help για την πρώτη μου κιθάρα!

vagelis92

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γειά σας παιδιά!!

Λοιπόν τον Άυγουστο που αποφάσισα να ξεκινήσω ηλεκτρική μετά από 4 χρόνια κλασικής κιθάρας, πήγα στον Νάκα για να ρωτήσω τι προτείνουν για πρώτη κιθάρα γύρω στα 300-400 ευρώ... Αμέσως μ έδειξαν την Yamaha Pacifica 112 την CPJ... Ετσι λοιπόν αφού είχα ακούσει ότι η Yamaha έχει αρκετά αξιόπιστα όργανα για αρχή μετά απο 2 μήνες έγινε δικιά μου με 380 ευρώ... Έχει 2 μονούς και 1 διπλό στην γέφυρα, vintage tremolo κλπ (θωμάς για περαιτέρω)... Ο πρώτος μ καθηγητής μου είπε ότι είναι μια πολύ καλή κιθάρα για να αρχίσω σιγα σιγα... Ο επόμενος όμως μόλις την είδε μονο που δεν με έβρισε και μου είπε ότι έκανα τεράάάάάστιο λάθος που την αγόρασα... Επειδή λοιπόν μου αρέσει πολύ η κιθάρα μου όσο και σε εμφάνιση (βλέπε avatar) όσο και σε ήχο και θέλω να την κρατήσω κάμποσο καιρό ακόμα είπα να ρωτήσω.... Αξίζει ή σε λίγο καιρό θα θέλει άλλαγμα?????

Sorry αν σας κούρασα με την ιστορία της ζωής μου!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού εσένα σου αρέσει και σε εμφάνιση και σε ήχο τότε όλα τα αλλα περιτεύουν.

Η κιθαρούλα είναι μια χαρά και αν αργότερα θες της πετάς και κανά καλύτερο μαγνητάκι πάνω και είσαι

πρώτος.

Έχω παίξει με την συγκεκριμένη και μου άρεσε πολύ , την είχε ο καθηγητής μου στο ώδείο και την επέλεξε μέσα από πολλά όργανα στην χαμηλή κατηγορία τιμής και την είχε για βασικό του όργανο και σε live για jazz και σε πίστα για ελληνικά και παντού. Οπότε καθώς βλέπεις το αν αξίζει είναι υποκειμενικό για τον καθένα, σε κάποιους κάνει και σε άλλους όχι. Αφού όμως εσένα σου κάνει τότε σίγουρα αξίζει. ;)

Φίλε vag92,

έχω μια γιαμαχα 112 και μια ibanez rg. Μπορώ να πώ ότι η γιαμαχα είναι πολύ καλή κιθάρα, αναλόγως και το στυλ σου της πετάς και κανα μαγνήτη αργότερα(εγώ της έβαλα εναν emg). Ύστερα από κάποια χρόνια μπορείς να πάρεις κ μία καλύτερη με περισσότερα χρήματα. Επίσης η γιαμάχα λέει πολύ για μοντες...Της έχω αλλάξει τα φώτα να φανταστείς..Οπότε μην ανησυχείς κατά τη γνώμη μου...

Φυσικα και αξιζει, μια χαρα οργανο ειναι. Αν σε βολευει στο χερι, σου αρεσει ο ηχος της και δε ξεκουρδιζεται, τοτε κρατα την για μια ζωη.

Τι σε νοιαζει τι λενε οι αλλοι;

vagelis92 είπε:
Γειά σας παιδιά!!

Λοιπόν τον Άυγουστο που αποφάσισα να ξεκινήσω ηλεκτρική μετά από 4 χρόνια κλασικής κιθάρας, πήγα στον Νάκα για να ρωτήσω τι προτείνουν για πρώτη κιθάρα γύρω στα 300-400 ευρώ... Αμέσως μ έδειξαν την Yamaha Pacifica 112 την CPJ... Ετσι λοιπόν αφού είχα ακούσει ότι η Yamaha έχει αρκετά αξιόπιστα όργανα για αρχή μετά απο 2 μήνες έγινε δικιά μου με 380 ευρώ... Έχει 2 μονούς και 1 διπλό στην γέφυρα, vintage tremolo κλπ (θωμάς για περαιτέρω)... Ο πρώτος μ καθηγητής μου είπε ότι είναι μια πολύ καλή κιθάρα για να αρχίσω σιγα σιγα... Ο επόμενος όμως μόλις την είδε μονο που δεν με έβρισε και μου είπε ότι έκανα τεράάάάάστιο λάθος που την αγόρασα... Επειδή λοιπόν μου αρέσει πολύ η κιθάρα μου όσο και σε εμφάνιση (βλέπε avatar) όσο και σε ήχο και θέλω να την κρατήσω κάμποσο καιρό ακόμα είπα να ρωτήσω.... Αξίζει ή σε λίγο καιρό θα θέλει άλλαγμα?????

Sorry αν σας κούρασα με την ιστορία της ζωής μου!!!
Αν εσένα σου αρέσει, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ήχο ... δεν τίθεται θέμα ότι και να λέει ο άλλος.

Τι θα πεί "τεράστιο λάθος" ? Αυτά είναι ανοησίες ...

Thx guys...  ;D ;D τώρα για τον μαγνήτη... θέλω να παίξω rock κλπ και metal... τι μαγνήτες προτίνετε? 

+1000 για τον Seymour Duncan SH4

Ιδανική επιλογή για την κιθάρα σου.

Σκεψου ότι τα ακριβότερα μοντελα Pacifica βγαίνουν με τον συγκεκριμένο μαγνήτη στο bridge.

Η κιθάρα σου φίλε και συνονόματε Βαγγέλη είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ όχι μόνο για τα λεφτά της, αλλά και γενικότερα σαν κιθάρα.

Πραγματικά λυπάμαι παντως που ένας καθηγητής (που καλώς ή κακώς είναι "μεντωρας" στα πρώτα βήματα ενός μαθητή) μπορεί να λειτουργήσει έτσι αποτρεπτικά στην πορεία του μαθητή του. Ούτε σε φίλο μου δεν θα έλεγα "ποπο χάλια όργανο πήρες", όχι σε έναν νέο μαθητή. Πόσο μαλλόν οτάν ΔΕΝ είναι ένα κακό όργανο!!!

Παίξε όσο αντέξεις με την κιθάρα σου όπως είναι και αν στην συνέχεια καποια στιγμή νιώσεις την αναγκη, άλλαξε μαγνήτες.... thats my 2 cents!

vagx69 είπε:
[...]Πραγματικά λυπάμαι παντως που ένας καθηγητής (που καλώς ή κακώς είναι "μεντωρας" στα πρώτα βήματα ενός μαθητή) μπορεί να λειτουργήσει έτσι αποτρεπτικά στην πορεία του μαθητή του. Ούτε σε φίλο μου δεν θα έλεγα "ποπο χάλια όργανο πήρες", όχι σε έναν νέο μαθητή. Πόσο μαλλόν οτάν ΔΕΝ είναι ένα κακό όργανο!!![...]
Ε μπορεί να μην την πήρε από τον επίσημο συνεργάτη του ωδείου / καθηγητή και να χάθηκε η προμήθεια...  :-\

Πάντως η κιθάρα είναι αξιοπρεπέστατη...

Να σας πω παιδιά μόλις γύρισα σπίτι δν ήμουν και πολύ καλα μετά απο το μάθημα.... Αλλά μετά λέω... Αφού μου αρέσει εμένα τοτε δν πάει να...λέει ότι θέλει.... ;) ;) ;) ...Τον  σέβομαι τον άνθρωπο καθηγητής μου είναι αλλά έλεος... Εκείνο το "τεράστιο λάθος" που είπε με εκνέυρισε άπειρα.... thx και πάλι... Να ρωτήσω και κάτι άλλο... υπάρχει κανένας portable ενισχυτής? Μην βαράτε αν είπα βλακεία....

Τι ακριβώς θές να κάνεις με τον portable ενισχυτή; Γιατί αν απλά τον θες για εξάσκηση μόνος σου τότε υπάρχουν άλλες πολύ καλύτερες λύσεις, π.χ. το phones out μιας πεταλιέρας.

Αν τον θες όμως για να παίζεις μαζί με άλλους τότε οποιοσδήποτε μικρός practice amp θα σε βολέψει.

Επίσης προσδιόρισε το portable, γιατί αυτό που για άλλους είναι μικρό, για άλλους είναι βουνό.

kwsta μου αρέσουν οι express απαντήσεις σου!!  ;D ;D

Λοιπόν κοίτα ας πούμε τον ενισχιτή στο avatar...Θέλω κάτι λίγο μικρότερο.... Κυρίως τον θέλω για εκδρομές, να παίζω με φιλαράκια μ κλπ... τον Laney που είναι στο avatar έχω για αρχή και την κάνει μια χαρά την δουλίτσα του...

Λοιπόν θα σου χαρίσω και εσένανε την αιώνια Σοφία Μου, επειδή σε συμπάθησα.

Σου έρχεται κουτί αυτό εδώ:

http://www.jampedals.com/cdcase.htm

Δουλεύει με μπαταρία 9V (για τις εκδρομές) αλλά και με τροφοδοτικό (για jamming σε σπίτια φίλων).

Είναι φτηνός.

Είναι χειροποίητος hand-wired (αμέ).

Είναι μικροσκοπικός.

Ο ήχος του είναι δυσανάλογα καλός για την τιμή και το μέγεθός του.

Είναι προτότυπος.

Αυτά.

Εγώ πάλι πήρα αυτό:

http://www.radioshack.com/product/index.jsp?productId=2062620&cp=&sr=1&origkw=mini+amplifier+speaker&kw=mini+amplifier+speaker&parentPage=search

και το μικρό δουλεύει πολύ καλά! κ αν το τσιτώσεις βγάζει κ overdrive!!!

Αλλά αν θέλεις κάτι λίγο πιό μεγάλο κ καλό πας εδώ:

http://www.thomann.de/gr/roland_micro_cube.htm

http://www.thomann.de/gr/orange_microcrush.htm

http://www.thomann.de/gr/marshall_ms2.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_minitonemaster_egitarrencombo.htm

http://www.thomann.de/gr/marshall_ms4_micro_stack.htm

εγώ έχω τον micro cube και μ έχει τρελάνει!

Μικρόκυβος και τα μυαλα στα μπλέντερ

Αν θες κάτι πιο απλό και φθηνό το cdcase μαμει, μιλάω εκ μπύρας.

Δυστυχώς (απο όσο ξέρω) αυτό με τα τέσσερα κανάλια μας άφησε χρόνους και υπάρχει μόνο το απλό.

Anyway και αυτό καλό είναι.

Εχει και έξοδο για καμπίνα, αλλά δεν έχω καταφέρει να το δοκιμάσω ποτέ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back