Dream Theater στην πλατεία νερού 23/07/2025

Δεν είναι μπάντα που απολαμβάνεις live. Just saying…
Στο χθεσινό live αυτό το ένιωσα για τους Mastodon. Τουλάχιστον ηχητικά.

Οι Dream Theater από την άλλη ήταν εκπληκτικοί.
Ακόμα κι ο Labrie ξεπέρασε τις προσδοκίες (μου).

Στο χθεσινό live αυτό το ένιωσα για τους Mastodon. Τουλάχιστον ηχητικά.

Οι Dream Theater από την άλλη ήταν εκπληκτικοί.
Ακόμα κι ο Labrie ξεπέρασε τις προσδοκίες (μου).

Μόλις μιλούσα με φίλο κολλητό, που τους είδε εχτές το βράδυ, για πολλοστή φορά. Η ατάκα του ήταν "αντι-συναυλιακοί". Ο καθένας μας εισπράττει διαφορετικά το ίδιο πράγμα, είναι το προφανές συμπέρασμα.

Μια χαρά ήταν το live. Φίλος που ήρθε πρώτη φορά σε τέτοιου είδους live πέρασε τέλεια.
Ο ήχος ήταν μέτριος - τουλάχιστον συγκριτικά με τους Gojira. Βασικά στους Gojira δεν πιστεύαμε πόσο τέλεια ήταν όλα. Στους Dream Theater, αν είχε λίγο λιγότερο μπάσο στις κάσες θα ήταν πολύ πολύ καλύτερα. Με μουσικές ωτοασπίδες περιοριζόταν η βαβούρα και άκουγες πολύ πιο καθαρά. Οι Mastodon αχταρμάς, αλλά δε φημίζονται για τον ήχο τους απ'ότι έμαθα.

Ο La Brie όντως ξεπέρασε προσδοκίες. Μια χαρά περάσαμε. Έπαιξαν αρκετά και είμαι σίγουρος ότι πέρασαν και αυτοί καλύτερα, γιατί την προηγούμενη φορά η εταιρία παραγωγής είχε κάνει τεράστιο λάθος με το χώρο που επέλεξε και όλοι δυσφορούσαν. Ο La Brie στο τέλος δήλωσε ότι θα ξανάρθουν του χρόνου την άνοιξη.

Εμείς περάσαμε πολύ ωραία. Είχε πολύ κόσμο, ίσως +50% από Gojira. Αυτό που με ενοχλεί στις συναυλίες είναι το νέφος ουσιών που δημιουργείται. Δεν θα πρεπε να είμαι υποχρεωμένος να εισπνέω τις παράνομες (ή μη) αηδίες του κοσμάκι.

Όσο για το αν μαθεύτηκε ή όχι - εγώ το έμαθα μόλις ανακοινώθηκε η συναυλία. Έκλεισα κατευθείαν 4 εισιτήρια τα οποία τα είχα συνεννοηθεί πριν ανοίξει η προπώληση. Όλα τα live τα έμαθα πολύ νωρίς.

Nα ρωτήσω κάτι άσχετο;
Πώς είναι η φάση με τα κινητά σε τέτοιες συναυλίες στην Ελλάδα;

Πλέον όπου και αν πάω στο εξωτερικό σε ροκ και μέταλ συναυλίες,υπάρχουν άτομα γύρω μου που έχουν σηκωμένο, τουλάχιστον στη μισή συναυλία, το κινητό.
Και όχι μόνο πιτσιρικάδες.

Και εγώ βγάζω κανένα βίντεο,αλλά θα είναι για κάποια δευτερόλεπτα, όχι ολόκληρο τραγούδι,πόσο μάλλον τη μισή συναυλία.

Περι "συναυλιακων" συγκροτηματων: Ειναι δεδομενο οτι σε μεγαλους χωρους με πολλα βατ, ο ηχος απο συγκροτηματα με εμφαση στο 4 on the floor, στις"απλωμενες" αρμονιες και τα "ψαρωτικα" φωνητικα ( για παραδειγμα U2 ή AC/DC), θα ακουστει πολυ καλυτερα. Επιπλεον το πιο προσιτο- διασκεδαστικο στυλ της μουσικης τους ειναι και καταλληλοτερο για ενα event διασκεδασης.

Για αυτο αλλωστε και γεμιζουν σταδια τα εν λογω συγκροτηματα.

Απο εκει και περα ομως, για καποιον που γουσταρει dream theater, οι τυποι βαρανε κανονικα και με το νομο, ειναι παικταραδες περιοπης, οποτε οποιος γουσταρει τους δισκους τους θα γουσταρει και το live.

Με αλλα λογια, δεν ειναι οτι οι dream theater δεν ειναι συναυλιακοι, απλα το progressive γενικα σα δομη και ηχος δεν προσφερεται ουτε για καθαρη διασκεδαση, ουτε για ηχητικο μεγαογκολιθικο τειχος :ROFLMAO:

Nα ρωτήσω κάτι άσχετο;
Πώς είναι η φάση με τα κινητά σε τέτοιες συναυλίες στην Ελλάδα;

Στα πιο niche είδη όπως στην progressive ή στην jazz δεν θα δεις τόσο δα πολλά κινητά όσο σε μια pop-rock συναυλία. Είχε κινητά, ναι. Εγώ έβγαλα 2 στόρι, αλλά μέχρι εκεί.

Από την άλλη, είχα κάνει και ένα σχόλιο για τη συναυλία του Tigran Hamasyan τις προάλλες, που έβγαλα να τραβήξω ένα βίντεο και ντράπηκα, γιατί είδα οτι δεν τραβούσε ΚΑΝΕΙΣ άλλος. Νόμιζα ότι το είχαν απαγορεύσει. Μέχρι που είδα ένα-δυο ακόμα και είπα οκ.

Εγώ που προχθές άκουσα το Images and words lp και στο τέλος βαρέθηκα μήπως πρέπει να το εξετάσω;

Τους ειχα δει το 98 στο Λυκαβηττο, με το αγαπημενο μου line up κ πανω στη ληξη ουσιαστικα της αγαπημενης μου περιοδου Theater, μιας κ με το που ηρθε ο Ρουντες επαψαν να μ'ενδιαφερουν

Το αστειο ειναι οτι λογω ηλικιας, παρεας και του οτι τοτε βλεπαμε λαιβ αβερτα στα περισσοτερα χωρις να πληρωνουμε εισητηριο, απο τοτε τους εχω δει αλλες 3 φορες , παροτι μου ηταν αδιαφοροι

Αλλαξε η συνθεση της μπαντας, ο ηχος, το υλικο, αλλα παντα ηταν αψεγαδιαστοι στα λαιβ

Εμενα προσωπικα, μονο η πρωτη συναυλια με συγκινησε.
Οσοι τους γουσταρανε κ μετα, μια χαρα ευχαριστηθηκαν τις υπολοιπες συναυλιες

Είναι πολλοί οι οποίοι εξέφρασαν αυτά που λέει ο Ζήρας στο βίντεο.
Ο Ζήρας ο οποίος (γενικότερα) δεν χαρίζεται στις απόψεις του και δεν "γλείφει" προβάλλοντας το συναίσθημα.

Βέβαια, είπαμε. Ανεξάρτητα με αυτό, μίλησα με τουλάχιστον 3 γνωστούς που πήγαν και μου είπαν (σχεδόν) μόνο καλά πράγματα, ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι. Και όλοι κατέληξαν στο "οι συγκεκριμένοι, όσο μεγαλώνουν, τόσο καλύτερα παίζουν".

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back