Behringer Pro VS Mini

Waterfall-K

🎹🎹🎹🎹🎹
Πόντοι
1,848
Τα "χαστούκια" της Behringer πέφτουν βροχή και τσούζουν πολλούς στον synth χώρο, οι οποίοι είχαν/έχουν πλουτίσει πουλώντας σε αδαείς "φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Πολλοί από αυτούς στο άμεσο μέλλον είτε θα κλείσουν είτε θα πουληθούν σε μεγαλύτερες εταιρείες. Η αρχή έγινε από τον Νο1 "ύποπτο", την αγαπημένη μου(μας) Moog?, η οποία αγοράστηκε πριν κάνα μήνα απ'την inMusic, μια εταιρεία που έχει στη κατοχή της μεταξύ άλλων τις M-Audio, Alesis, Numark και Akai.

Η Behringer, μετά την κυκλοφορία πολλών original και βελτιωμένων re-creations κάποιων vintage αναλογικών synths και κλασικών analog/digital drum machines (DeepMind 6 & 12, Edge, Pro-1, Solina String Ensemble, Model-D & Poly-D, Wasp, 2600, Crave, TD3, RD-8 & 9, CAT, MonoPoly, Pro-800, Odyssey, Toro, Vocoder VC340, MS-1 κ.α.) καθώς και πλήθους Eurorack μονάδων για modular synths, έρχεται να μας εκπλήξει με το μικρό (στο μάτι) Pro VS Mini.

Το Pro VS Mini είναι remake της sound engine του κλασικού και σπάνιου Prophet VS της Sequential Circuits που κυκλοφόρησε το 1986 και έφερε επανάσταση στην synth κοινότητα με την Vector Synthesis που ενσωμάτωνε. Η Behringer εκδοχή είναι ένα 4-voice vector synth σε mini desktop διαστάσεις (θα κυκλοφορήσει και σε Eurorack version) και έρχεται με 27-key touch keyboard, 16 vector oscillators με 128 waveforms, 24db analog low pass filter με resonance, 16-step sequencer και 3-pattern arpeggiator, δύο LFO, filter EG και chorus εφέ. Διαθέτει joystick (ala Playstation) για την εναλλαγή/μίξη/μορφοποίηση των 4 oscillators, OLED οθόνη και είναι USB powered. H τιμή του? Μόλις €103 στο Thomann.?

Κι αν σε μερικούς αρνητές της φτηνής σύγχρονης τεχνολογίας η τιμή αυτή φαντάζει αστεία (ενώ αν κυκλοφορούσε πχ από κάποια άλλη εταιρεία και κόστιζε €1Κ θα ήταν...Οk), ο ήχος του μάλλον θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη. Όσοι παρ'όλ'αυτά δεν πειστούν ούτε από τον ήχο, ας περιμένουν την πρώην Sequential Circuits/πρώην DSI/νυν Sequential να κυκλοφορήσει τη δική της Prophet VS ρέπλικα με 3 οκτάβες, σώμα από κάποιο υπερσπάνιο μέταλλο (αλουμίνιο?), πλαϊνά από...τίμιο ξύλο και τιμούλα στα €2,5Κ.?

Περισσότερες λεπτομέρειες:

https://shorturl.at/pwKWX

image.png

image.png

image.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Τα "χαστούκια" της Behringer πέφτουν βροχή και τσούζουν πολλούς στον synth χώρο, οι οποίοι είχαν/έχουν πλουτίσει πουλώντας σε αδαείς "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

Στην oberheim σφάζουν αρνιά,

ρε uli behringer, ωρέ uli behringer

και στην ARP κριάρια.

Και στης Μοοg την ποδιά,

uli behringer, ωρέ uli behringer

σφάζονται κοινοπραξιες.

ελλαδα θα το φερει καποιος ή θα πρεπει να κοιταξουμε μονο εξω?

πλαϊνά από...τίμιο ξύλο και τιμούλα στα €2,5Κ
Α, φίλος αν είναι τίμιο (και όχι άτιμο) ξύλο, τα 2,5 Χ είναι τζάμπα πράμα- να τα λέμε και αφτά. 

ΥΓ: Πάντως η τιμή του είναι αστεία και ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. 

Πάντως η τιμή του είναι αστεία και ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. 
Δεν είναι αστεία, είναι απλά νορμάλ για την '80s τεχνολογία που προσφέρει. Κάποιες άλλες εταιρείες θα το πούλαγαν κάνα 500ρι και δεν θα έβγαζε κανείς τσιμουδιά. Αν το κυκλοφορήσουν και σε κάποια keyboard μορφή με πολυφωνία, multitimbrality και τιμή που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα του 2023, θα πουλήσει κι αυτό σαν φρέσκο ψωμάκι.

ελλαδα θα το φερει καποιος ή θα πρεπει να κοιταξουμε μονο εξω?
Ε, όλο και κάποιος θα το φέρει, γιατί όχι? Αν στην τελική δεν το φέρει κάποιος, πράγμα απίθανο, το χτυπάς από Thoman στα €103 + €20 shipping. 

Εχει παντως πολυ ωραιο ηχο, ειναι κλωνος του vs για αυτο, ηχαρα εχει, οντως αν βγαλει τον big brother του με πολυφωνια και κανονικα πληκτρα σε αναλογη τιμη θα σκιζει.

https://www.valrhona.com/en/our-products/for-professionals/chocolate-bonbons

Πάντως η τιμή του είναι αστεία και ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.
Σαν τη σειρά των Volca της Korg είναι (τα έχω πάρει σχεδόν όλα). Πλάκα έχουν αυτά, μικρά (σε μέγεθος) sound sources, κυρίως για χρήση από DJ's. Άμα τα ανάψεις όλα μαζί, in sync με χρωματιστά καλώδια, περνάς ωραιότατα. Το συγκεκριμένο, βάζει στο τραπέζι και πολυφωνία και vector synthesis, αλλά αυτά είναι λέξεις και μόνο λέξεις. Ο ήχος του είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς για ένα κατοστάρικο. Από μένα είναι "όχι", αλλά αν δεν είχα τα Volca και αυτό ήταν το πρώτο σε αυτό το στυλ, θα το σκεπτόμουν.

Άμα τα ανάψεις όλα μαζί, in sync με χρωματιστά καλώδια, περνάς ωραιότατα
Και εγώ έτσι το σκέφτηκα.  Ένα τέτοιο και ένα πληκτράκι για να κάνεις την πλάκα σου.

αν βγαλει τον big brother του με πολυφωνια και κανονικα πληκτρα σε αναλογη τιμη θα σκιζει.
Το "ανάλογη τιμή" το θεωρώ δεδομένο, το αν θα βγει ποτέ και σε keyboard μορφή δεν είναι σίγουρο. Μακάρι πάντως, εγώ περιμένω η εταιρεία να αρχίσει να ασχολείται πλεον και με τα digital synths, όχι απαραίτητα με τους clones παλιών digital. 
Φτάνει βρε Uli, νταξ, έβγαλες τα αποθημένα που είχες από μικρός για φτηνά αναλογικά synths, πάμε τώρα παρακάτω.?

Ο ήχος του είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς για ένα κατοστάρικο.

Εγω παντως απο hardware synth που κοστιζει ενα κατοσταρικο, περιμενω να ακουγεται καπως ετσι

Εγω παντως απο hardware synth που κοστιζει ενα κατοσταρικο, περιμενω να ακουγεται καπως ετσι
Όχι βρε, έχουν βελτιωθεί. Volca λέμε, ειδικά το FM της είχε πολύ ενδιαφέρον (για τα λεφτά του).

αυτά είναι λέξεις και μόνο λέξεις. Ο ήχος του είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς για ένα κατοστάρικο. 
Ε ναι. Γιατί εσυ που φαντάζομαι έχεις το original Prophet VS και έκανες ένα συγκριτικό τεστ, έβγαλες συμπέρασμα. image.gif  Α βρε Trolley, ΑΧ βρε Trolley...? 

Όταν το 2018 η Behringer κυκλοφόρησε το Model D (€309 αυτή τη στιγμή), κάτι παιδάκια/purists που είχαν ξοδέψει $4-10Κ σε vintage και modern Minimoogs άρχισαν να λένε παρόμοια αστεία και μού ήταν "χαχαχα" και "χουχουχου". Οι σφαλιάρες από τα πρώτα συγκριτικά blind tests και reviews τούς έκοψαν απότομα το γέλιο, το οποίο μετατράπηκε σε κλάμα, πολύ κλάμα.?

Στο έχω πει Ν φορές, σταμάτα να αξιολογείς τα synths σύμφωνα με την τιμή πώλησης τους, αλλιώς θα είσαι καταδικασμένος να τρως για πάντα τα overpriced φύκια που σου πουλάνε.

παντως εγω σε αυτη την τιμη πηρα το RD-6 + το TD-3 τα οποια ειναι το λιγοτερο τιμια

παντως εγω σε αυτη την τιμη πηρα το RD-6 + το TD-3 τα οποια ειναι το λιγοτερο τιμια

E, αυτο εννοω. Εχει κανει μαγικα η behringer. Τωρα σοβαρα μιλαμε; Ουτε ΘΗΚΗ της προκοπης δεν επαιρνες για synth με 100 ευρω ?

Καποια στιγμη, αφου στανταρει τον τροπο κατασκευης, θα το παρει αποφαση να φτιαξει κατι σε τιμη καλου synth, και θα κλαψουνε μανουλες ?

Ακομα παιζει σε ρηχα νερα, αλλα το βλεπω να ερχεται.

Και το RD-8 mk2 στα €349 είναι super. Τώρα, αν υπάρχουν και μερικοί purists που δεν τους κάνει (ένας Θεός ξέρει γιατί), ας πάνε να σκάσουν €3-4,000 να αγοράσουν το original -και τεχνολογικά υποδεέστερο- Roland TR-808 του 1980.

Το ότι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ποιο είναι ποιο σε ένα blind test είναι απλή λεπτομέρεια.?

Γιατί εσυ που φαντάζομαι έχεις το original Prophet VS και έκανες ένα συγκριτικό τεστ, έβγαλες συμπέρασμα. Προβολή συνημμένου 37557 Α βρε Trolley, ΑΧ βρε Trolley...?

[Εκτός συνηθισμένου ύφους]

Καταράκτη, αυτά τα οπαδικά δεν ταιριάζουν με την ηλικία μου. Στα αρχίδια μου το original Prophet (γενικώς, δεν συμπαθώ τα αναλογικά synths, αλλά και ειδικώς, καθώς δεν είμαι υποχρεωμένος να ασχολούμαι με την όποια εταιρεία λέει ότι έβγαλε κάτι σε μίμηση κάποιου άλλου αντικειμένου). Δεν θα αγόραζα το Prophet, και πολύ περισσότερο δεν θα αγόραζα αυτή τη μαλακία που παριστάνει το Prophet. Είναι σαφές τώρα, ή θα αρχίσεις και τα ΒΑΧ;

[Τέλος εκτός συνηθισμένου ύφους]

Καλά, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι γραφικό να δίνεις παραινέσεις στον.... Uli (λες και υπάρχει περίπτωση να μας διαβάζει και να ξέρει ελληνικά... μου θύμισες τους έντεχνους που λένε για τον... Μάνο); Ή ότι είναι γραφικό να εγκαλείς κάποιον άλλο ότι δεν έχει το πρωτότυπο Prophet, όταν ούτε εσύ το έχεις; Ή ότι είναι γραφικό να παριστάνεις τον Τάκη Τσουκαλά ως οπαδό της Behringer, με φράσεις ότι δίνει πόνο, δίνει κλάμα, δίνει σφαλιάρες και άλλα τέτοια της πρώτης Γυμνασίου; Σε λίγο θα βγάλεις σουρωτήρι και θα ωρύεσαι "Πωωωωω, τι σας έκανε πάλι η Μπέρινγκερ, σας άνοιξε τον πάτο, βαζελάκια αναλογικούληδες".

Άσε τον καθένα να έχει τη γνώμη του, δεν διδάσκεις κανέναν (το έλεγα και σε κάποιον άλλο και δε με πίστευε). Υπάρχει σοβαρή περίπτωση πολλοί να έχουν περισσότερες γνώσεις από εσένα, περισσότερα λεφτά από εσένα και περισσότερα μεράκια από εσένα, και δεν εννοώ τον γράφοντα.

Στα αρχίδια μου το original Prophet (γενικώς, δεν συμπαθώ τα αναλογικά synths...
To Prophet VS ήταν digital, αλλά δεν βαριέσαι. Εσύ έχεις άποψη και γι αυτό και για τον clone του.

Άσε τον καθένα να έχει τη γνώμη του
Τον αφήνω. Αν ήταν το ΝΟΙΖ δικό μου πάντως, δεν θα ΄άφηνα τον "καθένα" να γράφει μπαρούφες.

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση πολλοί να έχουν περισσότερες γνώσεις από εσένα, περισσότερα λεφτά από εσένα και περισσότερα μεράκια από εσένα, και δεν εννοώ τον γράφοντα.
Και πολύ σωστά κάνεις που δεν εννοείς τον γράφοντα.

Να σου πω επίσης ότι δεν έχω ούτε ένα Behringer synth, και δεν πρόκειται να αγοράσω κάποιο αν δεν κυκλοφορήσει κάποιο σοβαρό digital synth. 

Over & Out ειδήμονα.

Over & Out ειδήμονα.
Τάκη (Τσουκαλά) σόρυ που σου χάλασα την αποψινή εκπομπή. Ευχαριστούμε που μας ενημερώνεις ότι απλά θα ήθελες να μπορείς να πεις ένα "άντε γεια", αλλά δυστυχώς για 'σένα το φόρουμ δεν είναι δικό σου (και - πως να μην σε πληγώσω; - δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι διότι δε σε ενδιαφέρει η άποψη των άλλων). Μπορείς βέβαια πάντα να εισηγηθείς τη διαγραφή μου, εκεί όλο και κάποιος θα σου θυμίσει τους κανονισμούς.

Υ.Γ. Μόλις συνειδητοποίησα ότι ασφαλώς δεν τόλμησες να απαντήσεις σε όλη τη δεύτερη παράγραφο που έγραψα... ΚΑΙ αυτό γραφικό είναι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back