Παρέλαβα την Cort Χ100 σήμερα (υπενθυμίζω ότι την είχε το eshop σε Βlack Friday edition στα 116€ από 168€ που πωλούνταν και πωλείται ακόμα σε γνωστά μαγαζιά των Αθηνών και της Κρήτης)
Επίσης πήρα και το πολυεφε MOOER PE100 επίσης από το eshop που το έδινε στα 55€ ενώ το Thomann το δίνει 70€, ώστε να νιώθω ότι πλέον παίζω με ηλεκτρική! Να σημειώσω ότι αμέσως μετά την παραγγελία μου, το συγκεκριμένο πολυεφέ εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του eshop! Εικάζω ότι τους είχε μείνει μόνο ένα στην αποθήκη και ήθελαν να το ξεφορτωθούν, για αυτό ίσως και η χαμηλή τιμή του!
Είναι φοβερό, έχει μέγεθος κινητού τηλεφώνου, και παίζει και με μπαταρίες και με ρεύμα, οπότε σε ένα live πχ γλιτώνεις καλώδιο ρεύματος 20μέτρων και μπορείς να το έχεις να κρέμεται στην τσέπη σου!
Λοιπόν, στο θέμα μας τώρα, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το όλο σύνολο. Καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου όταν η μόνη επαφή μέχρι τώρα με κιθάρα ήταν μια κλασσική! Η συμπεριφορά της κιθάρας πολύ καλή! πούπουλο!
Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να συνοδευόταν από κάποιο manual που να εξηγούσε λίγο τι ακριβώς γίνεται όταν παίζω με το pick up selector (έχει 3 θέσεις) και το tone knob, όσον αφορά το πως επηρεάζουν τους δύο Humbucker που έχει η συγκεκριμένη κιθάρα. Στο Youtube που ψάχνω βλέπω συνέχεια tutorials για 3 single coil.
Αν κανείς μπορεί να παραθέσει κάποιο link στο youtube ή σε κάποιο άρθρο ή να μου εξηγούσε στα γρήγορα τι γίνεται σε μια κιθάρα που έχει 2 humbucker, ένα volume ένα tone knob και 3θεσιο pickup selector θα το εκτιμούσα! Βρίσκω κάποια διαγράμματα με τα κυκλώματα, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω τι γίνεται στην πράξη με απλά λόγια