Thomastik JS110. Flat wound. ήρθα στα γράδα μου

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Thomastik JS110. Flat wound.

Τις είχα δοκιμάσει αλλού (epiphone), είναι οι βασικές μου χορδές εκεί, και τον τελευταίο καιρό δεν μου ταίριαζαν οι 10-38 στην τελε.

Μου έβγαζαν έναν τελειώς διαφορετικό χαρακτήρα και δεν μπορούσα να παίξω αυτά που ήθελα. Επαιζα άλλα. Και εκτός των άλλων η κιθάρα δεν ερχόταν με τίποτα στο Intonation στην μπασα μι. Και στις άλλες που ερχόταν πάντα έπρεπε κάπως να έφτιαχνα ένα τοπικό κούρδισμα ανάλογα πού έπαιζα.

Η προηγούμενη δοκιμή μου στην τελε ήταν 9-46 και ήμουν γενικά ευχαριστημένος. 

Τώρα βλέπω ότι οι JS110 είναι δυνατό χαρτί.

Με το που μπήκαν ήρθαν όλα στη θέση τους.

20210430_231747.jpg

Και πολυ τις κρατησες τις 10-38. Εξ' αρχης δεν σου ειχαν κατσει στο χερι και στο αυτι. 

Δεν είναι πολύ.

Λίγο είναι. Ζήτημα να είναι παιγμένες 15 ώρες. Ενα κομμάτι έφτιαξα και δεν μου έκανε κέφι να παίξω. 

Είπα: αναγκαζόμουν να παίξω αλλιώς ή να μην παίξω με την κιθάρα αυτή.

Οι χορδές είναι μια χαρά. Αλλά θέλουν διαφορετική προσέγγιση στο παίξιμο.

Ετσι τις έκοψα και τις έβαλα στην ακουστική μου που είναι 3/4. Εκεί έκατσαν μια χαρά και με τραβάνε πολύ στο να παίζω. Παράξενα πράγματα.

Πάντως έχω πάρει κι άλλες 10-38. Δεν θα τις αφήσω έτσι. Ο πειραματισμός δεν βλάφτει

η κιθάρα δεν ερχόταν με τίποτα στο Intonation στην μπασα μι.

To intonation της κιθάρας είναι ίσως ο μεγαλύτερος αστικός μύθος..

Και στη μι wound?

Ούτε ο Batman δεν θα ακουγε το..."λάθος" intonation  :)

Περίεργο πάντως στις δικές μου κιθάρες η μπασα μι "ιντοναρει" (λέμε τώρα) 100% ...στο 010-038 σετ. 

Οι 10αρες TS είναι τρομερές χορδές πάντως, για όσους παίζουν με flatwound χορδές και θέλουν λίγο πιο ζωντανό ήχο. 

Τις χρησιμοποιώ και εγώ συχνά, μαζί με τις 010-040 Dogal (που είναι σίγουρα η κορυφή αλλά κάνουν και 35 ευρώ) και τις 011-046 Ghs Precision fw

Ζήτημα να είναι παιγμένες 15 ώρες

Για τον σκουπιδοντενεκε δηλαδή...

:)

Τις fw πάντως και εγώ δεν τις αλλάζω συχνά, στο μπάσο τις έχω 10+ χρόνια ενώ στις κιθάρες βγάζουν άνετα 100 ώρες...με 5-6 φορές αλλαγή στα 2 καντινια φυσικά. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
To intonation της κιθάρας είναι ίσως ο μεγαλύτερος αστικός μύθος..

Και στη μι wound?

Ούτε ο Batman δεν θα ακουγε το..."λάθος" intonation  :)
είμαι λίγο χειρότερος από τον μπάτμαν. Ρώτα τον argytar να σου πει.

Δεν ερχόταν Νικο. Το βαγονάκι πήγαινε τέρμα, η σούστα τελείωνε και ήθελε κι άλλο.

Για τον σκουπιδοντενεκε δηλαδή. 

για μένα ολοκαίνουργιες. Τουλάχιστον έπιασαν τόπο στην ξύλινη

Ομολογώ ότι γκούγκλαρα τα γράδα.

Σε καλό δρόμο βρίσκεστε. Ξεκίνησε η αποδόμηση των 10-38 και μετά θα ακολουθήσει η αποδόμηση των tele

Το βαγονάκι πήγαινε τέρμα, η σούστα τελείωνε και ήθελε κι άλλο

Εκτιμω οτι δεν εκανες σωστες ρυθμισεις σε truss rod και action, για να σου συμβαινει αυτο.

για σας τους νεώτερους ένα καλό λεξικό είναι πάντα χρήσιμο.

Δεν αποδομουμε τίποτα.

Αλλωστε ο Τζίμης τις 10-38 σε στρατο τις έβαζε.

Σε κανα χρόνο που θα βγάλω κι από εκεί τις φλατ θα κάνω μια δοκιμή με 10-38 και εκεί.

Εκτιμω οτι δεν εκανες σωστες ρυθμισεις σε truss rod και action, για να σου συμβαινει αυτο.
δεν χρειάστηκε

Μπορεί να έχει θέμα η γέφυρα της Squier
σαφώς. Δεν το αποκλείω. Αλλά η μόνη λύση είναι να κόψω γύρες από το ελατήριο

Αλλωστε ο Τζίμης τις 10-38 σε στρατο τις έβαζε.

Και ο Duane Alman σε Les Paul,και ο Roy Buchanan σε tele και το 90% των κιθαριστων στα late 60s  και 70s σε ότι κιθαρα έπαιζαν  :)

Μάλλον επειδή είναι top loader η γέφυρα της Squier δεν έχει πολλά περιθώρια ρύθμισης :)

Θυμάμαι είχα πάρει μια στον ανιψιό μου και με 9αρες δεν ερχόταν "τέλεια " με το κουρδιστήρι στο 12ο (όχι πως έχει καμία σημασία αυτό μια και αν θες τέλεια ιντοναρισμενο όργανο καλύτερα να το γυρίσεις στο αρμόνιο  :) ,η κιθάρα απλά...δεν)

οι fw πάντως έτσι κι αλλιώς ιντοναρουν καλύτερα, έχουν και δραματικά λιγότερες αρμονικές και αυτό βοηθά. 

Μου εχει συμβει καμποσες φορες. Τερματιζει το βαγονι σε μια χορδη (συνηθως η Λα), και ειναι μακρια απο το ιδανικο intonation. Παντα συμβαινει το ιδιο πραγμα. Δεν εχω κανει σωστα σεταπ σε truss rod και γεφυρα, με αποτελεσμα να εχει αλλαξει η αποσταση απο το nut μεχρι τα saddles, ειδικα σε les paul. Μολις ισιωνω βεργα και ψηλωνω action, επανερχεται (δεν ηξερα πρωτο καιρο να ρυθμιζω σωστα).

Και το intination αναμεσα πχ σε 7ο και 19ο ταστο ή 5ο και 17ο. Υπαρχει και εκει θεμα, οταν δεν υπαρχει σωστο relief, ανεξαρτητα απο εαν στο 0 και 12 το intonation ειναι αριστο. Το εχω παθει και αυτο.

Επειδή με απασχόλησε αρκετά το θέμα του inconsistent intonation (όχι στην μι) γενικώς πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι κυρίως στα μικρά νούμερα της B/G.

Εγώ το εντόπισα πέρα από την 6η Ε, που μπορεί να είναι θέμα γέφυρας, σε παίξιμο που κυρίως είχε την Β/G σε μεσαία τάστα. Δηλαδή 5-10.

Επειδή παίζω αρκετά ανοιχτά ακόρντα με μια δυο χορδές πατημένες ανάμεσα στο 5-10-12 και τις άλλες ανοιχτές το θέμα του Intonation βγαίνει στην επιφάνεια στις 10-38 πάρα πολύ. Ενώ στο 12ο τάστο είναι ΟΚ και στην πρώτη θέση επίσης (EADGC ακόρντα) είναι ΟΚ όταν παίζω τα παράξενα συνδυασμένα ανοιχτά /πατημένα μου έβγαινε άκυρο.

Εγώ το αποδίδω στα μικρά νούμερα που δημιουργούν θέμα intonation είτε από τη δύναμη του πατήματος ή το εγκάρσιο offest που μπορεί να χρειαστεί σε ένα μυστήριο ακόρντο.

Κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ πχ στην dot με τις ίδιες χορδές ή τώρα πάλι με τις ίδιες στην ίδια τέλε.

Αλλιώς δεν το εξηγώ.

Μου εχει συμβει καμποσες φορες. Τερματιζει το βαγονι σε μια χορδη (συνηθως η Λα), και ειναι μακρια απο το ιδανικο intonation. Παντα συμβαινει το ιδιο πραγμα. Δεν εχω κανει σωστα σεταπ σε truss rod και γεφυρα, με αποτελεσμα να εχει αλλαξει η αποσταση απο το nut μεχρι τα saddles, ειδικα σε les paul. Μολις ισιωνω βεργα και ψηλωνω action, επανερχεται (δεν ηξερα πρωτο καιρο να ρυθμιζω σωστα).

Και το intination αναμεσα πχ σε 7ο και 19ο ταστο ή 5ο και 17ο. Υπαρχει και εκει θεμα, οταν δεν υπαρχει σωστο relief, ανεξαρτητα απο εαν στο 0 και 12 το intonation ειναι αριστο. Το εχω παθει και αυτο.

"Η ύπαρξη relief 

Μεγαλύτερη από την 

Διατομη ποδαριού ψύλλου

Σκοτώνει την κιθάρα "

SF,

Ελληνική Δημοκρατία Παγκρατίου 

21ος αιώνας 

"Η ύπαρξη relief 

Μεγαλύτερη από την 

Διατομη ποδαριού ψύλλου

Σκοτώνει την κιθάρα "

SF,

Ελληνική Δημοκρατία Παγκρατίου 

21ος αιώνας 
ποδαριού ή πηδήματος?

έχει διαφορα

Επειδή με απασχόλησε αρκετά το θέμα του inconsistent intonation (όχι στην μι) γενικώς πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι κυρίως στα μικρά νούμερα της B/G.

Εγώ το εντόπισα πέρα από την 6η Ε, που μπορεί να είναι θέμα γέφυρας, σε παίξιμο που κυρίως είχε την Β/G σε μεσαία τάστα. Δηλαδή 5-10.

Επειδή παίζω αρκετά ανοιχτά ακόρντα με μια δυο χορδές πατημένες ανάμεσα στο 5-10-12 και τις άλλες ανοιχτές το θέμα του Intonation βγαίνει στην επιφάνεια στις 10-38 πάρα πολύ. Ενώ στο 12ο τάστο είναι ΟΚ και στην πρώτη θέση επίσης (EADGC ακόρντα) είναι ΟΚ όταν παίζω τα παράξενα συνδυασμένα ανοιχτά /πατημένα μου έβγαινε άκυρο.

Εγώ το αποδίδω στα μικρά νούμερα που δημιουργούν θέμα intonation είτε από τη δύναμη του πατήματος ή το εγκάρσιο offest που μπορεί να χρειαστεί σε ένα μυστήριο ακόρντο.

Κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ πχ στην dot με τις ίδιες χορδές ή τώρα πάλι με τις ίδιες στην ίδια τέλε.

Αλλιώς δεν το εξηγώ.

"Όπως οι πραγματικές γυναίκες 

Που θα σου δώσουν ασύγκριτη ηδονή 

Θενε έμπειρους και gentle εραστές 

Έτσι και οι 010-038 χορδές

που θα σου δώσουν τον απόλυτο ηχο

Θενε έμπειρους και gentle παικτες"

SF

Exilberliner

21oς αιώνας 

"Όπως οι πραγματικές γυναίκες 

Που θα σου δώσουν ασύγκριτη ηδονή 

Θενε έμπειρους και gentle εραστές 

Έτσι και οι 010-038 χορδές

που θα σου δώσουν τον απόλυτο ηχο

Θενε έμπειρους και gentle παικτες"

SF

Exilberliner

21oς αιώνας 

καλού κακού πάρτε ένα τηλέφωνο στην ΟΥΛΕΝ να αναφέρετε μην έχει κάτι το νερό στο Παγκράτι...

ΖΟυλεπΣα

Αφού έχω 2 σχεδόν ίδιες ηχητικά thinline γιατί όχι?

Ωραίος παλΙακος ήχος και Johnny Cash (δηλαδή Luther Perkins) twang.

Πολύ καλές οι Ghs FW και με 46αρα μι οποτε δεν μπουκώνει ο ήχος.

16198901821181030796015678669070.jpg

16198902198866311253000647736586.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back