Electric Guitar Pickup Shootout

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για συγκριτικό βίντεο μαγνητών, μιας και οι κιθάρες δεν είναι κοινές, είναι όμως μια πολύ ωραία παρουσίαση όλων των γνωστών τύπων που κυκλοφορούν.

Η αλήθεια είναι πως μου έκανε εντύπωση η έντονη διαφορά του P90 απο τους λοιπούς μονοπήνιους.

Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι lipstick με τον woody tone και οι mini humbuckers που δεν απέχουν απο τους Wide range και δίνουν την αίσθηση ισορροπημένου φάσματος.

Αυτά βέβαια αφορούν περισσότερο τα μουσικά είδη που έχω στην κούτρα μου αλλά απ' όλους του τεστ, αναρωτιέμαι τον λόγο ύπαρξης των toaster... Σοβαρά τώρα;?

αναρωτιέμαι τον λόγο ύπαρξης των toaster... Σοβαρά τώρα;

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ? 

Ειναι η ΕΠΙΤΟΜΗ του Jangle & εχει παιξει εναν...καπΓοιο ? ρολο στην ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ της ΠΟΠ/ΡΟΚ μουσικης οπως την γνωριζουμε σημερα.... βεβαια εχεις και τα ΔΙΚΙΑ σου γιατι ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ που εκανε το βιντεο ΔΕΝ κΣερει ΠΩΣ χρησιμοποιουμε μια Ricky  αλλα και ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ με μια Ricky....αν επαιζε ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΚΟΡΝΤΑ (ξερεις απο αυτα που αποτελουν το 90% της ποπ/ροκ μουσικης παραγωγης  τιποτα το σημαντικο δηλαδη ? )...  πολυ απλα θα αναρωτιωσουν για την υπαρξη ΟΛΩΝ των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ μαγνητωνΕ... με ντριγκι ντρικγκι του ΕγεΟΥ τα μπλουζ και 10 κιλα ντιστοσΣιο  τι toaster να ακουσεις....

512af4ZdzzL._AC_.jpg

a73596cd98fd231cf8dbeb167a12aef4.jpg

3b8d8763dda88ad9a9decdb3d24c3d5b.jpg

pt_65_rick1997.jpg

03_RICK.jpg

John Foggerty

images

6b59ba1eaa37077ccb60a30b94591172.jpg

fe51c395abe6d797f0544a4bfd1f06b1.jpg

big_JA001SH_prnt.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μάλλον δεν γνώρισες τον πρώτο.

Ο Marc Knopfler θα ήταν iconic με Stratocaster (Sultan of swing) και όχι επειδή έπαιξε και με Les Paul αν με πιάνεις.
Μπρε εντάξει τον γνώρισα, αλλά άργησα να καταλάβω το point σου...

...και για να είμαι on topic, οι tron μάλλον μου άρεσαν περισσότερο από ότι άκουσα στο βίντεο.

Άν και δεν αναφέρονται οι χορδές..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε κάτι τέτοια βιντεάκια καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη σημασία έχει η φαντασία του εκάστοτε reviewer. Αυτά που έπαιξε ο συγκεκριμένος δεν μου "είπαν" τίποτα ώστε να μπορέσω να βγάλω χρήσιμα, για εμένα, συμπεράσματα. Τώρα θα μου πεις και τι περίμενες ν' ακούσεις ρε φίλε, δεν ξέρω αλλά ειδικά το clean bridge θέμα δεν μου άρεσε καθόλου.

Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση, το πόσο θηριώδης μου ακούστηκε ο P-90 και ότι η jaguar μου άρεσε περισσότερο απ' όλες τις fender σε όλες τις θέσεις. Καλά όταν μπήκε το drive, πέρα από τα πολύ χοντρά, δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα

Σε κάτι τέτοια βιντεάκια καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη σημασία έχει η φαντασία του εκάστοτε reviewer. Αυτά που έπαιξε ο συγκεκριμένος δεν μου "είπαν" τίποτα

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν με έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ κιθαρίστα (εντάξει μιλάμε για ψιλοτερας) που παίζει με διαφορετικούς μαγνήτες στην ΊΔΙΑ κιθάρα και δεν παίζει αηδιες

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν με έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ κιθαρίστα (εντάξει μιλάμε για ψιλοτερας) που παίζει με διαφορετικούς μαγνήτες στην ΊΔΙΑ κιθάρα και δεν παίζει αηδιες

αυτός δεν είναι κανονικός κιθαρίστας.

μιλάμε για ψιλοτερας

Στην αρχή νόμιζα "ψηλότερος", και λέω τι στο καλό λάθος θα το έγραψε.

Στην αρχή νόμιζα "ψηλότερος", και λέω τι στο καλό λάθος θα το έγραψε.

Είναι από τους πολύ αγαπημένους μου και είχα την τύχη να τον γνωρίσω τα.... αρχαία χρόνια σε μια συναυλία της PJ Harvey.

Φοβερός τύπος

https://www.premierguitar.com/authors/825-joe-gore

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η ιστοσελίδα του

https://www.joegore.com/

παλιά τον έβλεπα πολύ, τον είχα εντοπίσει ότι είχε κανιβαλίσει βάρβαρα μια deluxe για να την δοκιμάσει, ευτυχώς μετά νομίζω την αποκατέστησε

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ? 

Ειναι η ΕΠΙΤΟΜΗ του Jangle & εχει παιξει εναν...καπΓοιο ? ρολο στην ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ της ΠΟΠ/ΡΟΚ μουσικης οπως την γνωριζουμε σημερα.... βεβαια εχεις και τα ΔΙΚΙΑ σου γιατι ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ που εκανε το βιντεο ΔΕΝ κΣερει ΠΩΣ χρησιμοποιουμε μια Ricky  αλλα και ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ με μια Ricky....αν επαιζε ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΚΟΡΝΤΑ (ξερεις απο αυτα που αποτελουν το 90% της ποπ/ροκ μουσικης παραγωγης  τιποτα το σημαντικο δηλαδη ? )...  πολυ απλα θα αναρωτιωσουν για την υπαρξη ΟΛΩΝ των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ μαγνητωνΕ... με ντριγκι ντρικγκι του ΕγεΟΥ τα μπλουζ και 10 κιλα ντιστοσΣιο  τι toaster να ακουσεις....
Από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω μαζί σου 100%.

Απο πολυ νωρίς στη μουσική μου "σταδιοδρομία", κατάλαβα ότι "καθείς εφ'ω εταχθει".

Είχα γράψει κάπου στα 80's ένα νιουγουεβαδικο ριφ (έκανα και τέτοια με μια μπαντα) που περιείχε μεγάλα ανοιχτά ακκορντα και μικρά τρίφωνα ακκορντα στα καντινια και που οποία κιθάρα κι αν χρησιμοποιουσα (ακόμα και τελε που πίστευα ότι θα έκανε ταμάμ), δεν μου "καθόταν" όπως ήθελα ακριβώς.

Μέχρι που δοκίμασα με μια Ρίκι.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back