- Πόντοι
- 36
Εκτός από εμφανησιακές ποιες άλλες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σ 'αυτά τα δύο ξύλα; Στην ταστιέρα εννοείται...
Γιατί βρε παιδιά, εγώ μια ερώτηση έκανα. Δεν πιστεύω να γίνει αιτία φιλονικιών και πάλι....Αναμείνατε για μπουμ..... :lol: :lol: :lol:
Υπαρχουν διαφορες στην τονικοτητα οσο και αν καποιοι διαφωνουν!ειναι λογικο ομως να τις καταλαβαινουν περισσοτερο οι κατασκευαστες οργανουν παρα εμεις! σιγουρα αφου παρεμβαλονται μηχανηματα μπορεις να αλλαξεις ολες τις συχνοτητες ομως αν βαλεις στην ιδια κιθαρα μπρατσο με maple λαι μετα με rosewood και ολα τα μηχανηματα σου εχουν τις ιδιες ρυθμισεις χωρις να τα αλλαξεις και τις δυο φορες σιγουρα θα καταλαβεις οτι το rosewood θα βγαλει πιο απαλο ηχο απο το maple και τον εβενο. το θεμα φυσικα στο τελος δεν ειναι τοσο τι θα ακουγεται στο τελος γιατι οπως ειπα μπορεις να τα αλλαξεις ολα' date=' αλλα το πως θα συνδιαστει το ξυλο του μπρατσου με το ξυλο της ταστιερας και ολα μαζι με το ξυλο του σωματος. δεν μπορεις να χρησιμοποιεις ξυλα που εχουν πολυ μεγαλες αποκλισεις στον τονο γιατι οπως καταλαβαινεις δεν θα μεταδιδεται το ιδιο ο ηχος στο συνολο του οργανου! ειμαι ετοιμος να διαφωνισεται....χι,χιχι![]()
πλακα κανω![/quote']
Μπα όχι μωρέ, γιατί να διαφωνίσουμε... αφού είναι τόσο εύκολο να αποδειχτούν αυτά (κάνεις μια παραπομπή στο site ενός ονομαστού luthier και καθάρισες :roll: ).
Εγώ έχω να προτείνω μια πολύ ευκολότερη και τρομακτικά φτηνότερη μέθοδο να αλλάξεις τελείως τον τόνο σου: άλλαξε χορδές (κόστος 3 ευρώ στην κιθάρα, χρόνος 10 λεπτά).
Ή, περίμενε! Θέλεις ακόμα πιο φτηνό; Έγινε! ¶λλαξε πένα!! Κόστος μισό ευρώ, χρόνος dt.
:lol: :lol: :lol: