- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 3,578
Σκέφτομαι να εγκαταστήσω σε ένα SSD που μου περισσεύει, win10 στο PC που χρησιμοποιώ για δουλειά.
Υπάρχει δηλαδή ήδη μια έκδοση win10 digitally signed στον υφιστάμενο δίσκο και σκέφτηκα να βάλω τον δεύτερο μόνο για μουσική χρήση σε καθαρό λειτουργικό.
Αναρωτιόμουν αν χρειάζεται να αγοράσω δεύτερη κόπια Windows όπως διάβαζα σε κάποια σχετικά φόρα, όμως βρήκα την απάντηση στην σελίδα της Microsoft όπου απαντούν στο ερώτημα ως εξής:
Οπότε μόλις βρω χρόνο θα μπω στην διαδικασία να το δοκιμάσω. Έτσι θα μπορώ να χρησιμοποιώ τον desktop στο γραφείο που γουστάρω και για μουσική αντι για τον laptop που έχω για αυτή την χρήση.
Το έχει κάνει κάποιος άλλος;
Υπάρχει δηλαδή ήδη μια έκδοση win10 digitally signed στον υφιστάμενο δίσκο και σκέφτηκα να βάλω τον δεύτερο μόνο για μουσική χρήση σε καθαρό λειτουργικό.
Αναρωτιόμουν αν χρειάζεται να αγοράσω δεύτερη κόπια Windows όπως διάβαζα σε κάποια σχετικά φόρα, όμως βρήκα την απάντηση στην σελίδα της Microsoft όπου απαντούν στο ερώτημα ως εξής:
Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε άλλους σκληρούς δίσκους στον ίδιο υπολογιστή. Μπορεί να μην ενεργοποιούνται και στην πραγματικότητα θα πρέπει να έχουν ξεχωριστές άδειες, αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνει, η Microsoft έχει λάβει την απόφαση στα Windows 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Windows 10 χωρίς άδεια, αλλά απλώς δεν θα μπορείτε να τα εξατομικεύσετε με φόντο, θέματα κ.λπ.
Εάν εγκαταστήσετε λειτουργικά συστήματα σε ξεχωριστές μονάδες δίσκου, η δεύτερη εγκατεστημένη θα επεξεργαστεί τα αρχεία εκκίνησης της πρώτης για να δημιουργήσει μια διπλή εκκίνηση των Windows και θα εξαρτάται από αυτήν για την εκκίνηση. Εάν αποσυνδέσετε τον άλλο σκληρό δίσκο κατά την εγκατάσταση, κρατά κάθε λειτουργικό σύστημα ανεξάρτητα με δυνατότητα εκκίνησης μέσω του πλήκτρου BIOS Boot Menu.
Οπότε μόλις βρω χρόνο θα μπω στην διαδικασία να το δοκιμάσω. Έτσι θα μπορώ να χρησιμοποιώ τον desktop στο γραφείο που γουστάρω και για μουσική αντι για τον laptop που έχω για αυτή την χρήση.
Το έχει κάνει κάποιος άλλος;