Πωωωω χαμός γίνεται!!!
Παιδιά γύρισα και διάβασα όλες τις απαντήσεις, καλά είστε απίθανοι χαχαα
MGs έχεις φοβερό χουμορ (δε μιλάω ειρωνικά)
Το αστείο είναι ότι μπερδεύτηκα πιο πολύ ! Χαχαχα!
Λοιπόν για να συνοψίσω, για να μη σας ταλαιπωρω (να γυρίζετε σελίδες μπρος πίσω)
Τα δεδομένα μου:
Αργό λάπτοπ διπυρηνο
Win10
Intel core i5 7200cpu, @2.50GHz 2.70GHz
2 cores 2 Logical Processors
Installed Ram 12.0 GB
64 Bit OS
Το midi κλείδωσε, θα πάρω το
Arturia minilab3. Αν κ εδώ έχω μια απορία, το γεγονός ότι λέει στις απαιτήσεις ότι θέλει τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 4ghz, θα μου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα? Το περίεργο είναι εδώ κάποια daws δεν έχουν τέτοιες απαιτήσεις. Πως γίνεται αυτό?
Αρα,
αυτό που μένει είναι ποια κάρτα και daw.
Τα δεδομένα μου όσον αφορά τη μουσική, είδα με ρωτησατε τι είδους μουσική, πειραματίζομαι σε ambient ηλεκτρονική (όχι νταπα ντουπα), αλλά μέχρι και ήχους πιάνο, ισως με έναν απλό ρυθμό πίσω, σίγουρα κάποια εφέ. Άρα ίσως τρία τέσσερα τράκς συν κάποια plugins για εφέ.
1. Αυτό που ψάχνω , είναι ένα ελαφρύ daw(λόγω του υπερυπολογιστή μου) , που να είναι user friendly (λέμε τώρα, δεν είμαστε τεμπέληδες αλλά και να μην είμαι με ένα manual για τρία χρόνια) και να του βάλω δύο τρια οργανα, πιάνο, βιολιά(strings) μέσω vsts και κάποια εφέ για να ξεκινήσω κάπως.
Συν ένα μικρόφωνο.
Ποιο daw θα μπορεί να λειτουργήσει στο σύστημα μου χωρις να ρουφήξει τους πόρους? Διάβασα που αναφέρατε το cakewalk. Θα είναι σταθερό για μένα ή θα κολλάει?
Διάβασα ότι το reaper είναι το πιο ελαφρύ και σταθερό και συμβατό με όλα τα vsts. Είναι όμως το δύσκολο στο χειρισμό όσο λένε?
2. Κάρτες:
Focusrite (μη βαρατε) θα την αποφύγω, διάβασα αρκετές αρκετές περιπτώσεις σε thomann και σκρουτζ που κρασαρε ειδικά σε win10.
Έχω μείνει στην
Arturia Minifuse 2
δεν έχω διαβάσει κανένα αρνητικό σχόλιο.
https://www.thomann.de/gr/arturia_minifuse_2_white.htm
Εδώ έχω ακόμα μια απορία. Το midi keyboard πρέπει να συνδεθεί επάνω στην κάρτα (με τι καλώδιο) και στη συνέχεια η κάρτα στο λάπτοπ (με USB θύρα ?)
Έλα όμως που το λάπτοπ μου έχει ελεύθερη μόνο μια USB θύρα..
Αυτή η έξτρα USB θύρα που δίνει η κάρτα της
Arturia είναι για το midi keyboard? Ή μπορώ να το συνδέσω στην κάρτα μέσω καλωδίου midi?
Μιλάμε για το Midi keyboard Minilab 3 (το οποίο αν δεν κάνω λάθος συνδέεται μόνο με USB στο λάπτοπ?)
Η άλλη κάρτα που σκέφτομαι είναι η Komplete Audio 6 MK2.
https://www.nakas.gr/el/proionta/dj/kartes-ichou-dj/native-instruments-native-instruments-komplete-audio-6-mk2-karta-ichou-usb_564678
Στα συν ότι δίνει πολύ καλό κ ενδιαφέρον λογισμικό.
Έχει κάποιο σημαντικό αρνητικό αυτή κατά τη γνώμη σας?
Το έχω καταλάβει ότι στα 100-150€ όλες οι κάρτες είναι τα ίδια περίπου, απλά σκέφτομαι να αποφύγω αυτές που έχουν τα περισσότερα αρνητικά.
Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και το χιούμορ