Χορτάτο αρκούδι από φαγητό ζεσταμένο σε Microwave, χορεύει?...

• Thread starter Thread starter npap
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 8K
Νίκος Παπαρρόδου

npap

Recording Guru
Staff member
Πόντοι
1,643
η μέχρι τώρα εντύπωσή μου, είναι ότι η (σωστή εννοείται) χρήση του είναι ασφαλής για την υγεία και τον χρησιμοποιώ πολλά χρόνια (για ζέσταμα-ξεπάγωμα όχι μαγείρεμα)...  η σεβαστή μας κοινότητα τι λέει ?...ορθώς πράττω?... μήπως έχω χάσει επεισόδια?... ?

γνώμαι επ αυτού?...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εκ πεποιθήσεως είμαι κατά.

Προσφάτως έχω βάλει λίγο νερό στο κρασί μου....διότι ανάγκα....

πάντως το αποφεύγω

Απο το 2004 που πρωτοαπέκτησα φούρνο μικροκυμάτων τον χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά, όντως μόνο για ζέσταμα. Δε τον φοβάμαι, ούτε μου έχει παρουσιαστεί κάτι στα τόσα χρόνια χρήσης.. Εξ'άλλου, κάνω τόσα άλλα βλαβερά για την υγεία που δε δίνω σημασία πιά. Αλλά δεν είναι και για όλα τα φαγητά. Σε μερικά τους χαλάει λίγο την υφή, επειδή τους αφαιρεί την υγρασία. Πχ αν ζεστάνεις τυροπιτάκια, μαμαλιάζουν και δε λέει. Αλλά για κρεατικά, όσπρια, σούπες, ψωμιά, ζυμαρικά κλπ είναι ο,τι πρέπει.

Χρησιμοποιω κ εγω με φειδω για ζεσταμα, κ παντα στο πισω μερος του μυαλου μου ειχα καποιες αμφιβολιες ως προς την ασφαλεια του στο σκελος της υγειας. Ωστοσο αν και εψαξα δεν βρηκα κατι το εμπεριστατωμενο που να με αποτρεπει απο την χρηση του.

Πρόσφατα αγοράσαμε καινούριο, γιατί ο παλιός τα'φτυσε.

Καθημερινή χρήση.

99% για ζέσταμα, αλλά ....

Ο καινούριος έχει και grill, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε αυτόνομα, είτε σε συνδυασμό με τα μικροκύματα, άρα μάλλον θα χρησιμοποιηθεί και για κανένα ψιλοψησιματάκι.

Νίκο έχεις κάνει το τεστ με το κινητό να δεις αν έχει σήμα μέσα στον φούρνο με κλειστή την πόρτα?

Αν όχι, κάντο άμεσα.

Αν έχει σήμα μέσα στον φούρνο με κλειστή την πόρτα, τότε .... όταν αυτός είναι σε λειτουργία .... εσείς ΜΑΚΡΙΑ.

Μια χαρά είναι για ζέσταμα ,καταπληκτικός και για ξεμπαγιατεμα ψωμιού (βαλε για 10 δευτερόλεπτα,όχι παραπάνω, το μπαγιάτικο ψωμί μέσα και κάθε είδους ζύμη ,ειδικά το  τσουρέκι το αγοραστο το κάνει....σαν χειροποίητο, & γίνεται φρέσκο).

Σούπερ και για ζέσταμα γάλακτος .

Νίκο έχεις κάνει το τεστ με το κινητό να δεις αν έχει σήμα μέσα στον φούρνο με κλειστή την πόρτα?

Αν όχι, κάντο άμεσα.

Αν έχει σήμα μέσα στον φούρνο με κλειστή την πόρτα, τότε .... όταν αυτός είναι σε λειτουργία .... εσείς ΜΑΚΡΙΑ.

δεν το ξερα... ok όμως... μόλις πέρασε το τεστ ο γεράκος μου... βέβαια έχασα μια ευκαιρία να ψήσω εύκολα την Σοφία να πάρουμε χωρίς γκρίνια έναν σύγχρονο hi tech που έχω βάλει στο μάτι...?

ΥΓ. Στράτο έπρεπε να δεις το βλέμμα της όταν (χωρίς να πω τίποτα πριν) άνοιξα τον φούρνο και έβαλα μέσα το κινητό μου....?

Απο το 1992 υπαρχει σπιτι φουρνος μικροκυματων, με grill. 

Ειμαστε ακομα ζωντανοι.....

Να προσθέσω, με χρήση περιστασιακή και όχι καθημερινή. Κάνα ζέσταμα φαγητού, κάνα ζέσταμα φλιτζανιού νερού.

Εχω μεγαλώσει ένα παιδί και με έχει σώσει.

Απο το ζέσταμα στο μπουκάλι το γάλα ξημερώματα σε ακριβή θερμοκρασία σώματος (το ετοίμαζα πριν κοιμηθώ και το έβαζα στο ψυγείο), μέχρι καθημερινό ζέσταμα στο βραδινό γεύμα.

Κράτησε 20 χρόνια και πήρα καινούργιο.

Για μένα σημαντική προδιαγραφή είναι τα preset ζεστάματος για να μην προγραμματίζω κάθε φορά. 

ΥΓ Αυτό με το κινητό πρώτη φορά το ακούω και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια επιστημονική βάση για να το πάρουμε τις μετρητοίς. Για πες περισσότερα Στράτο.

και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια επιστημονική βάση για να το πάρουμε τις μετρητοίς.

So let's get one thing straight— microwaves do emit radiation, technically speaking, but it's not the DNA-damaging radiation we're used to hearing about. Microwaves, along with radio waves from (you guessed it) radio and cell phone towers, are types of non-ionizing radiation

https://greatist.com/health/are-microwaves-really-health-hazard#1

ΥΓ Αυτό με το κινητό πρώτη φορά το ακούω και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια επιστημονική βάση για να το πάρουμε τις μετρητοίς. Για πες περισσότερα Στράτο.

οι φούρνοι έχουν θωράκιση ώστε να μην διαρρέει προς τα έξω η ραδιομαγνητική ακτινοβολία.

Συνεπώς και ένα κινητό όταν μπει μέσα και ο φούρνος κάνει σωστή απομόνωση πρέπει να χάσει το σήμα παντελώς.

Τα μικροκύματα είναι ένας τύπος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν χρησιμοποιώντας υψηλά επίπεδα συγκεκριμένης συχνότητας ακτινοβολίας RF (στο φάσμα μικροκυμάτων) για τη θέρμανση τροφίμων.

Τα μικροκύματα δεν χρησιμοποιούν ακτίνες Χ ή Γάμμα και δεν κάνουν τα τρόφιμα ραδιενεργά.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε τα μικροκύματα να περιέχονται μέσα στον ίδιο τον φούρνο. 

https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/radiofrequency-radiation.html#:~:text=Microwave ovens work by using,microwave spectrum) to heat foods.&text=Microwaves do not use x,contained within the oven itself.

https://www.fda.gov/radiation-emitting-products/resources-you-radiation-emitting-products/microwave-oven-radiation

Στον δικό μου φούρνο δεν είναι δυνατόν να δω μέσα απο το φιμε θωρακισμένο τζάμι για να δω αν έχει σήμα το κινητό. Εσείς πως το είδατε;

Μετανοείτε!!!

Όσοι τρώνε από φούρνο μικροκυμάτων έχουν πάρει το ΧΑΡΑΓΜΑ?.

Στον δικό μου φούρνο δεν είναι δυνατόν να δω μέσα απο το φιμε θωρακισμένο τζάμι για να δω αν έχει σήμα το κινητό. Εσείς πως το είδατε;

Στους περισσότερους φούρνους φαίνεται, επίσης έχουν και φως.

Αλλά αν δυναμώσεις την ένταση πιστεύω να το ακούσεις.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν είναι (με επιστημονικές μελέτες) βλαβερή η ακτινοβολία των μικροκυμάτων, όμως δεν αισθάνομαι άνετα όταν ξέρω ότι μπορεί να την δέχομαι.

Και το τεστ με το κινητό, είναι για να δεις αν είναι καλή η θωράκιση του φούρνου όταν είναι σε λειτουργία.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν είναι (με επιστημονικές μελέτες) βλαβερή η ακτινοβολία των μικροκυμάτων, όμως δεν αισθάνομαι άνετα όταν ξέρω ότι μπορεί να την δέχομαι.
μα μόλις σε παρέπεμψα σε επιστημονικά δεδομένα

Τα μικροκύματα είναι ένας τύπος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν χρησιμοποιώντας υψηλά επίπεδα συγκεκριμένης συχνότητας ακτινοβολίας RF (στο φάσμα μικροκυμάτων) για τη θέρμανση τροφίμων.

Τα μικροκύματα δεν χρησιμοποιούν ακτίνες Χ ή Γάμμα και δεν κάνουν τα τρόφιμα ραδιενεργά.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε τα μικροκύματα να περιέχονται μέσα στον ίδιο τον φούρνο. 

https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/radiofrequency-radiation.html#:~:text=Microwave ovens work by using,microwave spectrum) to heat foods.&text=Microwaves do not use x,contained within the oven itself.

https://www.fda.gov/radiation-emitting-products/resources-you-radiation-emitting-products/microwave-oven-radiation

Για μένα σημαντική προδιαγραφή είναι τα preset ζεστάματος για να μην προγραμματίζω κάθε φορά. 

Ω, ρε φίλε, εσύ έχεις πεταλιέρα, όχι φούρνο.

Εγώ είμαι του αναλογικού.

Γυρνάω τα κουμπάκια και παίζω με τον χρόνο και το gain.

μα μόλις σε παρέπεμψα σε επιστημονικά δεδομένα

Βρε ναι, εντάξει.

Απλά ξαναλέω ότι δεν αισθάνομαι άνετα αν ξέρω ότι δέχομαι αυτή την ακτινοβολία.

Με το κινητό και το ασύρματο τηλέφωνο πως τα πας;

Αν δεν ακτινοβολούσαν ραδιοκύματα δεν θα λειτουργούσαν.

Τα FM; Αφου έχεις δέκτη και τα πιάνει, εσυ δεν τα πιάνεις; Αρα υπάρχουν για να λειτουργεί το ραδιόφωνο αλλά δεν είναι βλαβερά. 

Τελος πάντων εγω ξέρω πως είμαι ήδη με το ένα πόδι στον τάφο και είμαι υγιής ακόμα, παρα το γεγονός πως έχω εκτεθεί χωρίς να το ξέρω για δεκαετίες σε διάφορα ήδη ακτινοβολίας βλαβερές και μη. Και ο ήλιος ακτινοβολεί και ξέρουμε τις βλαβερές συνέπειες αλλά όλοι και όλες στην ξαπλώστρα είναι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back