λάδι ταστιέρας-καποτάστο-SMS και τι'ναι ο άνθρωπος

Όλα είναι ατμός.. μόνον ο έρως είναι αθάνατος. (ΘΒ)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τι είναι το καποταστο??
ειναι ενα εξαρτημα το οποιο το τοποθετουμε στις χορδες (στα ταστα)για να ανεβασουμε τονο χωρις να παιδευομαστε με μπαρε ακορντα..

υπαρχουν συνχορδιες (αναλογα τον τονο)που αν δεν εχεις καποταστο πρεπει να εισαι ο τιραμολα για να τις πιασεις.. :D

Δεν ήξερα ότι το λέγαν έτσι αυτό το πράγμα ....καπόταστο.... :lol:

το διάβασα στο άρθρο του superfunk για το setup της κιθάρας,

...αμέσως εσείς..... :roll: :wink:

Μη τους ακούς ζηλεύουν επειδή εισαι νεος ενω αυτοί υπερήλικες :lol: :lol:

Το καποτάστο μπορεί να κάνει πραγματικά ΘΑΥΜΑΤΑ αν το χρησιμοποιείς σωστά,ειδικά στις ηχογραφήσεις (μπορείς να ντουμπλάρεις ανοιχτα ακκόρντα σε θέσεις που είναι αδύνατον & να τα μιξάρεις με μπαρέ ακκόρντα και άλλα πολλά),επίσης είναι life savers όταν παίζεις με τραγουδίστριες που συνήθως ειναι σε περίεργα κλειδιά :wink: προσωπικά το χρησιμοποιώ κατα κόρον,ασε που ξεκουράζεται και το χεράκι σου.

Ο γνωστότερος κιθαρίστας που το χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα είναι ο KEITH RICHARDS...

Φυσικά αν παίζεις ακκουστική είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ..

Για να μη ψάχνεις άδικα η καλύτερη μάρκα είναι η SHUBB (εγω χρησιμοποιώ το κλασσικό c1 εδω & αιώνες....)

http://www.shubb.com/

Όλα είναι ατμός.. μόνον ο έρως είναι αθάνατος. (ΘΒ)
:lol:

Οποιοδήποτε μεταλλικό μαραφέτι, πατημένο και δεμένο πάνω στις χορδές λειτουργεί σαν μετακινούμενος καβαλάρης. Όχι, ότι θα το δοκίμαζα αυτό αν είχα μια Gibson Gothic...

Το ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπιχλιμπίδια π.χ στυλ καποτάστο και να κουρδίσεις την κιθάρα σου σε πολλές τονικότητες (σχετικά γρήγορα και αξιόπιστα) αποτελεί κατεμέ ίσως το βασικότερο στοιχείο που κάνει την κιθάρα να ξεχωρίζει από ta άλλα μουσικά όργανα.

Πάραυτα το κούρδισμα σε άλλες τονικότητες είναι ολίγον άγνωστο στην κιθαρο-πλειοψηφία.

Εκτός από αυτό που ανέφερε ο superfunk υπάρχουν και μερικά φτηνά Dunlop κλπ

Εγώ για να πω την αλήθεια τα αποφεύγω τα capos κυρίως για΄τι με τα περισσότερα πρέπει να ψιλοκουρδίσεις ξανά μόλις το βάλεις. Επομένως αν στο επόμενο κομμάτι δε το χρειάζεσαι, είσαι πλέον ξεκούρδιστος.

Από ότι είδα στο site που πρότεινε o Superfunk όμως, τα Shubb υποτίθεται ότι κρατάνε την κιθάρα in-tune...

Ίσως στην επόμενη παραγγελία μου στον Thomann να πάρω και ένα C1 έτσι για δοκιμή!

υπαρχουν συνχορδιες (αναλογα τον τονο)που αν δεν εχεις καποταστο πρεπει να εισαι ο τιραμολα για να τις πιασεις.. :D
Για πές 5 απο αυτές... :wink: :D

every breath you take - policeσου φτανει???
Η αλήθεια είναι ότι ο Summers το παίζει χωρίς capo... :roll:

(Μα καλά το post δεν είχε θέμα "Λάδι ταστιέρας"? Μήπως απαντάω αλλού για αλλού??? :lol: :lol: :lol: )

me too...αλλα με καπο ειναι ευκολοτερα τα πραγματα ειδικα στο Fm#9.. 8)

Συμφωνώ, αλλά όχι ότι δεν παίζεται κι όλας...

Ένα κομμάτι που μου έρχεται τώρα, που θέλει capo για να παιχτεί ακριβώς όπως το παίζει ο Johny Marr είναι το Bigmouth Strikes Again των Smiths ;)

elavd σου ήρθε ο deluxe? σκέφτομαι να τον παραγγείλω και εγώ...

Προχθες με ειδοποίησαν από τον Thomann (ΜΕ SMS ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!! 8) 8) 8) ) ότι έφυγε η παραγγελία από Γερμανία. Από ότι υπολογίζω, θα τον λάβω μάλλον στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

¶ργησαν 7-10 μέρες να μου τον στείλουν γιατί δεν είχαν απόθεμα.

Αν θες περίμενε να σου πω περισσότερες πληροφορίες όταν τον λάβω (σε τι κατάσταση μου ήρθε κλπ.) και αν θες τον παραγγέλνεις και εσύ. ;)

Δεν παίζονται οι τύποι... θα περιμένω να μου πείς νέα όταν τον πάρεις.

Πάντως έχω πάθει πλάκα με τον deluxe, δεν κρατιέμαι!! ελπίζω ότι οι δικοί μας εδω να σου τον στείλουν γρήγορα γιατί και εγώ περιμένω το kontakt2 καιρό τώρα (ξέρω ότι έχει φύγει απο εκεί) αλλά ακόμα.. :(

καλορίζικος! (προκαταβολικά).

Δεν παίζονται οι τύποι... θα περιμένω να μου πείς νέα όταν τον πάρεις.Πάντως έχω πάθει πλάκα με τον deluxe' date=' δεν κρατιέμαι!! ελπίζω ότι οι δικοί μας εδω να σου τον στείλουν γρήγορα γιατί και εγώ περιμένω το kontakt2 καιρό τώρα (ξέρω ότι έχει φύγει απο εκεί) αλλά ακόμα.. :(

καλορίζικος! (προκαταβολικά).[/quote']

Nα'σαι καλά!!

Είναι πάντως απίστευτοι! ¶κου SMS!!

Αυτά πρέπει να τα ακούνε οι έλληνες αντιπρόσωποι (άντε πάλι το ίδιο θέμα...) που ούτε ένα τοπικό τηλέφωνο δε σου κάνουν να σου πούνε ότι ήρθε η παραγγελία σου.

Αυτό που φοβάμαι βέβαια στη δική μου περίπτωση είναι ότι θα πρέπει να μου τον στείλουν Γιάννενα, πράγμα που σημαίνει ότι θα φτάσει Αθήνα και από εκεί και πέρα, τη μεταφορά θα την αναλάβει οι Έλληνες "χασάπηδες" μεταφορείς...

Ελπίζω και προσεύχομαι να φτάσει στα χέρια μου σώος!

Πληροφοριακά σου λέω ότι μου στοίχησε 659¤ (+20¤ μεταφορικά)...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Μου άρεσε η αλλαγή του τίτλου του post!!!

Σωστός ο Yameth!! 8)

Επειδή όπως βλέπετε δεν χωράνε πολλές λέξεις στον τίτλο, (όχι για τίποτα άλλο...) καλό ειναι όταν άλλαζουμε θέμα να ξεκινάμε άλλο string! :lol:

Ο επίσημος τίτλος μέχρι στιγμής, είναι:

"Λάδι τοστιέρας - καποτάστο - το SMS και τι'ναι ο άνθρωπας!"

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back