Η Fender έχει απόφαση δικαστηρίου για να προστατέψει το σχήμα της Stratocaster - στην Ευρώπη!

Ας εστιάσουμε στα θετικά νέα: οι Ibanez AZ και οι Tom Anderson, είναι στον αφρό (για την ώρα...)! :ROFLMAO:

Ας εστιάσουμε στα θετικά νέα: οι Ibanez AZ και οι Tom Anderson, είναι στον αφρό (για την ώρα...)! :ROFLMAO:
Λόγω hss;

Λόγω hss;

Δεν νομίζω, εδώ έχουν βάλει στο μάτι τις Ibanez RG αλλά και μοντέλα χωρίς pickguard. Και υπάρχουν και AZ με 3 μονούς μαγνήτες. Δεν ξέρω με τί ακριβώς κριτήριο αποφάσισαν (μάλλον μόνοι τους και αυθαίρετα) τί είναι Strat-body και τί όχι. Μπορεί απλά να ξέφυγαν από τους δικηγόρους τους. Δεν νομίζω να παίζουν και κιθάρα και να πολυ-καταλαβαίνουν... :LOL:

Χωρίς να έχω νομικές γνώσεις, θα πω τη γνώμη μου...
Καταρχήν η απόφαση βγήκε σε δικαστήριο Γερμανίας (Ευρώπη) εναντίον συγκεκριμένης κινεζικής εταιρείας κατασκευής. Γνωρίζει κάποιος αν οι μάρκες που στοχεύει αυτή τη στιγμή η Fender φτιάχνονται στη συγκεκριμένη κινεζική εταιρεία?
Πάντως η εν λόγω δικαστική απόφαση έχει ως νομική συνέπεια τα προϊόντα της συγκεκριμένης μόνο εταιρείας να απαγορεύεται πλέον να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη. Για την Αμερική ή Ασία η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν ισχύει.
Θεωρώ ότι για να ισχύσει η απαγόρευση αντιγραφής της strat καθολικά, θα πρέπει η Fender να κάνει ατομικά σε κάθε μία εταιρεία, Harley Benton, Ibanez, Suhr, Larry Carlton κλπ κλπ εκ νέου αγωγές και να τις κερδίσει όλες σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά δικαστήρια ξεχωριστά.... Οι επιστολές που μοίρασε σε όλο τον ντουνιά είναι απλά απειλή ότι "με τη μεμονωμένη απόφαση που κέρδισα και δημιουργήθηκε νομικό προηγούμενο, επιφυλάσσομαι αν δε σταματήσεις, να σε τρέξω στα δικαστήρια κι εσένα". Και καλή τύχη φυσικά, όταν ήδη έχασε στα αμερικανικά δικαστήρια, από ότι διαβάζω, υπόθεση που ζητούσε να αναγνωρίσει 2-3 σχήματα ως εμπορικό σήμα και ψιλοδικαίως έχασε, όταν επί 7!!! δεκαετίες άφησε το προϊόν της να αντιγραφεί σωρηδόν. Ακόμη και το καλλιτεχνικό copyright... (όσο μπορεί να έχει λογικό έρεισμα για ένα βιομηχανικό προϊόν μαζικής παραγωγής...) που επικαλούνται στην πρόσφατη απόφαση, ακόμη και οι πατέντες, έχουν συγκεκριμένη περίοδο ισχύος. Μετά δικαιούνται όλοι να χρησιμοποιήσουν τη "μοναδική σου ανακάλυψη".
Ένα καλό ερώτημα φυσικά είναι το ποιος από τους μικρούς luthiers ή ακόμη και από τις μεγάλες μάρκες αντέχουν να μπουν σε διαδικασίες δικαστικής διαμάχης με τον κολοσσό Fender? Το πιο απλό είναι να αποφασίσουν να δημιουργήσουν παραλλαγές που να "περνάν" ως διαφορετικού σχήματος.
Ή ακόμη ακόμη αν θέλουν να τρολάρουν τη Fender μπορούν να ξεκωλωθούν στην αντιγραφή όλων των άλλων body shapes για τα οποία η F δεν κινήθηκε (ακόμη) νομικά να κατοχυρώσει...

Θεωρώ ότι για να ισχύσει η απαγόρευση αντιγραφής της strat καθολικά, θα πρέπει η Fender να κάνει ατομικά σε κάθε μία εταιρεία, Harley Benton, Ibanez, Suhr, Larry Carlton κλπ κλπ εκ νέου αγωγές και να τις κερδίσει όλες σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά δικαστήρια ξεχωριστά.... Οι επιστολές που μοίρασε σε όλο τον ντουνιά είναι απλά απειλή ότι "με τη μεμονωμένη απόφαση που κέρδισα και δημιουργήθηκε νομικό προηγούμενο, επιφυλάσσομαι αν δε σταματήσεις, να σε τρέξω στα δικαστήρια κι εσένα".

Αυτό ακριβώς ισχύει, με μοναδική διόρθωση το «αμερικανικά δικαστήρια». Μόνο για κατασκευαστές και εταιρίες πωλήσεων στην Ευρώπη ισχύει όλη η ιστορία.

Αυτό ακριβώς ισχύει, με μοναδική διόρθωση το «αμερικανικά δικαστήρια». Μόνο για κατασκευαστές και εταιρίες πωλήσεων στην Ευρώπη ισχύει όλη η ιστορία.
Αν δεν κάνω λάθος στην Αμερική έχασε τη συγκεκριμένη δίκη το 2009

Σαν real americans κανουν κι αυτοι οτι μπορουν για να μημιθούν τον Πορτοκαλυπάνθρωπο.
Δλδ bullying tactics. Θα μας τα κανουν λιγο αερόστατα και μετα θα παρουν τα 3 τους. Γιατι αυτα τα πραγματα ειναι αβάσιμα. Είτε θα υποχωρήσουν απ το ονλαιν κράξιμο, ειτε απο δικαστήριο.

Α.) ειναι generic shape ετσι κ αλλιως, ενα εξτρα cutaway εβαλε ο λεο, που και αυτό προϋπήρχε σε ακουστικά όργανα. το headstock ετσι κ αλλιως κι αυτος το εκλεψε.
Β.) Τα περί έργου functonal art, μπορούν εύκολα να απoδομηθούν.
Γ.) Ένα προηγούμενο που έχει συμβεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα, κάνω την υπόθεση ότι δεν έχει ισχύ σε όλη την Ευρώπη,
αλλά λειτουργεί σα μοχλός πίεσης μόνο.
Δ.) Το γράμμα από τους Πουλόπουλους (bird and bird) ποιο πολύ σε σκαμ μοιάζει.
PRS σου κλέψαν την ευκαιρία να έχεις τους Birds δικηγόρους, κρίμα μεγάλο!
Ε.) Οι απαιτήσεις τους είναι γελοίες, όπως και ο τρόπος που υπερασπίζονται τον εντολέα τους.

Το μόνο καλό που θα μπορούσε να κανει η φεντερ στον πλανήτη με αυτή την κίνηση, είναι λιγότεροι να κοπιάρουν τα guitar shaped objects τους και ίσως περισσότερα πρωτότυπα σχέδια.

Οποιος θεωρει εργο τεχνης τον στραβοχυμενο λουκουμα, η οποιοδηποτε αλλο μαδερι με χορδες, θελει εκτελεση δια τυφεκισμου με συνοπτικες διαδικασιες.

Δέν είναι λουκουμάς,τις γυναικείες καμπύλες ήθελε να περιγράψει με το σχήμα αυτό ο Leo.
Αυτός που έφτιαξε το κοντραμπάσο,μάλλον θα ήθελε να περιγράψει την πεθερά του.

Όσο κι αν δε συμπαθώ τη φεντερ, όλα τα μουσικά όργανα έχουν μια διττή φύση. Είναι έργα τέχνης και εργαλεία για δημιουργία τέχνης.

Πιστεύω ότι το 2ο υπερτερεί του πρώτου, αν και με τη μόδα του lifestyle και συλλογής κιθάρων λες και είναι κάρτες panini δίνει λίγο boost και στη πρώτη.

Εχω τελικά τις αμφιβολίες μου με την Fender,γιατί για να κερδίσει μιά τέτοια απόφαση θα προσκόμισε αδιάσειστα στοιχεία και ίσως αυτήν την φορά ο λύκος είναι εξω από την πόρτα της,αλλά κανείς δέν την πιστεύει.
Αν το κινέζικο αντίγραφο σώμα stratocaster μπορεί να παραπλανήσει σε μεγάλο βαθμό εναν τυπικό αγοραστή,έχει δίκιο.
Αυτό αφορά και τα μεταχειρισμένα.

Εχω τελικά τις αμφιβολίες μου με την Fender,γιατί για να κερδίσει μιά τέτοια απόφαση θα προσκόμισε αδιάσειστα στοιχεία και ίσως αυτήν την φορά ο λύκος είναι εξω από την πόρτα της,αλλά κανείς δέν την πιστεύει.
Αν το κινέζικο αντίγραφο σώμα stratocaster μπορεί να παραπλανήσει σε μεγάλο βαθμό εναν τυπικό αγοραστή,έχει δίκιο.
Αυτό αφορά και τα μεταχειρισμένα.
Εγινε χωρις αντίλογο, οποτε μαλλον το χαν σχεδιάσει ετσι, σιγα μη πήγαινε ο κινεζος σε γερμανικό δικαστήριο.
Αν είχαν αδιάσειστα στοιχεία, θα την έκαναν στον Thomann ή τη Maybach κτλ.

Παντως ΙΜΗΟ, αλλο το "εργο τεχνης" σε εισαγωγικα, και αλλο να το παιρνουμε τοις μετρητοις. Δηλαδη αλλο να πεις " εκανα χτες μια μακαροναδα ονειρο, σωστο εργο τεχνης" :ROFLMAO: και αλλο να θελεις να βαλεις τη μακαροναδα σου πρωτη μουρη στο μουσειο. :ROFLMAO: Και τελος παντων αν ειναι να μπει μια κιθαρα στο μουσειο, αυτη ειναι η Les Paul, :ROFLMAO: εργο τεχνης το καπακι της τουαλετας; :ROFLMAO: Θα μου πεις εκει που εχει καταντησει η τεχνη, που πουλανε ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ της τουαλετας σε κονσερβα για τεχνη, ΟΚ, ας την εβαζε ομως ο Λεο σε μουσειο οταν την εφτιαχνε, οχι μετα απο 70 χρονια επειδη θελουν να κονομησουν να κανουν το ασπρο μαυρο. Πλεον ειναι μονο μια ακομα πηγη ρυπανσης και καταστροφης των πορων του πλανητη, τιποτα παραπανω, εχουμε πηξει στις στρατ, εδω δε βγαινει μια ουσιαστικα νεα τεχνη ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ αυτης της κιθαρας σημερα, και θα προσποιουμαστε οτι εγινε ξαφνικα τεχνη ενα αντικειμενο πιο διαδεδομενο απο το πιγκαλ; :ROFLMAO:

Εγινε χωρις αντίλογο, οποτε μαλλον το χαν σχεδιάσει ετσι, σιγα μη πήγαινε ο κινεζος σε γερμανικό δικαστήριο.
Αν είχαν αδιάσειστα στοιχεία, θα την έκαναν στον Thomann ή τη Maybach κτλ.
Στην πόλη που έγινε το δικαστήριο,παλιότερα υπήρχαν τα μεγαλύτερα γραφεία managment στον κόσμο,που αφορούσαν την μουσική.
Δέν ξέρω για τώρα,αλλά πιθανό να μην έχει αλλάξει και πολύ το σκηνικό.
Εφόσον οι ασιάτες σκέφτονται την ευρώπη σαν αγορά,σίγουρα έχουν εκπρόσωπο εκεί.

Δέν είναι τυχαία πόλη,ούτε τυχαίο δικαστήριο,φαντάσου θυμάμαι μεγάλη διαμάχη το 2008 που εκδικάστηκε πάλι εκεί,δέν πήγε τυχαία η Fender σε αυτό και πίστεψε με,αν αυτοί βρήκαν πρόβλημα,υπάρχει πρόβλημα.

Πιστεύω οτί καλύτερα να μήν μπερδεύουμε την ασία με τις Αμερικανοευρωπαικές εταιρείες.

Οταν βγεί μια δικαστική απόφαση που σε δικαιώνει,εχεις υποχρέωση να στείλεις προειδοποίηση σε όσους την παραβιάζουν,αλλά οι διακανονισμοί και το πού τελικά θα επιδιώξης κυρώσεις,είναι στο χέρι σου.

Με λίγα λόγια,υπήρχε περίπτωση να ζητήσει η Fender μια απόφαση οπού θα έλεγε οτί μόνο οι ασιάτες δέν μπορούν να παράγουν το σχήμα της Strat και να το εισάγουν στην ευρώπη,αλλά με τους υπόλοιπους δέν τρέχει τίποτα?

Oι Ιάπωνες κανουν παρτυ στη χώρα τους με τα designs της Gibson, οποτε μαλλον χρησιμοποιησε τους κινεζους για το αντίθετο. Επισης η Ιαπωνες εχουν σωσει τον ποπο της φεντερ στο παρελθόν....
Παντως ΙΜΗΟ, αλλο το "εργο τεχνης" σε εισαγωγικα, και αλλο να το παιρνουμε τοις μετρητοις. Δηλαδη αλλο να πεις " εκανα χτες μια μακαροναδα ονειρο, σωστο εργο τεχνης" :ROFLMAO: και αλλο να θελεις να βαλεις τη μακαροναδα σου πρωτη μουρη στο μουσειο. :ROFLMAO: Και τελος παντων αν ειναι να μπει μια κιθαρα στο μουσειο, αυτη ειναι η Les Paul, :ROFLMAO: εργο τεχνης το καπακι της τουαλετας; :ROFLMAO: Θα μου πεις εκει που εχει καταντησει η τεχνη, που πουλανε ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ της τουαλετας σε κονσερβα για τεχνη, ΟΚ, ας την εβαζε ομως ο Λεο σε μουσειο οταν την εφτιαχνε, οχι μετα απο 70 χρονια επειδη θελουν να κονομησουν να κανουν το ασπρο μαυρο. Πλεον ειναι μονο μια ακομα πηγη ρυπανσης και καταστροφης των πορων του πλανητη, τιποτα παραπανω, εχουμε πηξει στις στρατ, εδω δε βγαινει μια ουσιαστικα νεα τεχνη ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ αυτης της κιθαρας σημερα, και θα προσποιουμαστε οτι εγινε ξαφνικα τεχνη ενα αντικειμενο πιο διαδεδομενο απο το πιγκαλ; :ROFLMAO:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back