Βοήθεια, κόλησα!

Zanxion

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Είναι λογικό, μετά από 8 μήνες με τη κιθάρα να μπορώ να παίξω μόνο το Sweet Dreams του M Manson ή το Zombie των Cranberries και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα; Τι μπορεί να κάνει κανείς σε αυτό το στάδιο πέρα από υπομονή κι επιμονή;

Μπορεις να βγαλεις ευκολα ενα αλλο τραγουδι. Βρες μια απλη ταμπλατουρα, βαλε και κανα lesson απο youtube για το αντιστοιχο κομματι, και προχωρα.

Μπορεις να κανεις και πολλα αλλα. Η κιθαρα δεν ειναι μονο για να την εχουμε αγκαλια και να γρατζουναμε τα 3 κομματια που γνωριζουμε. Καλο ειναι και αυτο, διδει ευχαριστηση, αλλα υπαρχουν αλλα χιλια πραγματα που δεν ξερουμε και ο γρηγοροτερος τροπος να τα μαθουμε ειναι με μαθηματα και μελετη.

Οχι γρατζουνισμα, μελετη. Πχ μαθε την πεντατονικη, βαλε ενα backing track και ξεκινα να αυτοσχεδιαζεις. Θα σου δωσει πολυ μεγαλυτερη χαρα απο τον merilyn zombie....

Spam on

Μπορεις να πεις και τα καλαντα να βγαλεις κανα φραγκο. Και αυτο χαρα διδει  :classic_biggrin:

Spam off

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πως μπορώ να βελτιώσω το πόσο καθαρά παίζω τα power chords; Μόλις άρχισα με την πεντατονική και νομίζω πως παρόλο τον χρόνο που πέρασε ακόμα δεν έχω μάθει να πατώ σωστά τις χορδές. Πολύς θόρυβος και αστοχίες ειδικά όταν ανεβάζω τον ρυθμό.

(έπαιξα τα κάλαντα στη πεθερά μου και πέθανε στα γέλια! ? )

Να εχεις οσο αργο ρυθμο χρειαζεται μεχρι να το κανεις σωστα. Και στη συνεχεια ανεβαζεις σιγα σιγα.

Σχετικα με το πατημα των χορδων, δες κανα tutorial. Δεν ειναι τοσο δυσκολο. Βημα βημα θελει, και επιμονη στο να βγαζεις καθαρο ηχο.

Να εχεις οσο αργο ρυθμο χρειαζεται μεχρι να το κανεις σωστα. Και στη συνεχεια ανεβαζεις σιγα σιγα.

Σχετικα με το πατημα των χορδων, δες κανα tutorial. Δεν ειναι τοσο δυσκολο. Βημα βημα θελει, και επιμονη στο να βγαζεις καθαρο ηχο.

Δεν ξέρω από που ν' αρχίσω. Ψάχνω για tutorials και best εδώ, best εκεί δεν ξέρω από που να κάνω μια καλή αρχή. Έχεις υπόψη κάποιον που γενικά τουλάχιστον να είναι αποδεκτός;

μερικα απλά πραματα :

- παίξε κλασικά ροκ τραγούδια. Είναι πιο εύκολα απο τα ροκ-μεταλ απο 80->σήμερα, δηλ το Helion και το Electric Eye μπορούν να περιμένουν!

- παίξε με χοντρες χορδές να δυναμώσουν τα δάκτυλα

- παίξε μαζί με το τραγούδι

- καλή τύχη!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχει και ο τρόπος του Robert Johnson, αν βιάζεσαι τόσο πολύ...

Πέρα από την πλάκα, μην αποθαρρύνεσαι. Είναι νωρίς ακόμα. Ο Segovia χρειάστηκε περίπου 100.000 ώρες εξάσκησης για να φτάσει εκεί που έφτασε. Εξαρτάται πάντα τι θέλεις να κάνεις. Αλλά θα συμφωνήσω με τον Gkourmoul1: το θέμα είναι να το φχαριστιέσαι.

1_NygK8IMEdbsRiSWDcR7Mwg.jpeg

- παίξε με χοντρες χορδές να δυναμώσουν τα δάκτυλα

Δε θα το συνιστουσα. Δεν προσφερουν τιποτα παραπανω περα απο κουραση και καθυστερηση στο να προχωρησεις την τεχνικη σου.

Δε θα το συνιστουσα. Δεν προσφερουν τιποτα παραπανω περα απο κουραση και καθυστερηση στο να προχωρησεις την τεχνικη σου.

Η κιθάρα μου έχει 10άρες. Να υποθέσω πως αυτές είναι οι χοντρές;

Εχει και πιο χοντρες.

Οπως και να 'χει, με 10αρες θα δυσκολευτεις αρκετς να κανεις πολλα πραγματα, οπως bends, vibrato κλπ.

Εχεις κάνει κάποιο μάθημα με δάσκαλο ή σε ωδείο; 

Να υποθέσουμε πως έπιασες την κιθάρα πριν 9 μήνες;

Υπάρχει και ο τρόπος του Robert Johnson, αν βιάζεσαι τόσο πολύ...

Πέρα από την πλάκα, μην αποθαρρύνεσαι. Είναι νωρίς ακόμα. Ο Segovia χρειάστηκε περίπου 100.000 ώρες εξάσκησης για να φτάσει εκεί που έφτασε. Εξαρτάται πάντα τι θέλεις να κάνεις. Αλλά θα συμφωνήσω με τον Gkourmoul1: το θέμα είναι να το φχαριστιέσαι.

Προβολή συνημμένου 19843

Προσοχη στις συμφωνιες με το διαβολο

Οπως σου ειπαν απο πανω ξεκινα με τον justin...ειναι ο μοναδικος που εχει χωρισει τοσο οργανωμενα τα μαθηματα του...αλλα μακραν η καλυτερη λυση ειναι ο δασκαλος!

Είναι λογικό, μετά από 8 μήνες με τη κιθάρα να μπορώ να παίξω μόνο το Sweet Dreams του M Manson ή το Zombie των Cranberries και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα; Τι μπορεί να κάνει κανείς σε αυτό το στάδιο πέρα από υπομονή κι επιμονή;

Ξέρεις κάποιες βασικές κλίμακες; π.χ πεντατονική μινόρε, μινόρε και ματζόρε έστω και σε μία θεση?

στα 40 παρα κάτι χρόνια που παίζω κιθάρα, ουσιαστικά μάθημα έκανα 2-3 ώρες όλες και όλες. Απο τα λίγα που μου ειπε ο κιθαριστάρας τον οποίο μετά απο χρόνια αποκαλώ δάσκαλο, ήταν να παίζω με πιο σκληρές χορδές, και πολλοί αυτό κάνουν στην φάση της εξάσκησης.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back