Συμβατός εξοπλισμός με iOs Big Sur

Λίνα Ζηνά

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γειά και χαρά σε όλους!
Απ'οτι καταλαβαίνω την πάτησα για τα καλά με την αναβάθμιση των iOs σε Big Sur και δεν μπορώ να εγκαταστήσω την κάρτα ήχου μου Focusrite Saffire pro 14 αφενός γιατι η εταιρία δεν αναβαθμίζει πια αυτή την σειρά interfaces αφαιτέρου γιατι απ'οτι διαβασα τα Big Sur δεν υποστηρίζουν εξιπλισμό 32bit πλέον. 
Υπάρχει καποιος που να γνωρίζει για το θέμα;
Δηλαδή αν τολμώ να καταλάβω, πρέπει να αγοράσω αλλο εξοπλισμό;

Ευχαριστώ!

Καλού κακού στείλε ένα email στην κατασκευάστρια εταιρεία μήπως υπάρχει κάποια λύση, έστω και με περιορισμούς.

Δεν έχω ιδέα τι είναι το Big Sur, το λέω για να μην δημιουργηθεί η  εντύπωση ότι ειμαι κανένας ειδήμονας. Η πολιτική του συγκεκριμένου κατασκευαστή είναι να σε εξαναγκάζει να πετάξεις τα παλιά προϊόντα του και να πάρεις τα καινούρια προϊόντα του, καλά το κατάλαβες.

Δεν έχω ιδέα τι είναι το Big Sur, το λέω για να μην δημιουργηθεί η  εντύπωση ότι ειμαι κανένας ειδήμονας. Η πολιτική του συγκεκριμένου κατασκευαστή είναι να σε εξαναγκάζει να πετάξεις τα παλιά προϊόντα του και να πάρεις τα καινούρια προϊόντα του, καλά το κατάλαβες.
Όχι μόνο ο συγκεκριμένος κατασκευαστής, δυστυχώς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι μόνο ο συγκεκριμένος κατασκευαστής, δυστυχώς.
Oι υπόλοιποι σε αναγκάζουν να πάρεις καινούριο απροσδιόριστα, αυτός ο συγκεκριμένος έχει οικοσύστημα που αν επενδύσεις σε πηγαίνει (μην πω την λέξη) μετά, μεγάλη επιτυχία.

Windows ρε!, (στάλθηκε από Linux)

Δηλαδή αν τολμώ να καταλάβω, πρέπει να αγοράσω αλλο εξοπλισμό;
Η Apple έχει μια "μαγική" εφαρμογή που λέγεται Timemachine. Εάν έχεις προνοήσει να την έχεις ενεργή και δεν έχεις πολλές μέρες που έκανες το update, η μόνη (και πιο γρήγορη) λύση είναι να επαναφέρεις το παλιό σου λειτουργικό. Εμένα με έχει σώσει αρκετές φορές. Τα λειτουργικά δεν είναι παιχνίδια να τα αλλάζουμε χωρίς διάβασμα. Την έχω πατήσει αρκετές φορές ώστε να είμαι πια προσεκτικός. 

Τώρα οι εξοπλισμοί -ατυχώς- δεν κρατάνε για πάντα. Ακολουθούν την εξέλιξη.

Η πολιτική του συγκεκριμένου κατασκευαστή είναι να σε εξαναγκάζει να πετάξεις τα παλιά προϊόντα του και να πάρεις τα καινούρια προϊόντα του, καλά το κατάλαβες.
Η Focusrite δεν είναι προϊόν της Apple...νομίζω!

Με αναγκάσατε να αναζητήσω big sur, κάτι που δεν ήθελα να υπάρχει στο ιστορικό μου.
για αυτό το λόγο έγινε η αναβάθμιση:
https://discussions.apple.com/thread/6773395
Είναι εύκολο να υποθέσει κανείς ότι η αναβάθμιση αυτή είναι καλή για αυτόν μια και δεν πετάει κόκκινες προειδοποιήσεις ότι το υλικό σου θα υπολειτουργεί μετά την αναβάθμιση ή δεν θα δουλεύει καθόλου. εκεί που εσείς βλέπετε εξέλιξη εγώ βλέπω απάτη

Την απλ την βρίζαμε παλιά από φόβο γιατί έγινε πολύ μεγάλη πολύ απότομα και θεωρούσαμε ότι με μια τέτοια επιτυχία ως παράδειγμα θα ακολουθήσουν το δρόμο  του οικοσυστήματος τα πάντα, τελικά δεν έγινε έτσι οπότε <3, μια χαρά είναι η απλ, αρκεί να καταλαβαίνει κανείς ότι όπως δεν αγοράζεις ενα πολυτελές αυτοκίνητο πάνω από τα μέτρα σου γιατί δεν θα έχεις να το συντηρήσεις έτσι δεν αγοράζεις και απλ. Για την απλ χρειάζεται αυτή η επισήμανση γιατί η αγορά των προιονων της είναι μέσα στις δυνατότητες του μικροαστού.

[αυτό δεν είναι ένα προσωπικό μήνυμα]

Την απλ την βρίζαμε παλιά από φόβο γιατί έγινε πολύ μεγάλη πολύ απότομα και θεωρούσαμε ότι με μια τέτοια επιτυχία ως παράδειγμα θα ακολουθήσουν το δρόμο  του οικοσυστήματος τα πάντα
Η Αpple ήταν μεγάλη από της αρχή της. Ας μην ξεχνάμε ότι το Photoshop (και διάφορα άλλα που υπήρχαν) για Pcs βγήκε 5-6 χρόνια μετά λόγω αδυναμίας των Pcs να το υποστηρίξουν. [αυτό δεν είναι ένα προσωπικό μήνυμα] Είναι ιστορικό γεγονός.

Μπερδεύουμε την Αpple με τα iPhones. H Αpple απευθύνεται σε ένα μικρό ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ κοινό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι αλλαγές λειτουργικού (τουλάχιστον στην Αpple), δεν είναι παιχνιδάκι και (συνήθως) επιφέρουν μεταβολές προς το καλύτερο στους συγκεκριμένους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ κλάδους. Ενίοτε είναι επίπονες. Θα θυμίσω στους παλιούς την μετάβαση από Power Pc σε Intel (γύρω στο 90κάτι) που μας πήρε κανένα χρόνο να τα βάλουμε στη τάξη.

δεν συμβαίνει μόνο στις ταπεινές focusrite

https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=32107
δεν φταίει η Αpple όταν δεν διαβάζουμε....Αντιγράφω από την Motu. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αναβαθμίσουμε ένα λειτουργικό όταν δεν έχουμε κατανοήσει τα προβλήματα και πλεονεκτήματα που θα δημιουργήσει.

Τέλος πάντον εάν η κοπέλλα έχει ενεργοποιημένο timemachine δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος?

Apple has announced macOS® Big Sur (version 11.0) and a new line of M1-powered Macs.

MOTU products are not yet qualified for use with the new M1-powered Macs. Please check back here for future announcements regarding compatibility with M1-powered Macs.

Please carefully read the compatibility information below before you upgrade your Intel-based Mac to macOS Big Sur.

αυτο το παθαίνεις πάντως όταν η εταιρεία αλλάζει πλάνο.

Πχ εγώ μετά από σχεδόν 3-4 χρόνια συμβίωσης με παλιό mac mini g4 με άψογη συμπεριφορά σ αυτό που ήθελα αναγκάστηκα να το βάλω στην άκρη γιατί η εφαρμογή που χρησιμοποιούσα αποφάσισε να εγκαταλείψει τον g4.

Ιδίως όταν πρόκειται για μικρές εταιρείες που υπολογίζουν το target group που έχουν σε κάθε πλατφόρμα, τα βάζουν κάτω και υπολογίζουν αν τους συμφέρει.

Γενικά σήμερα που το harware εξαρτάται αρκετά από το software δεν μπορείς να θεωρείς ότι θα δουλεύεις με τα χ μηχανήματα επ άπειρον.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back