- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,603
θα του τα λέει η ΑΙ και θα τα γράφει.Ακριβώς.
Κάνει εσένα συνθέτη.
Δεν τα γράφει από μόνο του.
Να σου θυμίσω τι είπε ο Γέροντας για την ΑΙ
"Θα έχετε συνθέτες και θα είναι σαν να μην έχετε......"
θα του τα λέει η ΑΙ και θα τα γράφει.Ακριβώς.
Κάνει εσένα συνθέτη.
Δεν τα γράφει από μόνο του.
Έχει ήδη συνθέσει για σένα θέλεις να πεις….εσυ απλά κόβεις, ράβεις, αλλάζεις τέμπο, αλλάζεις pitch….και παρουσιάζεις κάτι άλλο…όπως κάνει η ΑΙ ας πούμε….Με την διαφορά ότι το midi σε βοηθάει να συνθέσεις, δεν συνθέτει για σένα.
Έχει ήδη συνθέσει για σένα θέλεις να πεις….
Είμαι άσχετος απο σύνθεση. Βρίσκω ένα αρχείο με κατάληξη .mid που να Μ αρέσει. Το βάζω σε ένα daw. Βρίσκω όλα τα tracks που περιέχει. Αφαιρώ αυτά που δεν θέλω, κάνω τα βιολιά πίπιζες, αλλάζω το ρυθμό, αλλάζω το κλειδί…et voila.! Πρόσεξε…μέχρι τώρα δεν έχω πιάσει κανένα όργανο στα χέρια μου. Με λίγα λόγια χρησιμοποιώ μια έτοιμη database για να φτιάξω κάτι νεό. Δεν το συγκρίνω με την ΑΙ ( αν και αυτή με παρόμοια λογική δουλεύει, της ζητάς και ψάχνει σε μια μεγαλύτερη database), απαντάω στον αρχικό τίτλο για το τέλος της μουσικής σύνθεσης.Τι εννοείς βρε Ανέστη?
Με ποιον τρόπο δηλαδή συνθέτει ένα πρωτόκολλο μεταφοράς data?
Βρίσκω ένα αρχείο με κατάληξη .mid που να Μ αρέσει. Το βάζω σε ένα daw. Βρίσκω όλα τα tracks που περιέχει.
+1Το να πάρεις μια έτοιμη (ή όχι) δουλειά και να της αλλάξεις τα φώτα, δεν σε κάνει συνθέτη.
Μα και η ΑΙ δεν δουλεύει από μόνη της…έτσι φαίνεται. Κάποιος (κάποιοι), την έχουν φορτώσει…όπως και ένα αρχειό midi. Απλά είναι πιο γρήγορη στο ξεκαθάρισμα!Μάλιστα.
Και αυτό το πολυκάναλο (αφού έχει πολλά τρακς) αρχείο mid ποιος το έφτιαξε?
Ο midi συνθέτης?
Άκουσε να δεις λοιπόν πώς όλη αυτή η διαδικασία που περιγράφεις γίνεται και χωρίς midi.
Εγώ δεν έχω ιδέα από σύνθεση.
Βρίσκω ένα έτοιμο κομμάτι, το πετάω στο DAW, βρίσκω τα tracks που περιέχει, κρατάω όσα μου αρέσουν, κάνω κοπτοραπτική, το πλακώνω στα εφφέ, του βάζω άλλα τύμπανα, του αλλάζω την σειρά στα μέρη και νάτο.
Δεν πάει έτσι.
Το κομμάτι (είτε αρχείο mid, είτε wav) κάποιος το έγραψε.
Το να πάρεις μια έτοιμη (ή όχι) δουλειά και να της αλλάξεις τα φώτα, δεν σε κάνει συνθέτη.
Ούτε το midi τα κάνει αυτά από μόνο του.
Εσύ τα κάνεις.
Ακριβώς, αυτό θέλω να πώ….και μας χάλασε η ΑΙ….Από τότε που βγήκε το midi, πολλοί έγιναν συνθέτες και από τότε που βγήκαν τα arrangers (αρμόνια) πολλοί έγιναν μουσικοί, μη σου πω και μαέστροι.
Από τότε που βγήκε το midi, πολλοί έγιναν συνθέτες ....
Και εγώ όντως χωρίς το arranger που ξεκίνησα δεν θα έπαιρνα τόσες γνώσεις για την ενορχήστρωση και την εκμάθηση διαφόρων στυλ μουσικής αλλά και τη δομή ενός μουσικού κομματιού.Από τότε που βγήκε το midi, πολλοί έγιναν συνθέτες και από τότε που βγήκαν τα arrangers (αρμόνια) πολλοί έγιναν μουσικοί, μη σου πω και μαέστροι.
Ε να ας πούμε μία τέτοια λέξη δεν μπορεί να την συλλάβει ένα ΑΙ σύστημα. Θα μπαγκάρει επειδή σήμερα είναι Πέμπτη.ΑλανταλατσιπαρασκεΒηςτογαλα.
Α γειά σου…στο Στράτο πες τα! Ο πρώτος υπέρμαχος του midi (σαν κλασικός τεμπέλης) είμαι εγώ.Πάντως, θυμάμαι ότι είχα ένα παλιό τεύχος ξένου μουσικού περιοδικού (προ-ίντερνετ) όπου διάφοροι μουσικοί εξέφραζαν ΜΕΙΖΟΝΕΣ επιφυλάξεις για το midi, δεν έχει νόημα μετά από τόσα χρόνια να σας πω τι λέγανε...
Απλά, είναι άλλη μία απόδειξη ότι κάθε φορά που υπάρχει μία τεχνολογική καινοτομία, πολλοί από εμάς φρηκάρουμε λες και θα μας κόψει το "ψωμί". Στο τέλος, απλά, άνθρωποι και μηχανές βρίσκουν τρόπο και συνυπάρχουν - αυτό θα γίνεται όλον τον 21ο αιώνα, κατά τη γνώμη μου.
----
Προσωπικό: Μαραθώνα, Μαραθώνα, είμαστε ακόμη στον αγώνα!![]()
![]()
![]()
Αη ντου νοτ νόου χου Στράτος ηζ.Α γειά σου…στο Στράτο πες τα! Ο πρώτος υπέρμαχος του midi (σαν κλασικός τεμπέλης) είμαι εγώ.
προσωπικό:το φρηκάρουμε, δε γράφεται με γιώτα?
Ο πρώτος υπέρμαχος του midi (σαν κλασικός τεμπέλης) είμαι εγώ.