Ash vs Alder vs Mahogany (body) again!!

• Thread starter Thread starter ez
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 99
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 9K
Αφηνω αυτο εδω και παω να παρω ποπ κορν :classic_biggrin:

Τώρα είναι αργά, αλλά αύριο το πρωί θα ανοίξω μπυρίτσα και θα περιμένω  ... ?

το ειδα κι εγώ και ελεγα να το ποστάρω αλλα μετα το μετάνιωσα. Να λοιπόν ομως που βρήκε το δρομο του στο νοιζ. 

Εγώ πάντως τις μεγάλες διαφορές που τονίζει ο έμπορας δεν άκουσα. Βέβαια ειναι γνωστό ότι είμαι και κουφός.

Εγώ πάντως τις μεγάλες διαφορές που τονίζει ο έμπορας δεν άκουσα. Βέβαια ειναι γνωστό ότι είμαι και κουφός.

Νταξ, κι εγω κουφος ειμαι αλλα διαφορες υπαρχουν και ειναι αρκετα ευδιακριτες.

Ισως να μπερδευει καποιους πως η ηχητικη αντιδραση μπορει να εχει μικρες η μεγαλες αποκλισεις αναλογα με το τι και σε ποιο σημειο παιζεται.

Περα απο πλακες, αυτη η παρουσιαση ειναι μια απο τις πλεον σοβαρες προσπαθειες να καταδειχτουν οι -οποιες- διαφορες. Το γεγονος πως ολα τα υπολοιπα παραμενουν τα ιδια, αληθινα πιστευω βοηθαει πολλους που ταλανιζονται με τετοιες σκεψεις. Ο κακοπροαιρετος θα εξακολουθησει να θεωρει πως "δεν μπορει ολα να ειναι ιδια" οταν επεμβαινει ο ανθρωπινος παραγων και η δυναμικη των χεριων κατα το παιξιμο.

Ο καλοπροαιρετος, αργα η γρηγορα θα συνηγορησει με τον παρουσιαστη.

Θαλεγα εν κατακλειδι πως εκεινος που νοιαζεται γι αυτα θα βρει υλικο να τον εξιταρει, οποιος ομως θεωρει εξ αντικειμενου πως ολα αυτα ειναι ατοπα, πιθανοτατα θα χλευασει και θα επιστρεψει στη μελετη - και καλα θα κανει...

Venceremos!!

Εγώ πάντως άκουσα ωραίους Seymour Duncan 5/2 for tele  :classic_biggrin:  και τον ωραίο punchy ισορροπημένο ήχο της modern Gotoh.

Πολύ καλή κίνηση , επιτέλους,το να έχουν τα σώματα το ίδιο ΒΑΡΟΣ,έτσι ώστε να μην υπάρχει καμμία ουσιαστική διαφορά ή για να είμαστε και πιο σωστοί να υπάρχει μια συνολική "συνεισφορά" του σώματος γύρω στο 5% στον ήχο,σε αντίθεση με τους ΜΑΓΝΉΤΕΣ π.χ. που αν αλλαχθούν θα μεταβάλλουν τον ήχο πάνω από 80% η την ΓΕΦΥΡΑ που επίσης αλλάζει τον ήχο πολύ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμένα γιατί το swamp ash μου ακούγεται περισσότερο μαχόγκανι κι απ' το μαχόγκανι? @argytar μπας κι έχω mahoganear?

Η διαφορά κι εμένα δυστυχως μου είναι τόσο αμελητέα, όσο μεταξύ ενός σετ χορδών 3 και 4 εβδομάδων ή μισής στροφής κατσαβιδιού στους μαγνήτες. Λέω δυστυχώς γιατί η φιλολογία πίσω από το "tonewood" είναι αντιστρόφως ανάλογη της πραγματικής διαφοράς. Αναγνωρίζω όμως ότι το debate πραγματικά αφορά "πόση διαφορά" θέλει ο καθένας να ακούσει, ή πώς η διαφορά αντανακλάται στο παίξιμό του.

Εγώ τα έχω ξαναπεί. Δε χρειάζεται να πείσουν όσοι ακούνε αυτούς που δεν ακούνε ούτε το αντίθετο. Ας (μην) ακούει ο καθένας ό,τι θέλει κι ας πορευτούμε όλοι μαζί αδελφωμένοι προς ένα νέο κιθαριστικό έτος με την ευχή να πέσουν όλες οι τιμές των πάντων κατά 70% και να διπλασιασθούν οι μισθοί και οι απολαβές όλων.

Και εύχομαι σε όλους χαρά και ηρεμία, ακόμα και σ' αυτούς που δεν ακούνε διαφορά και νομίζουν ότι αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια ενώ είναι προφανές ότι κάνουν λάθος.  :classic_biggrin:

Εγώ τα έχω ξαναπεί. Δε χρειάζεται να πείσουν όσοι ακούνε αυτούς που δεν ακούνε ούτε το αντίθετο.
 Δεν μπορούν να πειστούν ούτως ή άλλως. Είναι θέμα διάθεσης. 

(Δεν φταίμε εμείς αν η διαφορά που ακούτε είναι μικρότερη από αυτή που νομίζετε)???

(Δεν φταίμε εμείς αν η διαφορά που ακούτε είναι μεγαλύτερη από αυτή που νομίζετε)???

Ε ντάξει λίγο μεγαλύτερη παίζει να είναι. :classic_biggrin:

Προσωπικα δεν χρειαζεται να δω το βιντεο.

Πριν παρω κιθαρα τη δοκιμαζω κι αν μου αρεσει, δεν πανανε κι απο αγριοπασατεμπια, θα την παρω.

Βεβαια θα μου πεις αν σου αρεσει με αγριοπασατεμπια, ποιος ξερει αν η ιδια ηταν απο μαονι οτι δεν θα σου αρεσε περισσοτερο?

Τεσπα, μπορει να ειναι συμπτωση αλλά απο παρατηρησεις και δοκιμες ετων, εχω βγαλει το συμπερασμα οτι οι κιθαρες απο alder σωμα και maple μπρατσο, για καποιο λογο μου αρεσαν περισσοτερο.

Φυσικα, χωρις τους καταλληλους μαγνητες και σεταπ που μου ταιριαζει, δεν μου θα μου εκανε κι ας ηταν κι απο τιμιο ξυλο.

Ακουστικώς, δηλαδή unplugged, ακούω τεράστιες διαφορές στις κιθάρες μου οι οποίες έχουν διαφορετικοπούς συνδυασμούς ξύλων σε σώματα/ταστιέρα κλπ.  Όμως είμαι απο αυτούς που θεωρούν ότι οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών ξύλων ειναι σχεδόν αμελητέες στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης ακόμα και μεγάλες να ήταν το πρόβλημα εντοπίζεται στο consistency μεταξύ σωμάτων φτιαγμένων από το ίδιο ξύλο. Δύο κομμάτια μαόνι έχουν μεγαλύτερες διαφορές πολλές φορές, από ότι ένα κομμάτι μαόνι με ένα άλλο ξύλο. Για μένα λοιπόν εκεί τελειώνει η ιστορία. 

Φυσικά εντοπίζω, μέσα στη κουφαμάρα μου, κιθάρες που ακούγονται πιο bright ή πιο μουντά από κάποιες άλλες, αλλά τα ξύλα για μενα συνεισφέρουν λίγο σε αυτό όταν εισαι plugged. Αυτο δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα δώσω κάποια έξτρα χρήματα για να αγοράσω ένα ωραίο όργανο, με νερά κλπ. 

Αυτό όμως που θεωρώ ακόμα μεγαλύτερη παπάτζα του βιομηχανου ειναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ επίδραση που υποστηρίζει πως έχει το ξύλο της ταστιέρας. Αυτό με ξεπερνά.

Καλά χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία σε όλους, ξυλολάγνους και μη.

Και τωρα που μπορεσα να δω (και να ακουσω) το βιντεο, εχω να πω οτι το γουστο μου στo alder επαληθευεται και παλι.

Και μη πει κανεις οτι δεν ακουσε διαφορες γιατι τοτε ειναι κουφος.

(αλλο πραγμα αν δεν τον ενδιαφερει αν ειναι εστω λιγο διαφορετικος ο ηχος)

Και τωρα που μπορεσα να δω (και να ακουσω) το βιντεο, εχω να πω οτι το γουστο μου στo alder επαληθευεται και παλι.

Και μη πει κανεις οτι δεν ακουσε διαφορες γιατι ειναι κουφος. (αλλο πραγμα αν δεν τον ενδιαφερει αν ειναι εστω λιγο διαφορετικος ο ηχος)

Κι εμένα στο μαόνι. :classic_smile:

Δηλαδής άμα κάποιος κόψει ράψει τα κλιψ τα μπερδέψει, τα ανακατέψει και σας δώσει να ακούσετε μόνο, θα τα πετύχετε?

Εγώ πάντως μόνο κατά τύχη. 

(οπτικά, τις ακούω τις διαφορές, πολύ subtle βέβαια, αλλά αν κάποιος μου κλείσει μάτια και ανακατέψει την τράπουλα, κλάφτα)

Μην αρχίσουμε για αντικειμενικά κριτήρια ήχου γιατί είναι παραδοχή επιστημονικά ότι κανείς δεν ακούει μόνο με τα αυτιά.

Πήγατε?

Ποιος νίκησε τελικά?

(το) εγώ (μου)

Δηλαδής άμα κάποιος κόψει ράψει τα κλιψ τα μπερδέψει, τα ανακατέψει και σας δώσει να ακούσετε μόνο, θα τα πετύχετε?
Εγώ πάντως μόνο κατά τύχη. 
Μα δεν ειναι θεμα να βρω τι ξυλο ειναι το καθενα..

Αν μου πεις ψέμματα οτι το ξυλο που μου αρεσε ηταν μαονι, θα σου πω ΟΚ μου αρεσε το μαονι, κι ας ηταν το ash. :classic_biggrin:

Το σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν διαφορετικες χροιες και οτι καποια απο αυτες μας αρεσε περισσοτερο απο τις αλλες.

σημασία έχει αν καταλάβαμε / ακούσαμε διαφορές ή αν μπορούμε να τα βρούμε με κλειστά μάτια ;;;;

εγώ άκουσα διαφορές και όχι, δεν καταλαβαίνω τίποτα με κλειστά μάτια 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back