Αγορά ηλεκτρικής κιθάρας

jkidd

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Μετα απο χρόνια μου έχει καρφωθεί να πάρω μια καινούργια ηλεκτρική γιατι η παλιά στην οποια κουτσοέμαθα προ αρχαιοτατων χρονων δεν ειναι για παιξιμο πλεον.
Θελω ενα οργανο να μπορω να παιξω διαφορα ειδη,γενικα παιζω λιγο απο ολα,και ελληνικο ροκ,και ξενο ροκ,metallica,maiden κλπ.
Χαζευοντας στο ιντερνετ εχω δει πολυ καλα σχολια, αναλογικα με την τιμη τους γυρω στα 270-280, για τα μοντελα Squite Affinity,ειτε strato ειτε tele.
Eχει καποιος φιλος γνωμη για αυτα τα οργανα?
Υπαρχει καποια value for money επιλογη μεχρι 350-400?
Και τελος, οι Epiphone Les Paul Tribute που ειναι τα οικονομικα μοντελα γυρω στα 400, αξιζουν?

Ειλικρινα, αν προσωπικα δεν ειχα κιθαρα, και επρεπε να παρω καινουργια σε αυτα τα λεφτα, θα επαιρνα αυτη

https://www.thomann.de/gr/harley_benton_st_modern_plus_hss_sfg.htm

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια με αυτη, εχω ομως με τις φτηνες που αναφερεις, και δε θα τις ηθελα. Εχω παιξει με φτηνοτερα μοντελα της harley benton, και δεν ειδα κατι που να τραβαω τα μαλλια μου, τα αναμενομενα. Αν ισχυουν λοιπον οσα αναφερονται για αυτα τα ακριβοτερα ( για την εταιρια) μοντελα, μιλαμε για ευκαιριαρες. Δηλαδη και τα μισα να ισχυουν, παλι ευκαιριαρες θα ειναι. Αντιθετα, αν ειναι να πας σε Fender και τετοια, μαζεψε λεφτα να παρεις καμια player2 mexico τουλαχιστον, αυτο ΙΜΗΟ ειναι το minimum για να ξεμπερδευεις μια και εξω και να μην ξαναψαχνεσαι σε κανα δυο χρονια.

Με ένα σετάκι σαν και αυτό θα παίζεις τα 🐼 ( και παντού)...

Όποια κιθάρα, τύπου στρατ, να παρεις θα παίζει μια χαρα, εφόσον είναι καλοσεταρισμένη και σου καθεται καλά στα χέρια. Καλό είναι να δοκιμασεις πριν αγοράσεις. Εάν παίζεις διάφορα είδη, τότε η HSS διάταξη θα βοηθήσει αρκετά για να βγάλεις πολλούς ήχους.

Το να αγοράζεις Harley Benton είναι σα να παίζεις ρωσική ρουλέτα. Sometimes you win, sometimes you are screwed.
Και σου μιλάει τύπος που έχω αγοράσει 2 μπάσα 6χ, 7χ Harley Benton, και μια 12str electroacoustic HB.
Με το 7χ μπάσο νομίζω χτύπησα τζακ-ποτ. Τα άλλα δυο αν μπορούσα να κάνω un-buy, θα τα έκανα.
Βαριέμαι να επεκταθώ περισσότερο.
Να ξέρεις ότι όλα τα όργανα σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται, όλα επιδέχονται ανακατασκευή / επισκευή / φιξάρισμα, set up κλπ. Το θέμα είναι το κόστος, ο χρόνος να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν για να είναι το instrument στο μαξ playability του, και το είδος maintenance που ζητά από τον user. Τεράστια κουβέντα, ατελειωτη.
ΗΒ δε θα ξαναρίσκαρα. Εκτός αν μού περίσσευαν πολλά, κι ήθελα να γκαμπλάρω, έτσι, για το fun.

Για μπάτζετ αξιόλογα όργανα, θα κοιτούσα στο αγγλικό gear4music. com. Εχω πάρει πολλές μπάτζετ κιθάρες από αυτόν , 8χ ηλεκτρική SUBZERO, 2 12χ ηλεκτρικές HARTWOOD, 1 12χ Gear4Music , 1 12χ G4M, όλες αξιοπρεπέστατες. Και από κει θα ξανα-αγοράσω οποιοδήποτε μπάτζετ όργανο στο μέλλον.

Σε αυτά τα λεφτά προτίμησε κάτι που δεν έχει τρέμολο αν πάρεις κανούργια κιθάρα. Telecaster που λες 1000% καλύτερη από οποιαδήποτε strat σε αυτά τα χρήματα. Και καλύτερα ψάξε για κάτι μεταχειρισμένο σε fender mexican, epiphone sg, les paul, prs, ibanez επίσης πολύ καλές για τα λεφτά τους. Και για τη μουσική που θέλεις να παίξεις καλύτερα hum στη γέφυρα.

Ωστε τζοκερ και οι harley ε; Αναμενομενο και λογικο. Εχω εικονα απο πολυ λιγα οργανα της, οποτε συμπτωματικα ηταν αξιοπρεπη.

Συνεπως αποσυρω την προταση μου, και βαζω +1 για καμια μεταχειρο mexico tele, αν δεν την εχουν ριξει σε κανα ρεμα καθαριζεις για μια ζωη.

Σε αυτά τα λεφτά προτίμησε κάτι που δεν έχει τρέμολο αν πάρεις κανούργια κιθάρα. Telecaster που λες 1000% καλύτερη από οποιαδήποτε strat σε αυτά τα χρήματα. Και καλύτερα ψάξε για κάτι μεταχειρισμένο σε fender mexican, epiphone sg, les paul, prs, ibanez επίσης πολύ καλές για τα λεφτά τους. Και για τη μουσική που θέλεις να παίξεις καλύτερα hum στη γέφυρα.
+1 για PRS SE, σε αυτό το budget παίρνεις και καινούρια (αν θεωρήσουμε ότι δεν χρειάζεσαι και ενισχυτή... )

Στα 350-400 ευρώ καλύτερα να πας σε μεταχειρισμένα.

Το τί είδους κιθάρα θέλεις εσύ το ξέρεις καλύτερα, αλλά αν δεν έχεις ξαναπιάσει, strat, les paul, sg, superstrat κλπ στα χέρια σου, μια βόλτα από ένα μουσικό κατάστημα τύπου Νάκα θα σου δώσει μια ιδέα για το τί ταιριάζει στα γούστα αλλά και στα χέρια σου.

Από κεί και πέρα αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις για όργανα σε αυτό το budget από τις αγγελίες. Τί θα αγόραζα εγώ δηλαδή αν είχα αυτά τα λεφτά.

1. Dean HardTail Select. Η πιο VFM κιθάρα εδώ και καιρό στις αγγελίες
2. Squier Stratocaster Vintage Edition
3. Squier Stratocaster Vintage Modified
4. PRS SE Custom 22 Semi-Hollow
5. PRS SE CE 24 Standard

Είναι πραγματικά φοβερό, το πόσο ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλά όργανα έχει η Yamaha, ως εταιρεία (και είχε ανέκαθεν).
Και δεν μιλάω για υπερβολές εδώ, ούτε υποκειμενικές γνώμες, αλλά για γεγονότα.

Oι Pacifica (για μένα) είναι καλύτερα όργανα από οποιαδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία τους.
Δηλ και από Fender, και από Epiphone, και από Ibanez, και από Harley Benton.
Ειδικά στην ποιότητα κατασκευής και στο πόσο προσεγμένα είναι.
Αλλά φυσικά και ο ήχος τους και το ''ζύγισμά'' τους είναι αντάξια πολύ ακριβότερων κιθαρών.

+2112 για Pacifica.
@jkidd Και έχεις και δυνατότητα να τη δοκιμάσεις από κοντά. ;)

Eυχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας!Τα βαψίματα στο σπίτι δεν με άφησαν να απαντησω νωρίτερα!
Η αλήθεια ειναι οτι θέλω να αποφύγω το blind buy απο Thomann χωρις να έχω πιάσει στα χέρια μου την κιθάρα πρωτα.
Επίσης , για κάποιον λόγο ποτέ δεν είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση της Yamaha (τις ηλεκτρικες τουλαχιστον,γιατι μια ηλεκτροακουστική με την οποία είχα παίξει παλιότερα σε ένα λάιβ με είχε αφήσει άφωνο,βέβαια ήταν όργανο επαγγελματία μουσικού,ήταν 700+ στην τιμη).
Σιγουρα θα παω μια βολτα απο Νακα να δω απο κοντα καποια μοντελα.

Επίσης , για κάποιον λόγο ποτέ δεν είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση της Yamaha (τις ηλεκτρικες

Φτάνει να σου πω ότι η αγαπημένη μου κιθάρα, ανάμεσα σε 20+ ηλεκτρικές που έχω στη συλλογή μου, είναι μια Yamaha. Και έχω κάμποσες prs, Gibson, fender, Ibanez κλπ

Oμολογώ οτι με ξαφνιάζει που έχεις αγαπημένη μια yamaha πάνω απο Gibson και Fender!
Ποιο μοντελο ?

Η Yamaha εφτιάχνε φοβερά μουσικά όργανα ανέκαθεν, από Πιάνα (ακουστικά και ηλεκτρικά), synth, κιθάρες κτλ. Έχει και την Line6 τώρα...

Η Yamaha έφτιαχνε πάντα φοβερά value for money όργανα (όχι μόνο κιθάρες). Πιθανότατα αν συγκρίνεις καινούργιες κιθάρες αντίστοιχης αξίας και βάλεις μια Revstar δίπλα σε μια Fender ή Gibson, η Revstar όχι απλά θα στέκεται αλλά μπορεί όντως να είναι καλύτερη.

Όσο ανεβαίνεις όμως σε τιμές, η Yamaha δύσκολα μπορεί να σταθεί και να προσφέρει όσα προσφέρουν η Fender και η Gibson: premium αίσθηση, κλασικούς ήχους, mojo, μεταπωλητική αξία. Αυτό βέβαια εδώ δεν πολυενδιαφέρει γιατί μιλάμε για κιθάρες που είναι τρεις-τέσσερις φορές πιο πάνω από το budget που συζητάμε.

Yπάρχουν βέβαια και άλλες πολλές εταιρείες που είναι αντίστοιχα φοβερά value for money:
Edwards για Gibson (Les Paul, SG, Flying V, Explorer)
Ibanez για Superstrats
ESP LTD για μεταλλοκίθαρα σε παραλλαγές Gibson μοντέλων
PRS SE
Squier Vintage Modified για όλα τα μοντέλα Fender

Εξαρτάται τί θέλεις τελικά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back