Η πρώτη μου λάμπα, βοηθήστε παρακαλώ

Για τους supro deltaking τι γνώμη έχετε, όπως επίσης και τον Marshall origin ?
Δεν τον έχω δοκιμάσει, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει και ακούσει από φίλους, ο Marshall origin 20w combo ίσως είναι η "πεταλομηχανη" που ψάχνεις. Κοντά σε βάρος (13.5 κιλά) με τον Blackstar debut 50r που έχεις, πολύ καλό καθαρό κανάλι (έχει και 2 el34 & attenuator αν χρειαστεί) και δεν θα σου "φάει" όλο το budget.
Καλές δοκιμές σου εύχομαι και μην αγχώνεσαι, ο πρώτος λαμπατος είναι 🙂 σχεδόν κανείς δεν έχει μείνει με μόνο ένα λαμπατο ενισχυτή... (Ναι, είναι τόσο απολαυστικοί και αναντικατάστατοι ακόμα imho)

Με όσα έχω διαβάσει εδώ και σας ευχαριστώ πολύ, βλέπω πως οι μικροί 5 w κλπ δεν κάνουν και έχετε δίκιο εάν κρίνω από τον dsl1 που άκουσα σε έναν φίλο. Ο revv είναι τρομερός και δεν τον είχα καθόλου στο μυαλό μου αλλά νομίζω πως δεν κάνει σε εμένα. Κοιτάζω πολύ γλυκά τον origin 20 και τον orange rocker 15 προσανατολιζομαι κυρίως προς τον orange λόγω του πολύ καλού attenuation που έχει όπως λένε όλοι. Βέβαια στην άκρη του εγκεφάλου μου εγώ τον harley benton 15 σαν εισαγωγή στην λάμπα με όσα λεφτά

Στην περίπτωση σου πάντως ο χώρος και η φορητότητα μετράνε περισσότερο από το attenuation.
Εγώ που ψάχνω ένα φορητό rig για αυτή την περίοδο σκέφτηκα το εξής. Δίνεις 700 παίρνεις αυτό.

Και μετά δίνεις άλλα 400 και παίρνεις τη μικρότερη και ελαφρύτερη καμπίνα της αγοράς που μόλις έβγαλε η Βίκτορι

Και έχεις και attenuation και τα πετάλια σου και δεν ξαναψάχνεις ενισχυτή στη ζωή σου

Με όσα έχω διαβάσει εδώ και σας ευχαριστώ πολύ, βλέπω πως οι μικροί 5 w κλπ δεν κάνουν και έχετε δίκιο εάν κρίνω από τον dsl1 που άκουσα σε έναν φίλο. Ο revv είναι τρομερός και δεν τον είχα καθόλου στο μυαλό μου αλλά νομίζω πως δεν κάνει σε εμένα. Κοιτάζω πολύ γλυκά τον origin 20 και τον orange rocker 15 προσανατολιζομαι κυρίως προς τον orange λόγω του πολύ καλού attenuation που έχει όπως λένε όλοι. Βέβαια στην άκρη του εγκεφάλου μου εγώ τον harley benton 15 σαν εισαγωγή στην λάμπα με όσα λεφτά

O Rocker είναι ωραίος ενισχυτής. Μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος ήχων Orange, ανάλογα με το μεγάφωνο. Τον έχω δοκιμάσει και με Celestion G12H Anniversary, που ανοίγει περισσότερο στα καθαρά και γίνεται πιο vintage στα βρώμικα.

Όπως και ο Marshall, δεν είναι ένας flat ήχος τα καθαρά του, οπότε διαλέγοντας έναν από αυτούς τους δύο ενισχυτές, διαλέγεις και χαρακτήρα. Επίσης ο rocker δεν έχει Eq στα καθαρά του, το Eq πιάνει μόνο το drive κανάλι.

Δεν έχω κάτι κατά του HB15, όμως να γνωρίζεις ότι οι τόσο μικρές καμπίνες γενικά υποφέρουν από έλλειψη μπάσων και νομίζω δε θα είναι το ίδιο ικανοποιητικός ως εμπειρία.

Κοιτάζω πολύ γλυκά τον origin 20

Ο origin δεν έχει καλό attenuation, είναι αναιμικός σε χαμηλές εντάσεις, και χρειάζεται προσοχή στο πετάλι που θα του βάλεις μπροστά. Λόγω του βιντάζ χαρακτήρα του, με κάποια πατελια δεν ακούγεται σωστά. Εχει ηχαρα, βέβαια, αλλά είναι για συγκεκριμένη χρήση.

Περισσότερα εδώ

Για πολυκατοικία…? Οπωσδήποτε, must είναι και μια καμπίνα 4x12”. Ακόμα καλύτερα ας παρει δυο, την μια slanted, να τις στοιβάζει. Άσε που βγαίνουν και γαματες στις φωτογραφίες!
Δεν χρειάζονται υπερβολές εγώ τον είχα με 1×12 μια χαρά ήταν σε όλες τις εντάσεις.Και τώρα πάλι με laney 50αρη λαμπατο. Έχουν 3-4 volume οπότε κανένα πρόβλημα.
Εννοείται κάποια στιγμή θα πάρω 4×12 γιατί κάθεται καλύτερα πάνω το κεφάλι και όπως είπες βγαίνουν ωραίες φωτογραφίες.

Βέβαια στην άκρη του εγκεφάλου μου εγώ τον harley benton 15 σαν εισαγωγή στην λάμπα με όσα λεφτά

Για εισαγωγή στην λάμπα δες και τον bugera V22. Ήταν ο πρώτος μου λαμπάτος και ακόμα τον χρησιμοποιώ. Άψογη πεταλομηχανή και ακόμα και σήμερα με εντυπωσιάζει για τα λεφτά του, βέβαια από ότι βλέπω έχει ακριβύνει αρκετά από τότε, νομίζω πως όταν τον πήρα (το πρώτο μοντέλο, όχι το infinium) είχε κάτω από 300 ευρώ.

Επανέρχομαι καθώς κοιτάω βιντεο και reviews καθε μερα, η γυναικα μου νομιζει μαλλον οτι εχω γκόμενα γιατι ειμαι συνέχεια στο κινητό και ψάχνω. Νομίζω πως θα καταλήξω στον Vox AC10 η 15 μαζί με έναν καλό attenuator καθώς πάντα μου άρεσε ο ήχος των vox όποτε τον ακουω τον ξεχωρίζω δεν ξέρω γιατί όπως επίσης και στα διάφορα προγράμματα ηλεκτρονικά πάντα μου κάθεται καλά προσομοίωση του vox. Τι λέτε ;

Τι λέτε ;
Στον 15 θα μου έλειπε το reverb πάνω στον ενισχυτή. Είναι το μόνο εφέ που έχω always on. Αλλά είναι αρκετά safe επιλογές

Επανέρχομαι καθώς κοιτάω βιντεο και reviews καθε μερα, η γυναικα μου νομιζει μαλλον οτι εχω γκόμενα γιατι ειμαι συνέχεια στο κινητό και ψάχνω. Νομίζω πως θα καταλήξω στον Vox AC10 η 15 μαζί με έναν καλό attenuator καθώς πάντα μου άρεσε ο ήχος των vox όποτε τον ακουω τον ξεχωρίζω δεν ξέρω γιατί όπως επίσης και στα διάφορα προγράμματα ηλεκτρονικά πάντα μου κάθεται καλά προσομοίωση του vox. Τι λέτε ;
Aν σου αρέσει ο ήχος των Vox, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Ή μάλλον μπορεί και να υπάρχει αν πάς σε Matchless, Divided By 13 ή 65 Amps αλλά κοστίζει 7 φορές περισσότερο 😅

Yπάρχει o HANDWIRED AC15TV στις αγγελίες στο budget σου. Είναι 50 φορές καλύτερος από τον απλό σε όλα (πολύ πιο παχιά πρίμα και περισσότερες αρμονικές) και στον προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί "γεμίζει" σε χαμηλότερο volume. Το μόνο μειονέκτημα του συγκεκριμένου είναι ότι δεν έχει πολύ μεγάλο καθαρό headroom. Αν θες να παίξεις με drummer και θες πεντακάθαρο ήχο, θα δυσκολευτείς.

'Εχω τη δεύτερη version, έναν AC15HW που ουσιαστικά έχει το headroom ενός AC30 απλά είναι με ένα μεγάφωνο, και πραγματικά θα προτιμούσα να έχω τον TV, ακριβώς επειδή έχει χαμηλότερο headroom.

Σε ac10 δεν μπορείς να συνδέσεις attenuator, έτσι απλά, διότι δεν έχει ούτε fx loop, ούτε εξωτερική έξοδο μεγάφωνου. Θα χρειαστεί να ξεβιδώσεις καμπίνα και να κάνεις πατέντα.

Νομίζω σε ac15 δεν θα έχεις θέμα, καθώς θεωρώ ότι δεν χρειάζεται attenuator. Το normal channel μπορεί να παίξει από πολύ χαμηλά και παίρνει καλύτερα τα πετάλια σε σχέση με το top boost κανάλι. Ο ac10 έχει μόνο top boost κανάλι. Κάποιες σειρές του ac15 έχουν μόνο top boost. Να κοιτάξεις την κλασική σειρά Ac15c1 που έχει και το normal κανάλι. Υπόψην ότι είναι πολύ μεγάλος και πολύ βαρύς. Καμία σχέση πχ με jcm800.

Μόλις είδα ότι ο κινέζικος VOX AC15C1 κοστίζει πλέον σχεδόν 750 ευρώ. Προσωπικά, αν ήθελα VOX, θα έψαχνα μόνο μεταχειρισμένο της Handwired σειράς με λίγα επιπλέον χρήματα. Ο επίσης κινέζικος Bugera V22 είναι αρκετά φθηνότερος του AC15C1, με τεράστιο headroom και καλύτερο (για εμένα) καθαρό κανάλι.

Oι Vox έχουν πολύ χαρακτηριστικό ήχο, και κατα τη γνώμη μου είναι πολύ bright ενισχυτές για high gain- overdrive πετάλια.

Eλπίζω να μην σε έχουμε μπερδέψει στο θέμα του attenuator. Θα το χρειαστείς μόνο αν παίζεις με το drive του ενισχυτή. Αν ο ενισχυτής σου χρησιμοποιείται ως ''καθαρή πλατφόρμα'' για τα πετάλια σου (od/dist πετάλια και πετάλια εφέ) τότε δεν χρειάζεσαι attenuator, θα ακούγεσαι καλά και σε ένταση ψιθύρου.

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις λάιβ όπου θα έχεις ένα εξαιρετικό καθαρό κανάλι πάνω στο οποίο θα κτίσεις τον υπόλοιπο ήχο σου με τα πετάλια σου (παρεπιπτόντως, ΠΟΙΟ-ΠΟΙΑ πετάλι-α χρησιμοποιείς ως τον βασικό σου OD/DIST ήχο?), δες κλασσικές λύσεις όπως Bugera V22 ή Fender (Hot rod deluxe) ή Roland Jazz Chorus (αυτός βεβαια δεν είναι λάμπα) κτλ κτλ. Ενισχυτές δηλαδή που έχουν καθαρό κανάλι που δέχεται εξαιρετικά πετάλια και έχουν headroom, δηλαδή δεν ''σπάνε'' στα καθαρά αν τους δώσεις παραπάνω ένταση

Αν θέλεις να χρησιμοποιείς τον ήχο του ενισχύτη ως βασικό ήχο, δες τους ενισχυτές που σου προτάθηκαν ή αυτούς που θεωρείς ότι σου κάνουν (Revv, EVH, Marshall Sc20h, Blackstar, Orange, Vox κτλ) με τον αστερίσκο ότι ίσως χρειαστείς attenuator, δεν έχω ακούσει ενισχυτή που να μην παίζει χάλια ή αναιμικά σε χαμηλές εντάσεις όταν μιλάμε για od/dist

Καλές αγορές!

Για αυτον εδώ τι λέτε που ειναι στο χιλιαρικο καινουργιος και χαμηλός σε βατ, Live ουτως η αλλως δεν προκειται να κανω για τα επομενα χρονια και σε πρόβα εαν πάμε με την μπαντα παίρνω τον debut 50r https://www.thomann.de/gr/vox_ac4_handwired.htm, εχει και effect loop κλπ. Σκεφτείετε η βασικλη του χρήση θα ειναι κατά 90% στο σαλόνι απόγευμα μετά την δουλειά :)

Δε μπορω να σου πω πως θα τα έδινα τόσα για τέτοιο amp.
Καλό και χρυσό το handwired, αλλά το πληρώνεις ακριβά.
Βέβαια αν τον εχεις ακούσει και σου αρέσει, τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Αναμένω
Έχω τον Bassbreaker 30r. Ρίξε εδώ μια ματιά. https://forum.noiz.gr/threads/fender-bassbreaker-30r-3-year-review.63588/

Δεν είναι τα κλασικά Fender cleans, έχει πιο ζεστό και βρετανικό ήχο, αλλά δεν ψάχνεις τον καθαρό Fender ήχο από ότι κατάλαβα. Το overdrive του σκοτώνει. Το reverb δεν είναι και ότι καλύτερο, μετά τη μέση έχει φύσημα, αλλά μετά τη μέση είσαι ήδη στο too much reverb. Για μένα, είναι ο καλύτερος ενισχυτής που έχω ακούσει κάτω από 1000€ και λατρεύω ότι τον παίρνω σε live και δεν κουμπωνω πετάλια. Έχει πραγματικά ωραίο ήχο. Άκου ήχο στην εισαγωγή και στο σόλο εδώ με Fender Player Stratocaster

Έχει EL84 όπως και οι Vox που σου άρεσαν

Έχει κανείς άποψη για τους bassbreaker που έβγαζε η fender ?

Είχα τον 45αρη σε κεφαλή, αλλά ήταν τελείως διαφορετική υλοποίηση από αυτή του 15 και 30w που περιέγραψε ο @Nekkon (δεν είχε footswitch - δύο κανάλια, και είχε el34 τελικές)

Απλά το αναφέρω ως αστερίσκο.

Ωραία μηχανήματα ηταν και αυτά. Στον δικό μου θυμάμαι χαμήλωνα λίγο το μπάσο, είχε πολύ. Αλλά σαν πλατφόρμα πεταλιών ήταν άψογος. Είχε άπειρο headroom, στο normal input θυμάμαι δεν βρωμιζε με τίποτα το καθαρό, και είχα πολύ δυνατά το volume

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back