Πού πάμε....?

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Το παιδάκι αυτό είναι σήμερα 15 χρονών.

Εχει κανάλι με κοντά στο 1 Μ συνδρομητές και φτιάχνει βιντεάκια στο "αθώο" "πολιτικά-ορθό-δες-τι-ωραίο" "ακούστε-κι-αυτό", προφανώς με μια καλοστημένη μπίζνα γύρω του.

Συγκρίνετε με τα δικά μας δεδομένα, με νεολαίους 5 χρόνια πάνω κάτω μεγαλύτερους να ξεσκίζονται στα σουρβαιβορ και φάρμες και 10 χρόνια μεγαλύτερους (=εμπειρία- know-it-all) να κάθονται την άλλη μέρα και να κουνιούνται πάνω σε καναπέδες απέναντι από κάμερες "εθνικής=τρομάρα μας" εμβέλειας και να κάνουν πχιοτική ανάλυση του χτεσινού επεισοδίου...

Συγκρίνετε και κλάψτε.

Σημείωση...: δεν ξέρω ποιά κατάσταση είναι χειρότερη in the long run.

Σημείωση 2: περι του οργάνου δεν γνωρίζω. Δεν εντυπωσιάστηκα. Απογοητεύτηκα πάντως που δεν φτιάχνει καπουτσίνο. Τι στο καλό με 45 ευρώ παίρνεις καπουτσινιέρα...χάθηκε ο κόσμος.....?

Γιατί δεν του βάζουν και μια μονάδα effect για να βγάζει ήχους ντιστόρσιο πους τους λέτε, αυτούς που μου αρέσουν εμένα τα Hard rock lead ε? Ωραίο είναι το όργανο.

Devolution λέγεται αυτό.  (Για τους σουρβαιβορ λεω)

Ευτυχώς θα πεθάνω σίγουρα μέσα στα επόμενα 40 χρόνια οποτε δεν θα δω την ακόμα μεγαλυτερη αθλιότητα και ηλιθιότητα που θα ακολουθήσει ....

Υπολογίζω δε ότι γύρω στο 2100 όλη η υφήλιος θα είναι πρακτικά λοβοτομημενη .

Τραγική κατάσταση. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μη πας μακρυα, να ενα βιντεακι απο το baby trio του γιωργου Κοντραφουρη, ο κιθαριστας (Δημητρης Κασσαβετης) ειναι 13! :D

https://www.facebook.com/spitikerameikos/videos/4927687683929269
είναι φανερή η ποιοτική διαφορά (μουσικά) αλλά βλέπεις την επαγγελματική προσέγγιση του Ταιβανέζου σε σχέση με το ερασιτεχνικό fb

πάντα βαριόμουν τα "παιδιά θαύματα"....
μα το ερώτημα είναι άλλο.

είναι παιδιά θαύματα?

ή είναι κάτι υπέρμετρα μεγεθυμένο και σερβιρισμένο στον παραμορφωμένο φακό της vritual reality?

και ...

πού είναι τα δικά μας

(εκτός απο την αυλή της φάρμας)

μα το ερώτημα είναι άλλο.

είναι παιδιά θαύματα?
Δεν ξέρω τι είναι, αλλά συνήθως η εξέλιξη τους δεν είναι ανάλογη κατά την ενηλικίωση (απλά ταβανώνουν νωρίς)

είναι παιδιά θαύματα?

οχι φυσικα ,παιδι θαυμα ειναι ο Σγουρος, ο Buddy Rich  και ο Μοτσαρτ.

ή είναι κάτι υπέρμετρα μεγεθυμένο και σερβιρισμένο στον παραμορφωμένο φακό της vritual reality?

ναι αλλα η VR ειναι πλεον μερος της...reality 

πού είναι τα δικά μας

Τα παιδια δεν ειναι αντικειμενα για να τα επιδεικνύουμε ουτε φυσικα μέσα για να κανουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ονειρα πραγματικοτητα.

Το προβλημα δεν το εχει το ΠΑΙΔΙ που δεν θελει να γινει "καλλιτεχνης" ή βιρτουοζος (αν το εχει μεσα του θα γινει θες δε θες) το προβλημα το εχει ο ΓΟΝΙΟΣ που ΠΙΕΖΕΙ το παιδι του να γινει   "καλλιτεχνης" ή βιρτουοζος.

Ο γονεας πρεπει απλα να υποστηριζει το παιδι του και να του εξασφαλιζει τις ιδανικοτερες συνθηκες διαβιωσης τοσο ΥΛΙΚΑ οσο και ΨΥΧΙΚΑ.

Για εμενα το να βγαζω το ΑΝΗΛΙΚΟ παιδι μου ως "τροπαιο" στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης ειναι τεραστιο φαουλ (μια και παραβαινει την βασικη αρχη της ιδιωτικοτητας) και καποια στιγμη θα δημιουργησει ΜΕΓΑ θεμα στο παιδι. 

To να ΒΓΑΖΩ και ΧΡΗΜΑΤΑ απο αυτο ειναι φυσικα εγκλημα (παρανομη παιδικη εργασια ) 

Τα παιδια δεν ειναι αντικειμενα για να τα επιδεικνύουμε ουτε φυσικα μέσα για να κανουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ονειρα πραγματικοτητα.

Το προβλημα δεν το εχει το ΠΑΙΔΙ που δεν θελει να γινει "καλλιτεχνης" ή βιρτουοζος (αν το εχει μεσα του θα γινει θες δε θες) το προβλημα το εχει ο ΓΟΝΙΟΣ που ΠΙΕΖΕΙ το παιδι του να γινει   "καλλιτεχνης" ή βιρτουοζος.

Ο γονεας πρεπει απλα να υποστηριζει το παιδι του και να του εξασφαλιζει τις ιδανικοτερες συνθηκες διαβιωσης τοσο ΥΛΙΚΑ οσο και ΨΥΧΙΚΑ.

Για εμενα το να βγαζω το ΑΝΗΛΙΚΟ παιδι μου ως "τροπαιο" στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης ειναι τεραστιο φαουλ (μια και παραβαινει την βασικη αρχη της ιδιωτικοτητας) και καποια στιγμη θα δημιουργησει ΜΕΓΑ θεμα στο παιδι. 

To να ΒΓΑΖΩ και ΧΡΗΜΑΤΑ απο αυτο ειναι φυσικα εγκλημα (παρανομη παιδικη εργασια ) 
Πίστευα ότι αυτά που λέει ο Νίκος είναι τα προαπαιτούμενα στη σκέψη κάποιου για το θέμα που άνοιξε ο dim. Όχι;

Πίστευα ότι αυτά που λέει ο Νίκος είναι τα προαπαιτούμενα στη σκέψη κάποιου για το θέμα που άνοιξε ο dim. Όχι;

είναι

Απλά μετά το αρχικό ερέθισμα της κινέζικης αιρ γκιτάρ διαπιστώνεις το πόσο μικρό είναι το τελευταίο καρούλι της άμαξας που αντιπροσωπεύει τη χώρα σου, ακόμα και στον τομέα της βιρτσουαλ ρηαλιτυ ή έστω την ποιοτική διαφορά ακόμα και στην β/ρ δηλαδή μπιγκ φαρμ σουβιβρ βερσους φουμπου χομ πειτζ. Εμείς στον τελευταίο τομέα έχουμε κάποιες ξεβρακώτριες που ξεμαλλιάζονται με τις τηλεκαναπεδούδες

Μην εισαι και τοσο σιγουρος.

Επειδη εχω μικρο παιδι (8 ετων) μπορω να σου πω οτι υπαρχει μια τεραστια μεριδα γονεων που πιεζουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τα παιδια τους (ναι τα 8χρονα παιδια τους) για να "ειναι τα καλυτερα" σε μια σειρα απο "πεδία" (αθλητισμο,μαθηματα,τεχνες).

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ δε που επιβαλλουν με τη συμπεριφορα τους ειναι σκετη βομβα στα θεμελια της κοινωνικοποιησης των παιδιων.

Ηδη εγω τον σταματησα απο το μπασκετ που πηγαινε γιατι ηταν τετοια η ΕΝΤΑΣΗ απο τους γονεις των παιδιων κατα τη διαρκεια των προπονησεων και των αγωνων που το παιδι....τρομαξε (μιλάμε για καφριλες του στυλ να βριζει ο ενας γονιος το παιδι του αλλου που δεν εκανε σωστη πασα στο παιδι του και ετσι ο ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΟΣ κανακαρης του δεν θα γινει ποτε Αμπντουλ Τζαμπαρ.....)

Εχουμε χασει τη μπαλα...

το πόσο μικρό είναι το τελευταίο καρούλι της άμαξας που αντιπροσωπεύει τη χώρα σου

Το αποτυπωμα της χωρας σου ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ στον παγκοσμιο χαρτη.

Αυτο δεν μπορει να μη το ξερεις.

Εγω το καταλαβα απο τα 14 μου οταν σε ενα ταξιδι στη Νεα Υορκη ενας πλανοδιος πωλητης χοτ ντογκ ρωτησε τον πατερα μου "where are you from?" και ο πατερας μου ειπε "Greece" ...."οh that's near Venezouela isn't it?" του ειπε ο πωλητης.....   

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους απορίες φίλε dimsonic. Η Κίνα βγάζει 5ης γενιάς πολεμικά αεροσκάφη, και η Ελλάδα παρακαλάει για να τις δώσουν ΤΟΜΠ μεταχειρισμένα.

Και αυτό σημαίνει πως σε θέματα show business, ας τα πούμε έτσι, είμαστε AKOMA πιο πίσω. Το να φτιάχνεις π.χ. καλά air condition όπως η Κορέα είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολο από το να μπορέσεις να πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

? "Κοκολα κουντσι τιανγκ μπεντερά" ? και μετά τους θερίζανε το πολυβόλα, μιλάμε για ΚΑΨΙΜΟ, πόσο χειρότερο είναι να φτιάξεις ένα γ@μημένο κομπρεσέρ για το αιρ κοντίσιον ?

Απλά μετά το αρχικό ερέθισμα της κινέζικης αιρ γκιτάρ διαπιστώνεις το πόσο μικρό είναι το τελευταίο καρούλι της άμαξας που αντιπροσωπεύει τη χώρα σου,
Η Κίνα έχει πληθυσμό 1.500.000.000 και η Ελλάδα 10.000.000. Οποιαδήποτε σύγκριση είναι άκυρη.

Το μόνο συγκρίσιμο μέγεθος είναι που θα ήθελες να μένεις.

Προσωπικά δεν άλλαζα την Ελλάδα με καμία χώρα, πόσο μάλλον ....με την Κίνα.

δεν είναι θέμα απορίας.

Εντάξει ως απορία εκφράζεται. Αλλά δεν γίνεται έτσι απλά να το αποδεχτείς ή να το αποδέχεσαι καθημερινά και να βλέπεις να πηγαίνουμε βουρ στον γκρεμό, κυριολεκτικό ή μεταφορικό

Η Κίνα έχει πληθυσμό 1.500.000.000 και η Ελλάδα 10.000.000. Οποιαδήποτε σύγκριση είναι άκυρη.

Το μόνο συγκρίσιμο μέγεθος είναι που θα ήθελες να μένεις.

Προσωπικά δεν άλλαζα την Ελλάδα με καμία χώρα, πόσο μάλλον ....με την Κίνα.
ναι βρε συ, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην το σκέφτεσαι κι όλας.

ναι βρε συ, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην το σκέφτεσαι κι όλας.
Ούτε καν.

Θυμάσαι το κουφό όμως, μια Ελλάδα το 1987 , τσάκισε στο μπάσκετ Ενωμένη Γιουγκοσλαβία ( 2 φορές) και μια ΕΣΣΔ......

Ούτε καν.

Θυμάσαι το κουφό όμως, μια Ελλάδα το 1987 , τσάκισε στο μπάσκετ Ενωμένη Γιουγκοσλαβία ( 2 φορές) και μια ΕΣΣΔ......
κάτι θυμάμαι.

Κυρίως επειδή ήμουν στην Μακρυνίτσα στο Πήλιο και είχα μπροστά μου ένα σπετζοφάι

κάτι θυμάμαι.

Κυρίως επειδή ήμουν στην Μακρυνίτσα στο Πήλιο και είχα μπροστά μου ένα σπετζοφάι
Λογικό. Γι όλα αυτά  είναι τέλεια στην Ελλάδα.

Παρόλο που δεν αρνούμαι σε καμία περίπτυστη την ταχύτατη αποβλάκωση του πληθυσμού της γης και δη του ελληνικού,  που σπεύδει να αναπαραγάγει ό,τι άθλιας αισθητικής προϊόν (τηλεοπτικό ή άλλο) πέφτει στα χέρια του, να μην ξεχνάμε ότι οι ασιατικές χώρες που πρωτοστατούν σε θέματα εμπορίου, τεχνολογίας, εξαγωγής κουλτούρας κλπ, εξάγουν και τεράστιες ποσότητες πνευματικών σκουπιδιών που δεν μπορούμε να φτάσουμε.

Μην ξεχνάμε π.χ. ότι το αθλιότερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης που υφίσταται, το οποίο έδωσε μια απίστευτη σπρωξιά παγκοσμίως στον κόσμο να ασχολείται με ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες ηλιθιότητες, είναι κινεζικής έμπνευσης και λειτουργίας.

Θέλω να πω, αν είσαι ανταγωνιστική χώρα στην εξαγωγή "ποιότητας" είσαι σίγουρα σπουδαία και στην εξαγωγή κουράδων.

Τι ακριβώς εννοείτε πού πάμε; Η παρακμή του "Δυτικού" πολιτισμού φαίνεται εδώ και καιρό, αλλά μην πάμε μακριά.

Δημοψήφισμα 2015, Brexit 2016, εκλογή Trump 2016 και αντιμετώπιση Covid, είναι σημεία στην πρόσφατη Δυτική ιστορία που δείχνουν πού πάμε, ποιος είναι ο διπλανός μας, τι πιστεύει για τον εαυτό του, για εμάς, αλλά και για την ίδια την κοινωνία.

Δε θα κρίνω αυτή την πορεία γιατί δε θέλω να κάνω πολιτικό σχόλιο, αλλά το παιδάκι που ποσταρίστηκε δεν είναι σύμπτωμα, το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού αυτό το στάδιο, τώρα βλέπουμε αποκλειστικά σήψη.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back