METALLICA στο ΟΑΚΑ 9/5/26

ήταν υπέροχοι και η ατμόσφαιρα εκρηκτική! λίγες φορές τυχαίνει στη ζωή μας οι προσδοκίες μας να ανταποκρίνονται σε αυτό που πρόκειται να γίνει!

tempImagernR5tZ.jpg

Μην λέτε μεγάλες κουβέντες γιατί σας έχω νέα.
Σήμερα που ήμουν νότια,πέρασα έξω απο του Αγγελάκα το σπίτι και τον άκουσα να προβάρει το Enter Sandman.

Searchiiiiiiiiiiiiing, Seek and Destroy!!!! Master of Puppets, Fade to Black. Αλλά στην απ' έξω (κυριολεκτικά, δεν είχα πάρει εισιτήριο, δεν ήθελα με αυτές τις τιμές) 🤪

Η συναυλία θα μείνει στην ιστορία ως
1) Η πολυπληθέστερη στην Αθήνα
2) Η δευτέρη πολυπληθέστερη των Metallica
3) H συναυλία με την χειρότερη εκτέλεση του fade to black όλων των εποχών

Ο λόγος γιατί η greeny του Kirk, η κιθάρα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αποφάσισε στο πρώτο main riff (μετα το πρώτο κουπλέ) να ξεκουρδίσει τελείως, με αποτέλεσμα να αλλάξει κιθάρα κατα την διάρκεια του κομματιού με μια μωβ ESP με FR tremolo, αλλά κυρίως γιατί το τελικό σόλο στα τελευταία 8 μετρα ήταν και αυτό εντελώς φάλτσο, παίζει να μην πέτυχε ούτε μια νότα εντός κλίμακας, που είναι πολύ περίεργο μιας και η κιθάρα αυτή δεν φαίνεται να είναι ξεκούρδιστη μιας και στα επόμενα 4 μέτρα που δεν είχε ντραμς αλλά μόνο μπότα-πιατίνια, η κιθάρα φαίνεται να δουλεύει κανονικά (με αυτήν επαιξε και το επόμενο κομμάτι, wherever I may roam)

Ήταν φανταστικό σόου αλλά ήταν φανερό ότι ο Kirk ήταν εκτός φόρμας, πολλές νότες ειδικά στα clean parts ήταν ''τζούφιες'', το φοβόμουν ότι λόγω πρώτου λάιβ για της ''σεζόν'' το muscle memory των μουσικών δεν θα ήταν στο επίπεδο που θα έπρεπε....

Υ.Γ. ξέρω τώρα ότι κλασσικά κάποιοι θα μου την πουν επειδή "γκρινιάζω'' αλλά να τονίσω ότι δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν τον Hammett "κουλό'', αγαπώ πολύ τον Kirk καθώς έχει γράψει κάποια από τα πιο iconic σόλο στην ιστορία της metal μουσικής, απλά μεταξύ σοβαρού και αστείου και για να ευθυμήσουμε τα γράφω αυτά περί greeny (σε μουσικό φόρουμ είμαστε) και λαθών, τα λάθη όπως είπα και πριν δεν με πείραξαν καθόλου αλλά τα παρατεταμένο fail στο fade to black με χάλασε λίγο, παρ'όλα αυτά εκπληκτικό λάιβ και μπράβο τους

Το Black Album ήταν το soundtrack μέρους της παιδικής μου ηλικίας, η πρώτη γνωριμία μου με το μέταλ, ο τρόπος με τον οποίο ήμουν μέσα στη μόδα και ναι, φάνταζε ψαγμένο για την ηλικία μου και την εποχή του. Και όμως οι Metallica δεν σημαίνουν αρκετά για εμένα ώστε να υποστώ την ταλαιπώργια να είμαι ίσως στην τελευταία ευκαιρία να τους δω από κοντά. Σταδιοδρόμησα σαν ακροατής τόσο πολύ από τότε που έχασα κάθε δέσιμο με τη μουσική τους, ίσως είναι και το γεγονός ότι δεν μου άρεσαν ποτέ άλμπουμ παλαιότερα και νεότερα από το Black Album, πήρα άλλο δρόμο... τι να πεις, δεν παραβρέθηκα

Το Black Album ήταν το soundtrack μέρους της παιδικής μου ηλικίας, η πρώτη γνωριμία μου με το μέταλ, ο τρόπος με τον οποίο ήμουν μέσα στη μόδα και ναι, φάνταζε ψαγμένο για την ηλικία μου και την εποχή του. Και όμως οι Metallica δεν σημαίνουν αρκετά για εμένα ώστε να υποστώ την ταλαιπώργια να είμαι ίσως στην τελευταία ευκαιρία να τους δω από κοντά. Σταδιοδρόμησα σαν ακροατής τόσο πολύ από τότε που έχασα κάθε δέσιμο με τη μουσική τους, ίσως είναι και το γεγονός ότι δεν μου άρεσαν ποτέ άλμπουμ παλαιότερα και νεότερα από το Black Album, πήρα άλλο δρόμο... τι να πεις, δεν παραβρέθηκα
"Συμφωνώ.
Τα πρώτα με τον Di Anno δεν λένε και πολλά και μετά το Black Album που έφυγε ο πώς τον λένε και έφτιαξε τους Megadeth,ξέπεσαν αρκετά".

Αυτό θα μπορούσε να είναι μιά πραγματική συζήτηση από αρκετούς απο αυτούς που είδαν το Live.

"Συμφωνώ.
Τα πρώτα με τον Di Anno δεν λένε και πολλά και μετά το Black Album που έφυγε ο πώς τον λένε και έφτιαξε τους Megadeth,ξέπεσαν αρκετά".

Αυτό θα μπορούσε να είναι μιά πραγματική συζήτηση από αρκετούς απο αυτούς που είδαν το Live.
Ο Di Anno πρέπει να είναι των iron maiden ρε συ! Πολύ άγνωστος μου φάνηκε για μέλος των Metallica και τον έψαξα

Ο Di Anno πρέπει να είναι των iron maiden ρε συ! Πολύ άγνωστος μου φάνηκε για μέλος των Metallica και τον έψαξα
Πλάκα κάνει, βρε, ο MGs.
Αναφέρεται στην ασχετίλα πολλών από τους ακροατές που ήρθαν στη συναυλία.

Ο λόγος γιατί η greeny του Kirk, η κιθάρα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αποφάσισε στο πρώτο main riff (μετα το πρώτο κουπλέ) να ξεκουρδίσει τελείως, με αποτέλεσμα να αλλάξει κιθάρα κατα την διάρκεια του κομματιού με μια μωβ ESP με FR tremolo,
Πέσαμε από τα σύννεφα για το κούρδισμα :ROFLMAO:

Αναφέρεται στην ασχετίλα πολλών από τους ακροατές που ήρθαν στη συναυλία.
Εγώ δέν είπα κάτι τέτοιο,εσείς βάζετε λόγια στο στόμα μου.
Ο Λάκης πρίν μπεί στην μπουζού είχε πεί το γνωστό,"αυτά έχω να καταθέσω κύριε πρόεδρε...and Justice for all".
Αγαπάμε Λάκη ❤️

"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all"

Σαν τα σκυλακια που περιμενουν το φαι στο πιατακι τους και κουνανε τις ουρες, ετσι ειχαμε στηθει εξω απο το δισκαδικο για να το παρουμε :ROFLMAO:

Στην πορεια, οταν ειχε πλακωθει το mtv, στα υπερντουζενια του τοτε, να παιζει το video του one νυχθημερων, φανηκε και που θα παει το πραγμα.

Το πραγμα πηγε στο black album, και για μενα αλλα και τους περισσοτερους που ακουγαν απο πριν το συγκροτημα, ηταν πολυ ωραια φαση, να βλεπεις κυριολεκτικα ολο τον κοσμο να ακουει τη μπαντα, και με πολυ ωραια κομματια, unforgiven, my friend of misery κλπ.

Δυστυχως δεν υπηρξε αναλογη συνεχεια. Αν ζουσε ο cliff, που ειχε τη μελωδικοτητα, τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. Αν ειναι μια φορα πετυχημενοι τωρα, με cliff θα ηταν δεκα. Anyway, καλα την κουτσοβγαζουν και ετσι :ROFLMAO:

@manosx βέβαια και οι hardcore fans της μπάντας που τους κατηγόρησαν για sellouts.

Εγώ πάντως μόνο απτό black album συγκεκριμένα κομμάτια μου αρέσουν, δηλαδή δεν είμαι Metallica fan, εκείνα τα 2-3 τραγούδια μόνο.

Θυμάμαι στην εφηβεία (μέσα 2000s) στην παρέα ένας μεταλάς με ρώτησε τι ακούω και του είπα Coldplay, και είπε "ααα εκείνους με το Ααααα Ουυυυ" 😂 (το σημείο στο Clocks).

Metallica= Master of Puppets. Οχι μονο το καλυτερο τους αλμπουμ, αλλα το καλυτερο metal album γενικα.

Προσωπικα προτιμω αλλα συγκροτηματα, δε θα βαλω δηλαδη να ακουσω metallica, και αν βαλω θα βαλω απο το kill em all, αλλα το καλο να λεγεται.

Πρωτα απο ολα, και αυτο ειναι το βασικοτερο, στο ιστορικο του πλαισιο. Τετοιο πραγμα το 1986 ηταν Α-ΔΙ-Α-ΝΟ-Η-ΤΟ. Και παικτικα, και ηχητικα, μα πανω απο ολα συνθετικα. Δηλαδη ακομα, 40 χρονια μετα, και ακους ξερω γω το ομωνυμο ή το Orion και ειναι ΤΖΕΤ, δε θα αλλαζες ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΑΧΙΣΤΑ συγκροτηματα το πετυχαν αυτο, και κανενα metal ως τοτε.

Στην πορεια βγηκαν και αλλα πραγματα καλα βεβαια, οποτε υπαρχουν και αλλα υποψηφια.

Metallica= Master of Puppets. Οχι μονο το καλυτερο τους αλμπουμ, αλλα το καλυτερο metal album γενικα.

Προσωπικα προτιμω αλλα συγκροτηματα, δε θα βαλω δηλαδη να ακουσω metallica, και αν βαλω θα βαλω απο το kill em all, αλλα το καλο να λεγεται.
Μπορεί να ήταν πρωτοποριακό αλλά όχι και το καλύτερο μέταλ άλμπουμ, απλά μας εκθέτεις τις προτιμήσεις σου. Άκου λίγο Blind Guardian ποτέ δεν είναι αργά

Τι Blind Guardian :ROFLMAO:

Οταν πηραν τα πανω τους αυτοι ειχε πεθανει ηδη το metal :ROFLMAO:

Η πρωτοπορια, η δημοφιλια και η επιρροη ειναι τα ΜΟΝΑ αντικειμενικα κριτηρια για να ονομασεις κατι "καλυτερο". Σε ολα αυτα τους καταπινουν αμασητους τους ανυπαρκτους οι Μεταλλικα.

Και ξαναλεω, δεν ειναι θεμα προτιμησης. Δεν ειναι για μενα το καλυτερο αλμπουμ το master of puppets, για μενα ειναι το puritanic euphoric misanthropia. Αλλα αν δεις τις λιστες απο fans, περιοδικα κλπ, το master of puppets ειναι στα τοπ, αν οχι το τοπ, και υπαρχει λογος που ειναι. Οι blind guardian, ειτε υπαρχουν ειτε δεν υπηρχαν ποτε το ιδιο θα ηταν, δεν εκαναν τιποτα που δεν υπηρχε χρονια πριν απο αυτους.

Η πρωτοπορία να τονίσουμε δεν χρειάζεται να είναι σαρωτική, μπορεί απλά η χροιά του τραγουδιστή, ένα παράδειγμα, να είναι που ξεχωρίζει το κομμάτι.
Για παράδειγμα ο Eros Ramazzotti, μου αρέσει η χροιά του, και ειδικά 4-5 κομμάτια είναι συναρπαστικά. Σε μια φίλη μου της είναι εντελώς αδιάφορος.

Και πάμε τώρα στο τεστ δημοφιλίας. Για να είναι πιο αντικειμενικό δεν φτάνει απλά να μαζέψουμε ψήφους, αλλά και με βαρίδια/ weighted votes. Εγώ πχ. που δεν έχω πολλά ακούσματα από μέταλ με συντελεστή 1, και ένας που έχει μεγάλη γνώση απ'το είδος συντελεστή 2 ή 3.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back