Ερώτηση περί ξύλων κιθάρας

Sos: ένα τάστο (το 18ο) βγήκε λίγο προς τα πάνω, και οι γύρω νότες είναι νεκρές.
Το παρατήρησα μετά αφού έβαλα χορδές. Πρέπει να είναι νικέλιο(?), αφού υπάρχουν μικρά βαθούλωματα στα σημεία που ακουμπάνε οι χορδές. Να το χτυπήσω ελαφριά να μπει στην θέση του ή κινδυνεύω να του χαλάσω το σχήμα?
Σε diy καταστάσεις δεν ξέρω πως μπορεί να επιτευχθεί επί του ασφαλούς.
Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί κάτι το οποίο δεν θα χαλάσει το crowning του τάστου.

Ενα τέτοιο εργαλείο έχω δει σε επαγγελματίες.
Αυτό φαντάσου το σαν να είναι ένας ζουμπάς και η άκρη του που ακουμπάει το τάστο έχει καμπύλη έτσι ώστε να αγκαλιάζει το τάστο και να μην του χαλάσει το σχήμα (crowning).

Τώρα σίγουρα θα πετύχεις βίντεο που ο τύπος κάνει τη δουλειά χωρίς το συγκεκριμένο εργαλείο και αντί για αυτό κρατάει πάνω από το τάστο κάποιο κομμάτι ξύλου και χτυπάει.

Ή με κάποιο εργαλείο ή με ξύλο ή οτιδήποτε άλλο, αν το πιάσεις μόνος έχει το ρίσκο του .

Θα πρέπει να προσέχεις το crowning,να βλέπεις συνέχεια αν μπαίνει μέσα το σημείο που χτυπάς γιατί μπορεί να μην μπαίνει και με το χτύπημα να το στραβώνεις ή να πάει να ξεκολλήσει από την αντίθετη πλευρά.

Ελπίζω να μην κούρασα με την πολυλογία μου , καλή ευκολία.

Η Kalyani (Καλιάνι) raga (raga σημαίνει κλίμακα συν οδηγίες μελωποίησης, ρυθμού και μελισμάτων στα Ινδικά) έχει τις ίδιες νότες με την lydian (πχ. φα-φα στο πιάνο) στην δύση. Που της έχω αδυναμία.
Με την σειρά της Kalyani σημαίνει "θετικό", "με το μέρος σου" και "βασίλισσα".
Έτσι από σήμερα η κιθάρα μου αποκτά το όνομα Kalyani.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back