- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 2,493
Έστειλα ένα mail στο τεχνικό τμήμα της Rode. Αναμένω απάντηση...
δεν θέλω να βάλω υποψίες, αλλά ένα search για Mute mode στο νετ δεν έδωσε κάποιο αποτέλεσμα.
Μιλάνε για θέματα υγρασίας γενικά, αλλά ίσως αυτή είναι εσωτερική πληροφορία του σέρβις τους.
Εχε το στα υπόψη πριν πάρεις αποφάσεις.
Ή ψάξε περισσότερο.
Είναι περίεργα. Άλλα πυκνωτικά μικρόφωνα, πολύ πιό ακριβά, τα έχουμε χύμα έξω και ποτέ δεν παρουσίασαν τέτοια θέματα.Τελικά, Μανώλη, δεν ήταν περίεργα τα πράγματα...
Αυτό ακριβώς εννοώ.Από την άλλη, θα ήταν περίεργο να συμβαίνει αυτό μονο με τα rode και όχι με αντίστοιχα μικρόφωνα άλλης εταιρίας...
Ναι, Αθήνα.Στην Αθήνα (νομίζω από Αθήνα είσαι) δεν έχετε πολλή υγρασία γενικότερα. Πολύ ξηρό κλίμα και θα μου έκανε εντύπωση να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα εκεί.
Αν ηταν προβληματικα δεν θα έδιναν 10 χρονια. Παντως τουλαχιστον εδω οσοι τα εχουν δεν εψουν θεμαΈκανα κάμποσο ψάξιμο στο νετ. Δεν βρήκα κάτι για safe mode ή mute κλπ. Αυτό που βρήκα ήταν ότι καποιο είχαν ακριβώς την ίδια εμπειρία με εμένα, και ακόμα περισσότεροι ειχαν γενικότερα προβλήματα με την υγρασία. Είναι, όντως, πολύ ευαίσθητα στην υγρασία, και χρειάζονται σωστή αποθήκευση (εφόσον υπάρχει θέμα με υγρασία).
Αυτό που επίσης ανακάλυψα, και δεν το είχα ψάξει διότι νόμιζα ότι δεν υπήρχει λόγος να το ψάξω, ήταν ότι γενικότερα πρόκειται για πολύ προβληματικά μικρόφωνα. Ίσως γι' αυτό δίδουν 10 χρόνια εγγύηση. Παντού νήματα για δυσλειτουργίες. Εάν το έψαχνα, πιθανόν να αγόραζα προιόν από άλλη εταιρεία.
Απο την αλλη 75% υγρασια εχω μονο στο μπανιο για 10 λεπτα
Για να πω την αλήθεια, α) δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το συγκεκριμένο μικρόφωνο και β) στον χώρο που υπάρχουν τα μικρόφωνα δεν νομίζω να υπάρχει τόσο υγρασία.Αυτή την εποχή δεν μπορω να ρίξω την υγρασία κάτω από 60 με τίποτα.
Με αυτο ηχογραφεις τις κιθαρες σου, ή με το E906?
Και μια τελευταια ερωτηση...
Τι αποσταση εχει το ντ1 απο το μεγαφωνο? Γυρω στα 5-6εκ?