Μυστήριο με intonation

Ευχαριστώ. Το είχα υπόψη μου το συγκεκριμένο. Το χα ξαναδιαβάσει. 

Ξαναέκανα intonation χτες το βραδυ. Μέχρι τώρα κομπλέ είναι. 

Επ ευκαιρίας να ρωτήσω εγκυκλοπαιδικα και το εξής. Τι προσφέρουν τα 3 saddles, ενώ με τα 6 γίνεται πιο εύκολο το intonation ας πουμε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι προσφέρουν τα 3 saddles,

Αν είσαι χαρντκοριλας πΓιο αυθεντικό Tele ήχο και καλά....(τρίχες κατσαρές ΙΜΝSHO)

Αν είναι να βάλεις όμως 6αρα μόνο modern Gotoh όχι την κουδουνίστρα με τα 6 μικρα vintage barrel saddles,είναι καταστροφή. 

Με τις ίδιες χορδές ή καινούργιες
Με τις ίδιες. Θα το ξαναελεγξω όμως και μόλις σχολάσω αργά το βραδυ

Με τις ίδιες. Θα το ξαναελεγξω όμως και μόλις σχολιάσω αργά το βραδυ
Βάλε και μια κοντινή φωτογραφία της γέφυρας. 

Για την απίθανη περίπτωση που κάτι έχεις κάνει και τα saddles δεν μένουν σταθερά. 

Αν και 40 χρόνια τώρα που ασχολούμαι με το άθλημα κιθάρα που να......ιντοναρει στις 9 το βράδυ και να ξειντοναρει στις 5 το πρωί δεν έχω ξαναματαδει :)

Πόσα χρόνια έχεις την κιθάρα?

4 με 5 χρόνια. Θα βγάλω κοντινή φώτο αργά σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα με πείραζε αν είχα μικροδιάφορες αν δε μ ενοχλούσε στην πράξη. Σήμερα το μεσημέρι που έπαιζα πάντως ήταν κομπλέ. 

Μπορεί ν άρχισα να σαλευω κιόλας. Τι να πω. Παίζει να ναι οι χορδές κιόλας όπως ειπατε

4 με 5 χρόνια.

E εντάξει δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ είναι ελαττωματικό το σετ των χορδώνΕ. 

Είπα και εγώ...είναι δυνατόν να έχεις την πρώτη 3αρα γέφυρα τελε όλων των εποχών στην οποία μετακινουνται μπρος πίσω με το παίξιμο τα χΤηνωδη saddles?

:)

Ε ναι μάλλον. Κατ αρχάς ο μάστορας τα έλεγξε  όλα τα μεταλλικά μέρη. Και εκτός αυτού δεν είχα πρόβλημα ιδιαίτερο άλλη φορά. Απλώς την βιαζόμουν και δεν περιμέναμε 2 με τρεις μέρες να κατσει η κιθάρα, όπως κάνουμε συνήθως για να δούμε πιθανόν διορθώσεις όπως κάνουμε συνηθως(στο ετήσιο γενικό σεταπ). 

20211004_085400.jpg

20211004_085417.jpg

20211004_085451.jpg

Δεν μου άρεσουν τα saddles σου, διότι δεν τοποθετούν τη χορδή σε μια συγκεκριμένη θέση.

Μήπως, για κάποιον λόγο, οι χορδές ψιλοκούνησαν πάνω στο saddle και άλλαξαν θέση, με αποτέλεσμα να χάσεις το intontation? (Και πάλι δύσκολα θα αντιλαμβανόσουν διαφορά στο pitch)

εχεις λοιπον Intonated saddles (αυτα ντε που κυκλοφορουν απο το 1980 και δεν τα ξερει ο @Nestoras ) οποτε ολες οι χορδες σου μπορουν να ιντοναρουν στο 99% μιας 6αρας γεφυρας.

τα ιδια σε steel χρησιμοποιω και εγω χρονια χωρις κανενα απολυτως προβλημα ...αρα ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ?

Τι να σου πω. Παντα ετσι ηταν.Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα, εγω ειμαι λιγο απαιτητικος, λογω του τροπου παιζω.πιθανα καποιον αλλον να μη τον ενοχλουσε

εχεις λοιπον Intonated saddles (αυτα ντε που κυκλοφορουν απο το 1980 και δεν τα ξερει ο @Nestoras ) οποτε ολες οι χορδες σου μπορουν να ιντοναρουν στο 99% μιας 6αρας γεφυρας.

τα ιδια σε steel χρησιμοποιω και εγω χρονια χωρις κανενα απολυτως προβλημα ...αρα ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ 
Αρα θα παιξω για λιγες μερες ν αποσβεσω το 14ευρο και μετα αλλαζω. Ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια

Παίζεις πολλά αρπίσματα/ακόρντα μετά το 6ο-7ο τάστο?

Δεν μου άρεσουν τα saddles σου, διότι δεν τοποθετούν τη χορδή σε μια συγκεκριμένη θέση.

Απο τα saddles της strat (αυτης ντε που αγαπα ο @Nestoras ) που ξεκινας να παιζεις στις 10.00 και στις 10.00.01.01 εχουν παει ολες οι plain steel χορδες στην αλλη ακρη του....γυαλου καλυτερα ειναι  ΕΙΔΙΚΑ αυτα επειδη ειναι "μυτερα" κρατανε τις χορδες καλυτερα στο κεντρο,ποτε μου δεν ειχα προβλημα slippage

wp_20160910_10_19_39_pro1.jpg

αν και σαφως προτιμω τα παραδοσιaκα non intonated  70s tele saddles που ειναι βραχος (και δεν ειμαι και ο Batman σαν τον @Nestoras να ακουω το 1/100 του cent στο ΝτονατΙΟν ?)  

Προβολή συνημμένου 29898

Λογικό, τότε, να το καταλαβαίνεις με τη μια, και να σε ενοχλεί.

Όποτε ηχογραφώ κάτι ανάλογο, τότε πιάνω και διορθώνω intonation. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν πολυασχολούμε διότι οι μικρές αποκλίσεις δεν γίνονται αισθητές.

Αρα θα παιξω για λιγες μερες ν αποσβεσω το 14ευρο και μετα αλλαζω.

Ετσι κι αλλιως ολες οι χορδες μετα απο 8-10 ωρες ντριγκι ντριγκι ειναι για πεταμα (ή δωρεα στον @fusiongtr ) οποτε 10 ωρες υπομονη να κανεις και μετα παρε κανονικη μαρκα χορδων (μη παρεις Αντετοκουμπο ή Φασούλα δηλ ?....Gali...ακου εκει Gali.....? ) 

ή δωρεα στον @fusiongtr )

Ο Στράτος δεν μπορεί να παίξει κιθάρα με χορδές 10 ημερών.

Κάποιος του είχε χαρίσει χορδές 10ετίας, και περιμένει αλλα 10 χρόνια να παλαιωθούν σωστά, ώστε να βγάλει την κιθάρα από την θήκη.

Ο Στράτος δεν μπορεί να παίξει κιθάρα με χορδές 10 ημερών.

Κάποιος του είχε χαρίσει χορδές 10ετίας, και περιμένει αλλα 10 χρόνια να παλαιωθούν σωστά, ώστε να βγάλει την κιθάρα από την θήκη.

Επειδή είμαι και κάποιας ηλικίας, είναι πιθανό, αν αλλάξω τώρα χορδές, να μην προλάβω να τις ακούσω να παίζουν όπως πρέπει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back