Τι μουσική ακούτε τώρα;

11 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

Ηχάρα!!! Πέρα από το παίξιμο του..? ο ήχος του είναι όπως ακριβώς θέλω να ακούγετε μια Strat με μονούς!

Άρα σχεδόν όλα (εντάξει ποιητική αδεία..) είναι στην πένα και στο touch (που λένε στο χωριό μου..). Εδώ ο άνθρωπας παίζει με διπλούς σε μια Ibanez και έχει περισσότερο attack & twang από fender με μονούς...

Ηχάρα!!! Πέρα από το παίξιμο του..? ο ήχος του είναι όπως ακριβώς θέλω να ακούγετε μια Strat με μονούς!

Άρα σχεδόν όλα (εντάξει ποιητική αδεία..) είναι στην πένα και στο touch (που λένε στο χωριό μου..). Εδώ ο άνθρωπας παίζει με διπλούς σε μια Ibanez και έχει περισσότερο attack & twang από fender με μονούς...

Καταλαβαίνω ότι είμαστε πρωτίστως σε forum μουσικού εξοπλισμού, άρα νομοτελειακά οι συζητήσεις θα είναι κυρίως γύρω από gear, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι λίγοι σαν τον Andy Timmons, να μας βάζουν στη θέση μας ασ'ούμε.

Τα είπα και τις προάλλες μια αφορμή ένα άσμα του @Ali Barout, το θέμα είναι να έχεις κάτι να πεις, να ξέρεις τι θέλεις να εκφράσεις μέσα από οποιοδήποτε όργανο, αλλά και να έχεις την τεχνική να το υποστηρίξεις. Τώρα αν παίζεις με single coil Fender, ή με Ibanez, ή οτιδήποτε άλλο, μικρή έως ελάχιστη σημασία έχει.

Έχουν σταματήσει καιρό να με απασχολούν αυτά τα πράγματα, οι ίδιες πρασινάδες βγαίνουν ό,τι και να πιάσω. ?

Καταλαβαίνω ότι είμαστε πρωτίστως σε forum μουσικού εξοπλισμού, άρα νομοτελειακά οι συζητήσεις θα είναι κυρίως γύρω από gear
Βρήκες άνθρωπο τώρα να μιλήσεις για guitar gear.... ούτε καν, μεσάνυχτα έχω! Εάν πρόσεξες Βασίλη μίλησα για πενιά και δάχτυλα...

Βρήκες άνθρωπο τώρα να μιλήσεις για guitar gear.... ούτε καν, μεσάνυχτα έχω! Εάν πρόσεξες Βασίλη μίλησα για πενιά και δάχτυλα...
Ναι δεν εννοούσα εσένα, τους περισσότερους από εμάς εννοώ που θα σταθούμε στον μαγνήτη και στο... καλώδιο, αντί για την προσέγγιση του οργάνου, τις δυναμικές, τα articulations γενικά.

Ναι δεν εννοούσα εσένα, τους περισσότερους από εμάς εννοώ που θα σταθούμε στον μαγνήτη και στο... καλώδιο, αντί για την προσέγγιση του οργάνου, τις δυναμικές, τα articulations γενικά.
Αυτό ακριβώς "φωνάζω"... από τότε που άρχισα να γράφω στο Noiz.

Προσωπικά, η υπερβολική ενασχόληση με το gear μας (να βρω τον ήχο μου κ.τ.λ..), μου δείχνει άνθρωπο "τεμπέλη" στα της μουσικής και την εκμάθηση του οργάνου.. όσο απόλυτο κι αν ακούγεται αυτό!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το θέμα είναι να έχεις κάτι να πεις, να ξέρεις τι θέλεις να εκφράσεις μέσα από οποιοδήποτε όργανο, αλλά και να έχεις την τεχνική να το υποστηρίξεις. Τώρα αν παίζεις με single coil Fender, ή με Ibanez, ή οτιδήποτε άλλο, μικρή έως ελάχιστη σημασία έχει.
Παν μέτρον άριστον! Και ο εξοπλισμός είναι γνώση, κι η γνώση είναι δύναμη. Μην είστε σαν κι εμένα που είχε έρθει πριν από κάτι χρόνια ο @billaraskats27 σπίτι και μου έλεγε "Πώς παίζεις έτσι ρε Γιώργη;" και μου έφτιαχνε τον ήχο στον ενισχυτή. Και καθόμουν εγώ σαν τα μικρά που τους δένει η μάνα τα κορδόνια.?

Παν μέτρον άριστον! Και ο εξοπλισμός είναι γνώση, κι η γνώση είναι δύναμη. Μην είστε σαν κι εμένα που είχε έρθει πριν από κάτι χρόνια ο @billaraskats27 σπίτι και μου έλεγε "Πώς παίζεις έτσι ρε Γιώργη;" και μου έφτιαχνε τον ήχο στον ενισχυτή. Και καθόμουν εγώ σαν τα μικρά που τους δένει η μάνα τα κορδόνια.?
Η γνώση είναι δύναμη, αλλά τι να την κάνεις αν δεν γίνεται πράξη.

Το λέω εξ ιδίας πείρας, είναι πολύ πιο "εύκολο" να κάτσεις να διαβάσεις πώς γίνεται κάτι και να το καταλάβεις σε θεωρητικό επίπεδο, από το να εφαρμόσεις τελικά. Το δυσκολότερο όλων (για μένα) είναι να απολαμβάνεις τη διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα. Γι'αυτό και δε γράφω τίποτα τελευταία, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Μου αρέσουν αυτά που λέτε.

Όλοι σας.

είναι πολύ πιο "εύκολο" να κάτσεις να διαβάσεις πώς γίνεται κάτι και να το καταλάβεις σε θεωρητικό επίπεδο, από το να εφαρμόσεις τελικά. Το δυσκολότερο όλων (για μένα) είναι να απολαμβάνεις τη διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα.
Μεγάλη κουβέντα αυτή. Την κάνουμε κατα καιρούς με φίλους και έχω καταλήξει ότι η νούμερο 1 προϋπόθεση για να σου γίνει μια γνώση κτήμα είναι να σου λύνει ένα πρόβλημα που όντως έχεις και σε ταλαιπωρεί. Τότε βρίσκει πρόσφορο έδαφος η πληροφορία και ριζώνει αμέσως η γνώση. Τώρα να μου πείτε εμένα ο τάδε μαγνήτης κάνει τούτο και το τάδε προφιλ ταστιέρας είναι έτσι... μπενάκης βγενάκης. Θα κουνάω το κεφάλι συγκαταβατικά όσο τα διαβάζω - τι λογικά που φαίνονται - κι όταν κλείσω την καρτέλα θα καταρρεύσουν όλα σαν τραπουλόχαρτα.?‍♂️ C'est la vie.

Εγώ θα έλεγα, ότι η οποιαδήποτε πληροφορία, για να γίνει γνώση, πρέπει να εφαρμοστεί.

Άμεσα και κατ' επανάληψη, και να συνεχίσει να εφαρμόζεται.

Και επίσης να γίνει επεξεργασία της από τον καθένα, να την φέρει στα δικά του μέτρα.

Αλλιώς θα παραμείνει για πάντα πληροφορία.

Και τις πληροφορίες τις ξεχνάμε γρήγορα.

Αυτό το υπέροχο κομμάτι του Mike Stern, που με ταξιδεύει σε άλλες εποχές και χώρες.

Έχω λιώσει από την ζέστη σήμερα. Όχι απλά δεν δρόσισε, αλλά έκοψαν και τα μελτέμια, και έχει και τρομερή υγρασία, πράγμα που κάνει πολύ πιο έντονη την ζέστη.

Πριν λίγο όμως, έσκασε μύτη ένα απαλό αεράκι ...

Παίρνω μπύρες και δρόμο για μπαλκονήσι λοιπόν, να το ευχαριστηθώ.

Η μουσική .... καλοκαιρινή ...

Εάν μιλάμε για καλοκαιρινή μουσική Mr @fusiongtr το μυαλό μου πάει σε κάτι τέτοιο..

Κάθε ένας έχει διαφορετικά πράγματα που έχει συνδέσει με το καλοκαίρι.

Να τώρα σταματάω την μπύρα και φτιάχνω cuba libre.

Η Κούβα με πάει σε καλοκαίρι ...

Τώρα μάλιστα! 

Μια φίλη μου γύρισε από διακοπές στην Κούβα πριν περίπου 10 μέρες (έμεινε εκεί 15) και απ'ότι μου είπε οι άνθρωποι εκεί δεν παίζονται! Παράδεισος....

1 λεπτό πριν, cigaret13 είπε

Τώρα μάλιστα! 

Μια φίλη μου γύρισε από Κούβα πριν περίπου 10 μέρες (έμεινε εκεί 15) και απ'ότι μου είπε οι άνθρωποι εκεί δεν παίζονται! Παράδεισος....

Τι κομματάρα!!!!

Και στα δικά σου εύχομαι.

Στράτο μου είναι το όνειρο μου να πάω στην Κούβα εδώ και 30+ χρόνια, αλλά πλέον χλωμό....

Όχι βρε μην το λες.

Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για καμιά ταξιδιωτική προσφορά ...

Άμα σε περιλάβει ο ΣΦ για την Κούβα ... μαύρο φίδι που σε έφαγε ... :classic_tongue:

Άμα σε περιλάβει ο ΣΦ για την Κούβα ... μαύρο φίδι που σε έφαγε ... :classic_tongue:
 Λες να το αλλάξω για Βερολίνο με τους κρυόκωλους Γερμανούς, που βλέπουν ήλιο και θάλασσα μόνο 15 μέρες το καλοκαίρι στις διακοπές τους νότια... Να μου λείπει...!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back