Δεν παρακολουθούσα τότε, από ότι βλέπω εκεί αναλύετε τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό... αυτό εδώ το θέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για flameΤο έχουμε εξαντλήσει το θέμα πριν κανά χρόνο...
και το κλεισαν το μαγαζί
1 ώρα πριν, Άγιος είπε
Εμένα δεν μου αρέσουν οι les paul γιατί είναι πολύ rock (γούστα) κατά τα άλλα είναι ωραία εμφανισιακά με απαράδεκτη ποιότητα κατασκευής, όχι μόνο για τα λεφτά της αλλά για οποιαδήποτε κατηγορία τιμής, πάρτε εδώ αυτόν τον χαρούμενο τύπο
έλα μη βαριέσαι κάνε μια μικρή λίσταΑρχηγέ μου ψάξε την λίγο παραπάνω γιατί σχεδόν οτιδήποτε έχεις γράψει στο ποστ σου είναι άκυρο....
Φιλικά πάντα...
έλα μη βαριέσαι κάνε μια μικρή λίστα
κάποια μπράτσα σκεβρώνουν ευκολότερα από άλλα, χρησιμοποίησα την λέξη ''γερή'', εκτός θέματος το σχόλιο1. Το truss rod δεν το ρυθμίζουμε επειδή η κιθάρα δεν είναι.... γερή..το ρυθμίζουμε γιατί οι διαφορές στην υγρασία επηρεάζουν το relief του μπράτσου.
πολλές φωτογραφίες στο ίντερνετ σε βγάζουν λάθος, το σπάσιμο δεν συμβαίνει κατά μήκος κάποιας κόλλησης αλλά διατρέχει τυπικά το σκάψιμο για το truss rod και μάντεψε τι άλλο! τις βίδες της χαζοταπας!2.το ... σπάσιμο του headstock των Gibson (που συμβαίνει μόνο αν είσαι βλαξ και σου πέσει κάτω αγαρμπα) δεν "συμβαίνει" λόγω της θέσης του tr adjuster αλλά λόγω της γωνίας του κολλήματος του headstock, laminated μπράτσα maple και "τακούνι" στην πίσω μεριά μαζί με μικρότερη γωνία χρησιμοποιήθηκαν στα 70s από την Gibson για να γίνουν πιο γερά αλλά ,κατά τους traditionalists,μαζί με τα 1300 κιλά που ζυγιζαν τα laminated bodies τους οι κιθάρες μόνο σαν Les Paul δεν ακούγονταν...
ρε συ διάβασε μια τι γράφω :Ɗ3.H Fender δεν έβαλε,στα μοντέρνα μόνο μοντέλα της,το access του tr adjuster στο headstock "χωρίς λόγο" αλλά γιατί έτσι δεν χρειάζεται να βγάλει κάποιος το μπράτσο για να το ρυθμίσει
μαστόροι βλέπουνε τι γράφουμε εδώ4.Πως θα μπει σε long tenon κιθάρα tr adjuster στο neck heel μόνο εσύ κΣερεις ?
η les paul υποφέρει ρώτα να σου πούνε5.Η συντριπτική πλειοψηφία των κιθαρωνΕ στο headstock έχουν το tr adjuster και δεν υποφέρουν σε τίποτα..
γιαυτο λέω ότι το έκανε ''χωρίς κανένα λόγο'' η fender, σε μια les paul έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης αυτό, αν το έκαναν όπως το φαντάζομε θα μπορούσα ακόμη και να αγοράσω!6.Σε bolt on κιθάρες η ροδέλα στο neck heel χρησιμοποιείται από τα 60s σε φτηνές ιταλικές κιθάρες και αργότερα από την Music Man ,το έκανε και η Fender στη σειρά elite πριν λίγα χρόνια και φυσικά είχε παταγωδη εμπορική αποτυχία..
γιαυτο μιλάω μια minimum και για καθόλου αλλαγή του traditional, στην τελική άμα οι pureιστες χαλιοντουσαν με μια τέτοια βελτίωση, τότε πραγματικά δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς7. Γενικά όταν είσαι μια από τις "big four" κατασκευαστές εταιρείες ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ κιθαρων you better stick to the original design αλλιώς ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ οικονομικά.
δεν έχω αντίρρηση, μιλάω για μια βελτίωση
και σε solid, το headstock χωρίς το σκάψιμο που προτείνω θα έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες σε μια ατυχία9.ελαφριά hollow body Les Paul υπάρχει... λέγεται 335 ?... φυσικά ουδεμία σχέση έχει ο ήχος της με Les Paul ακριβώς επειδή είναι... ελαφριά hollow body ?
κάποια μπράτσα σκεβρώνουν ευκολότερα από άλλα, χρησιμοποίησα την λέξη ''γερή'', εκτός θέματος το σχόλιο
πολλές φωτογραφίες στο ίντερνετ σε βγάζουν λάθος, το σπάσιμο δεν συμβαίνει κατά μήκος κάποιας κόλλησης αλλά διατρέχει τυπικά το σκάψιμο για το truss rod και μάντεψε τι άλλο! τις βίδες της χαζοταπας!
ρε συ διάβασε μια τι γράφω :Ɗ
μαστόροι βλέπουνε τι γράφουμε εδώ
η les paul υποφέρει ρώτα να σου πούνε
γιαυτο λέω ότι το έκανε ''χωρίς κανένα λόγο'' η fender, σε μια les paul έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης αυτό, αν το έκαναν όπως το φαντάζομε θα μπορούσα ακόμη και να αγοράσω!
γιαυτο μιλάω μια minimum και για καθόλου αλλαγή του traditional, στην τελική άμα οι pureιστες χαλιοντουσαν με μια τέτοια βελτίωση, τότε πραγματικά δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς
δεν έχω αντίρρηση, μιλάω για μια βελτίωση
και σε solid, το headstock χωρίς το σκάψιμο που προτείνω θα έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες σε μια ατυχία
(άθλος οι παραθέσεις)
18 hours ago, Άγιος said:
Εμένα δεν μου αρέσουν οι les paul γιατί είναι πολύ rock (γούστα) κατά τα άλλα είναι ωραία εμφανισιακά με απαράδεκτη ποιότητα κατασκευής, όχι μόνο για τα λεφτά της αλλά για οποιαδήποτε κατηγορία τιμής, πάρτε εδώ αυτόν τον χαρούμενο τύπο
Εμένα δεν με ενοχλεί που παίζει κιθάρα ενώ είναι άλλο το θέμα υποτίθεται, βρίσκω ενοχλητικούς γενικά κάτι τύπους που έχουν μια σταθερή θετική ενέργεια, αμετακίνητη, ανεξάρτητα από το θέμα για το οποίο μιλάνε, το βλέπω και στο ίντερνετ και στη ζωή, και πιστεύω ότι είναι κάποιου είδους εκπαίδευση που έχουν περάσει... ώστε να φαίνονται κοινωνικά υγιείς (?) δηλαδή αν δεν γελάς χωρίς λόγο ή πολύ δύσκολα θεωρείσαι ανισόρροπος σήμερα... κάτι δεν πάει καλά με σένα (παιδικά τραύματα, ενδεχόμενο school shooting, παίζουν πολλά) ενώ αυτός είναι ισορροπημένοςOT αλλά αυτά τα χαρούμενα βίντεο πολύ με τη δίνουν.
υποτίθεται θα μας πει κατι για τις κιθάρες και μας ρίχνει προκαταβολή 1 λεπτό σολιές.
Κουλ
Mπορεί να σου πέσει και γάρμπικα?το ... σπάσιμο του headstock των Gibson (που συμβαίνει μόνο αν είσαι βλαξ και σου πέσει κάτω αγαρμπα)
Οι μισοί κιθαρίστες με Λες Πολ είναι βλάκες δηλαδή