Noiz Jam 22 Οκτωβρίου 2022

Status
Not open for further replies.
Μιας κι αρχίσαμε τις παραγγελίες κάνα ενδιαφέρον για Black Sabbath υπάρχει;
Δεν είναι κακή ιδέα...

Προτάσεις.

ΥΓ: Βέβαια ας βάλουμε "τελεία" εδώ, γιατί αν αρχίσουμε όλοι να λέμε και αυτούς και τους άλλους, στο τέλος (και στην καλύτερη) θα γίνει χάος και άντε να βαρέσουμε μέχρι κάνα paranoid ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ είμαι μέσα για Ramones.

Και για το Somebody.. που αναφέρθηκε, αλλά δε θα έλεγα όχι και για ένα I Just Want to Have Something to Do.
Παίζω και μπάσο άμα λάχει για τούτα

Παίζω και μπάσο άμα λάχει για τούτα

Άσχετο αλλά μου θύμισες το εξής αξιομνημόνευτο περιστατικό.

Πριν 4-5 χρόνια παίζουμε με την μπάντα live σε ένα μπαρ στο Περιστέρι. Έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και φωνάζουμε κόσμο από κάτω για τζαμ. Κάνουμε δε αλλαξο-οργανιές. Ο τραγουδιστής μας παίζει τη μία κιθάρα, ο μπασίστας μας έχει κάτσει στα ντραμς, εγώ έχω δώσει την κιθάρα σε φίλο και έχω κάτσει σε τραπεζάκι μπροστά μπροστά να ξεκουραστώ και να απολαύσω το χάος που θα επακολουθήσει.

Φωνάζουνε από το μικρόφωνο για να παίξει κάποιος μπάσο αλλά δεν εμφανίζεται κανείς. Μια-δυο-τρεις, αποφασίζω να ανέβω εγώ για να σώσω την κατάσταση αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση γιατί είχα φτιαχτεί ότι θα κάτσω μετά από 2 ώρες ορθοστασία. 

Ξεκινάμε να παίζουμε, όλοι είναι ψιλοντίρλα και πανευτυχείς, το κοινό χειροκροτάει, εγώ πρώτη φορά μπάσο πάνω σε πάλκο τα πάω μια χαρά... νομίζω. Μέχρι που κάποια στιγμή με κοιτάζει ο κιθαρίστας που έπαιζε με τη δικιά μου και τον βλέπω κάτι να λέει. Δεν ακούω και δε με νοιάζει, όλα είναι ωραία. Τον βλέπω ότι επιμένει. "Τι θέλει τώρα;" σκέφτομαι και αποφασίζω να του κάνω τη χάρη. Πλησιάζω και τον ακούω να λέει "τι τόνο παίζεις ρε μαλάκα;", "λα εννοείται" του λέω με απόλυτη σιγουριά. "Μι είμαστε" μου λέει. Αλλάζω επιτόπου σε μι και τον βλέπω ότι ησυχάζει. Κοιτάζω τους υπολοίπους πάνω στη σκηνή και το κοινό. Κανένας δεν έχει καταλάβει τίποτα εκτός εννοείται από τον Longshadow ο οποίος κάθεται πίσω πίσω και έχει σκάσει στα γέλια.

Κι έτσι έληξε κάπως άδοξα αλλά με εμπορική επιτυχία η σύντομη καριέρα μου ως μπασίστας.

"λα εννοείται" του λέω με απόλυτη σιγουριά. "Μι είμαστε" μου λέει
Έλα μωρέ τώρα... Μια πέμπτη πάνω, μια πέμπτη κάτω... λεπτομέρειες ?

Το θέμα είναι να περνάμε καλά. ?

Άσχετο αλλά μου θύμισες το εξής αξιομνημόνευτο περιστατικό.

Πριν 4-5 χρόνια παίζουμε με την μπάντα live σε ένα μπαρ στο Περιστέρι. Έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και φωνάζουμε κόσμο από κάτω για τζαμ. Κάνουμε δε αλλαξο-οργανιές. Ο τραγουδιστής μας παίζει τη μία κιθάρα, ο μπασίστας μας έχει κάτσει στα ντραμς, εγώ έχω δώσει την κιθάρα σε φίλο και έχω κάτσει σε τραπεζάκι μπροστά μπροστά να ξεκουραστώ και να απολαύσω το χάος που θα επακολουθήσει.

Φωνάζουνε από το μικρόφωνο για να παίξει κάποιος μπάσο αλλά δεν εμφανίζεται κανείς. Μια-δυο-τρεις, αποφασίζω να ανέβω εγώ για να σώσω την κατάσταση αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση γιατί είχα φτιαχτεί ότι θα κάτσω μετά από 2 ώρες ορθοστασία. 

Ξεκινάμε να παίζουμε, όλοι είναι ψιλοντίρλα και πανευτυχείς, το κοινό χειροκροτάει, εγώ πρώτη φορά μπάσο πάνω σε πάλκο τα πάω μια χαρά... νομίζω. Μέχρι που κάποια στιγμή με κοιτάζει ο κιθαρίστας που έπαιζε με τη δικιά μου και τον βλέπω κάτι να λέει. Δεν ακούω και δε με νοιάζει, όλα είναι ωραία. Τον βλέπω ότι επιμένει. "Τι θέλει τώρα;" σκέφτομαι και αποφασίζω να του κάνω τη χάρη. Πλησιάζω και τον ακούω να λέει "τι τόνο παίζεις ρε μαλάκα;", "λα εννοείται" του λέω με απόλυτη σιγουριά. "Μι είμαστε" μου λέει. Αλλάζω επιτόπου σε μι και τον βλέπω ότι ησυχάζει. Κοιτάζω τους υπολοίπους πάνω στη σκηνή και το κοινό. Κανένας δεν έχει καταλάβει τίποτα εκτός εννοείται από τον Longshadow ο οποίος κάθεται πίσω πίσω και έχει σκάσει στα γέλια.

Κι έτσι έληξε κάπως άδοξα αλλά με εμπορική επιτυχία η σύντομη καριέρα μου ως μπασίστας.
το έχω πάθει και εγώ 

μόνο που έπαιζα μι ύφεση

Η μαγεία της μουσικής: μία 5η πάνω / κάτω και το κομμάτι γίνεται "ενδιαφέρον".

Είναι ματζόρε και συ παίζεις σε μινόρε; Νο πρόμπλεμ, είσαι λίγο πιο μπλουζ.

Είναι μινόρε και συ παίζεις ματζόρε; ΜΠΙΓΚ πρόμπλεμ, το έχει πάθει και ο μέγας Gilmour σε live. Shine On You, απίστευτο vibe και hype στην ατμόσφαιρα, τα σύνθια κάνουν ό,τι πιο πλάτη μπορεί να υπάρξει ώστε να αρχίσουν τα θεϊκά τα bends, σολ μινόρε ως γνωστόν το κομμάτι, και out of the blue του σκάει μία ΣΙ ανοιχτή.

Γέλασε και πήγε παρακάτω. Οκ, s... happens!

Όλοι το έχουμε πάθει...

Πώς νομίζετε ότι γίναμε... τζαζίστρες; ?

Μια πέμπτη πάνω, μια πέμπτη κάτω...

Σημαντική ανακοίνωση: Παρ' ότι Σάββατο το event, προσοχή με τις... πέμπτες ? (μπύρες)

Αυτό πάντως ως άκουσμα το έχω μόνο από τον Γιάννη Μαρκόπουλο!.............

Καλημερα στους παικτες.Αν μου δινετε την αδεια και το χρονο μπορω να παιξω το Sratus (B.Cobham) ,Mirage 

(J.L.Ponty) , Black magic woman και αν δεν μπορει αλλος τα Hey Joe & Road house blues.

Aπαραιτητη προυποθεση να υπαρχει πληκτρας που να τα ξερει .Αναμενω απαντηση απο Terry .?

Εγώ πάντως αν δεν μου έρθει ΦΎΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ από ΕΠΙΣΤΡΆΤΕΥΣΗ θα έρθω στο jam. 

Καλημερα στους παικτες.Αν μου δινετε την αδεια και το χρονο μπορω να παιξω το Sratus (B.Cobham) ,Mirage 

(J.L.Ponty) , Black magic woman και αν δεν μπορει αλλος τα Hey Joe & Road house blues.

Aπαραιτητη προυποθεση να υπαρχει πληκτρας που να τα ξερει .Αναμενω απαντηση απο Terry .?
Ορίστε... ορίστε αξιότιμα μέλη.

Αυτό είναι το πνεύμα. Ο μπαρουτοκαπνισμένος Πέρι έτοιμος να πέσει στη φλόγα της μάχης ?

Αφτά να βλέπετε (τα όποια) «τρυφερά πόδια» για να παραδειγματίζεστε ?

Πέρι κάνε τις... μελέτες σου και τα υπόλοιπα επί του στουντίου

Εγώ έχω κ@βλες τάβλες για ZZTOP
Σπύρο νομίζω ότι άνετα είναι για jam, θα βρεθούν εθελοντές επί τόπου.

Εγώ πάντως αν δεν μου έρθει ΦΎΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ από ΕΠΙΣΤΡΆΤΕΥΣΗ θα έρθω στο jam. 
Εσύ να μην ξεχάσεις το πλήκτρο και αφτά να τα αφήσεις ?

Εσύ να μην ξεχάσεις το πλήκτρο και αφτά να τα αφήσεις ?
Θα τα φέρω. Ευτυχώς που είναι τέλη Οκτωβρίου η συνάντηση γιατί έτσι όπως πάμε τέλη Δεκεμβρίου θα τα ανταλλάξω με μισό κιλό κρέας και ένα τενεκε λάδι ???Χαχαχαχαχαχαχα 

με μισό κιλό κρέας και ένα τενεκε λάδι
Μα τι θα φέρεις τέλος πάντων; Μου έχεις εξάψει την περιέργεια... 

Όπως το περιγράφεις πρέπει να είναι κάτι πανάκριβο (μισό κιλό κρέας, ένα τενεκέ λάδι)... ?

Μήπως θα φέρεις κάνα Steinway grand piano και μας το κρατάς έκπληξη;

Μήπως θα φέρεις κάνα Steinway grand piano και μας το κρατάς έκπληξη;
Έχω ένα Allison piano upright αλλά το κρατάω για ξύλα για το τζάκι το χειμώνα.

Να διευκρινίσω, για όσους δεν έχουν έλθει σε προηγούμενες διοργανώσεις: η συνάντηση δεν έχει είσοδο.

Είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επίσης είπαμε για δύο μεγάλες αίθουσες όπου στη μια θα στήσουμε κι ένα παζάρι μεταχειρισμένων οργάνων!

Οπότε φέρτε πεταλάκια, κιθάρες κλπ μπας και τα λιγουρευτεί κάποιος και τα πάρει επιτόπου.

Ελάτε να τα πούμε από κοντά και κυρίως να παίξουμε!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να διευκρινίσω, για όσους δεν έχουν έλθει σε προηγούμενες διοργανώσεις: η συνάντηση δεν έχει είσοδο. Είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Προσωπικά θα έδινα έως και 1000 Eu είσοδο για μια κουβεντούλα με τον @cos_dr  Όνειρο ετών...

Δεν είναι και λίγο να μιλάς τετ α τετ με το είδωλο σου! 

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back