αφορά τις καμπίνες, δοκίμασα τη δικιά του την 2 x 12 Celestion G12 Vintage 30 Silver Jubilee 2536A και μου άρεσε πάρα πολύ. Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει τα 750 που έχει στον Θωμά ή μπορώ να πάω σε κάτι πιο φθηνό πάλι με Celestion Vintage 30 όπως Harley Benton.

Καλησπέρα παιδιά. Αναθερμαίνω το thread καθότι πούλησα τον Blackstar που είχα και αφού δοκίμασα αρκετούς ενισχυτές καταστάλαξα ότι θέλω αφ ενός δικάναλο ενισχυτή για να μπορώ να αλλάζω Clean/Drive και αφετέρου κάτι σε κλασσικό ροκ/μέταλ. Οπότε θα παώ σε Marshall Silver Jubilee 2525H. Τώρα όσον αφορά τις καμπίνες, δοκίμασα τη δικιά του την 2 x 12 Celestion G12 Vintage 30 Silver Jubilee 2536A και μου άρεσε πάρα πολύ. Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει τα 750 που έχει στον Θωμά ή μπορώ να πάω σε κάτι πιο φθηνό πάλι με Celestion Vintage 30 όπως Harley Benton.
Να κάνουμε λίγο ψυχοθεραπεία και για μας;
Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να επιμείνεις σε λαμπάτο; Δηλαδή

1) πάλι δε θα μπορείς να τον χρησιμοποιείς σε διαμέρισμα
2) είναι βαρύτερος από αυτόν που έχεις
3) πας σε λύση πιο ακριβή από τον Blackstar, ουσιαστικά εξυπηρετώντας το "θέλω" κ όχι το "χρειάζομαι"

Να κάνουμε λίγο ψυχοθεραπεία και για μας;
Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να επιμείνεις σε λαμπάτο; Δηλαδή

1) πάλι δε θα μπορείς να τον χρησιμοποιείς σε διαμέρισμα
2) είναι βαρύτερος από αυτόν που έχεις
3) πας σε λύση πιο ακριβή από τον Blackstar, ουσιαστικά εξυπηρετώντας το "θέλω" κ όχι το "χρειάζομαι"
Θέλω να πάρω έναν ενισχυτή-καμπίνα και να ξεμπερδεύω με το θέμα amp-cab

1) Απ' ότι άκουσα παίζει μια χαρά και σε χαμηλή ένταση
2) Το κεφάλι είναι ελαφρύτερο απ' τον combo που είχα. Σκοπός είναι να παίρνω το κεφάλι σε πρόβες και σε live όταν κάνουμε. Για να προλάβω αν σε ενα live δεν υπάρχει καμπίνα, ναι θα μεταφέρω και τη καμπίνα.
3) Το ξέρω.

Τώρα όσον αφορά τις καμπίνες, δοκίμασα τη δικιά του την 2 x 12 Celestion G12 Vintage 30 Silver Jubilee 2536A και μου άρεσε πάρα πολύ. Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει τα 750 που έχει στον Θωμά ή μπορώ να πάω σε κάτι πιο φθηνό πάλι με Celestion Vintage 30 όπως Harley Benton.

Ναι τα αξίζει. Η συγκεκριμένη καμπίνα έχει V30s που φτιάχνονται στο ΗΒ και δεν έχουν σχέση με τα κινέζικα V30s του εμπορίου, αν δοκίμασες την συγκεκριμένη καμπίνα και σου άρεσε μην το ρισκάρεις παίρνοντας φθηνή εναλλακτική.

Εχω ην συγκεκριμένη κεφαλή και την έβαλα σε μια καμπίνα με κινέζικο - ''του εμπορίου'' V30 και δεν μου άρεσε καθόλου.

Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει τα 750 που έχει στον Θωμά ή μπορώ να πάω σε κάτι πιο φθηνό πάλι με Celestion Vintage 30 όπως Harley Benton.
  1. Η 2536A είναι η πρόταση του κατασκευαστή (μία απ' τις προτάσεις, έστω)
  2. την άκουσες από κοντά
  3. σου κάνει
Αξίζει η διαφορά στην τιμή την περιπέτεια;
Το voicing της Harley Benton δεν είναι μια άγνωστη μεταβλητή;

Aυτά από έναν μη-φίλο της Marshall και ακόμα πιο μη-φίλο του Vintage 30 αλλά κάποιες φορές στο πουλάνε ως πορτοκάλι, εξωτερικά φαίνεται σαν πορτοκάλι, το κόβεις... και σου βγαίνει σανγκουίνι

Πρέπει να αγοράσεις πολύ gear, για να καταλάβεις ότι όλα είναι στα δάχτυλα...

Είναι ένας κύκλος που πρέπει να κάνεις.
Να δοκιμάσεις αναλογικό, ψηφιακό, φτηνό, boutique, καινούργιο, vintage, τα παραπάνω σε αναρίθμητους συνδυασμούς, να δεις videos, να μπεις σε forums, κλπ.
Κοστίζει μεν, ακριβά, σε χρήμα, χρόνο και προσπάθεια, αλλά κάποτε φτάνεις σε ένα συμπέρασμα σαν κι αυτό.

Και τότε αρχίζεις και απολαμβάνεις την κάθε νότα που παίζεις...

Ωραία σκέψη και εν πολλοίς σωστή, απλά θα άλλαζα το "όλα" στα δάχτυλα, σε "πολλά".

Απλά δεν ισχύει πάντα το όσο πιο ακριβό το gear τόσο καλύτερος ήχος. Θυμάμαι να παίζω μιά φορά σε boutique ενισχυτή και ήταν απλά ok, και μιά φορά σε budget πεταλιέρα φίλου που την άκουσα για τα καλά, και τα δύο σε υψηλές εντάσεις.

Τα 20w του Jubilee δεν επαρκούν για καθαρά αν παίζεις με drummer που βαράει δυνατά. Γενικά σπάει εύκολα ο jubilee.Και αυτό που μας ακούγεται too much για το σπίτι συνήθως είναι από εκεί που ξεκινάς να ακούγεσαι με drummer. Vintage 30 είναι μια κλασική επιλογή για rock metal και για τα γούστα μου και το κινεζικο vintage 30 μια χαρά μου ακούγεται. Αν δεν έχετε δικό σας χώρο για πρόβα να τα βάλετε μέσα και να τα αφήσετε το 2x12 δεν κουβαλιέται εκτός αν βρεις κάποιο μαζεμένο τύπου bogner. Τέλος επειδή έχω κι εγώ στο εξοχικό μου έναν HT5R deluxe (vintage 30) το καθαρό κανάλι είναι όντως ωραίο αλλά το drive.....δεν είναι λάμπα....

Παραμόρφωση από λάμπα ενίσχυσης μπορείς να πάρεις σε σπίτι αρκεί.... Να έχεις ενισχυτή τύπου Morgan ή κάτι αντίστοιχο που αλλάζει τα volt κλπ. που στέλνει στη λάμπα ανάλογα με την ένταση που έχεις επιλέγει. Έχω τον Morgan mvp23 σπίτι και όντως μπορείς να πάρεις παραμόρφωση από λάμπα της ενίσχυσης σε εντάσεις σπιτιού. Αντίστοιχα mods υπάρχουν για πολλούς ενισχυτές της London power και άλλων αρκεί να έχεις κάποιον που ξέρει τι θα κάνει γιατί με αυτά δεν παίζουμε μόνοι μας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back