- Πόντοι
- 1,208
Εγώ είπα ότι δε γουστάρω το God Bless, το this great country, το if you're not with us you're against us, το if you can't beat them join 'em, το fake it 'till you make it και τη συνεχή αυταναφορά της αμερικανικής κουλτούρας, προπαγάνδας, και worldview ως το ανώτερο δείγμα. Σε όλα. Δεν είπα ότι έχω ψευδαισθήσεις μεγαλείου, ούτε ότι έχω χάσει επαφή με την πραγματικότητα. Φυσικά και δεν υπάρχει κίνδυνος, το μαγαζί είναι γωνία. Τη γνώμη μου λέω κι εγώ όπως όλοι.Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος. Παρ' ότι δεν διευκρινίζεις ποιοι είμαστε εμείς που θα μπορούσαμε να τους τη χαλάσουμε, να είσαι βέβαιος ότι είμαστε πολύ λίγοι, κοινωνικώς, οικονομικώς, εθνικώς, στρατιωτικώς, σιγά-σιγά και ιστορικώς, οπωσδήποτε καλλιτεχνικώς και γενικώς, για να τους χαλάσουμε οτιδήποτε.
Για όλους σχεδόν δηλαδή; Για εμάς; Έχει κάτι; Ή μόνο εμείς είμαστε το χειρότερο δείγμα σε όλα;Το ίδιο ισχύει για τους Ισπανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Ελβετούς, Άγγλους, Κινέζους, Ιάπωνες, Ινδούς και γενικά. Πιθανή (όχι βέβαιη) εξαίρεση οι αρχαίοι Σουδανοί.