Θραααασ Μέταλ στα σκαρια

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Προβολή συνημμένου thrash.mp3

Λογικα αυτο που προσπαθω να παιξω ειναι thrash.

Θελω να σάξω ενα τετοιο κομματι με τετοιους ηχους, αλλα δεν εχω ιδεα ουτε τι μπασογραμμες θελει, ουτε τι τυμπανα, χρονους κλπ. Εβαλα συμβατικα τυμπανα για να παιξω απανω.

Κανα κομματι ενδεικτικο να ακουσω?

(Ηπια πολλους καφεδες το πρωι....)

Metallica αυστηρά μέχρι το 1988 και μετά Megadeth ?

Πέρα από την πλάκα, ωραίες ιδέες, ακόμα και τα τύμπανα δεν ακούγονται παράταιρα, ο Ulrich με τέτοια grooves είναι εκατομμυριούχος. 

Θα τα βάλω και αυτά, αλλά δεν θέλω να παίζω με αυτά σε όλο το κομμάτι...

Κάνα κομμάτι συγκεκριμένο σου΄έρχεται στο μυαλό από megadeth?

Σου ποστάρω 3 κομμάτια σχετικά κοντά στην ταχύτητα και το vibe του δικού σου. Έχουν πολύ πιο thrash κομμάτια, αλλά ξεφεύγουν μετά οι ταχύτητες. 

Κάτι που δεν έγραψα πριν. Αν σε ενδιαφέρει να γράψεις τέτοια μουσική και να είναι πιο "πειστική", δούλεψε την πένα σου. Δεν έχει αρκετό attack στα ρυθμικά, θέλει περισσότερη ένταση. Το lead πολύ ωραίο!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστω Bill!

Θα το φερω στα μετρα μου. Συνηθεια ειναι.

Γιώργο το Θρας είναι ολόκληρη ιστορία, αυτο που παίζεις είναι απο το "sad but true" του black album όταν οι metallica είχαν κόψει ταχύτητα. Επίσης θυμίζει στην φρασεολογία πρώιμες μπαντες της προ-θρασ εποχης, π.χ. 1ος Anthrax, οταν ήταν ακόμη μέταλ.

Αν θες να παίξεις thrash, θα πρέπει να ακούσεις το "bonded by blood" exodus, τον δίσκο ορόσημο του Thrash.

βασικά χαρακτηριστικά του πρώτου thrash :

- φωνητικά επηρεασμένα απο punk/hardcore --> crossover

- riffs επίσης επηρεασμένα απο hardcore

- ηχος βαρύς μεταλικός, scooped mids, πολλά μπασα και πρίμα

- drummers ΑΨΟΓΟΙ, ταχύτατοι, τεχνικότατοι, αποκλειστικά με δι-κασα σετ

- σολο λίγα, έως και ανύπαρκτα, ίσα ίσα να περάσει η ώρα (!!) - αν και το θρασ έβγαλε και κιθαριστάρες

πέρα από τι θα σου πούνε γενικά για Big4, οι δύο δισκάρες που ξεχειλίζουν thrash, ο πρώτος , πιο παλιός, ο άλλος της ώριμης εποχής είναι αυτοί :

^^ ακου το slaves of pain

ouarghhhhhhhhhh!!!

τωρα για να μάθεις να παίζεις, μπορείς να αρχίσεις με τα απλά, π.χ metallica 1ος δίσκος, π.χ. "hit the lights" θα σε βοηθήσει στο muting. Ενα δείγμα ακουσες και στο γρηγορο τμημα απο το δικό μου προσφατο track, εκεί στο 01:50

οι megadeth πως μπήκαν στην 4αδα, ένας Θεός ξέρει (ίσως λόγω peace sells), αυτό δεν είναι thrash.

"James Hetfield: Αναζητώντας  την ουρα απο το main riff του sad but true... και Dave Mustaine:Warming Up for Cryptic Writings"

Mε λιγα λογια... Πολυ ωραιο!!! 

Υγ. Δεν ειναι thrash  ?

Θα το ξανακουσω Αχιλλεα!

Δεν θελω να παιξω θρας, απαραιτητα. Θελω να προχωρησω αυτο που ξεκινησα, στο υφος αυτο. Μπολικες μελωδιες και σολο θα εχει.

Απλα το ονομασα thrash, χωρις να ξερω καλα καλα τι ειναι  thrash. Μονο metallica εχω ακουσει κατα καιρους με παρομοιο ηχο.

Γιώργο, απο metallica, δισκάρα thrash είναι το "ride the lightning" και το "master of puppets", το οποίο είναι και διαχρονικό αριστούργημα.

Παντως και οι 2 αυτοί δίσκοι είναι πολύ δυσκολοι στο παίξιμο. Ακου π.χ. "fight fire with fire" πολύ δύσκολο. Για αυτο σου είπα, "hit the lights" για αρχή.

Τα αργα μέρη του thrash, αργότερα εξελίχθηκαν σε doom..

Απειρα είδη ξεπήδησαν απο το thrash!

και κάτι άλλο, το thrash του 80 δεν θεωρείται thrash σημερα, με μοντέρνους όρους... ο ανηψιός μου φανατικός slipknot τότε πριν 10 χρόνια, όταν άκουσε exodus, μου έλεγε πως ακούγονται έτσι αυτοί οι ντενεκεδες!

Οντως, ψαχνω κλασικα κομματια με basic ηχους μεσα, ωστε να μπορω να καταλαβω τι γινεται.

Και στην απλοτητα κρυβεται και η ομορφια...?

Παντως και οι 2 αυτοί δίσκοι είναι πολύ δυσκολοι στο παίξιμο. Ακου π.χ. "fight fire with fire" πολύ δύσκολο. Για αυτο σου είπα, "hit the lights" για αρχή.
Εμενα γιατι μου φαίνεται το αντίθετο; Απο τους 4 πρωτους δισκους το μονο ριφφ που με ζοριζει στη ρυθμική ειναι το main riff του. Hit The Lights... To παίζω αρκετά sloppy...  ?

Εμενα γιατι μου φαίνεται το αντίθετο; Απο τους 4 πρωτους δισκους το μονο ριφφ που με ζοριζει στη ρυθμική ειναι το main riff του. Hit The Lights... To παίζω αρκετά sloppy...  ?

δηλ damage inc, disposable heroes, battery, fight fire with fire,  τα βγάζεις αέρα ? με 2 απο αυτα μου βγηκε η πίστη.

αμα τελειώσει ο covid πάμε να ρετρο-θρασάρουμε!

δηλ damage inc, disposable heroes, battery, fight fire with fire,  τα βγάζεις αέρα ?
Πλεον ναι. Αν τα βγαλεις αργά με μετρονομο και καταλάβει το μυαλό πως πάνε δεν ειναι θεμα μετα... Τα παιζεις και πιο γρηγορα απο το κανονικό! Η κούραση προέρχεται ειτε γιατι δεν το εχεις βγάλει καλα και προσπαθείς να το παίξεις στην κανονική ταχύτητα ( το αποτέλεσμα ειναι ενα συνεχόμενο φρενάρισμα γιατι εισαι πιο μπροστα η σπρινταρισμα γιατι εχεις μεινει πισω...) Ειτε γιατι το picking hand κανει μεγαλύτερη κινηση απο αυτη που χρειαζεται...ειτε γιατι δεν κανεις τα σωστα up και down στο picking hand και ενω σε αργή ταχύτητα βγαινει μια χαρα μολις σπινταρεις γίνεται αδύνατον... (Πχ εγω γι αυτο παίζω σλοπυ το hit the lights και το ξερω...απλα  δεν εχω κάτσει να το αναλυσω οσο πρεπει) anyway... Φύγαμε απο το θεμα του op... 

Εννοείται πως σου επιτρέπω! 

Αυτό που άκουσες δεν είναι το κομμάτι που φτιάχνω (τα σόλάκια είναι "διακοσμητικά"). Τα ριφ θέλω να φτιάξω και να κρατήσω, και μόλις γίνει η δομή, να το ντύσω με μελωδίες και σόλο. Δεν ξέρω καν που θα μπουν τα σόλο. Όπως και να 'χει, θα μπει σίγουρα ένα γρήγορο όπως εκείνο που μου πρότεινες μετά την μεση του κομματιού.

Έχω πολυυυ δρόμο ακόμα μεχρι να φτάσω στις κιθάρες...

Εννοείται πως σου επιτρέπω! 

Αυτό που άκουσες δεν είναι το κομμάτι που φτιάχνω (τα σόλάκια είναι "διακοσμητικά"). Τα ριφ θέλω να φτιάξω και να κρατήσω, και μόλις γίνει η δομή, να το ντύσω με μελωδίες και σόλο. Δεν ξέρω καν που θα μπουν τα σόλο. Όπως και να 'χει, θα μπει σίγουρα ένα γρήγορο όπως εκείνο που μου πρότεινες μετά την μεση του κομματιού.

Έχω πολυυυ δρόμο ακόμα μεχρι να φτάσω στις κιθάρες...
Εμενα μου αρεσε σαν αισθηση, εισαι στον σωστο δρομο. 4/4 και 180bpm ειναι καλη συνταγη για να παιξεις μεταλ. Αλλιως στο ποιο μελωδικο (δεν ξερω και τα ακουσματα σου) θα σου προτεινα Dio για γεφυρες κτλ.

Πιο πολύ dio έχω ακούσει παρά thrash, σίγουρα.

Στα 90 έχω τον μετρονόμο, όχι 180. Λάθος?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back